Jag insåg i måndags att jag måste ändra mitt liv drastiskt.
Jag är en hårt arbetande man med fru och barn, jag är 36 år.
Jag läste här i måndags efter ännu en hård helg, ångesten höll mig i järngrepp. Idag har det gått 4 dagar och jag tänker bli nykter, det är allt eller inget. Jag är inte full varje dag men dricker vanligtvis varje dag.
Jag har själv vuxit upp med alkoholism i familjen och antar att det är en bidragande orsak till mitt drickande, den vardagliga stressen gör nog sitt med. Mina närmsta vänner ringde jag idag och förklarade läget, dom höll alla med om att det är på tiden. Jag känner mig otroligt stark just nu. Nu på söndag blir det förhoppningsvis en vecka och det är min längsta alkoholfria period på 2,5 år.

Vad bra att du hittade hit!
Du verkar veta vad du vill och kommer få bästa supporten här inne?
Skriv och läs, här finns massa kloka tankar och tips hur man styr bort från alkoholdjävulen ?
Kram och Välkommen ?

Sofia

Välkommen Heimdal! Vad modigt och starkt av dig att bestämma dig för en förändring och att du både skriver här och har berättat för dina nära vänner. Nu har du chans att få stöd, pepp och förståelse från flera håll, det är hjälpsamt för många.
Varma hälsningar,
Sofia, Alkoholhjälpen och Anhörigstödet

Tack!
Igår (fredag) var hela familjen och bowlade, det var ölbowling samtidigt. Jag kände mig så stark när jag såg alla fulla, högljudda människor. Efteråt var vi ute och åt. Jag vet att prövningen kommer, jag har varit här förr. Jag vet att vägen hem från jobbet går förbi bolaget varje dag. Men just nu är jag stark, just nu.
Idag ska jag träffa mina barndomsvänner, vi träffas några gånger om året. Dom vet, så jag är inte orolig för kvällen, just idag är jag stark, just idag mår jag bra.

Fibblan

Låt oss fira en vecka tillsammans
imorgon?☺️!
Just idag är jag väldigt ostark, men provar alla möjliga tokiga grepp för att hålla a-? på behörigt avstånd..?, så än så länge stark trots allt!
Vi fixar det här?!
Bra du sökt dig hit, här finns änglarna ?, som gör kampen lättare och ibland t.o.m roligare?!
Kram
/Fibblan ?.

Nu har jag varit helt ifrån alkohol i 1 vecka, så skönt!
Jag är pigg och glad, har spenderat dagen med familjen och bara levt.
Imorgon drar vardagen igång och stressen kommer tillbaka men jag ska inte falla tillbaka, jag ska passera bolaget varje dag utan att stanna, jag ska vila mig från stressen på kvällarna, inte skjuta upp den med alkohol.

Så skönt att skriva av sig här, berätta för nån som vet hur det är.
Hoppas du mår bra Fibblan.

Varje söndag skejtar jag i en ramp här i närheten, idag var första gången jag inte var bakfull... Det gick mycket bättre än vanligt.
Skönt med ett kvitto på en av fördelarna med nyktert liv.

Fibblan

Bra jobbat?!
Jag föll ju som du vet. Men tar nya tag idag. Det är det fina i kråksången..?! Aldrig försent. Alltid en ny chans. Denna gången håller det?!

Vad härligt o höra att du redan märker av flera fina fördelar?!
Lyckönskningar ? inför veckan!
Hejar på?!

/Fibblan ?.

Första veckan gick förvånansvärt bra, tror det kan vara för att jag äntligen inser att jag aldrig mer kan dricka, aldrig mer i hela livet.

Nästa helg är fullbokad med aktiviteter, från morgon till kväll, samma med förra helgen. Jag behöver det, min rastlöshet har förmågan att ställa till det för mig.

Virvla

.. det är precis så jag har gjort, planerat varenda liten dag för att ha fullt upp och inte tänka på alkohol. Men det finns där ändå. Mitt mål var ett år och det har jag klarat. Ett år fyllt av ångest och oro. Rädsla. Jag behöver jobba på att ta det mer lugnt. Och att inse jag nog aldrig mer kommer att kunna dricka normalt.
Grattis till en vecka! Det kommer gå galant, du verkar ha styrkan och kört in dig på det. Fantastiskt! Kommer att följa dig på din resa. ?

