Jag trodde inte jag skulle få sån här ångest. Och total sömnlöshet.
Hoppas det här är sista dagen men ångest.
Sen ska jag också ta en dag i taget hela januari!
Men behöver nog hänga här. Och inse att det är allvar.
Kram

Samma här... helt sömnlös tills jag fick melatonin av dottern. Höll på att krevera och så fort jag somnade drömde jag att jag drack.
När jag väl somnade sov jag till 11:00. Huvudet är som en stor betongklump, värken mellan skuldrorna är inte att leka med och jag svettas hela tiden.
Har sett till att hålla mig sysselsatt idag för att få bort min sorg och ångest...

Kram PimPim?

Värk mellan skuldrorna, har jag med! Alldeles stel. Tänkte träna idag men är för trött.
Sorgen, deppen, ångesten är för trist.
Jag vill aldrig mer till den här känslan.

Nu har jag fått nog!

Kram?

svagis

Ni har det tufft...jag tänker på er och vet att ni är starka kvinnor som kommer att fixa det här!
Kram
svagis

Jag har börjat läsa ”tänka klart” (The naked mind). Ett par kapitel och gillar den!!!! Svar på mina funderingar!!!! Och då himla bra formulerad!! Tack för värdefullt tips! Ser fram emot att läsa den!!
Sen blir det ”the joy of beeing sober”.
?

Jag har börjat läsa ”tänka klart” (The naked mind). Ett par kapitel och gillar den!!!! Svar på mina funderingar!!!! Och så himla bra formulerad!! Tack för värdefullt tips! Ser fram emot att läsa den!!
Sen blir det ”the joy of beeing sober”.
?

TessMa

Jag har också drömt om a en natt sen jag slutade med a?Detta är verkligen allvar och inser hur sjuk min hjärna är. Men.....spela hela filmen har blivit mitt mantra. Inte bara myset i början när man sitter där med vinet. Utan heeeeela förloppet. När jag lyckas med det, då försvinner suget ganska snabbt?

svagis

Har varit på AA-möte och blivit "antastad" av en kvinna som ville bli min sponsor....blev irriterad på hennes beteende även om hon bara menade väl...jag har ju redan utsett en annan kvinna som jag ska fråga om sponsorskap. Har funderat på den framfusiga kvinnan flera timmar men kommer inte fram till nåt vettigt mer än att jag väl har rätt att reagera som känns rätt för mig. Ska skriva lite mer i min egen tråd om detta.

Glad att ni delar med er av bokläsandet. Jag såg Youtube-trailern som författarinan gjort och blev nyfiken på boken jag också.
Kram
svagis

Svagis, förstår irritationen över kvinnan på AA. Situationen är svår nog och i alla fall jag vill avgöra själv hur jag vill ha mitt AA.
Jag har varit med om framfusighet då jag skulle besöka ett möte. I början då jag ringde var det en kvinna som ville att jag skulle ”hämta henne på vägen eftersom hon har en sjukdom som gör att hon måste ha nära till toalett”! Jag var inte ens säker på att besöka mötet och när hon sa så, sa jag att jag kollat fel, att jag inte kan komma. ?? Blev så stressad av hela situationen!!
Vissa blir nog lite överambitiösa och vill frälsa de nya. Nån kramade mig hårt och länge så fort jag steg in. Hon tyckte jag såg ledsen ut. Panik. Jag är lite för introvert. Säkert välmening. Men skrämmande.? Och man får reagera som man gör.☺️

TessMa

Stötte på det i en FB grupp som handlar om nykterhet. Blev ganska provocerad och bad honom respektfullt att backa ett par gånger då jag inte bett om hans råd. Hans svar var då att han inte kommer kommentera nå mer på mina inlägg?Helt ok för mig men det känns inte sunt på något sätt. Allt eller inget och verkligen inte lyssna in var den andra personen är. Denna typ av hjälp håller jag mig långt ifrån.

JA! Låt oss drömma härliga drömmar framöver???

Kram?

Inatt sov jag som en katt. Så skönt inför jobbet som kör igång på tisdag.
Behöver återhämtning och vila.
Dag 5 - nykter.
??

svagis

Din kropp håller väl på med reparationsarbete oavsett hur mycket eller lite du har druckit senaste tiden. Det verkar ta ca 4-6 veckor innan levervärden och annat har återställts till normalt. Och jag läste nånstans att det tar ca 10 dagar innan kroppen är ok igen. Men den psykiska biten tar säkert längre tid - drömmar, mardrömmar, dålig sömn osv. Allt det är jag beredd att utstå för den underbara känslan av NYKTERHET.

