Härligt att läsa dina framsteg dag för dag! Jag köpte E-boken Promille tanten igår
Idé från dig var det väl? Känner att jag behöver lite medicinska argument för att hålla mig från alkoholen. Dvs hur dåligt det är för kroppen att dricka och vilka fördelar med att INTE göra det...
Fortsätt på din väg...! -<3

svagis

och inte heller rekommenderat någon läsning. Ska börja arbeta med Stora boken från AA framöver men såg även att Olle Carlsson gjort en uppdatering av 12-stegsmetoden...den ska jag nog köpa också.

Jo det går absolut åt rätt håll för mig. Dag 14 idag :)
Vet du vad jag gör? Jo jag läser om fysiska konsekvenser av alkoholism på den här sidan www.internetmedicin.se och där är texten skriven för läkare och annan vårdpersonal så det blir verkligen kliniskt...och skrämmande...förstår en hel massa av mina krämpor och hur de är relaterade till min alkoholism...högt blodtryck, reflux, gikt och buksmärtor....blä...så nu är jag upplyst och motiverad så det räcker.
Kram

Ilväll ska jag skriva ytterligare en nolla=0 i min s k A-bok. Ger mig en liten kick att se alltfler 0:or på rad (hoppas jag...) Dvs ingen alkohol idag heller men en pizza!! Jaja man är inte mer än människa!
Ha en fin kväll
Kram

svagis

Själv har jag ätit godis hela nyårshelgen - gjorde Rocky road med min dotter....milde tid så gott det är :) Men nu är godiset slut som tur är!
Mår bättre för varje nykter dag - kroppen tackar mig och börjar komma tillbaka till ett friskare tillstånd. Imorrn går jag till mitt AA-möte igen.
Kram

Ensamdrickaren

Vad härligt att läsa din tråd! Jag riktigt ser dig framför mig; att du mår så bra när du är nykter och att kroppen börja återhämta sig.

svagis

Ja jag känner mig så himla glad att jag tagit mig igenom den här första tiden :) Lättad över att ha gett mig själv ett nykterhetslöfte och börjat tänka i nya banor när det gäller vad man kan dricka istället för A. Men jag undviker faktiskt de alkoholfria ölen och vin för jag är lite rädd att det ska trigga mig. Så det blir te på kvällarna istället vilket är rätt mysigt om man gör lite procedur kring det, särskild tekopp osv. Jag har lurat mig själv på det sättet och nu börjar det nästan kännas naturligt :)

Men det är ju bara början....har varit ledig från jobbet hela den här tiden och ska börja jobba igen i nästa vecka. Är lite orolig för hur det ska gå för jag har ett ganska stressigt jobb. Så när jag åker hem från jobbet på tisdag eftermiddag måste jag ha en tydlig strategi för hur jag ska undvika sug och att fötterna vandrar av sig själva till Systembolaget....ska ta en omväg och hitta på nåt trevligare tänkte jag...kanske åka till badhuset på hemvägen istället? Ta en bastu...tja varför inte...

Jag döpte ju min tråd till Syster Anna som är mitt alter ego, min inre, stränga röst som ser till att jag inte super ihjäl mig. Hon har legat lågt de senaste dagarna och det är skönt :)

Summering av dag 14: Kroppen mycket bättre, själen riktigt rofylld, imorgon ska jag gå till mitt veckomöte på AA!
Kram alla därute
svagis

...däromkring. Man är redigt klar i knopp och lättsam i kropp. Längtar också! Så starkt av dig att kämpa så! Grattis till dina två veckor! ???
Kram PimPim?

svagis

Men tack för ditt uppmuntrande inlägg PimPim <3

Nu ska jag berätta om min dag som började med ett möte på AA kl.09.30. Lite konstig stämning, ingen som öppnade lokalen förrän i sista stund, ingen utsedd att leda mötet....och jag är känslig för sånt. Men en veteran tog ansvar och det kändes med ens väldigt tryggt. Jag delade, berättade kort om mig och mina 15 nyktra dagar, att detta är 3:e gången gillt osv. Att jag mår bra och är stolt på ett ganska lågmält sätt. Andra delningar var ganska tunga, en del förvirrade och fulla med detaljer och lätt obegripliga meningar. Någar delningar var jättebra och starkt positiva för mig. I pausen frågade en kvinna som satt bredvid mig om jag hade hört talas om "90 möten på 90 dagar" och om jag hade någon sponsor. Nej sa jag, jag tänker gå på möte varje lördag just nu. Hon började argumentera med mig och sa att jag måste gå på AA-möte varje dag nu i början om jag ska klara det. Hon gav mig sitt mobilnummer och ville bli min sponsor. Jag kände mig överrumplad och lite överkörd.

