Day By Day..

135 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Allterbra
Bra

Bra skrivet Rolf, håller med till hundra procent!

uddda
One day or day one?

Tack fina ni! 🌷🙏🏽

Ni har så rätt. Bara att jag ärligt aldrig ens försökt sluta eller tänka tanken, förens senaste tiden vilket gör det tuffare för mig när jag inte klarar av det jag satt som mål. Jag har ofta alldeles för höga krav på mig själv när det gäller alla mina situationer. Men detta med att ta tag i mitt A beroende är något helt nytt, speciellt nu när jag aldrig varit mer ensam, men därför blir jag nog mer besviken o frustrerad för att jag inte lyckas så som jag vill. Men ja, jag ska nu försöka som min titel säger, day by day. Även försöka förstå att det faktiskt är "okej" att ta ett steg tillbaka, misslyckas eller prova igen.

Allterbra
Jag har

Jag har misslyckats massor med gånger dom senaste två åren.
Men det blir bättre och bättre för varje gång jag slutar.. håller längre och längre nyktra perioder.
Och perioderna kommer inte så ofta längre.
Så om du försöker, så är du iaf på G.
Då får du väl märka hur illa eller bra det står till, hur länge du håller ut osv.
Själv så tar jag det numera dag för dag, men målet är givetvis ett helt nyktert liv.
Misslyckas jag, ja då får det va så.
Då börjar jag bara om och räknar nya nyktra dagar.

uddda
Att lyckas o misslyckas..

Jag har provat men då har jag tagit hjälp av antabus senast för några månader, klarade 2 månader minus 2 dagar pga min kille dumpade mig. Men jag uppfattade alltid antabus som en svaghet medans många här såg det som en styrka att våga be om hjälp? Jag är nog där än att jag tror inte jag klarar detta utan antabus men sen känner jag också att med tanke på allt som händer i mitt liv just nu o hur jävla ensam jag är så "behöver" jag A i mitt liv för att överleva, för hur ska jag annars hantera livet som det nu är? Jag vill vakna imorgon o prova, men jag är så jävla rädd för att misslyckas. Jag vet jag är hård mot mig själv o det är det jag måste börja ta in o förstå. Att skriva här o läsa gör ändå någon skillnad jag är bara rädd att inte veta om något är tillräckligt.

uddda
Sista glaset..

Nu sitter jag här med mitt "sista" glas, imorgon är en ny dag säger ni?

Allterbra
Idag

Idag är det en ny dag,, ny dag med nya möjligheter. Dag 1 för dig, dag 19 för mig 😊

Rolf
Godmorgon

Underbara du, så härligt att läsa att du funderar och reflekterar, det är grunden till förändring. Utan reflektion så har vi inte en chans. Vi alla är olika, du, jag och alla andra vilket även innebär att vi är unika, den bästa av alla är just du för det finns bara en av just du. Frågan är nu hur ska du ta hand om dig själv för att kunna få den potential som du har, för den finns där och det vet du även fast du är hård mot själv. Du har listat ut att det inte är alkohol som får dig att blomma ut och bli det bästa av dig själv. Idag är en av de bästa dagarna som finns för det är här och nu som du kan ta ett beslut, det är liksom så med varje dag, att det finns bara nuet som vi kan ta kloka beslut, därav en dag i taget som du har så vackert kommit fram till. Gissar att du står inför en avgrund av vånda inför att orka stå ut med allt som det innebär att nyktra till, du har gjort det förr och vet vad det innebär men viktigast av allt du vet att du kan det för du har erfarenheten. Det är inte lätt och vi alla behöver verktyg och strategier för att klara det. All denna smärta och jobb som du står inför är inte lätt, men du kan, för varje ögonblick av smärta, ångest, trötthet, vånda, rastlöshet, tristress kommer gå över, hur jobbigt det nu är som kommer du att kunna klara det tillslut. Vilka verktyg behöver du nu? Vilka hinder ska du stöka undan? Vad behöver du?

Kram på dig, och glöm inte hur bra du är!

uddda
Åh, men Rolf då..

Tusen tusen tusen tack för dina otroligt fina ord.. 🙏🏽🌷kram

Jag ska idag försöka sysselsätta mig med något för att inte tänka så jäkla mkt. Men detta kommer bli så otroligt tufft då det blivit så så så mkt A senaste månaderna. Det skrämmer mig lite. Sen är tyvärr min Naltrexon (mot sug) slut o har ej råd att hämta ut. Så är lite jobbigt. Men inte mkt att göra åt. Just nu blir det en extra kopp kaffe o en lista ska skrivas på saker som behövs göras o tankar tänkas. Men ångesten är brutal. Idag är det stund för stund. Men känner mig så ledsen att inte ha A hemma eller tanken på att försöka att inte dricka. Så jäkla sorligt att känna så. Jag känner mig otroligt maktlös o liten i detta beroende.

uddda
Allterbra!!

