Allterbra

Det tar tid att bli pigg och helt sig själv igen.
Med det sagt, så är riktigt imponerad av din resa så långt.
Är själv inne på dag 15, men drack bara en kväll precis innan dess.
Så va i hyfsat form redan från början.
Visst livet känns lite tråkigt då och då, det nyktra livet alltså.
Men försöker tänka på att jag mår mkt bättre, alla runt mig mår garanterad bättre.
Så det får väl duga, tills allt släpper och jag återgår till att bli en helt normal person som inte tänker på att dricka i tid och otid.
Då blir det nog roligare oxå, inbillar jag mig.
Hoppas du har en fin nykter kväll!

Hel

Väntar också , lite otåligt på att få känna mig piggare efter 12 dagars nykterhet. Men kroppen behöver nog bra mycket längre tid för att återhämta sig. Känns inte alls bra när man tänker tillbaks på hur man misshandlat den :( Det gör dock att jag är än mer beslutsam i mitt nykterhetslöfte. Nöjd och tacksam och lite starkare för varje dag.
Ha en fortsatt fin helg?

Tydligen har man brist på serotonin när man slutar dricka. Har ju upplevt extrem trötthet och även varit irriterad och missmodig nu på ett sätt jag inte alls känner igen mig i.

Så bra att veta detta som står i denna artikel... Hittat info också om vad man kan göra för att må bättre så nu är det bara på't?

https://www.vardfokus.se/tidningen/1997/osorterat/hjarnan-bygger-om-sig…

Tack snälla Allterbra! Impad av dig oxå. Vilken bra resa du gör?

Och Hel vad härligt du är nöjd!
Nog är jag oxå otålig. Förväntade mig att må så mycket bättre efter nästan två veckor.
Men denna resa är så värt mödan. Tagit beslut jag med på att inte dricka mer. Är morsa åt mig själv numera?

Sov så gott! ?

Helgkväll nummer två försöker jag bli trdrickare men märklig framgång
Har svårt för vatten med ”smak” men cola zero med citronskiva och massa is tycker jag känns lyxigt på något vis. Dricker aldrig läsk annars.
På fredag dricker jag nästan alltid 1-2 drinkar, men nu har jag kört Tonic och is/citron, gott faktiskt!
Apropå tröttheten som jag ser att många skriver om.
Jag undrar om inte all denna stress kring; vanlig måndag, ska jag dricka eller inte?
Torsdag, är det inte perfekt m lite vin nu?
Fredag, trött och längtan efter soffa vin och då koppla av.
Medan det man egentligen gjort är att stressat kroppen, varje dag.
Det är tomt en lördagkväll utan a, men ganska lugnt när man ridit sig igenom ett par sug-stormar.
I morse sov jag bort hela förmiddagen och trodde jag var bakis när jag vaknade...
imorrn är en ny och nykter dag.

Tack för tipsen! Dricka gott alkoholfritt är trevligt så helgkänslan infinner sig till särskilt nu i början. Tonic är gott som det är. Just att det liksom biter ifrån i glaset... Till skillnad från dig Se klart, gillar jag de lite sträva mineralvattnen också. Skall testa cola med is o citron fast jag sällan dricker läsk? Och så sant. Så mycket stress runt alkoholen!

Hade någon sagt i december att jag skulle vara utan att dricka 14 dagar in i januari hade jag nog inte trott det! Det är just det att i alla fall jag hade tappat tilltron till att det går att vara utan.
Så många mornar jag vaknat och tänkt jag måste sluta VILL INTE MER... så många gånger jag travat in på systemet som en robot och handlat ändå.

Ser mig som i en film komma hem och ha "fredagsmys". Dricker alkohol alldeles för snabbt och alldeles för mycket. I artikeln jag delade står det om mekanismerna bakom. Att man försöker återställa ordningen i hjärnan. Inte undra på att det är svårt att sluta med detta gift.

Nu väljer jag att vara nykter. Så värt att kämpa för nykterheten.

Nu tar vi en nykter skön söndag?

Jag aldrig heller trott jag skulle göra eller klara men nu är vi här och det går ju ganska bra eller hur. Många säger att nyårslöfte är bara trams men jag tror lite på det. Ett nytt år. En ny chans att förändras även om den finns 364 andra dagar på året. Fasiken vad bra vi är?? Slippa tänka, förhandla, planera. Bara få vara även om rastlösheten slår till ibland men så är det för alla oavsett. Massa kramar till dig??vi är GRYMMA!!!

Ledsen själ: Jo absolut... tror liksom att man inte vill sabba det nya fräscha året. Det kan ju hjälpa till!
För mig blev det en extra skjuts av att jag faktiskt drack i typ 7 dagar i ströck fram till den 29 dec. Så jag gjorde slut med alkoholen. Poletten trillade ned. Men kaxig är jag inte!! Har i alla fall en strategi nu som jag jobbar med...

Då har så rätt?Slippa pysslet och faktiskt oron ifall drickat räcker. Åka och köpa mer osv... huvalugen!! Hellre lite uttråkad. Och det kommer att bli BÄTTRE på alla plan.
Heja oss?? massa kramar tillbaks NU är vi nyktra ????

Så bra kämpat! Som du skriver... det där jävla pusslandet med hur mycket vin man har och räcker det ikväll osv... att slippa det är sån befrielse... och det går inte åt några pengar heller och man är piggare...
Ta hand om dig!

Kram PimPim?

Bra kämpat med 14 dagar, jag är lite efter med dag 7 imorgon och det känns skönt. Helgen blir ju så mkt längre såhär. Tycker det ska bli skönt med måndag, rutiner att hålla sig till!
Ha en fin start på veckan!

