Samma sak om igen

173 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
PimPim
Vilken resa du gör! Grattis till dina nyktra dagar 💞

Min trigger till dagligt drickande kom under en semester utomlands med All inklusive. Farligt det där... och så som du druckit har jag också gjort... vi har ungefär samma resa där hur drickandet eskalerat från år till år.
Jag vet att jag aldrig kommer kunna dricka normalt igen då jag förra året var nykter i nästan fem månader och trodde jag skulle kunna findricka igen. No shit! 🤦🏼‍♀️ Som du skriver är planerandet sjukt påfrestande och jag är så glad att jag slipper det nu.

Ha en fin kväll!

Kram PimPim🌷

TessMa
Går lättare och lättare👍

Tack på mycket PimPim💕

Kram

TessMa
Inget sug idag😃

En vecka kvar till en full månad vitt👍💪och kom på att jag inte haft något sug alls idag. Varit sjuk ett par dagar och idag mått bra och varit på toppenhumör. Glad!!! Underbart! Här går det verkligen upp och ner😅

Vinäger
Starkt

Tycker att du gör ett jättejobb. Att du bor i ett vinland land gör det hela så mycket mer imponerande. Du serverar nya insikter hela tiden. Hoppas att din senaste känsla får stanna, det är ju så skönt att slippa sug hela tiden och verkligen behöva kämpa.

Keep up the good work.

Kram

TessMa
Vinland😁

Tack Vinäger🌺Älskar vinlandet Spanien -vin. Blev tillfrågad igår om jag kanske ville ha ett glas vin. Blev så överrumplad och sa förskräckt -Nej, tack (och hoppade till lite) gärna ett glas vatten 😂 Det gick bra i alla fall! Fortsätter vitt🕊

Trevlig skön alkoholfri (förhoppningsvis) helg till alla!💕

TessMa
Dag 27 idag

och dunderförskyld🤧Nu börjar jag bli kaxig, räknar inte dagar och tänker att det finns i te en chans att jag skulle dricka vin😳Visserligen blir det nog en dag i sängen idag men det har aldrig hindrat mig förut så nu räknade jag mina dagar och ger mig en påminnelse om tacksamhet över denna tid i nykterhet. Det är absolut inte självklar att jag håller mig nykter.

Vinäger
Inte en chans...

...att jag skulle dricka vin. Det kallar jag beslutsamhet.

Tråkigt att du är sjuk, men fint att du är nykter.

Kryakram

TessMa
4 veckor idag👌Tack Vinäger😊

Faktiskt den längsta tiden jag inte druckit alkohol på ja......minns inte. Säkert, sen yngsta sonen kom till.🌺Men hade en liberal syn på vin även under graviditet, 1/2 glas vin då och då tyckte jag var ok. Så drack ju kvinnorna på kontinenten som var gravida. Ja, mitt beroende hade startat redan innan dess. Under 2019 var jag som längst nykter 27 dagar (skulle varit 30) men dag 27 bara körde jag till Carrifour köpte 1 flaska vin och drack upp den. I min ensamhet....så sorgligt! Ensamdrickandet vet jag inte riktigt när det började, minns att förut drack jag endast om jag hade sällskap. Det fanns ett syfte med att inta a. God middag, fest, firande osv.

PimPim
🌟Grattis till dina 28 dagar🌟

Så himla bra jobbat! Det är riktigt starkt gjort med tanke på att det är den längsta tid du varit nykter på. Man får upp ögonen och ett litet mer jävlar anamma genom att hänga här och se hur andra lyckas. Det blir en liten spark i baken att själv vilja komma dit... att läsa andras resor, deras uppgång och dippar, ja allt får en att få upp ögonen och hjälpa en att hantera situationer man själv står inför.

Ha en underbar kväll!
Kram PimPim🌷

TessMa
Frisk 🙌🙌🙌

Nå ja, i alla fall hyfsat. Känner av halsen lite fortfarande och nosen men på det stora hela mår jag toppen.😊Det är väldigt glädjande för mig då jag egentligen borde må ganska dåligt pga pmds. Är i perioden mellan ägglossning och mens när min reptilhjärna brukar vara den som är mest aktiv. Dvs. fäkta och fly. Men så är det inte längre. Efter min (väldigt långa och omfattande) behandling som fortfarande pågår men mer för underhåll så har min pmds ändrats väldigt mycket. Min tacksamhet över det faktumet är svårt att sätta ord på. Har levt med pmds i över 30 år och detta har med åren för mig inneburit stort lidande med självmordstankar och rädsla varje månad att jag inte ska någonsin få må bra igen. Men det har jag ju gjort, varje månad när mensen börjat så släppte pmds greppet över min hjärna och jag mår bra igen. Sinnessjuk sjukdom!!!