Grymt jäkla bra jobbat, 19 dagar! Snart tre veckor ju! 👏🏽👏🏽😍

Hur känns det?? 🌷

Allterbra
Hej

Det känns toppen faktiskt, lite trött och lite ångest har jag ju. Men i övrigt helt ok.
Theralen har jag använt dom första dagarna när jag nyktrar till, då försvinner ångesten så gott som. Man blir trött och kan somna. Men det blir ju svårt om inga pengar, om du inte har det hemma förstås. Det är det enda tipset jag kan ge, det enda praktiska tipset. Sen dricka massor med vatten, så du pissar ur all skit som finns i kroppen. Dvs alkoholen.. i övrigt är det bara att kämpa, den enda lösningen faktiskt!
Lycka till

Allterbra
Hej

Det känns toppen faktiskt, lite trött och lite ångest har jag ju. Men i övrigt helt ok.
Theralen har jag använt dom första dagarna när jag nyktrar till, då försvinner ångesten så gott som. Man blir trött och kan somna. Men det blir ju svårt om inga pengar, om du inte har det hemma förstås. Det är det enda tipset jag kan ge, det enda praktiska tipset. Sen dricka massor med vatten, så du pissar ur all skit som finns i kroppen. Dvs alkoholen.. i övrigt är det bara att kämpa, den enda lösningen faktiskt!
Lycka till

uddda
Allterbra!

Bara fortsätta kämpa 👌🏽

Theralen har jag massor av här hemma har tagit en sipp innan. Men tar dåligt på mig, tycker inte det hjälper så mkt som jag vill. Sen blir jag så jäkla täppt i näsan haha. Händer det dig också?

Tror jag har några oxascand liggandes sen sist i värsta fall. Men det är bara att försöka komma ihåg hur man andas när ångest o paniken kommer antar jag. Som sagt stund för stund som gäller just nu.

Allterbra
Jag

Jag har tabletter, så inga biverkningar.
Hoppas allt går bra för dig 😊💪🏻

Allterbra
Hur

Hur gick det igår ?

Rolf
Antagande

Det går bra, det går sisådär, det går skitdåligt. Oavsätt så dömmer ingen dig här. Är det något jag har lärt mig så är det att vara ärlig inför sig själv utan att slå på sig själv allt för hårt, helst inte alls. Saker och ting är som de är. Det enda vi kan göra är fundera på hur går vi vidare och lär oss från våra framgångar eller misstag. Det är rätt skönt när man kommer till den punkten att det inte finns någon mening av att försöka inför andra vara någon annan eller annat än den man är, det är bara du som kan ändra på det beteende du just själv vill ändra på. Vi andra älskar dig oavsätt, för vi förstår att vi alla har goda skäl till varför vi gör som vi gör och att det inte är beteendet som defineierar oss.

Hur mår du?

Rolf
Fortun cookie

Mitt inlägg kändes som en fortune cookie..😂
Inser att det är min nyfikenhet över att veta hur det går för dig.. Kanske någon slags oro att du överväger att slutar skriva. Ska sluta skriva sånt som är självklart. Vet att råd och tips som man får av andra där man själv har ett liv av erfarenhet som man kan och förstår själv är ibland mest bara kränkande och förminskande. Inte meningen att tro att jag kan något om vad du behöver.
Önskar bara att du inte slutar att skriva.
Kram!

uddda
Day by day..

Dag 2

Åt så jäkla mkt igår, då är jag ej stor i maten annars men kanske bättre att äta än dricka, natten va skit men inget nytt, svettats som fan men försöker dricka mkt vatten o så.

Idag har jag lyckats lämnat lgh o jag tog färdtjänst för ett besök hos min gamla kontaktp. Det va en mysig förmiddag. Men sen hemma kom ångesten som en käftsmäll, av en massa blandat smått o gott. Men A suget är enormt o att se att det är helg imorgon är lite oroande o smått ångestfyllt, även om mitt drickande aldrig brytt sig om vilken dag det är, men så är det väl kanske mer jobbigt att man riskerar påminnas om man har festande grannar eller vänner som hör av sig typ.. Sen är jag också en mänska som lever med att få ångest över att jag får ångest o ororar mig jämt så mkt över saker som inte ens skett eller ens skulle ske. Men så är mitt liv. Det är nog bara att allt man annars försöker fly med A blir helt plötsligt så mkt tydligare o skrämmande ju nyktrare man blir. Nykterhetens tankar o känslor kan skrämma en otroligt mkt.

Hur går det för er idag?