Jag vill INTE ha henne som sponsor - kemin stämmer ju inte!?? OM jag känner att jag behöver AA-möte varje dag för att klara sug osv. så kommer jag att gå varje dag. Men jag förstår inte varför hon så gärna ville tala om för mig vad/hur jag ska hålla mig nykter!? Mycket störande....men jag ska låta det vara. Tror jag vet vem jag ska fråga om sponsorskap ändå, det var en annan kvinna som var på mötet förra lördagen, HENNE kände jag spontan samhörighet med och hon kom fram och pratade med mig efter mötet och då började jag fundera på sponsorfrågan. Nä, jag är allergisk mot när andra ska spänna ögonen i en och försöka se ut som att man inte kommer klara att vara nykter - det är väldigt obehagligt i det skede som jag är nu.

Men sen träffade jag mina barn och då blev känslorna mycket bättre som tur var. Och nu är jag frusen och ska lägga mig och läsa tidigt för jag gick upp tidigt imorse. Nästa lördag går jag till samma AA-möte så får vi se hur det blir då :-D
Idag har jag varit nykter och jag älskar att vara NYKTER!
Kram till er alla
svagis

Du svagis, det låter drygt som tusan med den där personen på AA-mötet i dag. Du är stor, vet vad du vill och har en tydlig målbild och tillräckligt med erfarenheter för att nå den. Borsta av axlarna och upp med hakan. Kallas för integritet och det har du. Hon ville säkert väl, men helt fel...

Tack för titt med kommentar i min tråd! I kväll har jag förlorat mig i TV-serien The missing på Cmore. Jag är helt fängslad. Jag gör som du och somnar också nykter i dag.
KRAM

Vad fäller hon som ville tvinga sig på dig....håller med Charlie70 låter som du vet vad vill eller hellre inte vill vad gäller den kvinnan...
Alltid svårt med personer som vill pådyvla en deras åsikter och sätt att vara/göra och att det är det rätta ...oavsett vad det gäller...
Jag har en fråga: min 4:e dag idag väldigt trött och slut men var ändå på stan och käka med en kompis men det var knappt jag orkade....Är det kroppen som jobbar med att få bort giftet kanske? Då eller någon som vet??
Tänk det är lördag och du/Jag m fl dricker ingen alkohol alls. Härligt känns det!

...jag har inte vågat ta mig till något i den stad jag bor. Vill inte att människor ska veta om mina problem... hur övervinner man den rädslan? Jag känner ju många och och är ett ansikte utåt i många sammanhang så det skulle bli katastrof om det kom ut att jag en vinpimplade utan dess like ??‍♀️

Kram PimPim?

Janus

Konstigt att någon i AA insisterar på vad du ska göra och marknadsföra sig själv som sponsor.
Så funkar det inte i min grupp. Där vill man på alla sätt hjälpa till att jag hittar min väg och tar mina beslut. Där ”säljer” man inte in sponsorn utan när tiden är mogen frågar jag.
Du verkar stark i din övertygelse så du kommer säkert fram till beslut som är rätt för dig. Kämpa på!
Kram från ”dag 13”?

Janus

Jag är på dag 13 och känner mig också tröttare än jag borde. För min del tror jag det är mentalt, så många tankar som far runt i huvudet och bearbetas. Säkert i det undermedvetna också. Men det blir bättre dag för dag så kämpa på och ta INTE första glaset! Tänk så skönt att slippa bakfylla och all ångest

svagis

ni är underbara <3

Det känns bättre idag och jag är fortfarande stark i mitt nykterhetslöfte. En dag i taget, dag 16 idag...tror jag?

För mig verkar det vara perfekt att kombinera AA-möten med aktivitet här i detta forum. På så vis har jag AA-känslan runt mig 24/7 och det behöver jag under en lång tid. Jag är så glad för AA-mötena men ibland är det också lite tungt för en sådan som jag. Jag är känslig, särskilt i ett sådant sammanhang, och igår blev jag förvirrad av flera små saker som de andra gjorde. Då måste jag bearbeta känslorna för mig själv efteråt så att de sjunker undan.

PimPim - det är därför det heter ANONYMA alkoholister :-D Du får inte berätta vem du träffar på möten, eller vad de berättar. Förresten, vem har med det att göra? Vad menar du att de skulle kunna göra dig om de visste? Själv bor jag lyckligtvis i en storstad. Men du kanske kan gå på möten i en närliggande stad? Kram

Janus!! Vad glad jag blev att se ditt inlägg :) Har undrat hur det går för dig och blir superglad att läsa att du också håller ditt löfte till dig själv - att vara NYKTER <3 Nej då, jag inbillar mig ingenting när det gäller alkohol, har inga som helst illusioner om att kunna dricka A nu eller i framtiden. Är också trött men mår bättre och bättre.