Så i takt med att pmds blivit värre har a blivit viktigare. Det har i alla fall varit en legitim anledning (har jag tyckt) att få dricka vin. - Jag mår ju så dåligt! Men inte just nu. Dagen idag fokuserar jag på arbete och att röja upp efter helgerna och sjukdomarna som varit. Vilar och tar hand om mig😊

Så fortsätter vitt även idag😍

Lennis
Skön känsla 🌟🌟

Att få börja känna nosen över vattenytan efter sjukdomar är alltid skönt 😊😊 glad för din skull!! Vi har med haft massa förkylningar o skit men tänker som så nu att jag skiter i halsen eller förkylningen vill den inte ge med sig så tränar jag ändå - kroppen får skylla sig själv 😉 enough is enough! Låter jobbigt med PMDS men skönt att det börjar gå åt ett bättre håll med bra behandling PMS har man ju känt av (eller ja en känga kvinnor brukar få vid minsta bitchighet mens eller inte 😉 men förstår att det du stackare har är något helt annat!! Vi som klagar om PMS borde va tysta! Skickar massa styrkekramar till dig - snart en månad ju!! Starkt!! Jag ligger två veckor efter dig 14 dagar idag så en bit på väg ivarjefall 😊😊

TessMa
🌟 30 dagar 🌟

Tack PimPim🌸Ja, tittade på serie igår och de drack vin och det såg så mysigt ut. Men här, i detta forum glorifieras inte vindrickandet. Här läser jag om konsekvenserna, fallen och framgångarna mot ett bättre liv. Just därför är detta forum så viktigt för mig. Låter mig annars luras av att det ser så mysigt ut med vindrickandet och plötsligt är jag där igen. Detta forum tillsammans med att jag vill vara den som bestämmer över hur mitt liv ska vara är det som gör att jag nu dag för dag fortsätter.

Tack Lennis🙏Imponerad över er som tränar. Det är något jag också gjort mycket i mitt liv men inte fixar just nu. Så promenerar🚶‍♀️Vad gäller pmds så ja det är en fruktansvärd - dold sjukdom och som du skriver: Har haft mycket hån (både pms och pmds). Tack och lov håller det på och ändras🙏. Tack för styrkekramar och vi är 💪 som fortsätter nyktert! Skickar styrkekramar tillbaka🤗

Fortsätter lyssna in min kropp. Jag har varit dålig på det genom åren. Vinet har hjälpt mig att orka. Nu accepterar jag istället att jag inte orkar om det är så. Kryper ner med kaffe eller te och tar det lugnt till jag har mer krafter igen😊 Tror det är väldigt viktigt att vi är snälla mot oss själva🥰

Vinäger
Smart

Ja, att använda forumet som en motpol till romantiserandet - och den frånvaro av konsekvenser av dagligt pimplande - som råder i samhället.

Alltså, 30 dagar. Det är stort. Grattis!

Kram

TessMa
Tack🙏Vinäger😊

Utmaning i morgon, jag ska äta lunch med en vännina som jag druckit vin med tidigare när vi varit ute. Men tack och lov inte bara. Lik förbannat så kommer tankarna.

Ska jag kanske unna mig? NEJ!
Några glas? NEJ!
Jag kommer vara mer avslappnad? KANSKE MEN NEJ!

Så pågår det😂Nej, jag ska inte unna mig vin. Jag ska unna mig en härlig lunch med nåt alkoholfritt att dricka. Tror inte min vännina kommer att dricka något heller. Hon vet inte att jag inte dricker och frågar hon så kan jag säga att jag inte kan dricka pga. min behandling. Inget konstigt. Mot nya vanor💫

Charlie70
Unna sig

Du ska ju unna dig alkoholfritt! Vin är inget vi unnar oss längre. Eller hur? Hela dig! Jag har också kört några rundor med mina hjärnspöken i dag...
Kram

TessMa
Ja det stämmer så bra Charlie70

Jag ska unna mig alkoholfritt och tänker att maten och sällskapet är det som jag vill lägga min fokus på.

Hoppas du fått ordning på spökena 👍

Kram

TessMa
Underbar lunch😍

Lunchen med min vännina gick jättebra och maten var så god! Bästa vegetariska restaurangen i stan. Vi tog sen en promenad längs strandpromenaden och drack en kaffe längs stranden. Märker att suget efter vin oftast infinner sig före själva aktiviteten. När jag väl är på plats tänker jag inte på det. Känner mig nästan påverkad trots att jag inte dricker. Tycker det är så mysigt och njuter. Hur räknar man när man gått över månaden. Känns inte som att dagar inte är aktuellt längre🤔Eller kanske dagar eller veckor?

Jaja, ha en fin kväll🌺Själv ligger jag nerbäddad i soffan nu och snart blir det säsong 6 av Grace and Frankie. Underbar serie😍

PimPim
Hej TessMa!

