Så bra att det inte blev något dividerande. Det är så jobbigt! Och skönt utan smussel! Heja oss?
Så gott med skaldjur o bubbel. Just nu är jag dock ruskigt sugen på smörgåstårta. Får väl kompromissa o sätta i skagenröra?
Ja man hittar nya dryckesfavoriter. Viktigt med nya spår och vanor!
Ha en fin lördagskväll?

Så länge har jag varit medlem här?
Nykter i ett år alltså.

Så mycket gladare, piggare, fräschare. Det går inte att beskriva så himla skönt det är!

Som så många andra försökte jag minska drickandet i mååånga år. Insåg till slut att jag måste avstå. Och det går att avstå och få sitt liv tillbaks.

Fortsätter vakna vacker och stark som en ?

Kram?

Det känns otroligt bra!! Så tacksam och glad?

Jag fattade verkligen inte till hundra procent vilken enorm skillnad det blir på alla plan när man ändrar sitt liv och slutar att dricka.

Allt, verkligen ALLT blir bättre. Man har så mycket ideer om hur tråkigt livet blir osv. Men jag förstod inte riktigt att mitt liv förut cirkulerade runt alkoholen.

Faktum är att jag gör allt så mycket bättre nu när jag inte dricker. Mår helt enkelt bättre, bättre fokus, bättre ork, bättre med tid och lust, bättre relationer till andra, bättre självförtroende och ser bättre ut. Jepp. Jag mår så otroligt mycket bättre. Inte så att jag är bekymmersfri, men jag kan hantera allt på ett helt annat sätt. Förändrat mitt liv, tagit tillbaks det??

Tänka sig att i fredags när jag var på väg hem från jobbet, när solen värmt vägen så den var torr så kände jag att det är dags att tänka på mina alkoholtriggers.

Inte liksom grotta sig in i dem (bara det kan vara en trigger?) bara låta dem flyga över huvudet. Så jag blir medveten.

Vilka fantastiska soliga dagar det varit. Bara njuter av det. Har fullt upp att göra och det gillar jag.
Hoppas ni andra oxå mår bra! Kram??

God morgon?
Kollar på Fråga doktorn hälsa om alkoholmissbruk. Har ni sett det? Mycket bra! Måste kolla det på Play så jag ser hela.

Känns som de utgår från att den som dricker för mycket är omedveten om det.
Så många år som jag kämpade med att vilja sluta men inte kunde hitta styrkan att göra det!!! Så fruktansvärt jobbigt det var. Sällan man hör om att de inom beroendevården pratar om det i sådana här sammanhang? Eller?!?

Det var för mig den jobbiga delen. Nu när jag slutat är det inte jobbigt. Bara så skönt att ge mig själv det att inte dricka.

Mina barn kunde verkligen uttrycka för mig att de var oroliga för mig. Antagligen har det, tillsammans med det faktum att jag kände att snart når jag min personliga botten i mitt mående gjort jag tog beslutet att sluta...
Kände att jag förstör mitt och andras liv, måste sluta. Och det gick.

Att det kräver livslångt engagemang att hålla sig nykter förstår jag.
På ett ögonblick av obetänksamhet, impuls kan det gå till allkoholträsket igen. Tänk att det finns de som kan återgå till normalt drickande, men inte jag. Är lika beslutsam idag som i början av denna tråd.

Sen framför allt krävs det ett livslångt engagemang, ett stort och ROLIGT i att fylla livet med annat än alkohol.
Så viktigt. Annars går det inte att hålla sig nykter.
För mig tog det tid innan jag orkade påbörja det projektet. Jag var självbränd av alkoholen... Men nu så har min verklighet, som det skall vara pågått sedan 30 dec 2019??‍♀️

Inte problemfritt, nix livet fortsätter. Men oj så mycket roligare, lättare och så mycket möjligheter som öppnar sig.

Tusen tack till er fina här, ingen nämnd och ingen glömd. Ni är bäst! Alltså de borde ha nämnt denna sida. Den ger?

Ha en toppenlördag?
Fortsätter stark som en björn? Kram?

