Div åsikter eller...?

1670 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Se klart
Trösterikt är det

... att ta del av en dag i taget- filosofin.
Tack!
Jag har alltid haft vit månad i januari. Det har inte varit problemet, snarare den snabba återgången till grå-svarta månader därefter,
Som för de flesta svindlar tanken på ”aldrig mer” och från vad jag läser/lär mig från många här är att en dag i taget ändå är ett snällt och pålitligt sätt att tänka, som att kalla in djuren till natten, tänker jag.
Tack för att jag får läsa och vara delaktig!

Adde
Dagens

glada upptäckt blev det när jag kom in till min vårdcentral idag och såg reklam för Alkohollinjen :-)

Jag är oskyldig men jag tror mig veta vem som fixat dit dem <3 Faktiskt första gången jag ser dem ute i verkligheten ! Stort!!

Strulan65
👏👏👏👏❤️

Så bra ❤️❤️❤️❤️

Adde
Medberoende....

är nog svårare än beroende ? Åtminstone upplever jag det så.
Carina som tillhör "staben" här på Alkoholhjälpen driver en egen sida som är väldigt läsvärd : Coaching & litteratur för anhöriga till personer med beroendeproblem

Hennes senaste tips på att bli av med ungar som måste skaffa sig ett eget boende är suveränt ! Och jag kan inte förstå annat än att man kan använda samma tips på en supande partner man vill bli av !

Läs gärna !!

Adde
Kunde

ha varit jag som skrivit detta men så duktig är jag inte !

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/1nza8J/vad-forsoker-du-bevisa-med-di...

Adde
Jag

har firat min aa-födelsedag idag.

Och liksom då jag åkte till behandlingshemmet så är det på en måndag och på söndagen drog jag i mig alla slattar som fanns så det blev helt tomt på alkohol i huset. Jag åkte tidigt på morgonen så det inte skulle finnas några människor ute som kunder höra när jag stannade vid glasigloon och slängde liken.

Och jag mådde så illa :-(( Bakis som satan och hade säkert blåst illrött när jag drog iväg.

Kroppen var så i olag att jag inte visste riktigt hur det skulle gå och efter några timmar blev jag törstig som uttorkad kamel. Stannade på en mack och köpte vatten och tyckte nog att biträdet kollade lite konstigt på mig. Några mil innan målet hade polisen en kontroll och jag bestämde mig för att lägga korten på bordet och be dem skjutsa mig den sista biten om jag skulle åka fast.
Jag blev inte stoppad !

Vid avtagsvägen till behandlingen fanns möjligheten att göra en u-sväng och åka hem och naturligtvis måste min sjuka hjärna överväga den möjligheten. Men den friska delen vann och jag körde in dit jag skulle !

På 4 veckor fick jag möjlighet att räta upp mitt liv och min nersupna kropp och jag litar på terapeuten som sa att jag var grådaskig och insjunken med död blick när jag kom och gick därifrån 8 kg tyngre och med leende ögon !

Jag kan verkligen, helt sanningsenligt, påstå att de 4 veckorna är den absolut bästa investeringen jag någonsin gjort !!

Jag tar inga aa-medaljer längre men jag är i alla fall en stolt nykter alkoholist idag !!

Edit : Och jag letade efter en nykterhetskontroll i stan idag men hittade ingen :-) Fan !!

Strulan65
Grattis 👏👏👏❤️🏆

Vilken tur att du just då tog din chans, måste kännas otroligt skönt på årsdagen 💪🙏
Tycker ni alla som fortfarande vill dela med oss, är sådana hjältar och ger oss styrka, kram Strulan 🙏💪❤️🏆🏆🏆🏆👏

Adde
Tack

Strulan och visst är det en speciell dag för mig ! Det är ju den dagen då livet återvände och visade att det går att komma loss från det destruktiva och få förmånen att få njuta fullt ut av det som erbjuds utan sinnesförändrande medel !
Det finns ju så oerhört mycket att upptäcka !!

Vinäger
Grattis Adde!

Håller med Strulan, det är värt mycket att få läsa så många olika livsberättelser, inte minst de som till slut resulterat i A-frihet. Tror att det är viktigt att så många A-resor som möjligt finns representerade. Alltid hittar man igenkänning hos någon.

Tack för den positiva uppdateringen.

Kram

Vinäger
PS

Såg att admin lagt upp filmen du skickade tidigare. Kanske hade du ett finger med i spelet där... 😉 I vilket fall är den sååå bra.

FinaLisa
Filmen?

Adde, är det något jag missat?🤔
PS. Grattis i efterskott 💐🤗
Kram 💚

Adde
FinaLisa...

filmen ligger överst på sidan när du kommer in på Alkoholhjälpen under "Rådgivarna" (tror jag det heter !)
Vinäger har nog mer koll än vad jag själv har men OM jag lagt upp den nånstans här så har jag troligen knyckt den från Carinas egen fb-sida :-)))

Här är den iaf : https://www.youtube.com/watch?v=HUngLgGRJpo&feature=youtu.be

FinaLisa
Ååh, tack Adde😊

Vilken fantastisk liten film med viktigt och stort innehåll! 🙏
Kram 💚

Vinäger
Filmen

Haha, den har ju du skickat till mig, Adde, det var ju därför jag trodde att det var du som tipsat AH. 😉

Adde
Hahaha...

minnet kan ju vara lurigt fast jag är nykter :-))) Nu blev jag ju tvungen att forska i var i hela världen jag såg den först ???? Inte hos Carina och inte hos "Bli mera du" på fb :-O Får nog släppa det och det har nog ingen betydelse heller....

Ser att en del här på forumet pratar bra böcker, bla Stora Boken, och på SCAA, Swedish Council on Alcoholism and Addictions (Svenska Rådet för Alkohol- och Beroendefrågor), där de säljer allehanda bra saker för vår nykterhet. Och nu när jag inte lägger upp en länk så kanske tipset kan få vara kvar ?

Fenix
Grattis

till din aa-födelsedag Adde! 👍😊
Fenix

Adde
Tack

du Fenix :-))

Gunda
Grattis Adde

Så roligt att se att du åter har tagit ett år, det är många nu.
Jag har 2 1/2 år och är så tacksam för min nykterhet.
Arbetar med mina gottgörelser och de 12: stegen.
Livet har blivit så bra efter att jag blev nykter. Men jag vet också att det är skört om jag inte gör det jag ska.
Kram till dig.
Gunda

Adde
Tack

Gunda !!

Och visst är livet väldigt skört om vi inte sköter om oss själva ! Oavsett hur länge vi varit nyktra så har vi samma avstånd till alkoholen dvs en armlängd ! Och visst är livet så mycket bättre som nykter !

Kram Gunda !

Sidor