TessMa

Gick in på FB och ser att en av mina barndomsvänner dött i alkoholrelaterade skador. Så sorgligt, så ofattbart sorgligt. Han har haft ett tufft liv men de senaste åren var bättre ekonomiskt och han hade flyttat till en större stad i Spanien. Träffade honom för ett par år sedan, såg då att han var sliten men verkade tillfreds. Så oerhört tragiskt?

TessMa

Dagen har gått ganska bra. Var ute om promenerade med vän och hundar. Fick plötsligt ett jättesug efter vin. Bor i en mindre stad i Spanien och här finns uteserveringar överallt. Det kom en doft av rödvin och det triggade mitt sug. Gick hem och senare på kvällen ut och handla på Mercadona med mannen. Valde en gata som inte är så full av uteserveringar.?Behöver börja tänka så, hur undviker jag triggers om det går. Tänker också på kvällarna, vad ska jag göra??? Titta på film varje kväll? Blir väldigt tråkigt. Kvällarna har varit min vintid och då har jag aldrig haft tråkigt. Men kanske bara stå ut med känslan av tråkighet. Blir så tacksam att läsa här inne, ni som varit nyktra i flera år och faktiskt inte tänker så mycket på a längre. Livet är gott ändå, dit vill jag!

Tänker också på min vän som gått bort igår. Börjar komma upp i den åldern att om man misskött sig i många år så kommer det ikapp. Honom kom det i kapp på det hemskaste sätt?

TessMa

Vaknade denna morgon upp med rädsla i magen. Rädd för framtiden. Rädd för att min man inte ska återhämta sig från den tuffa period detta år varit för oss båda. Jag har bett honom ordna en undersökning av sin hjärna. Detta pga att hans märkliga beteenden de senaste året. När han druckit alkohol men även nykter. Han har nu gått med på det. Vi bor i Spanien och livnär oss på eget företag. Tyvärr har vi tappat många affärer detta år vilket innebär att vi nu står i valet och kvalet. Hur ska vi göra i framtiden? Ska vi fortsätta satsa på vår verksamhet eller ska vi göra något annat? Vågar jag satsa som situationen är nu? Vi har bestämt att vi nu tar helgerna som kommer till vila och återhämtning. Så får vi se hur vi går vidare sen.

Dag 8 idag???En hel vecka nykter!!! Idag ska vi handla julklappar. Detta forum är till en stor hjälp för mig och jag är så tacksam att kunna komma in hit och läsa, skriva och logga mitt alkoholbruk. ❤️ Tack!

TessMa

Nu är mitt sug på hög nivå!!! Solen skiner ute, säkert 23 grader. Jag har tråkigt. Vi ska åka och handla julklappar, har väntat på att maken ska bli klar i princip hela dagen. Arbete har tagit tid. Jag har gått med hundar, tvättat, lagat mat, hängt med sonen osv. Normalt sett skulle vi sitta ute på någon uteservering med vin och öl. Tristess triggar mitt sug tydligen.

Har läst igenom din tråd och förstår att du kämpar med många kamper samtidigt.
Bra då att du ändå klarar att hålla dig nykter!
Tristess är även en av mina triggers. Tyvärr går den ju inte att undvika helt. Jag intalar mig att det är inte farligt att ha tråkigt och har blivit bättre på att acceptera att ibland får jag bara vänta på bättre tider. För mig hjälper det, det är ok att ha tråkigt så länge jag inte "botar" det med alkohol.
Bara att ha koll på sina triggers är en vinst.

Styrkekramar!

TessMa

Tack för att du läst ? Det stämmer, det är mycket i rörelse just nu och många förändringar. Ja, visste inte att tristess var en av mina förrän idag. Tar till mig det du skriver om att det inte är farligt och går över. Ikväll ytterligare en kväll som jag lägger mig nykter. Gott så?

TessMa

Jag har sovit oroligt ett par nätter nu och vaknar upp med oro för framtiden. Försöker ha tillit, läser sinnesrobönen för mig själv och stiger upp till dagen. Dag 9 idag och vad jag kan se så är denna väg den enda vägen som leder till någon form av framgång för mig och min familj. Jag fortsätter en dag till trots oron som rider mig.

