Vill inte - kan inte

Blev glad när jag läste att det går bra för dig. Det ska bli nice att ses på träffen igen. Tänk vad fort tiden går. Fattar inte att det redan passerat 1 år sedan sist.
/Mrx

tiden löper på i rask fart. Träffarna i Stockholm kanske en bra tidsmarkör för att se vad som händer i livet och inte minst med alkoholen. Inser att året som gått måste bli mitt sista med alkohol om jag ska leva ett hyfsat liv resten av mina dagar. Vi ses, Fenix

fyra nyktra veckor, otroligt! Än så länge ingen saknad av alkohol, Otroligt vad veckorna rinner iväg. Ha en bra helg alla kämpar där ute! /Fenix

svagis

Fenix, du skriver "låt andra dra lasset och skapa feststämning så hakar jag på" och precis detta märkte jag när jag var ute med jobbet för en vecka sedan. Vid bordet satt 10 pers. Längst inne vid fönstret satt 2 manliga kollegor som drack öl och pratade intensivt om golf, men bara med varandra hela kvällen. Vid mitten av bordet satt chefen och jag bredvid honom, mittemot en kvinnlig kollega. Det var bara jag och den kvinnliga kollegan som "höll igång feststämningen" för hela bordet, berättade historier, ställde frågor till de tysta och skämtade. Egentligen hade detta inget med alkoholen att göra, de flesta drack något glas eller två, även jag. Men det var ingen av de andra som var några sällskapsmänniskor, som bjöd på sig själva. Kvällen slutade tidigt, vi åt tillsammans och efter 2 timmar avslutade vi och åkte hem. Det hade faktiskt gått precis lika bra för min del att dricka julmust eller mineralvatten, jag är ändå en sällskapsmänniska, så varför avstod jag inte alkoholen? För när jag kom hem sedan så drack jag 2 starköl till innan jag somnade. 2 dagar senare bestämde jag mig för att bli nykter och här är jag nu på min 5:e nyktra dag :)

En del är mer pratsamma av naturen, andra tar till alkohol för att FÖRSÖKA bli sådana när det är fest, men jag har ju bara druckit "för att alla andra gör det"....mitt problem kommer senare, när jag kommer hem, DÅ kommer mitt alkoholsug på allvar. Lärdom: Bäst att undvika alkoholen helt och hållet!

för kommenterar i min tråd, visst är det så att man ofta kan avstå från alkohol och ha samma eller bättre utbyte av en tillställning. Sedan kommer alkoholen fram när man kommer hem och kan dricka som man vill. Men inte nu längre för min del, firar faktiskt fem veckor i dag och det känns jättekul, Hela julen blev en höjdare med familjen i en fjällstuga. Saknade inte drickande alls, man desto trevligare att vara chaufför på morgonen varje dag, pigg och utvilad.

Grattis till dig Fenix, bra jobbat!!! Jag har inte last hela din tråd. Den sträcker sig över många år vad jag kan se. Darför tanker jag också att du ar en person som kan bidra med erfarenheter :-) Jag sjalv ar ny har sedan någon vecka.

se era peppande kommentarer när man kommer hem efter en vecka utan uppkoppling. Kram till er alla, och särskilt till de jag lärt känna personligt på träffen förra året. Så kul att se att ni är i fighting mode fortfarande! Strulan, Charlie70 och svagis, kul att ni tittar in i min tråd.

en liten uppdatering, mest för att inte min tråd ska hamna så långt bak att jag inte hittar den:-) I dag visar appen 46 dagar nykter, och nykterheten känns just nu naturlig. Ingen längtan till det destruktiva. Har börjat ta tag i vikten och hälsan, så jag ser fram emot det nya året. God fortsättning alla på forumet!

Vad härligt att läsa att du är på gång på allvar. Det är din tid nu och det är du så värd. Äntligen!

Ses igen på träffen, ska bli SÅ kul.

Kram

läsa era kommentarer FinaLisa och Vinäger. Ja efter alla dessa år borde det vara min tid nu kan man tycka, Ser också fram emot träffen, kan ju bli en ny bra vana i stället för alkoholen:-)

här är min tråd för vad det kan vara värt. Har varit igång ett tag som du ser, dags kanske att gå vidare till ett vidare liv utan alkohol såväl i praktiken som här på forumet.?

Där var du, vad bra ? ?
Ska läsa på lite mer i din tråd, alltid kul med ett ansikte bakom tråden?
Men först blir det ??
Kram ?

FinaLisa för titten in på min tråd. Ska nog själv läsa den ordentligt när jag får tid, sedan kanske dags att gå vidare till vidare livet ?