Idag ska jag se den spännande upplösningen i Tour de Ski :) Men först ska jag ta en promenad och lyssna på "Gomorron Världen" i lurarna. Känns som en bra dag på gång <3
Kram alla som skriver i min tråd

är ju "uppväxt" med aa och blir ledsen när jag hör/ser människor som ska marknadsföra sin egen person. Bekräftelsebehovet hos en sån person är gigantiskt och skadar mer än gör nån nytta.

Hela aa bygger ju på att jag själv ska upptäcka och göra nåt själv för min egen skull, inte för andras. För mig har det varit så viktigt med mina aha-upplevelser som har fört mig framåt i nykterheten och där jag lärt mig att jag måste vara mogen för att ta emot nya saker.

Alla möten har inte varit så bra men jag har alltid gått därifrån med nån liten guldklimp i hjärtat. Vissa möten har varit överväldigande och gett mig styrka att gå vidare. Ibland har jag haft svårt att förstå vad de menar men efter ett tag har pengen ramlat ner....kanske en dag, en vecka eller rentav månad efter.

Tröttheten jag kände i början kan jag ibland sakna idag !! Känslan av att kunna sova stående, eller som i lumpen, i närmaste dike när "Rast-Vila" anbefalldes :-)) Kroppen återhämtar sig efter all smörja som runnit ner i strupen och tröttheten är en sund reaktion ! Njut !!!

svagis

Det är precis så jag har uppfattat grunden med AA också. Men på mötet igår framstod inte detta så tydligt utan även mötesledaren pratade om 90 möten på 90 dagar som enda vägen till nykterhet...och smålog åt att han i början sa "att han inte kunde gå på AA-möte för att han skulle ha tvättstugan"...jovisst, men nu är han pensionär och har inte pressen på sig att dyka upp på jobbet i rena kläder!! Jag blir förbannad :(

Dessutom var det två kvinnor som frågade mig om jag har något stöd omkring mig och jag svarade att jag upptäckt alkoholhjälpen.se på nätet och att det är väldigt givande för mig att ha daglig dialog med andra alkoholister där. Då tittade de skeptiskt på mig och sa att "jo det kanske kan vara bra med nätet, men det går ju inte att jämföra med "riktiga" möten" och jag blir sååå trött. Jag arbetar med digitaliseringsfrågor i en myndighet till vardags och orkar inte bemöta okunnighet om värdet av digitala möten i mitt privatliv också....och särskilt inte på AA där jag visar min sårbarhet och känsliga sidor. Så lärdomen från detta blir att jag själv INTE ska dundra på med andra människor (om jag gör det) utan istället lyssna och vara ödmjuk och låta dem vara ifred.

Jag kommer att gå till den här gruppens möten nästa lördag också och hoppas att kvinnan från möte 1 är där igen så ska jag fråga om hon vill bli min sponsor :) Såå hårt tar jag inte detta men det känns skönt att få skriva av sig och möta förståelse härinne.
Kram
svagis

kan ju villigt erkänna att det inte blir många möten för mig nuförtiden och det får jag nog skylla alkoholhjälpen för :-)) Jag kan lätt och smidigt, 24/7, få hjälp här om jag behöver stöd. Jag undrar om Magnus Admin egentligen förstår vidden av det han startat här ?? Besöksstatistik på sidan är en sak men det mänskliga värdet är verkligen svårt att mäta men i min värld är det värdet ENORMT !!! Och ha denna sida som ett extra stöd är ju helt suveränt !

Så tack alla ni som skriver här och hjälper mig till ett nyktert liv !!

Även på AA finns de människor man får sortera bort, precis som i livet i övrigt. Har mött några som är lika beroende av nykterhet som de var i alkoholen, styr och ställer med andra för att ha kontroll.
Förklarade för en man för ett tag sedan att nykterheten är mitt val och skall inte ersättas med något annat som styr mitt liv.
Går på möten, har nog ingen egen grupp men byggt en egen av människor som är kloka och tillför lugn och trygghet.
Två människor som varit nyktra i många år och visat mig vad AA står för? De är min trygghet, en mkt klok man som lär mig leva är en annan i gruppen han får mig att våga vara jag och sen några till.
Försöker besöka ett möte varje vecka för inte glömma var jag startade, men gör det på mitt sätt.
Så välj ditt sätt det viktiga är viljan att vara nykter// kram Strulan ❤️??❤️

svagis

Skönt att fylla på med ditt perspektiv också. Jag tror jag kommer landa i ett liknande förhållningssätt till AA - jag har aldrig varit fanatisk med något i mitt liv förutom i min relation till A och den relationen har jag brutit sen 16 dagar tillbaka. Känner mig otroligt stark i mitt nykterhetslöfte - lugn och beslutsam och det verkar som att beslutsamheten växer fortfarande. Inte orolig för att hamna i situationer där det märks att jag inte dricker - jag har tappat lust och intresse för att dricka alkohol blir mitt svar.

Idag ska jag vara nykter eftersom jag ÄLSKAR att vara nykter <3
Kram på er!