svagis

Idag ska jag vara nykter!
Har lång insomningstid nu som nykterist och sover därför längre på morgonen. Tillbringat många timmar i sängen lyssnandes på någon ljudbok under dessa 17 dagar. Tänker att kroppen behövt detta för att reparera sig bit för bit. Vilopulsen har sjunkit med minst 10 slag per minut - tidigare 75-80 men nu mellan 60-65 vilket gör att jag förstår att den stress som alkoholen skapade i kroppen nu har lugnats ned och kroppen får vila. Igår var första dagen på länge som jag gav mig ut på långpromenad i området där jag bor.

När jag slutade dricka i december 2017 skapade jag en rutin med promenader och motion som jag har nytta av nu igen. Det som hände 2018, var att jag efter ca 6 månaders nykterhet, 10 kg minus på vågen och en känsla av triumf och välmående, blev indragen i en omorganisation på jobbet jag haft i 10 år och det slutade med att jag och två kollegor sades upp den 1 jan 2019. Panik i hela systemet och jag sökte frenetiskt nya jobb, och drack frenetiskt också. Den 1 april 2019 fick jag det jobb jag har idag och som jag trivs med. Så nu var det dags att ta sig tillbaka till känslan från sommaren 2018 igen. Och promenaderna är en viktig del i mitt nykterhetsarbete.

Imorgon börjar jobbet igen. Saknar min nya chef som är så bra. Saknar även ett par av de nya kollegorna och ser fram emot att träffa dem i veckan. Har en deadline på fredag den 10 jan som jag kommer att fixa. Ska skriva en artikel för en ny tidskrift och ser fram emot det arbetet. Ska ta vara på helgerna på ett helt annat sätt framåt, vara ledig, återhämta mig och röra på mig ute i friska luften, simma i badhuset och umgås med folk. Bättre struktur på gränser mellan arbete och vila alltså. Jag lever ensam, är otroligt glad för att det inte finns någon omkring mig som kan framkalla starka känslor av ilska, irritation osv. Men saknar någon som kan framkalla starka känslor av lycka och kärlek. I nuläget gör jag saker som jag blir lycklig av - reser, träffar mina vuxna barn, träffar någon vän ibland, hjälper andra människor på olika sätt. Men kärleken till en man fattas mig. Tänker dock inte dejta eller göra mig tillgänglig på nätet för det är bara skit för mig. Blir bara besviken och känner mig än mer ensam. Fokuserar på mitt nykterhetslöfte till mig själv istället. Att bli stabil i nykterheten. 17 dagar har passerat och jag är över det fysiska lidandet. Nu är det dags att hantera det sociala livet och psyket. Få se hur det blir.

Kram till er alla som läser och stöttar - jag behöver er <3
svagis

svagis

"Känner mig otroligt stark i mitt nykterhetslöfte - lugn och beslutsam och det verkar som att beslutsamheten växer fortfarande. Inte orolig för att hamna i situationer där det märks att jag inte dricker - jag har tappat lust och intresse för att dricka alkohol, blir mitt svar."

Kram

Härligt med en plan och kloka insikter, det gör det lite lättare.
Lever själv och fick rådet att behålla byxorna på första året, fräste något om inte nog att jag inte får något vin skall jag bli nunna också ?
Men har varit ett sådant nyttigt år fått lära känna mig själv, varit helt ego på min väg till nykterhet. Har inte heller haft någon att skylla på utan tagit helt ansvar för nykterheten och mina val.
Vet inte om det ör därför det gått bra hittills men skönt att få vara ego ett tag ?
Kram Strulan ?❤️

Janus

Skriver inte så mycket här men läser en del. Dag 15 idag och halvvägs till nästa medalj hos AA?
Har klarat alla helger och ledighet nykter och det känns så skönt. Imorgon är det åter tillbaka till jobb och vardag. Känner att AA är min livlina, ger mig, styrka, stöd och energi. Var både rädd o skeptisk o skämdes när jag gick dit första gången på juldagen. Men tror aldrig jag kommit så här långt utan AA. Så ni som aldrig testat gå dit förutsättningslöst och kanske hjälper det er också.
Önskar er alla fortsatt god nykterhet!
Kram

✨??????✨

Grattis till dina 17 dagar ⭐️

Go for it! Jag har haft det så bra för min hälft har inte velat dricka någonting heller... så skönt när man har någon jämte sig som inte har intresse heller ✨??✨

Ha en fin dag!
Kram PimPim?

svagis

Tack för era stöttande inlägg! Jag tänker fortsätta på AA som planerat, varje lördag ev. kvinnomöte på söndag kväll. Det hjälper mig jättemycket men viktigaste stödet får jag faktiskt från er härinne. Att kunna slå sig ned vid datorn och läsa om alla er underbara människor som kämpar precis som jag - O-V-Ä-R-D-E-R-L-I-G-T!
Kram
svagis

svagis

Vaknar nykter, pigg och fräsch, mår bra och ska snart åka till jobbet. Ser fram emot det :) Skriver om min dag ikväll!
Kram
svagis

svagis

Jobbet hade jag inte behövt vara nervös för. Träffade min bästa chef, småpratade om ditt och datt, stängde in mig på mitt rum och jobbade framför datorn, skrev och fick gjort ett par viktiga grejer. Tog hissen ned till matsalen och åt raggmunk med stekt fläsk och lingonsylt <3 <3 <3 min älsklingsrätt!