13 dagar avklarade.
Igår kom dom första negativa tankarna och mitt humör blev lidande.
Jag gick och la mig tidigt, samtidigt som barnen. Min fru förstår, hon vet att det är en övergående fas. Jag har en väldig tur att ha min fru, utan henne hade jag nog inte suttit här idag.
Jag är fortfarande helt 100 % inställd på ett nyktert liv.

Grattis till dina 13 vita dagar. En fru som förstår och kan stötta är guld värd i den här förändringensprocessen. Min fru har stöttat mig till 110% i min förändringsresa. Utan henne och forumet skulle jag inte kommit igång på allvar. En dag i taget ?

Nu har jag klarat 2 veckor! ?
Jag mår bra, har även tappat 2kg! Har kommit igång med träningen igen. Förr tränade jag jämt, cyklade Vätternrundan, cykelvasan och simmade vansbrosimmet flera gånger. Jag är påväg dit igen, äntligen är jag stolt över mig själv. Jag kan prestera nåt igen och vågar satsa.

Det är helt enkelt en väldigt bra dag!

Mrx: ja vi har en väldig tur som har stöd hemifrån, förstår att alla inte har det.

läsa dina positiva rader om livet utan alkohol. Jag är nu upp i tre veckor, och har hittills inte saknat alkohol alls. Konstigt när det varit livsviktigt nästan varje dag de senaste åren:(
En nykter söndag framför mig, fantastiskt.
Ha de
Fenix
Hälsar till Mrx, vi kanske ses på träffen igen!

Vad kul att höra att du också är i början av resan! Vi får fortsätta och se till att hålla huvudet högt, vi har ju jul och nyår framför oss, tänk vad skönt att vakna utvilad och pigg på nyårsdagen, det har jag inte gjort på 22 år. ?

Vi har alltid friat jul utan alkohol. Hela vår släkt har haft samma uppfattning att julen är alkoholfri med tanke på barn och barnbarn. Däremot brukar vi alltid fira in det nya året i glada vänners lag. Förra nyåret friade jag in spiknykter och det gick hur bra som helst. Det var första gången i vuxen ålder som jag var nykter på nyårsafton. Den kommande julhelgen blir lika nykter dom vanligt för min del. Vi kommer att få besök av våra vänner från Norrland över nyår. Det innebär nog att jag kommer att dricka lite måttfullt men absolut inte som tidigare utan tanke på morgondagen. Jag vet att jag mår bäst när jag inte dricker. Jag har inte haft som mål att avstå helt. Jag har strävat efter att bryta mitt slentrianmässiga intag av drogen alkohol. Det har jag lyckats med genom att skriva och läsa här inne. Har även haft hjälp av alkispodden och böcker. En dag i taget ??
/Mrx

Starkt av dig att klara av det där måttfulla drickandet. Jag har försökt otaliga gånger men alltid hamnat i samma spår. För 2 veckor sen insåg jag helt plötsligt att jag inte klarar av alkohol alls, aldrig. Det blev ett uppvaknande för mig och det har gjort hela processen så mycket lättare. Jag vet att det kommer bli kämpigt men jag behöver aldrig längre tro att jag kan sänka 4 bärs med polarna och sen dra hem, jag har inte den förmågan.

Nu kommer första ledigheten utan alkohol.
Igår var det afterwork, jag körde.
Åkte hem tidigt men hann på en åskådares nivå se hur snabbt en fullvuxen man blir full på whisky, det handlar om minuter. Jag har aldrig tidigare förstått det, kanske för att jag alltid har varit den med glaset i hand.

Jag mår bra, min familj mår bra, mycket bättre än på länge. Min sons lärare mailade och skrev att han äntligen hänger med i skolan... kan det ha med mig att göra? Har jag tidigare förstört så mycket? Jag är aldrig tjurig och grå längre, jag ger barnen den tid dom vill ha. Men istället för att vara glad över det så är jag innerligt ledsen över att ha varit så dålig innan. Jag älskar ju min familj över allt men ändå så lyckades jag vara en riktigt dålig pappa och man alldeles för ofta.

Jag drömmer ganska ofta att jag dricker, att jag tar en öl eller ett glas vin, inte mer. Men direkt efter så får jag en sån ångest över att ha misslyckats. Kanske är det mitt undermedvetna som påminner mig, bättre i drömmen än i verkligheten.

Idag är det 3 helt nyktra veckor, jag har gjort en helomvändning.
Jag tänker fortsätta under "Det vidare livet"
Hoppas att jag stannar där.