Jag är ny på ert forum och undrar hur ni har minskat/slutat med ert drickande? Har problem med att sova och varit uttråkad på dagarna då jag söker jobb (kommit in i en dålig vana). Dels började drickandet med några glas vin för att somna vilket hjälpte, dock så har även drickandet funnits på eftermiddagarna då min sambo varit på arbetet.

Min sambo har hittat mina gömmor med vin vid flera tillfällen och de har gått så långt att han ställer hårt mot hårt efter gårdagens er tappning. Vill ha kvar honom i mitt liv och ta kontroll över alkoholen.

Testade att gå via en beroende mottagning för mer än ett år sedan vilket fungerade ett tag, men jag var nog aldrig motiverade till att sluta helt då pg. av ett arbete som gjorde att jag inte mådde speciellt bra och jag bodde då själv. För att döva ångesten ifrån jobbet så började drickandet som oskyldigt, jag drack då jag kom hem för att varva ned och släppa ångesten för jobbet samt slippa tänka på morgondagen.

Mina vanor då kunde se ut at första glaset togs vid 18-tiden tills sänggående vid 23 och självklart somnade man fort, men dålig sömn och inte de piggaste benen dagen efter. Mina alkoholvanor har dock inte påverkat mitt arbete i den meningen att jag har stannat hemma, men hade definitivt varit piggare utan en stor konsumtion av alkohol.

Är nu sedan april 2018 sambo med den finaste mannen som jag vet och trodde att jag skulle kunna få bukt med mina vanor. Till en början så fungerade detta väldigt bra, men efter att ha slutat mitt jobb i juni så smög sig vanorna på igen. Smyg drickande och vin gömmer på de mest skumma platser.
Min sambo har kommit på mig som jag se flertalet gånger och varje gång som detta har hänt så har självklart hans förtroende till mig minskat och slitningar har uppstått – men likt förbannat så har man fortsatt vilket är det dummaste valet man kan göra.

Så hur trappar man av med en stor alkoholkonsumtion i ryggen?
Ni som har slutat vad var värst den första veckan?

Jag har hört att sluta helt då man har druckit stora mängder kan vara farligt, men jag tänkte klippa helt under en period både för min kropp och för att hitta nya vanor.

Är nykter sedan en dag tillbaka och även då jag drack så hade kroppen abstinens efter alkohol med mera. Jag misstänker att detta kommer förvärras under den första veckan och det är min erfarenhet sedan tidigare. Är också i slutfas för ett nytt jobb och vill verkligen vara skärpt samt ha detta under kontroll. Tror att rutiner som jobb, träning med mera också kommer underlätta.

TessMa

Jag har tagit paus från drickandet. Trodde jag sov bra på några glas vin men sover faktiskt bättre nu. (Stannade aldrig vid några glas för mig blev snarare minst 1 flaska vin).Men tar vid behov melatonintabletter och det hjälper. Det tog en vecka drygt innan sömnen var bättre. Tänker du att du vill minska ditt intag av vin?

Darth Booze

Välkommen :-)
Jag är själv ny här...
Det finns sömnterapi, icke beroendeframkallande tabletter, tråkiga böcker m.m.
Saken är den att man sover dåligt när man har druckit. Jag har en klocka som mäter detta och kan se en tydlig förbättring sedan jag trappat ned.
Sök andra sätt att somna ;-)

Tack för era kloka råd och ja kommer sluta helt med alkohol för en tid nu. Kommer vara ett helvete rent ut sagt och jag är glad att jag blev påkommen av min sambo. Han har kommit på mig flera gånger och jag förstår honom helt. Slutar jag inte så förlorar jag honom så valet är enkelt.

Sedan är det inte bra i längden, men avtrappning från typ en flaska vin per dag kommer bli tufft. Vart fick du tag på dina tabletter?

Tror aktivering är a och o för att hålla tankarna borta.

Träna. träna, träna! Gå på gymmet, gärna så sent som möjligt på kvällen så det inte finns tid att dricka!

Darth Booze

... kan tabletter fungera. Bäst att börja med ngt som inte är beroendeframkallande, typ Propavan.
Skrivs ut av läkare.

