Irritation... stress... nu kommer det! Suget. Abstinensen? Är det abstinens? Från superglad på eftermiddagen till supersur nu. Vid den här tiden, en torsdag kväll, skulle jag redan ha druckit några glas rödvin, smygdruckit nåt mer, till slut smygrökt för att känna nåt mer.. nåt alkoholen inte ger mer efter den första effekten.. nu skulle det gått nedför.. ingen återställare till när jag vaknar på natten med bultande hjärta, ångest och stress.. skulle vaknat irriterad och med en längtan efter nästa drink vid kl 17.

Men nej, här sitter jag och väntar på minstingen som glatt simmar. Snart ska vi hem. Hoppas abstinensen nått sin topp för idag.
Pheewww.... det gäller att surfa på de här vågorna....
(så himla bra Humle, att du hällde ut A!)
?

Här är jag helt nykter en fredag kväll!??‍♀️
Vid kl 18, stressad i matbutiken, var jag säker på att ett glas vin bara måste jag ha. Men jag sansade mig.
Har lagat god middag, spelat spel med barnen och nu är det soffan och vila för alla.
Tjohooo! Så skönt!
?

Nykter en fredag liksom?! Fan va bra det känns ? Har också spenderat kvällen mysandes i soffan med kidsen. Känns magiskt.
Heja dig! ?

Såhär bra mår vi väl aldrig när vi druckit och verkligen inte dagen efter!!
Fler såna här dagar! Lördagen är också en utmaning.... men vi kör den också nyktra när vi är på gång va!? Söndagen behöver man inte fundera över, den är nykter!
? Heja oss!!?

Lördag! Nykter! Dagens triggers: stressig shopping dag och sen middag hos oss med släktingar.. som jag tycker om men blir stressad av situationen.
Nu; soffan, barnen borde sova...???

Kanontoppen ju! ?
Förstår att man lätt hade fallit för frestelsen när en dag blir stressig.
Men du är jätteduktig!
Känns väl skönt? O skönt att förhoppningsvis vakna utvilad i morgon ?

Men... varför vaknar jag med lite ångest i kroppen... vaknar liksom tom... lite jagande känsla..
Är så glad över att vara nykter och pigg men den här känslan jag inte blir av med.. som en generell ångest jag flyttar runt till olika rädslor.. just nu ångest över en semesterresa (flygrädd!!) i sommar! Förra veckan hade jag oro över ett läkarbesök. Jag har ofta rädslor jag fokuserar på. Trots livsglädje, jag tränar, läser, jobbar, etc.. men nåt gnager inombords..... jag ska inte dämpa med alkohol... ska lyssna inåt...
Skön söndag framför oss!!
?

Jag har varit nykter en vecka! Eller iallafall utan att dricka alkohol. Nykter rakt igenom tar väl tid att bli. Stackars kropp och hjärna och psyke, som man misshandlat. Jag är livrädd för suget! Igår kväll letade jag i alla gömmor, hade jag hittat nåt skulle jag ha druckit! Det här monstret är listigt!
Jag behöver ett sätt att stoppa suget när det kör igång! Kanske man ska stanna upp och erkänna suget för någon. Här eller för mannen. Prata igenom stormen.

Idag har jag haft en sjuk stress i kroppen, massa oro och hyperventilering. Som om det inte var nog tvingade sig en svår släkting in på besök... trots mina försök att undvika och avvärja. Varför just nu? Väl på väg hem från jobbet, bestämde jag mig för att ta ett glas vin.
Jag hade kunnat överleva dagen utan. Men jag drack ett stort glas vin. Jag orkade inte stå emot.

Du har, precis som jag, kämpat så länge. Just nu har du mera motivation än vad jag har, önskar så att du får hjälp att orka hålla i den. Det är du så värd. ?

Vet inte mer vad jag ska skriva än att jag tror på dig. Du kommer att fixa det.

Kram

Vinet gav mig ingen nyförälskelse!
Jag vill vara nykter. Finns inget sug idag!
Jag tänker att jag ska hålla målet - en vecka i taget...

Suget kom igår. Var nära. Jag skiftade tankar. ”Jag behöver inte alkohol. Jag behöver yoga. Jag behöver göra roliga sköna saker för mig.” Väntade ut Systembolagets stängningstid. 18:59, konstaterade att det var över för denna gång. jävla systembolag med sina förlängda öppettider! Stäng skiten helt! Förbjud alla gifter, cigarretter och alkohol.

...är där...
Men jag har överlistat det!
Jag har bokat sen träning! Systemet hinner stänga innan jag kommer hem igen! Torsdagen är räddad.
??

Äntligen fredag!!! Jag är glad! För jag har ingen ångest (tja, knappt nån ångest/oro). Varför? För att jag har värdesatt mig själv. Drack inget i onsdags, inget igår! Imorgon ska jag upp tidigt på ett hälsoevenemang och ska därför lägga mig i tid och behöver vara nykter för att orka!
Vilka strategier har ni andra?
??

Jag vet inte hur jag ska bli av med det här alkoholmissbruket. Jag drack lördag och söndag. Nu - ångest. Har inte kunnat sova inatt. Tankarna maler och maler. Känner mig utbränd av jobbet. Jobbtankar och drömmer om jobbet. Känns övermäktigt.

siggestardust69

Vilken skillnad på dina inlägg på endast 2 dagar. Fredagsinlägget vittnade om styrka, positiva energier och glädje! Läs det igen.
Du hittar dit igen, tror på dig!
Framåt!
Kram

Tack Siggestardust69. Jag ska nog hitta dit igen. Jag skriker efter hjälp nu. Går hos terapeut men det är ett långsamt arbete. Jag behöver mer hjälp. Behandling. Har kollat runt idag och tagit kontakt med behandlare. Men det är så dyrt. Och att fråga chefen? Nää!
Jag vill bli nykterist. Inte dricka lite ibland. Det funkar inte. Nykterist. Nykterist. Nykterist. Snälla hjärna- programmera om dig till nykterist. Jag kanske kan lura mig om jag intalar mig tillräckligt. Trött. Men det finns hopp.