Åkte förbi dottern på hemvägen. Diskade en jättedisk åt henne, grymtade lite men det var ganska snabbt avklarat. Hon diskar inte själv av en massa olika skäl, men framförallt för att hon är otroligt ängslig för bakterier och allt som är äckligt. När hon bodde långt från mig under 2 års tid så åt hon på papperstallrikar....jag drog upp det som ett alternativ idag också....men men, i VANLIGA fall så brukar jag tycka lite synd om mig själv när jag har varit hos henne och hjälpt till, trött och sugen på tröst, och då går jag alltid förbi en butik med iskalla folköl som jag då brukar köpa med mig hem som en slags sjuk "belöning" men idag hade jag räknat ut en annan väg till bussen hem så jag kände mig faktiskt inte ens frestad. Det känns som att fördelarna med mitt nyktra liv har börjat prata med det ev. suget efter alkohol - och det känns riktigt bra.

Undviker rätt konsekvent alla sammanhang där det serveras alkohol slentrianmässigt just nu och det känns helt rätt. Det får vänta till den dag jag är helt stabil i min nykterhet. Men eftersom jag har en livlig fantasi och stark inlevelseförmåga så har jag läst mig till information om alla kroppsliga skador som alkoholen medför och därför känner jag nu sådan respekt för min kropp att det har stor betydelse för att fortsätta vara nykter.

Beslutsam och samtidigt ödmjuk - en dag i taget....
Kram till er alla
svagis

Så insiktsfull och det är skönt när suget börjar ge med sig... när man inte känner behov av vinet...
Själv åt jag isterband och dillstuvad potatis idag som är min favoriträtt ??

Grattis till dina 18 dagar! ??✨ Ha en mysig kväll nu!

Kram PimPim?

Du är så galet bra! Blir så glad att du är så stark i din övertygelse och att du mår bättre. Har integritet att säga nej till påtvingade tips och råd. Du motionerar, strukturerar, reflekterar och inte minst ger dig själv den bästa gåvan att älska dig själv. Vad säger din assistent Syster Anna nu? Stolt?

svagis

till sin sköterskeexpedition för närvarande men håller ett öga på mig därifrån :-D

Tack snälla PimPim och Rolf för era glada inlägg - jag är också glad!!

Fast idag har jag försovit mig. Har svårare att somna på kvällen för tillfället och inatt låg jag vaken fram till kl.01.00...blä...men ingen ångest, inget sug i alla fall....och det finns ju inget hemma heller så det är skönt. Hade ställt klockan på 05.50 men vaknade 08.29 istället...mitt möte börjar kl.09.00 och det är nästan 2 timmars pendling till arbetsplatsen så jag får jobba hemifrån idag och kontaktade mötesledaren att de kan logga in i mitt Zoom-rum (som Skype) istället. Så nu sitter jag med min kaffekopp och väntar på att de ska ansluta eller höra av sig på annat sätt. Snopet men men det är sånt som händer....fast jag hatar verkligen när det händer :(

svagis

men det mesta är ok så länge jag behåller nykterheten och idag har jag också varit nykter :)

Deltog i mötet on-line istället - tur man har flexibla kollegor! Det kändes genast bättre men sen glömde jag att äta, drack bara kaffe, promenerade till affären och hem, kände mig helt snurrig och svimfärdig och kom på att jag inte ätit. Kokte 2 ägg som jag avnjöt med lite mer kaffe. Jag har kommit på att jag verkligen älskar isté med lime-lemon-smak så det hade jag köpt en stor tetra med mig hem. Jag är inte så mycket för sötsaker, har aldrig varit, men lagad mat däremot...så sedan ägnade jag mig åt storkok och ska snart stoppa in 10 lunchlådor i frysen. Känner mig supernöjd!

