siggestardust69

Hej ?
Viljan försätter BERG!
Du vill ju verkligen få till en förändring, du ”skriker” ut NYKTER, vill vara NYKTERIST!
Ibland tror jag att vi underskattar oss själva. Vi är mycket starkare än vad vi tror.
En dag i taget! Du väljer, ditt val. Men om du verkligen verkligen VILL så kommer du att fixa det. Det är jag bergis på.
Kram fylld med positiva energier och vilja av stål!

Idag är jag ynklig. Ångest.
Känner mig så ensam. Vill ha en vän bredvid mig i detta. Någon att kämpa tillsammans med. Mannen kommer inte hålla många dagar innan han ”borde få unna sig en öl eller två.”

Jag ska kämpa. Jag ska besöka AA. Kanske ensamheten slutar där.

Varit på AA.
Förvirrad.
Ska gå igen.
Jag inser att jag inte klarar det här ensam.

Frissan

Heja dig JoYo! Vi hjälps åt. Jag är på min tredje dag, vi tar en dag i sänder. Har också kämpigt.. framförallt hur jag ska klara detta utan min man..jag fixar inte att ha A hemma och låta bli.. jag behöver nån mer som backar upp mig. Det får bli du och ni andra här inne. Kram❤️

Heja dig med!! Jag läser en bok ”promille” som jag laddat ned via biblioteket. Skriven av ”Promilletanten” (Anna, tror jag hon heter). Den är bra! Jag måste sysselsätta mig med läsning, träning och annat för att avvänja mig från alkohol. Min hjärna försöker övertala mig att dricka. Emellanåt tänker jag övertygad att ”jag ska dricka lite på helgens julfest.” Är så hjärntvättad av alkohol. Nästa stund nästan skriker jag ”nej” som svar i tankarna. Nej nej nej. Alkohol blir aldrig bra för mig. Jag vill ge barnen en bra jul. En nykter mamma. Förra julen var jag en berusad tomte. Ingen unge vill ha en berusad mamma som tomte. Fy.
Vi ska vara nyktra. Kram?

Är nåt annorlunda den här gången?
Fler insikter. Terapi. AA.
Insikt: det ligger inte i omgivningens drickande, eller i trauman från barndomen.
Det ligger hos mig.
En tillståndsbetingad inlärning som måste programmeras om.
Jag kan vara social utan alkohol, (byt bort ordet alkohol från tankarna), jag kan vara social nykter, jag kan slappna av nykter, jag kan känna känslor nykter, jag kan hantera ångest nykter, jag kan leva nykter!!
Omprogrammering på egen hand.
Fundera på hur många automatiska tankar vi har. Hur de påverkar oss.
Tänk på en citron och det vattnas i munnen. Kroppen reagerar. Tänk bra saker om dig själv. Tvinga dig, trots att du i början inte tror på det.
Observera tankarna. Idag har jag kommit på mig med att tänka att jag ser sliten ut, och annat negativt. Kroppen lyssnar och tror på tankarna. Bryt tanken. Jag är bra!
Hur programmerar vi oss? Tänk på hur du vill vara! Det tar tid att programmera om sig. Men ingen kan göra det åt mig. Jag måste börja själv. Ansvaret ligger hos mig. Omgivningen kan aldrig förändra oss.
Jag är nykter. Och tycker om att vara nykter. Jag är fin som nykter. Jag duger hur bra som helst! Nykter!

Hoppas på att något verkligen är annorlunda den här gången. Insikten, reflektionerna, programmeringen. Tänker att det är din tur nu. Som du har kämpat, i förtvivlan många gånger. Då flera forumvänner verkar vara på väg att hitta lösningen, receptet, för ett nyktert liv, läser jag in en försiktig optimism i ditt senaste inlägg. Åh, vad jag unnar dig att lyckas nu, JoYo. ?

Många kramar till dig

Så snällt av dig. Jag är på min 3:e dag. En ynka tredje dag. Jag vågar inte gå ”all in”. Men jag hoppas också att dessa insikter ska klonka in i djupet snart. Redan idag var jag sugen på alkohol på julmiddagen med jobbet. Strategi- att köra! Så slipper man tänka. Jag hade väldigt roligt! För jag KAN ha roligt och vara social nykter.
Önskar dig också långsiktig nykterhet. ??

Helgen har väl gått ganska bra. För fort.
Fredagen gick bra.
Lördagen var hemsk. Var på julfest med folk som drack väldigt mycket. Jag körde. Annars hade jag svepts med. Folk beter sig hemskt. Fulla, fula, stinkande, odrägliga, pinsamma, bråkar, super och gör konstiga saker. Som nykter var allt så tydligt. Jag har själv varit den där pinsamma på dansgolvet. Nu såg jag hur det ser ut!! ? Och onödigt. Det händer inget mer än pinsamheter.
Idag, bråk med bakfull man ? Han var en av de pinsamma igår. Idag sämsta humöret. (Jag svepte två mellanöl i panik.) Är det vår relation eller alkoholism? ........

Nya tag! Jag vill verkligen tipsa om boken ”promille”!! Har laddat ned den och läst färdigt! Försvinner gärna in i böcker under min detox ur alkohol. (Min detox ska gärna vara för evigt).
Nykter=jag älskar att vara nykter! Och vakna normal!

Nu måste jag börja om.
Trött på att inte kunna hålla mig nykter långsiktigt. Hur gör man?

siggestardust69

Hej
Det är ingen raketforskning, det är bara att du bestämmer dig!
Tills du gjort det så kommer du fortsätta och vela och romantisera att du kan dricka ngn gång då och då och kanske lite lagom osv bla bla bla bla
Låt alla som är värda att få veta veta.
Ta hjälp beroendemottagningen
Gå med i grupp/ enskilda samtal
Ev medicinsk hjälp
Informera ditt jobb om läget
Fortsätt häng här.
MEN det är du som tar beslutet, du som gör skillnaden.
Lycka till & ett råd är att spar din tid. Skippa bla bla bla
Kram Sigge

Jag orkar verkligen inte dricka mer. Mår så bra när jag inte dricker. På lördag ska jag på AA. Kvinnomöte. Behöver stödet. Träffa andra kvinnor som förstår. Till dess ska jag inte dricka. Har hemsk ångest efter att ha hällt i mig sprit, vin och öl i 2 dagar. ?

svagis

Hej JoYo....jag har läst din tråd och känner igen mig så mycket....jag ser bara en mening, ett budskap som framträder tydligare än något annat i dina inlägg och du skriver det själv, flera gånger på olika sätt:

Nykter=jag älskar att vara nykter! Och vakna normal!
Nykter=jag älskar att vara nykter! Och vakna normal!
Nykter=jag älskar att vara nykter! Och vakna normal!

Tack för att du uttrycker det så tydligt för mig - för det är exakt den raden som beskriver min egen inre känsla. Nu lever jag ensam sedan barnen vuxit upp och det är lite enklare kanske att få syn på sig själv då, det blir så himla tydligt att det är JAG som styr hur mitt liv ska levas.
Såå...vi väl kämpar på...Dag 5 här nu :)
Kram Anna

Tack för ditt svar. Jag klamrar mig fast här nu. Fattar inte hur jag kan hamna i det här träsket om och om igen. Idag får jag stå ut med ångesten. Rädslan. Självhatet. Kommande dagar ska jag vara nykter. Jag vill inte dricka mer. Jag har ett beroende som jag vill bryta.
Jag önskar att jag också hade 5 nyktra dagar. Jag är på min första.
Kram