GRATTIS till er för era nyktra dagar??? Så himla skönt att veta att ni vet precis hur man mår av detta missbruk och vet precis hur det känns att kämpa sig ur det. Dagarna går och en dag läggs till en annan...
Ta hand om er och så kör vi ytterligare en skön nykter dag. Stor kram?

Tänker på dig. Varken du eller jag har varit så aktiva på ett par dagar nu.
Över 2 veckor för oss ju?? Hur är det med dig Massa kramar??

Hej Ledsen själ! Hur mår du själv? Hur går det??
Letade efter min tråd långt ned i flödet men du hade puffat upp den....tack det är bra med mig. Mycket tankar har jag... och hade mer sug igår än jag brukar. Inte rädd för det, antar det måste till som värkar när man föder barn. Det blir säkert en period nu när den första entusiasmen för nykterheten lägger sig och saknaden av alkoholen kommer. Skall testa surfa på suget metoden tänkte jag.
Inga planer på att kasta in handsken. Påminner mig om att jag inte kan hantera alkohol så det är bara att vara morsa till sig själv i detta?
Kram???

Att höra. Bara bra här. 15dagar idag. Det känns så skönt. Hade oxå sug igår. Konstigt. Lite rastlöshet ibland men det botar man med annat?? börjar känna att förkylning är på antågande men knaprar vitaminer så förhoppningsvis håller det sig i schack!! Går vi mot 3 veckor? kram??

Skulle egentligen skriva ”dina dagar” men autocorrect tyckte att ”fina dagar” stämde bättre.
Hade också ett obehagligt sug igår. Vi surfar på!??‍♀️ kram ?

Får bli vår nya konstart att surfa på suget??
Hoppas du klarar dig från förkylningen Ledsen själ!?
Tack YoJo! Tack detsamma till dig?Så värt mödan att vara utan alkoholen.
Skönt vi kan hjälpas åt och peppa varandra här. Sov gott???

Gott Vakna vacker och Yojo.redan lagt mig i sängen. Sååå trött. VI kommer vara proffssurfare inom kort?kram

helgen. Lite piggare nu! Kanske det beror på att jag skippar kolhydrater för att få koll på blodsockret sedan i måndags... infernaliskt trött har jag varit. Men det går väl fram och tillbaka.

Klurar mycket på triggers. Fredagkväll är ju en typisk sådan. Borde väl göra något istället för att åka hem och mysa. Men är för trött efter arbetsveckan. Blir något alkohoholfritt gott i glaset (utan kolisar) och fredagsmys med maken i soffan.

Känner mig stark som en björn. Tänker vara nykter framöver. Det är min plan. Kan inte tänka en dag i taget för då är jag snart där igen och skall bestämma varje dag om jag fortsätter vitt. Fy så jobbigt det var, så näpp. Spiken i kistan är min modell denna gång. Fixar inte att dricka normalt!
Kram?

Du är inte ensam om att en dag i taget inte är den bästa strategin. Har läst flera genom åren, om än inte jättemånga, som också har satt spiken i kistan och bestämt sig för aldrig mer.

Vi är olika och det är en styrka att komma fram till vad som passar just en själv. Tycker att du gör det bra.

Trevlig fortsättning på helgen! /Kram

"If You got to do it You have to do it" typ. Hm. Näpp, absolut inte ensam. Men många tycker nog det är för tufft och behöver tänka lite mjukare. Alla metoder är bra och man måste bestämma själv. Hur gjorde du?
Jag får ju fejsa sorgen att inte ta ett glas framöver, känns som en rak höger? Men hur illa har jag gjort mig själv och hur mycket oro har jag gett min familj med alkoholen...Nu tar jag smockan rakt av utan pardon för det får bara vara slut nu på detta. Mycket tankar bli det!!
Tack! En trevlig lördagkväll önskar jag dig o alla andra. Kram?

So far so good! Så tacksam och glad för det. 21 dagar. Dvs om jag klarar dagen utan alkohol.
Funderat mycket på vad som skulle kunna mig att vackla i mitt beslut.
Risken att jag impulsdricker är nog väldigt liten... att någon sätter ett glas vin i handen och jag dricker det. Näpp. Nej.
När jag går ut tar jag bilen. Så det är ingen riskfaktor direkt. Men det är klart... skall inte underskatta risken trots allt!
Men om det händer något allvarligt som gör att jag tror att jag behöver alkohol då finns risken. Tänker på vad jag skall göra och tänka istället?
En stor trigger för mig var när jag varit rejält stressad och klarat av något, då var det vin som gällde. Då åkte jag till systemet och handlade och drack även om det var vardag. Men mindre mängd än på en helg för att klara bilkörningen nästa dag.
Så klart tänker jag mycket på att dricka. Känslan av de första klunkarna. Värmen i magen. Är man kall om fötterna så blir de varma. Och vips så måste jag fylla på glaset. Drack så fort...blev inte nöjd. Somnade ofta i soffan. Nu på slutet hade jag en period när jag inte somnade. Drack mer eftersom jag ju var vaken... så hemsk ångest dagen därpå.
Kändes så tydligt att jag var på väg att hamna djupare in i alkoholismen. In i nästa fas... fick verkligen en bild av att jag kommer att dö om jag inte slutar.
Så nu har jag slutat. Så tacksam!

Tack till er alla fina som skriver på detta forum oavsett ni minskar drickandet eller har siktet inställt på att sluta helt. Ni vet vilken kamp livet med alkohol är. Ni är alla guld värda?