Lingon1svart

men tänker att det faktiskt får mig att stanna i kroppen o ännu lättare avfärda A-viskningarna som kommer i skymningstimman. Påminns om att jag är här och är närvarande och liksom distraheras. Bra skit ju! Så nu är pass nr två bokat till fredag med vännen som drog med mig igår!

Har varit ovanligt produktiv idag. Slagit in julklappar som kommit med posten. Hade vanligtvis antingen druckit vin eller krupit på väggarna av att vilja dricka vin och därmed inte alls fokat på ngt produktivt som också gav mig tillfredställelse o lugn. Att använda händerna o pyssla, baka eller laga mat är rätt gött o meditativt. Kanske hittar tillbaka till det mer och mer!? Hoppas det! Att skriva här är också skönt för knoppen men också lugnande för hela mig. Att låta ord skapa meningar som väver mina tankar i mönster som får mig att fatta mig själv lite bättre är rätt jäkla magiskt❣️

Lägger en nykter onsdag till handlingarna och ser fram emot en lika nykter torsdag. Men först ska här snarkas ? ? ?

Kram ? till dig som kämpar vid min sida. Tillsammans blir vi starkare och klokare❤️

Lingon1svart

Och den jäkeln ska levas nykter. Idag samlar jag barnen mina för en helg tillsammans. Imorgon ska granen kläs och tomtegröt ätas. Igår bakade jag lussebullar och glutenfria saffranskakor så att våra vänner, som kommer o klär granen med oss, får lite hembakt i magen.

Hann med skitmycket igår och hann aldrig ens känna minsta sug. Om en tanke på A kom distraherades jag av nästa grej som skulle fixas. Lite skönt att få en sådan dag!Sovit okej till på köpet.

Nu sparkar jag igång min fredag och fejkar min pigghet tills ögonen är öppna av sig själva o inte kräver tändstickor som stöd??

Kramen från LingonDamen

Fibblan

Den ska levas nykter ☑️ !
Verkligen värdefullt att få, eller snarare skapa ?, sådana dagar som du gjorde igår! Låter som du har en härlig helg framför dig också?!

Jag plockade bort mina tändstickor precis, efter 3e koppen kaffe..?

Ha en go helg nu Lingon❤️!
Kram!
/Fibblan ?.

Lingon1svart

Ok. Helg o eftermiddag är en kombo som får min A-hjärna att skrika och inte bara veckodagsviska som den gör på eftermiddagarna. Fräser tillbaka; ”Håll käften! Jag har redan bestämt mig att vara nykter!” Funkar sådär men får mig att fnissa lite just nu iaf?

Kollar min statistik i min logg o ser följande mönster. Inget Nobelpris till mig för upptäckten men viktigt mönster för mig att se;
Tog steget hit i oktober. Drack alkohol 8 av månadens dagar med ett snitt på 4,75 glas o drack som mest 6 glas på en dryckesdag. Det var en signifikant minskning av antal dryckesdagar och mängden jag konsumerade.
I november tappade jag bort min Stig och syns tydligt. (Jag förde in i efterhand o risken finns att jag drack större mängder än jag minns men försökte vara helt ärlig när jag loggade)

November innebar 14 dryckesdagar och ett snitt på 5,85 glas o som mest drack jag 9 glas.

December är hittills helnykter.

Inser att det spelar roll för mig om jag sätter mål och aktivt följer upp. Och att jag gör det varje dag under en lång period för att inte tappa fotfästet igen. Och göra det även om jag gör det; för då kanske jag inte trillar så illa utan konsumerar mindre mängder? Känns som att mitt val att använda det här forumet, loggen och programmet skyddar mig från att släppa allt o låta A-hjärnan ta över allt.

I walk the line, this weekend as well✊❣️

Lingon1svart

Fin helg med barna o vänner med granpynt o julmys. Två alkoholfria öl o pop corn till På spåret...

Viskningar från A-hjärnan men eftersom helgen varit upptaget med massa annat pyssel har jag lätt distraherat mig. Skönt.

Imorgon peth-prov på beroendekliniken. Hoppas att en tydlig nedgång syns. Borde göra det. Oavsett så är morgondagen en nykter måndag. Ska bara fylla min kropp med klok näring o omhulda med kärlek under veckan. Då får inte alkoholen plats.

Kram till mig och till dig som behöver en mitt i kampen?

Lingon1svart

Vaknar utsövd och bestämd. Också idag håller jag löftet till mig själv att vara nykter. Tänker inte bryta löftet till mig själv om jag så ramlar ner i en vintunna!

Ok, här fick mitt skämt mig att stanna upp o fundera; skulle jag verkligen det? Absurd tanke eftersom sannolikheten för scenariot är noll. Men hann känna doften o tanken på en kallsup och ett längt uppstod. Jävla dumt skämt med andra ord.