Frissan

Hej fina TessMa
Grattis till dina 9 dagar!???
Känn ingen oro, låt var dag bära sin egen plåga. Du kan ändå inte göra nåt åt det. Och 99% av det vi oroar oss över händer aldrig ändå. Men såklart lättare sagt än gjort. Själv blir min oro på morgonkvisten 1000 ggr värre när jag druckit.. allt blir som stora berg. Så det är en av anledningarna till att jag vill förändra mitt intag. Känner så väl igen det du och Soffi skriver om tristess. Det är min stora trigger. Men tar med mig det ni sagt: det är inte farligt att ha tråkigt!
Önskar dig en stilla natt och frid! Och God julkram från mig!

TessMa

Dagen har varit ganska bra trots oron i morse. Varit och handlat julklappar med min son. Vi har roligt tillsammans och jag njuter av att skratta tillsammans med honom nykter. Vi var och åt på Dominos pizza efter shopping och cola zero börjar bli min favvodryck efter vatten. Tror det blir det till lunchen i morgon också. I morgon vaknar jag till dag 10 nykter???Tacksam och nöjd över det faktum. God och fridfull jul till er alla?

Tack för hälsning i min tråd!

Läst igenom din och tänker att du kan så mycket mer än du trott och bevisar det med dag, som läggs till dag ♥️ Oron, människans ständiga följeslagare, inför framtiden som vi inte vet något om...gör slut med den också vett’ja ? fast det nog är än svårare än att sluta med vin ?

Idag är det julafton, en grå och blöt, men ändå vit för mig och jag bestämmer mig för att inte bli sugen på alkohol, fast det kommer finnas. Jag vill inte helt enkelt ? Jag som druckit för ofta och för mycket periodvis, sätter upp långa tidsspann som mål, för det är långa perioder som förändrar tingens ordning och får mig att må bra. Kanske blir det ett alkoholfritt liv till slut, när månaderna jag lever utan oftast är fler, än månaderna med nu för tiden.

En riktigt god o fin jul till dig ?♥️?

Jag kommer hänga på er efter jul- och nyårshelgen! Jag har bestämt mig (för vilken gång i ordningen vet jag dock inte..)! Min kropp och knopp orkar inte längre.. Hjärtklappning, konstant trött, ont i kropp och själ.. Tills dess kommer jag hänga härinne, bland er fantastiska människor! ❤

Och Grattis! Tvåbent idag! Himla bra gjort av dig att låta bli vinet när du bor i Spanien. Det är ju rena rama alkoholträsket för människan, nu kanske jag låter lite hård men vi har "sommarstuga" utomlands (spanskt ö) och befinner oss där nu. Jag försöker verkligen tänka på intaget av vin men det är helt otroligt hur man dras med. Hemma dricker jag massor med komboucha men det finns inte här.

Ibland brukar jag kika mig omkring på lite äldre människor än jag själv när jag är ute och går med hunden här nere. Vill jag se ut så? Vill jag bli så? Bästa skrämselpropagandan för mig!

Hoppas du får en God Jul! Kraaam från Spanien

TessMa

Jag hoppas er Jul har varit bra??vit eller inte. Själv fixade jag jullunch med ca 30 svenskar här i Spanien på cola zero?var inte ens sugen på alkohol. Jag håller med dig Pellis, Spanien kan verkligen vara ett alkoholträsk men det är mycket mer än så. Så fantastiskt vackert land?Men det är en stor utmaning, vart man än går så finns alltid tillgång till cervesa eller vino. Men herregud vad jag har ont i kroppen på kvällarna, kan det vara relaterat till att jag inte druckit på 10 dagar? Hela familjen är trötta så nu blir det några riktiga slappardagar framåt. Ha det gott?i morgon dag 11?

Men bra ändå! Väldigt lite alkohol, så skönt ? På måndag åker vi dock till Spanien och då vet jag att det kommer konsumeras alkohol.. Alla vi umgås med därnere har en hög konsumtion..
Det är dock helt fantastisk att du inte druckit ikväll, jag ler och tycker att du är då himla bra!

TessMa

Idag blir en slappdag. Det är en massa folk som ska samlas på en strand här och vi är bjudna med men jag vill/orkar inte. Vet att det kommer vara massa alkohol - vill inte utsätta mig. Samt att jag är så galet trött och har ont i kroppen?Förstår inte denna trötthet riktigt.

Ja vi har haft ett oerhört tufft år.
Ja jag har genomfört en väldigt tuff behandling.
Ja vi ha flyttat.
Ja ekonomin har varit svår
Ja jag har druckit en del vin i år men mindre än tidigare år.
Ja min man har varit sjuk i 3 månader snart.

Hm ovanstående förklarar säkert min trötthet. Bara att jag tänkte att om jag håller mig borta från vinet så kommer jag få mer energi och bli piggare. Så lite besviken. På sikt blir det säkert så men nu behöver min kropp vila.