Jurmani

Känner igen mig i stora delar av det du berättar och delar liknande upplevelser. Själv inser jag att mina insomningsproblem har varit en sak jag försökte lösa med alkohol.
Nu har jag bestämt mig för att ta tillbaka kontrollen och det inkluderar för mig bland annat att inte dricka själv. Så nu ligger jag här och försöker somna utan alkohol, vilket inte funkar så bra. Men jag har bestämt mig för att vänja mig så jag tänker inte somna i soffan framför tvn eller ta melatonin. Jag vill pröva och se om jag kan lära kroppen att slappna av på annat sätt. Sömnen blir ju absolut mer effektiv utan alkohol. En dag i taget. Det får ta den tid det tar. Jag har ingen stress, jag ska vinna.
För att svara på din fråga så har jag satt upp regler, när och hur mycket vilket också är kopplat till vilket sammanhang. Min tanke är att inte dricka till berusning under en längre till så att jag lär hjärnan att en klunk vin inte behöver leda till rus.
Jag vet inte om det kommer funka, men jag vill pröva och känner mig otroligt motiverad.
Just nu håller jag på att träna på att somna utan alkohol vilket mest är irriterande att jag inte somnar. Jag försöker inte tappa tålamodet så att jag släpper fram sugen. Jag försöker vara bestämd mot mig själv.
En annan sak som jag också gör nu är att lägga extra fokus på tandvård. ? Detta för att ha något annat att foka på och avleda mig själv. Blir jag rastlös kör jag mellenrumsborstning, tandtråd och munskölj. ? Kanske låter sjukt, men det är skönt att ha något annat man kan foka på som känns bra och fräscht.
Hoppas att du hittar något sätt som funkar för dig.
Kram

Torino? har också haft otroliga sömnproblem ända sen jag var "liten" nästan. Har ju alltid gillat rödvin och precis som du förutom att man tycker om det upptäckte att man somnar ju så mycket snabbare med några glas innanför västen. Men i det stora hela så förstör det bara mer och mer. man mår ju sämre generellt (psykiskt) Sömnen blir bara sämre och sämre ju längre man håller på med a. Jag började med "att köpa nya täcke. Kudde. Började ta melissa dream som innehåller magnesium varje kväll. Och det i samband med min "sovmusik" på svag ljudnivå så har min hjärna lört sig dessa rutiner.finns massor av avslappning eller mysik antingen på spotify eller ngn av ljudboksapparna. Så nu somnar jag inom 15min. Så jag tror man måste hitta en rutin vilket kan ta ett litet tag. Ha tålamod. Som de ovan skrev. Att röra sig(ngn form av träning) hjälper. Lycka till och vi finns här och stöttar. Kram??

det här med att ha gömmor på de mest udda ställen.... När jag "nykterhetsstädade" den 1 januari fick jag slänga ett antal gömda flaskor och burkar, urdruckna iofs men gömda för att de inte skulle hittas i soporna.. Jag hällde tom över vitt vin i Loka-crush flaskor och lade i väskor och dylikt.... Så sjukt beteende och en tydlig indikator på att man har allvarliga problem. Grattis till dig som insett att du måste göra ett val- innan det är försent! Och jag tror som de andra att du behöver avstå alkohol helt och hållet under en tid framöver. Det måste i alla fall jag, tar jag ett glas nu så trillar jag dit igen... Hundra på det så det är inget alternativ för mig.
Styrkekramar till dig! <3

Udda ställen kan man lugnt säga – garderoben, pet flaskor påfyllt med vin ifrån en box, under sängen men jag gick aldrig så långt att ta med mig alkohol utomhus, dock hade detta säkert inträffat längre fram om jag inte valt att dra i handbromsen.

Det hemska var ju att det var min sambo som konfronterade mig och insåg själv hur sjukligt mitt beteende hade blivit. Välja alkohol eller den man älskar då blir valet väldigt tydligt, trots att detta har hänt för så var denna gång väldigt alvarlig i hans to och jag är glad att han kom på mig.

Tror också på att ha ett längre uppehåll som enda vägen. Får du ett gott stöd av din pojkvän?