Allterbra
För

För mig går det toppen, visst det är tråkigt att va nykter 😂
Men ska på AA kl 19, så sitter och väntar på att tiden ska gå.
Har du ingen du kan campa hos i helgen, nån som inte dricker ?
Iofs när man mår skit vill man va ensam, iaf jag.
Det där med att svettas är helt otroligt, när jag slutade fick jag byta sida i sängen på natten och byta täcke.. det va sjöblött 😁

Rolf
Upp och ner

Det går i vågor, en stunden känner jag att det här går som en dans, för att sen några timmar senare känna att allt är skräp.. Känslan att vilja dricka, kommer allt mer sällan. Blir nära på förvånad hur starkt det känns när den kommer. Blir lite ledsen att jag glömmer så fort hur starkt det är och hur mycket vilja en måste ha för att inte börja lura sig själv. Tur att jag bar bokat in träning, det hjälper mig, får bort massa tankar som stör och blir lagom trött till kvällen så jag somnar gott. Håller så med dig, det nyktra livet är inte alltid en dans på rosor, och ju mer nykter en blir desto mer klarhet får man över livet, är dock glad över att ta dem nykter, skulle inte gå annars.

uddda
Day by day..

Dag 3!

Vaknade för en timme sen, jag som aldrig sover annars men ändå är jag så trött på allt. Har ingen ork, lust, energi till något. Allt känns bara meningslöst o så långt borta.

Försöker väl sova bort det onda, det kliar i kroppen, jag vill dricka, jag vill fly. Jag kan inte sluta svettas o mår illa. Ångesten, paniken är ett helvete just nu.

uddda
Inte lukta ush..

Minns ej sist jag tog en dusch, men lyckades göra det nu i allafall. Kan fan inte sluta svettas o man känner sig inte på topp precis. Fredags festen i lokalen precis under har smått startat. Känner det kommer bli en lång jäkla skit kväll.

Tips på vad jag kan göra för att inte gå helt bananas?

Tänkte jag kanske ska baka eller svepa mer theralen o försöka sova tills imorgon :/ blir bara att även om jag skulle lyckas sova till imorgon så kommer morgon dagen slå ännu hårdare o vara mer ångestfylld.

Rolf
Cold turky

Fly in något annat. Mat, tv serier, sömn om det går, promenader, träning, glass eller vad man nu gillar. Drick vatten så du inte känner dig törstig. Ha inga krav på att få något gjort. Andas genom det värsta, det går i vågor och topparna klingar av då och då. Acceptans, det får göra ont det är ok, hjälper mig när det känns som värst. Det går över.

uddda
Tack Rolf..

Super bra tips. Jag får se vad jag orkar, kan, har lust med. Men måendet går verkligen som en bergodalbana känner jag. Det är stund för stund som gäller.

Hur går det för dig idag? Känner du (eller någon annan här inne) mer av suget när det exempel är helg eller så? Kram 🌷

Charlie70
Jag gör!

Känner definitivt av suget i dag. Kanske för att det är just fredag.... Håller på med förströelse. Just nu är det virkning på Youtube som gäller. Behöver en hobby, något att skingra tankarna med känner jag. Nu vill jag väldigt gärna lära mig att virka :-)

uddda
Det kostar att va nykter.

Men kul att du hittar o provar smått som kan ge dig en liten "escape". Ja jag behöver också kanske en typ av hobby. Men tyvärr ingen lust till mkt längre. Jag försöker typ baka då o då, ibland rita eller lösa korsord.

Men jag känner det blir typ lite sorgligt o begränsat för mig när det blir ekonomin som bestämmer vad jag kan eller inte kan göra. Litet som stort. Vare sig det är en hobby, något gott att äta, dricka eller i min sits just nu även saknar medicin för dels mitt A sug o sen min adhd. Så blir det tajt o lite extra deprimerande. :/

uddda
Nr 1 eller 2?

Haha förlåt asså detta är kanske en underlig tanke man tänkte jag delar med mig ändå. Jag förstår att det blir en del mer kissande när man ersätter A med massa vatten eller annan vätska. Men tycker att jag gör nr 2 mer också. Jag, vi vet ju att A kan göra kaos med magen o lite mer för en som jag med typ ibs. Men om kroppen rensar med svett o kiss, är det att den gör det med nr 2 också?

Allterbra
God morgon

God morgon, har du klarat av natten ?

uddda
Som ett litet barn..

Dag 4!

Inatt har jag haft lite obehagliga mardrömmar o fick lite små panik vissa stunder men vaken, nykter o lever. Men fy fan va sugen jag är. Springer runt i cirklar o kan inte alls komma till ro, känner att jag då o då blir som ett litet barn som bara vill lägga sig på golvet o sparka med benen för att man ej får som man vill. Känner mig så liten o maktlös med detta jäkla beroende.

Hur har det gått/går för dig/er? 🌷

Allterbra
För mig

För min del är det ganska lugnt, men har ju varit nykter några dagar nu.. då lugnar det ner sig.
Sen har jag barnen hemma , det hjälper oxå på suget.. dvs att minska suget. Ett par dagar till för din del, så vänder det sakta men säkert. Svettningar och mardrömmarna försvinner Iaf. Det kan jag lova 👌😀

Fleur
Skriver under på varenda ord!

Skriver under på varenda ord!!!

Sidor