Så det blir en promenad med hundarna i naturreservatet sen slappa resten av dagen. Alldeles lagom för mig?

Dag 11 idag och 6 dagar kvar på min ursprungs målsättning. Inte dricka mer detta år.

Har läst på i forumet väldigt mycket och det verkar vara väldigt få som klarar av att gå tillbaka till ett icke destruktivt drickande efter man passerat ”gränsen”. Det verkar vara en sån kamp för många, allt planerande och sen hålla sig till de glas man bestämt. Besvikelsen när man inte lyckas. Egentligen har jag hållit på med det själv i många år bara att jag inte haft detta forum att skriva i. Jag har försökt kontrollera mitt drickande men svikit mig själv gång på gång.

Min man blev sur på mig när jag sa att jag inte hundra bestämt hur jag ska göra framåt. Han verkar ha bestämt att han inte ska dricka mer alls. Jag är inte riktigt där än men lutar mot att jag vill sätta 3 månader nykter som ett andra mål. Det behövs tid för att bygga upp ett liv kring att inte dricka då livet kring mig/oss kretsat en del kring drickandet.

TessMa

Skönt att vara nykter, har nog alltid känt att just jul skulle jag vilja hålla mig borta från alkohol. Bra att du höll dig till mindre mängd Emmy123?.

Hoppas du har en härlig semester och kan hålla dig till lagom nivåer och varannan vatten?!

TessMa

Nyss hemkommen från promenad med hundarna. Ser alla bilder som mina vänner lagt upp på FB från stranden och känner mig utanför och ledsen. Jag har inte orken att vara där och jag vill inte utsätta mig för massa alkohol två dagar i rad. Att det blir så kluvet, vet ju att de skulle tycka det var jätteroligt om jag kom så det är jag som väljer bort. Ändå känner jag mig ledsen och utanför?

TessMa

Nyss hemkommen från promenad med hundarna. Ser alla bilder som mina vänner lagt upp på FB från stranden och känner mig utanför och ledsen. Jag har inte orken att vara där och jag vill inte utsätta mig för massa alkohol två dagar i rad. Att det blir så kluvet, vet ju att de skulle tycka det var jätteroligt om jag kom så det är jag som väljer bort. Ändå känner jag mig ledsen och utanför?

TessMa

Idag vaknar jag upp till dag 12 nykter. Jag mår inte bra idag, jag känner mig ledsen och uppgiven. Har tid på kliniken idag för ozonbehandling av min PMDS. Pmds:en som jag tyvärr känt av de senaste dagarna. Men det är jättesvårt för mig att veta vad som är vad. Pmds påverkar hjärnan så att allt kan kännas nattsvart och totalt hopplöst. Den kan ge symptom som trötthet, ont i kroppen osv. Allt detta har jag haft de senaste dagarna och jag har funderat på om det är att jag slutat med vinet, eller är det den allmänna livssituationen eller är det pmds. Just nu lutar det mot att det nog främst handlat om pmds. Det innebär att den inflammation som jag har som skapar pmds har smugit sig tillbaka?

Jag lyssnar på alkispodden, bra tycker jag. Jag har gått med i en hemlig grupp som handlar om att hålla sig nykter på FB. Jag funderar på om jag ska besöka ett AA möte här i stan. Jag är inte helt framme än med AA mötet men jag är nyfiken. Inser att sluta med alkohol kommer innebära en stor förändring i mitt liv. Främst en förändring socialt, jag kan inte umgås med människor som träffas kring att dricka alkohol. Det är som bäddat för att jag ska falla dit igen. Just nu i alla fall behöver jag träffa människor som inte dricker i alla fall när vi träffas.

Nikotinet, jag har varit rökare sen snusare nu suger jag på nikotintabletter. Går i tankar kring om jag är redo att sluta med nikotinet? Kanske blir det för mycket på en gång.

Min hjärna går på högvarv dessa dagar när tanken var att jag och vi i familjen skulle få möjlighet att vila. Att må såhär är ingen vila alls, bara en kamp och tror jag bara letar efter en utväg att få må bra. Är så less på att må dåligt!!!

Har i alla fall en förhoppning att om jag håller mig nykter, fortsätter behandla min pmds och tar hand om mig själv att det kommer att ljusna så småningom. Jag tycker att även jag är värd att få ha ett bra liv, hela månaden, året om. Forsätter en dag till nykter i alla fall?