Jag ar ny har och har last din och andras trådar. Vill bara saga att jag tycker du har en beundransvard installning till hur du hanterar ditt nyktra liv! Mitt mål ar precis som ditt, att vara helt nykter. Jag ar nu på dag 6. Kanns toppen! KRAM!

Janus

Så bra du är! Tror du kommer fixa det och skapa en förändring i positiv riktning. Jag tror på dig.
Själv är jag på dag 6 och nyss hemkommen efter mitt tredje AA möte. Det ger mig styrka och energi. Känns skönt att kunna dela sånt som ligger och tynger som man skäms över.
Kramis
PS vi ligger ju på ungefär samma nivå så jag följer dig i din positiva utveckling och insikt.

svagis

för era fina inlägg - jag behöver er alla <3

Ni är banne mig inte dåliga ni heller på olika dagar av er nykterhet - även om vi alla cyklar i diket någon gång så cyklar vi tillsammans mot ett rikare och mer harmoniskt liv utan A. Jag kan ikväll inte komma på en enda anledning till att riskera mitt beslut. Blev bjuden på nyårsfest men ska inte gå den här gången. Hur stark jag än är idag så vill jag inte utsätta mig just nu. Jag stannar hemma den här gången.

Så glad att läsa att du Janus går på möten - det är så viktigt att hämta kraft ur vänskapen och beslutsamheten hos andra alkoholister som valt att leva utan A. Tack för att du inspirerar mig - ja, vi har en del gemensamt på det sättet :)

Stora kramar till er alla

svagis

Vaknar och märker att kroppen känns lite bättre för varje dag som går utan A. Igår första AA-mötet på 7 år plus fika med en väninna. Ingen ångest bara kroppsligt ont på olika ställen. Mitt höga blodtryck har sjunkit en rejäl bit och pulsen är jämn och stadig. Ser inte längre svullen ut i ansiktet när jag ser mig i spegeln. Ögonvitorna är klara för första gången på länge och det är så påtagligt att kroppen tackar mig för mitt beslut. Som den har fått kämpa - varje natt skulle den hinna bryta ner alkoholen medan jag sov - nu tror jag istället att den bygger upp någonting under nattsömnen, det känns så.

Jag har just fyllt 56 år och om jag har tur (generna har jag) så kan det mycket väl ligga 30 års liv framför mig, NYKTER. Det känns fantastiskt. Även om jag i dagsläget inte ens vågar gå på den nyårsfest jag blev bjuden till så vet jag att om jag bara tar en dag i taget, går på mina AA-möten och lever det liv som jag vill leva så kan mitt nyktra liv fortsätta. Är så tacksam att jag kom iväg till AA-mötet - det betyder så mycket, precis som ni här i forumet gör.

Hoppas det blir en fin söndag för er som läser detta <3

Janus

Så bra du är!!! Hälsar jag som är på dag 7. Ska snart ut med hunden på en lång och härlig runda i skogen. Det är bra med hund, för jag är bjuden på nyårsmiddag hos vänner och då är det ju inga konstigheter att man kör bil och inte dricker.
Sitter och summerar året o även decenniet som båda varit de sämsta i mitt liv med drickandet som en våt filt över allt. Försöker styra mina tankar från att jag dricker för att jag mår dåligt till att jag mår dåligt för jag dricker.
Måste kämpa och ser framemot nästa AA möte ikväll.
Skickar massor av pep till dig, du kommer fixa det här! Jag tror på dig!
Önskar dig en fin dag!

svagis

Tack för din goa pepp Janus :) Jag känner precis likadant för dig - du kommer att fixa det här! Du är lika beslutsam som jag!
Kram

svagis

Det är konstigt, men jag har inget sug. Inte heller ångest. Mer av en tomhet efter 20 år med A. Samtidigt märker jag att jag slappnar av mer nu. Går inte omkring och känner skam för något längre. Det är ju enbart positivt men på ett märkligt sätt även tomt.....jag är aldrig sysslolös precis, har alltid en massa små och stora projekt på gång....

precis som flera av er andra så märker jag att jag får mycket mer tid nu utan alkohol...det är bara underbart men än så länge finns det en tomhet som jag helt enkelt antar kommer sjunka undan så småningom...nå...jag tar väl en kopp té medan jag funderar på allt det här :)
Kram
svagis