GRATTIS till dig som fick sova som en katt <3
Kram
svagis

Levanykter

Jag har det väldigt svårt med drickandet sedan jag bytte antidepressiv medicin. Druckit nästan varje dag. Bara folköl. Jag kan inte låta bli. Har förstått att min oro kommer av abstinens. Känner mej helt maktlös. Går regelbundet på aa möten men dricker ändå. Kan inte prata med arbetsgivaren då jag sett hur de behandlar andra med samma problem.
Ska gå till ett beroendecenter å prata med en alkoholläkare på tisdag. Hoppas det hjälper.
Vill inte ha det såhär och är så ledsen och besviken på mej själv.?

Levanykter

Jag har det väldigt svårt med drickandet sedan jag bytte antidepressiv medicin. Druckit nästan varje dag. Bara folköl. Jag kan inte låta bli. Har förstått att min oro kommer av abstinens. Känner mej helt maktlös. Går regelbundet på aa möten men dricker ändå. Kan inte prata med arbetsgivaren då jag sett hur de behandlar andra med samma problem.
Ska gå till ett beroendecenter å prata med en alkoholläkare på tisdag. Hoppas det hjälper.
Vill inte ha det såhär och är så ledsen och besviken på mej själv.?

Tack för påminnelsen Svagis. Dag 5 är långt från ”ren”. Läser emellanåt om att sluta dricka och vad som händer i kropp och knopp. Jag vill gärna vara nykter och se skillnaden efter en månad, gärna längre!

Levanykter, jag vågar inte heller prata med chefen. Känns som att man blir dömd för evigt. Går hos alkoholterapeut sedan 1 år. Det tar väldigt lång tid då jag har mycket trauma vi bearbetat. Forumet och människorna här är enormt stöttande och värdefulla! Vi behöver varandra igenom det här! ”Levanykter”, var inte besviken på dig själv! Det ska vi inte vara. Vi vill vara friska och nyktra men har fastnat i det här. Vi vill och vi ska ur det. Jag har läst mycket, men blev tipsad här om en ovärderlig bok (har inte läst klart än) - ”Tänka klart”. Om hur det här funkar. Varför vi dricker och hur vi ska tänka för att sluta. Igår var jag vansinnigt arg på min man. Jag gick till närmsta Ica och i vanliga fall skulle jag, i brist på starkare, halsat 3,5% öl. Men innehållet i boken var färskt i mitt medvetande. Jag gick förbi ölen med kunskaper ur boken. Köpte flera Ramlösa, gick hem och drack. Det finns hopp för oss. Det finns hjälp. Jag har hållit upp innan men fallit igen. Men för varje gång gör jag det med ny kunskap. Nya metoder! Vi fixar det här. Straffa inte dig själv! Du gör ditt bästa! Bra att du ska träffa alkoholläkaren!!
Heja oss!?

Det är här jag brukar tappa fokus. Dag 6/7.
Men idag känns annorlunda. Jag vill inte dricka! Jag behöver inte dricka. Jag vill vara nykter!
Håller på att läsa ”Tänka klart” och har kommit till ett kapitel som får mig att bli rädd för hur jag behandlat min kropp men samtidigt får hopp om att läka mig.
?

svagis

Du har slagit in på den smala vägen låter det som. Kroppen återhämtar sig dag för dag. Sömnen borde också bli bättre för varje natt.
Jag ska också köpa den boken - känner att jag älskar mitt nyktra liv där jag också kan tänka klart <3
Kram
svagis

Jag med!
Så knasigt för jag börjar må bättre då. Och då skall man ta sig en hojt för att liksom återställa ordningen av att må dåligt?

Då tar vi oss en fin vit dag istället. Kram

...men min oro är mest nattetid. Tankar som snurrar och en kropp som pirrar... sover dock bättre och bättre och runt dag 10-14 brukar det ge med sig... så jag längtar tills jag får sova djupt och länge utan hjärtklappningar och mardrömmar om att jag dricker massa vin...

Ha en fin dag!

Kram PimPim?