Min sambo är ganska likgiltig just nu och jag kan förstå hans besvikelse. Därav kände jag att det var skönt att dela detta med andra för att hitta stöd och tips på hur andra har klarat denna resa ?

Styrkekramar /

att du hittat hit! Jag är ju också ny här på forumet men känner verkligen att det fyller en viktig funktion just nu. Jag har läst massor med trådar och det är nästan läskigt hur mycket man känner igen från sitt eget liv, det slår mig hela tiden... Jag förstår att du på ett sätt är tacksam att blivit avslöjad, det gör ju att allt ställs på sin spets på ett helt annat sätt än när man fortfarande lyckas smyga och dölja... Hoppas att han blir lite mindre likgiltig med tiden och att han inte "skammar" dig, om du förstår vad jag menar.. Det är så viktigt att ha förståelse och inte bara besvikelse (även om den är befogad) från den man är närmast.

Min kille är stöttande på så sätt att han också håller sig ifrån alkohol helt och hållet nu, han handlar inte hem något och har hällt ut det vi hade och det är jag tacksam för. Han vill ha ett längre uppehåll men är inte beredd att sluta dricka helt, vilket jag förstår då han inte har samma problematik som jag har. Jag är dock orolig för hur det ska gå när han börjar ta sig ett glas då och då igen.. Får ångest av bara tanken på att sitta med honom på en uteservering och dricka Cola när han tar en kall öl.. Men, men det får bli ett senare problem att tackla tänker jag. Just nu är jag i alla fall innerligt tacksam att han avstår helt för min skull.

Men de djupaste demonerna delar jag inte med honom, han vet inte hela sanningen om hur illa det är ställt. Han vet/ har sett mycket men har definitivt inte hela bilden klar för sig. Och jag klarar inte riktigt att blotta mig helt för honom i det här, inte för någon faktiskt. Därför är det här forumet och ni som delar den här bittra erfarenheten av vad alkoholberoende gör med en helt ovärdeliga just nu! <3

Eller hur! Jag tog tjuren i hornen och har satt upp en plan tillsammans med en kontakt här ifrån linjen, där vi kommer ha en avstämning om en vecka och det känns mycket bättre. Speciellt när du sätter mål och speciellt skriftligt. Visst känner man igen sig i mycket som andra skriver och nästa kusligt på många sätt tycker jag.

Jag hoppas också att han blir mer förstående och han vet inte heller hur svårt det kan vara att sluta. Men jag gör något åt saken och det är han väldigt glad för så det känns skönt – första veckan är som värst är min erfarenhet då jag hade ett uppehåll tidigare i år på några veckor. Planen är en vit månad och går det som planerat ytterligare två till så att man verkligen får tillbaka kontrollen. Lätt att säga nu men en dag i taget precis som du skriver ? Jag är hoppfull i alla fall och glad att JAG vill ändra på mina vanor.

Jag visar inte heller upp allt eller berättar, jag skäms och det är ju dessvärre skamfyllt fortfarande för många. Fick kommentaren igår att jag lika gärna kunde gå och sätta mig med alkisarna nere i parken och att drickandet är patetiskt, sånt känns rätt bra men de ger effekt. Han är också stöttade och dricker inte under tiden vilket uppskattas av mig. Men som du säger väldigt glad för att detta forum finns så att man kan skriva av sig och få stöd ?

Hej Torino.
Jag är ny här sedan en vecka.
Är på semester med min man på solig ort.
Ett jättebra tips är att gå och träna/ om än så lätt, på kvällen när suget sätter i- endorfinerna ersätter suget och du blir trött och lite utmattad i kroppen. Att slänga i sig en flaska vin efter det känns långt borta! ( Ja, jag kunde heller inte ta mig ett glas, drog alltid i mig en hel flaska-glupsk som en pelikan!
Ett problem jag hade de flesta kvällar i veckan-utan att vara bakis...
Tränar regelbundet också... 2-3 ggr/v.
Men nu har jag flyttat träningen till kvällarna. Då det är min akilleshäl.
Jag hejar på dig.
DU ska ha kontrollen över ditt liv tycker jag. INTE en flaska vin..
Du kommer att klara det.
Ps jag är inne på min 1:à vecka... kommer säkert att ha några rejäla svackor också...
Kram