Eller så kan jag konstatera att jag kan hantera tanken på A utan att agera på tanken o längtan. ✊

Nu ska jag ha en måndag i december. Det tror jag blir en bra en?

Fibblan

Godmorgon Lingon!
Det blir en bra måndag det här tror jag, för både dig och mig?! Jag har sovit helkass, men mår under förutsättningarna väl ändå ☺️. Helgens misslyckande och jobbiga känslor lämnar jag bakom mig ☑️.
Skönt du sovit gott och vaknar med samma beslutsamhet som du somnade med?!
Ha en fin dag☀️!
Kram!
/Fibblan ?.

Lingon1svart

Som ett brev på posten kommer suget o tankarna på A denna måndagsem. Så jäkla dunderstarkt också. Lämnade ju prov på beroendekliniken idag o då viskade A-hjärnan att Nu kan du väl unna dig lite?

Nä du! Fan vad trött jag blir på det här tjatet i hjärnan. Är tacksam för att jag idag var förberedd att säga nej. Vet att en annan dag kan jag överumplas o agera på känslan (tjatet) o påminns att jag måste ha strategier o vara aktiv i mitt ställningstagande för att inte snubbla o bryta löftet till mig själv.

För övrigt en finemang dag. Tänk att det kan vara både bra o jobbigt.... egentligen skönt ju. För bara jobbigt är bajs.

Ikväll är en nykter måndag och jag stärker mig med vällagad mat, myshäng med familjen och sömn när sovtåget ankommer perrongen✊

Kram till dig som behöver en?

Fibblan

En liten bit tårta ? får du av mig för att du grejjade det så bra i eftermiddags ?!
Riktigt bra jobbat?!
Kände också av ett sug efter barnen somnat. Som om det skulle vara en bra belöning efter en bra dag?!
Nä, jag hoppade förstås över det?!
Nu kan vi lägga oss nyktra och stolta över det! Har aldrig ångrat en nykter dag..?!
Sov gott!
Kram!
/Fibblan ?.

Lingon1svart

att vakna o se fina hälsningar från gårdagen. Känner mig priviligerad att ha det här verktyget o möta så många kloka peeps under min resa ?

Tisdag. Natten var relativt lugn och jag somnade lätt igår. Har haft det lättare med sömnen den senaste tiden och det känns så himla fint. Känner mig självsäker i att kunna säga att tisdagen kommer att vara nykter från början till slut. Ska jobba med världens bästa och därefter göra något produktivt. Kanske storkok eller baka? Aja, det får dagen utvisa!

Spank this Tuesday to submission, peeps! You are in charge✊

Lingon1svart

men den är inte alltför högljudd. Den mer surrar i bakgrunden. Märkligt hur gärna hjärnan (Dvs jag själv!) vill lura mig att svika mig själv o det löfte jag gett mig själv. Varför vill jag på ett plan utsätta mig för de fysiska o psykiska men det alkoholbruk jag haft ger? Varför respekterar o älskar jag inte mig själv nog att tysta det begäret? Blir jäkligt lack på det! Varför ska inte jag tycka om mig själv o respektera mig själv? Jag gillar ju mig själv! Och tycker att jag är en alldeles lagom och fantastisk människa bakad i ett och samma stycke; nog fan ska jag väl kunna älska mig själv såpass att längtan att döva mina sinnen tystnar?

Tänker inte dricka idag heller. Även om tankar på det kommer farande här o där. Min broms är fortfarande i och jag tänker fortsätta kämpa för att förändra mitt alkoholbruk✊ Ett delmål i taget. Det är en process som tar tid och jag försöker att ha tålamod o inte begära att allt ska vara klappat o klart i förrgår! ?

Kramen från LingonDamen

Lingon1svart

Hann inte skriva imorse o kände mig nästan lite oklädd hela dagen. Sedan gick det i ett och här är jag nu. En stund före den nya dagen✊

En helt okej dag med en del förhandlingar som A-hjärnan försökt sig på. Loppis, handla lite inför jul och fika samt matlagning innan en konsert avnjöts. Därefter njuta maten jag lagade innan o kolla TV med familjemedlemmar. Distraherade mig skapligt. Var faktiskt mest under eftermiddagen som A-hjärnan var aktiv.... Är ett mönster om jag inte är ute o cyklar?

Nu ska jag sluta svamla o låta den här kroppen o knoppen vila kudde. Nykter❤️

Ta hand om dig själv. Det försöker jag. Ta hand om mig alltså???

Lingon1svart

Vaknade lugn idag efter en lugn natt. Skönt.
Nykter torsdag o en renare kropp o knopp!

Vilken härlig känsla. Tror att du håller på att ringa in vad som triggar dig. En förutsättning för att lyckas. Jag hejar på dig.

Kram ?