Janus

Godmorgon, dag 8, första veckan avklarad och siktar nu på full månad.
Har nu varit på 4 AA möten i två olika grupper. Känner verkligen att det är rätt väg för mig och även för dig hoppas jag. Har redan fått ny energi och ser tillvaron på annat sätt. Sitter inte längre och tycker synd om mig själv, tröstar och medicinerar med A. Har bränt så många relationer i min närhet och det kommer ta lång tid att återupprätta. Kommer inte lova massa saker i ord för det har jag gjort många gånger utan att lyckas. Ska visa i handling och framförallt flytta fokus från egot till att måna och bry mig om mina nära och kära.
Idag ska jag och min vovve ner till kenneln där jag köpte henne och hälsa på och önska gott nytt år.
Känner mig full av energi som jag gärna delar med mig till dig.
Ha det jättebra och sköt om dig!
Kram

svagis

Sömn....har sovit ett riktigt långpass....vaknar på gott humör, gör mitt kaffe och sätter mig här för att läsa era inlägg och skriva ett eget.
Var frusen och tom igår kväll...ville bara krypa ner i sängen och gjorde det redan vid 19-tiden. Vaknade några gånger för att gå på toaletten men det var allt. Har sovit fram till klockan 9.40 och det kändes så skööönt. Inga speciella drömmar, bara lugn och läkande sömn. Jag älskar att vakna nykter!

Janus, Sigge - tack för era inlägg - det är underbar läsning <3
Kram på er
svagis

svagis

men i alla fall nyktert...jag har så mycket tid nu. Det dröjer nog inte så länge innan jag fyller tiden med annat, men än så länge tillåter jag mig att uppleva tomheten...det är inget positivt i den...saknar inte alkoholen men skulle säkert kunna få för mig att det är den som saknas.
Imorgon firar jag nyår med mitt ena barn som kommer hit och sover över. Vi ska bara umgås, äta mat, äta godis och ha det bra.

Mina bukhinnor (tror det i alla fall) är fortfarande ömma men i övrigt mår jag bättre för varje dag. Kroppen återhämtar sig från att ha varit marinerad med A och aldrig fått riktig vila. Inget riktigt sug ännu men ingen eufori heller, bara en slags tomhet.

siggestardust69

Hej
Läste att du är tom, det går över. Var bara nöjd med läget. Ät ngt gott. Ta en promenad 5 km ute i den friska luften.
Dra till gymmet, låt dig bli trött! Fysisk aktivitet är balsam för en sargad själ.
Kram Sigge

svagis

Jag har känt mig så krasslig hittills men du har nog rätt Sigge - imorron går jag ut och promenerar en lång sväng :) Det är nog precis vad jag behöver! Men nu ska jag krypa ner i bingen och sova lite.
Tack för dina ord Sigge <3
Kram

Så kul att läsa din tråd. Älskar att du reflekterar som du gör.

Det är en väldigt bra byggsten - reflektionerna - att känna hur bra man mår nykter kontra
hur skit man mår när har druckit. I början av min nykterhet så hade jag nästan
som ett mantra när suget kom - mantrade/pratade med mig själv
"hur vill jag mår när jag vaknar imorgon?"

Pigg, fräsch eller med ångest och baksmälla?

Jag hade också tomhet i början. Typ jaha vad ska jag göra istället? rastlös....
Nu fattar jag icke att jag hann med att dricka alkohol.
Eller vara bakis.

Du har riktigt bra strategier. Jättefint att läsa.

MM

Märker att vi är i ungefär samma fas, jag är inne på dag 9 och den där tomheten gnager. Tror som du att den kommer gå över, undrar bara hur länge det kan tänkas ta?
Bra kämpat.. Tycker om det jag läser!

svagis

Sitter här med min kaffekopp igen. Blir så glad över era inlägg MM och Rolf <3 TACK! Det är så skönt att inte vara ensam i detta - det betyder så otroligt mycket :)

Hade svårt att somna igår kväll. Var inte tillräckligt sömnig så jag lyssnade på min ljudbok "Normala människor" av Sally Rooney (inget om alkoholism men bra ändå). Lite hungrig så gick upp och tog en macka. Till slut somnade jag och har sovit gott.

Tror att jag har nytta av mina 5 år i psykoterapi nu. Jag drack inte på den tiden och därför lärde jag känna mig själv väldigt väl. Bearbetade en hel del grundångest och konflikter från barndomen som jag slipper nu. Har goda relationer med båda mina gamla föräldrar, vilket jag tror är till stor hjälp idag. Däremot märker jag att leda och tristess är något som jag har väldigt svårt för. Och det gamla vanliga botemedlet mot det är A. Så nu finns det ingen alkohol hemma och jag ska se till att det inte gör det heller. Eftersom detta är tredje gången gillt som jag väljer nykterheten så har jag inga illusioner om att kunna dricka ibland, det kommer inte funka, så total avhållsamhet är min grej. Jag kommer inte heller att sätta min fot på Systembolaget - om någon annan vill ha alkohol så får de köpa den själva.

På lördag morgon går jag till AA igen. Ser fram emot det väldigt mycket <3

Sitter har och sällskapar dig med mitt te. Min insomning såg ut som din ungefär. Efter mackan så gick det till slut. Vaknade 9 och det innebar att jag andå sovit 10 timmar. Otroligt egentligen. 10 nyktra timmar. Bra lakning för kroppen. Jag kommer nog att hanga har lite i dag igen. Ger mig tröst och trygghet. Vi ser om vi hörs igen!