Hann också skriva klart en kortare text och skicka den till tidskriften så det kändes ju väldigt skönt det med. Det är precis som att frånvaron av skam över alkoholdrickandet gör att jag får tillgång till en större del av min förmåga. Tror att jag omedvetet har gått omkring och slagit mig själv i huvet mentalt för att jag dricker, att jag är äcklig, fet, bakis och en massa andra elakheter som jag inte har förtjänat. Nu kan jag ju inte det längre för jag är nykter - haha :)

Imorron ställer jag klockan på 05.50 och gör ett nytt försök att ta mig till jobbet. Vilken tur att jag faktiskt var där i tisdags!! Om ni undrar så arbetar jag bara 50% på det ställe som jag kallar jobbet och de andra 50% är jag doktorand och jag är i slutfasen så jag skriver mest nu. Ska också föreläsa några gånger under den här våren och det är något jag verkligen tycker är roligt så jag är väldigt lyckligt lottad även om det har tagit många år att komma hit.

När mina barn hade flyttat ut var jag 46 år och hade en lärarutbildning och ca 25 års yrkeserfarenhet i bagaget. Det var ganska tomt därhemma så jag förstod att jag behövde skaffa mig ett projekt. Jag läste in en magisterexamen i pedagogik. Blev förvånad över hur roligt det var att studera nu jämfört med förr om åren. Fick sen chansen att börja forskarutbildning, tog chansen och har inte ångrat mig även om det är det jobbigaste, svåraste och mest utmanande jag har gjort. Om jag ser tillbaka så borde jag tagit ett par år där vid 46 och gått till botten med mina alkohol(o)vanor också...jag sökte ju hjälp 2008 men tror inte att jag förstod allvaret riktigt då tyvärr...det har tagit ytterligare 10 år för mig att "nå botten" att "kapitulera" som vi säger inom AA :)

Idag, dag 19 som nykter, känner jag mig fortfarande lätt förbannad (på ett bra sätt) och lika beslutsam. Mina fysiska abstinenssymtom har lättat betydligt, drömmer inte alls verkar det som, minns inget i alla fall, har svårt att somna in men sover sen gott, temperaturregleringen i kroppen verkar fungera mycket bättre än när jag drack A - varken fryser eller svettas lika mycket som när jag drack, känns mer balanserat på flera sätt och jag dricker fortfarande té och isté på kvällarna som är min svåraste tid på dygnet. Inte en droppe alkohol hemma på hela tiden.

Jag riktigt känner hur jag "växer" när jag skriver detta inlägg - men en dag i taget är det som gäller, inga förhandlingar, jag är nu nykterist och det kan man väl få vara eller? Jo, jag trivs med det känner jag. På lördag är det dags för 3:e AA-mötet.
TACKSAM <3
Kram
svagis

Vill titta in och säga hej!
Du har varit här ett tag och är verkligen igång i din livsstilsförändring med alkoholen. Dag 20 idag på nykterheten då om jag förstår dig rätt. Tack för du som så många andra här inne delar med dig av din process, resa eller vad du än vill kalla det. Förhoppningsvis är det lika hjälpsamt för dig att skriva själv som det är för många att läsa. Det låter som att du märker av skillnader åt det positiva hållet i ditt mående som naturliga vinster av att vara nykter, glädjande att höra. Även en dag som inte blir som du velat är detta jobb med alkoholen något viktigt som du verkligen beslutsamt fortsätter med. Bra gjort!

Jättekul och kreativt med "Syster Anna" som du berättar mest om i början av din tråd (om någon läser nu och blir nyfiken), tror flera är hjälpta av att ha en inre coach på det sättet, tack även för det!

Önskar dig en fin vecka och hoppas 3e AA-mötet blir givande!

Varma hälsningar,

Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

svagis

Jag kan bara skriva under på att dina antaganden stämmer - jag älskar att ha den här "dagboken" och alla andra fina kämpande alkoholister som finns härinne med mig. Jag är nog en väldigt livsälskande och kärleksfull, känslig människa i grunden - ibland har de egenskaperna hotat att förgöra mig och jag tror att alkoholen har spelat en roll som tröst i detta. Nu känns det inte som att jag behöver ha det så längre - jag har skaffat bättre skydd och integritet som hjälper mig att hålla en bra struktur på mig själv och mitt liv.

Syster Anna har dragit sig tillbaka till sin expedition för tillfället....men jag har en dialog med henne förstås :)
Kram
svagis

...och jag funderar på att göra som du... att göra det när barnen flugit ur boet. Förhoppningsvis inte så många år kvar och vad jag vet kommer de bo hemma minst tre år till och sonen ska jobba ett år mellan gymnasiet och universitet har han sagt, vilket jag tycker han gör rätt i.

Jag tycker att din syster Anna gjorde rätt i att ryta till på dig, och se vilken inverkan hon hade!
Grattis till dina nyktra dagar! ??✨

Kram PimPim?

svagis

Tack för era inlägg <3
Sitter och ler fånigt framför datorn nu - av tacksamhet :)
Kram
svagis