Hej! ?. Håller med, roligt vill jag ha, och har det också. Alkohol gör allt så himla oroligt!

Kram, och ha en toppenlördag du med! ?

Tänkte samma tanke. Hur kan den som missbrukar alkohol vara omedveten om det? Tänkte jag så själv? Jag tror att jag inte vågade tänka tanken att jag hade problem med alkoholen, för då skulle jag ju vara tvungen att sluta dricka helt. Och då skulle livet vara slut typ. Allt roligt med livet i alla fall. (Trodde jag. Så fel jag hade!)

Eller visst tänkte jag tanken att det var osunt att dricka som jag gjorde, men såååå stora problem hade jag ju inte. Jag hade inte större problem än många andra. Inte större problem än att jag kunde skärpa till mig. Så tänkte jag i måååånga år.

Tills jag till slut tänkte att det spelade ingen roll vad jag lovade mig själv eller andra, jag kunde inte lita på mig själv när jag drack. När jag drack var det som om allt mitt sunda förnuft åkte på semester och lämnade en oansvarig tonåring ensam hemma. Ville jag verkligen ha det så? Nej, det ville jag inte. Då tog jag beslutet att sluta dricka.

Kram ?

Alltså, oroligt med alkohol stämmer precis. Men när man är i det så är verkligen sinnet inställt på att det är precis tvärtom! Med hjärnan kidnappad av suget av dopaminkickarna så tror man att det bästa är det "oroliga". Nu blev det komplicerat?

Andrahalvlek, det där känns igen. Minns när jag minskade. Drack så små tetror med äckligt rödvin i i några veckor, typ 2 dl i dem... och så lättnaden när jag återgick till den normala (läs onormala?) mängden igen i några månader. Fram och tillbaks. En flaska whisky var det ultimata den stora lättnaden. Men huvva, hur kunde jag känna så och tycka det? Tack för påminnelsen AH!!!
Kram?

Vaknat vacker dag 475🌞
Inte ett enda gång har jag funderat på om jag skall dricka eller ej sedan jag slutade.
Tog slutgiltigt beslut, alkohol är inte för mig. Tar jag ett glas blir det snart fler... och ännu fler. Hade ju strulat fram och tillbaks tidigare... ni vet hur det är!
Märkte jag var på väg in i ett djupare beroende så jag satte i foten. Mellan jul och nyår 2019.
Inget jag ångrar. Fortfarande stark som en björn. Ha en toppendag!🤗

Idag är det 902:a dagen fri från alkoholen.
Snart 2,5 år.

Alla sorters dagar passerar i mitt liv och det är med beslutsamhet och glädje jag inser att det går bra🙂
Resan har inte varit någon kamp utan kampen var innan jag verkligen slutade.
Fy, det var hemskt att dricka alkohol. Hjärnan var verkligen kidnappad när jag drack, helt fokuserad på dopaminkickarna jag fick. På väg att tappa greppet helt.

Att begrunda detta är bra i ett fortsatt nykterhetsarbete. Att inte låta några förskönade versioner av drickandet bygga bo i hjärnan. Nej, jag vill aldrig mer dricka.

Fortsätter vakna vacker och stark som en björn, som jag skrev i början av min resa här på alkoholhjälpen🙂
Skickar styrka o kärlek till alla er som är här💪❤

@VaknaVacker Grattis till 902 dagar!🥳. Grymt bra! Nä, precis! Inga förskönade versioner av drickandet ska någonsin få ta fäste hos mig heller, ska aldrig glömma hur det var i verkligheten. Härligt att få fortsätta vakna vacker och stark som en björn, tror faktiskt att även jag känner av detta varje morgon😁

Ha det så gott!🌞❤️

Grattis @vaknavacker- jag checkade appen och där står 894, jag är dig hack i häl som vanligt alltså✌️Härligt att läsa att du mår så bra, att beslutet är så förankrat (mitt med), under dryga två år hinner man uppleva så många olika saker att det inte finns plats för några romantiserande svarta kråkor i huvudet.
Ha en fin midsommar, nu- snart! 💞