Läst ikapp nu och herregud vad jag beundrar din viljestyrka! Förhandladet är det jag alltid åker dit på så det är så otroligt stort att du lyckas övervinna tjatandet i hjärnan.

Att vakna nykter. Utan ångest och bakfylla. Det har fått en helt ny mening.

Stolt över dig! Stor kram

Lingon1svart

Sovit nästan tolv timmar! Somnade på soffan igår, redan vid sextiden. Jag somnar typ ALDRiG på soffan. (Eh jo, men då har jag druckit alkohol och det hade jag INTE igår) Antar att kroppen behövde sömnen. Hade värk i hela kroppen som om jag n influensa bosatt sig men kände inget annat. Idag har jag mindre värk och det är ju gött.

❤️Triggervarning nedan för dig som vill undvika att läsa om fortsatt alkoholanvändning i förändringsarbetet en gör.❤️

Inatt kommer min ❤️ på besök för helgen. Imorgon blir det middag och ost o vin. Mitt mål är att inte överkonsumera och inte heller konsumera på känslan Nu kan jag ta igen för alla nyktra dygn. Det tror jag kommer vara den största utmaningen för mig, men jag har inte misslyckats förrän jag testat och reflekterat mitt beteende.

Jag har försökt förut men inte såhär målmedvetet och med det här verktyget som stöd. Här ser jag ju i text vad som skett, känts och hur jag resonerar. Här skäms jag inte. Här finns ventilen som gör att mitt ev misslyckande inte behöver vara orsaken att fortsätta dricka som jag gjorde tidigare. Här är min förändring och här tar jag mig själv på allvar och gör det på ett kärleksfullt sätt. Så det så.

Nu ska fredagen jobbas, barn kramas hej då, mat inhandlas och tillagas o därefter invänta min fina man. Längtar efter att få vila mitt huvud på hans axel, känna hans doft o prata och fnissa; få vila hos honom.

Ta hand om er denna fredag. Jag ska ta hand om mig❣️

Lingon1svart

Kan börja med ett hej nykter måndag!

Helgen började med en fredag som gick i rimlighetens tecken utan sug efter mer A trots flaskor i hemmet.

Lördagen tillägnades mängder av smårätter med tillagningsstart vid 14 o som fortsatte till midnatt. En promenad hanns med under kvällen också. En hel del viner till vår palett av matsmakande blev det också. Jag drack nästan två flaskor vin under dessa tio timmar av ätande. Inte det mesta jag druckit under mina dar och en flaska bubbel blev kvar i kylen. Något som inte var så klokt för min del.

Den flaskan skulle jag ha skickat med särbon eller hällt ut men istället blev den lite söndagsmys när jag kände mig ensam efter särbons avfärd. Har försökt att reda ut tankarna som gick i hjärnan där o då, men vet inte.... typ att vaffan; drick upp det du är ju jäkligt misslyckad ändå o det vet du.... gissar att tankarna hördes lätt i en kropp o knopp som förtärt A kvällarna innan o när jag kände mig ensam o lite skör. Behöver bättre strategier för den situationen inser jag✊ planera häng med en polare o ALDRIG ha A hemma just nu. Onödig frestelse som min AdHd-hjärna inte behöver tampas med?

Är slutligen ambivalent i mina tankar om helgen. Ser fram emot att träffa en behandlare på beroendekliniken på onsdag o resonera o reflektera där. Hoppas kunna få testa ngn medicin som dämpar suget/dämpar A-effekten när en dricker så att en lättare sänker konsumtionen under en kväll. (Om ngn har erfarenhet, positiva eller negativa, mottages dessa gärna!)

Nu ser jag fram emot en lugn natt efter att ha fixat brunkål, Jansson och fyra sorters sill till julaftons matfrosseri. Fick oväntade gäster o min o barnens plan att baka pizza i pyjamas får stuvas om. (Ska nog hinna det också under helgerna?)

Lingon1svart

Har känts okej. Är spänd inför morgondagens möte med behandlare på beroendekliniken men har fyllt dagen o tankarna med städ, tvätt o julfix. Bra distraktioner.

Har planerat en vit julhelg. Det blir första gången på många år. Överkonsumtion på en helg som julen har varit en illa omhuldad tradition i fyra-fem år. Alla storhelger lite extra o alltid lite på vanliga helgerna. Senaste åren har det eskalerat och det här året har jag druckit vardagskvällar också. Totalt sett på en vecka en knapp ökning från helgkonsumtionen men för ett halvår sedan ökade jag ytterligare intaget totalt sett. Nu ska bromsen dras i ordentligt.

Lyssnade för övrigt på en radiodokumentär om OCD o tänkte på hur likt tvångstankar är beroendetankar.

Nykter tisdag lagd till handlingarna. Imorgon möter jag onsdagen o beroendeterapeut o mig själv. Blir bra. Nervös o spänd är okej. ❤️