Vad härligt att lunchen gick bra! Vinsuget infinner sig i min ensamhet aldrig i sällskap. Fast nu när jag varit ensam har bubbelvatten hjälpt mig att hålla borta suget.
Påverkad blir man av känslan av att vara kvick i tanken och klar i både kropp och knopp.
Det jag väntar på härnäst är att jag ska se någorlunda fräsch ut när jag kikar mig i spegeln på morgonen...

Sov sött!

Kram PimPim🌷

TessMa
Seger💪

Tack PimPim🌸Varje gång blir det lättare och lättare att avstå vinet. Det är främst i ensamheten suget kommer även för mig.

Idag är en sämre dag för mig. Det kryper i kroppen och jag är oerhört irriterad. Pmds som pågår skulle jag tro. Ska snart påbörja en hormonbehandling som komplement till ozonbehandlingen. Jag hoppas så att den ska hjälpa mig må ännu bättre.

Idag tar jag en sak i taget, en timme i taget. Ska försöka att inte bli osams med min man. Jag har en promenad inplanerad om några timmar med en vän.

Vi kämpar på👏🌟🌸🌺💫

TessMa
Samma inlägg 2 gånger

.

TessMa
App

Nu har jag installerat app som räknar dagar åt mig. 32 dagar nu, varför känns det så lite? I o för sig, 32 dagar är lite men på nåt konstigt sätt är det också lång tid.

Idag har varit en tuff dag. Men har lyckats få in resterande kvitton till revisor, har inte blivit osams med min man och träffade en väninna. Vi tog en hyfsat lång promenad och drack kaffe☕️ i solen. Varmt här idag☀️. Imorgon åker jag på behandling och sen blir det lugn helg. Barnvakter på lördag och träffa vänner på söndag.

I dag har jag vaklat lite i mitt nykterhelsmål. Funderar på att åka hem till Sverige med sonen snart. Tänker att där kan jag ta 1 glas vin. Märkligt detta, det är alltid 1 glas i mina tankar. Det blir aldrig 1 glas i verkligheten. Min filosofi var minst 2 glas annars kan man lika gärna skita i det. Jag är verkligen inte redo att ta något glas vin alls!

Snart påbörjar jag min hormonbehandling och hoppas så att den kommer att leda till lite mer energi för mig. Vill så gärna börja träna igen, älskar att träna och älskar att röra på mig. Läser här att många går ner i vikt när de slutar med alkoholen. Jag mår bättre i magen, inte svullen på samma sätt men ner i vikt går jag inte. Men det är okej, börjar acceptera min kropp som den är vilket känns väldigt skönt.

Se klart
Grattis till 32 dagar,

Otroligt bra kämpat av dig, i det vinindränkta landet där du befinner dig, och med så mycket vardagsdrickande.
För mig är det samma som för dig, att jag har mer vin-sug innan em middag, utekväll, väl där har det nästan gått över.
Jag har endast avverkat 11 dagar men har sikte på 90 dagar. Vi kämpar på och jag hejar verkligen på dig! 😊

TessMa
Hejja dig Se klart🌸

Tack så mycket! Tror att det blir 3 månader i slutändan för mig med, kanske längre. Sätter små mål😃

Idag testade jag nått nytt när suget infann sig. Såg framför mig en situation där min man hämtat mat från favoritrestaurangen och en flaska vin. Ser alltid flaskan inte i glas drickande utan flaskan. Just detta vin var väldigt gott och maten var god. Kände suget och gick verkligen in i det. Det kändes mest i bröstet och tänkte på hur gott vinet var och hur sugen jag var. Vet ni, det bara försvann. Helt plötsligt tänkte jag på annat och fick återvända till tankarna om vinet för ville känna suget ett tag till. Just detta sig hade mysighetsfaktor. Mysigt=vin för mig.

Jag hämtade sonen från skolan, bjöd honom på lunch på den restaurangen och vi beställde in nypressade fruktjuicer till den fantastiska maten. Såg att servitrisen kom med rödvinsglas till andra bord. Kände inget sug alls. Det går att njuta och ha mysigt utan vin👍

Trevlig helg alla🤗🌺🌸🌟

Vinäger
Härligt

Vad fint att läsa att suget försvann. Lite kul att köra tvärtom, att medvetet återvända till vintankarna för att de försvann... Ovanligt att höra, måste jag säga.

Ha en fortsatt trevlig helg! /Kram

TessMa
Tänker

att om jag kan tillåta suget att finnas där och verkligen känna det. Utan att jag agerar på den så kommer jag med tiden ha bättre kontroll. Vet inte om det funkar men känns bättre än att bara försöka tänka på annat och ”fly” känslan av sug. 🤗

TessMa
Dag 34

Idag har jag haft energi🤗äntligen! Var på behandling igår och fick lite extra behandling. Mora terapi, min läkare håller på och lär sig och hon får öva på mig👍Så antingen det eller DHEA som jag nu tagit i två dagar.

Känner mig stabil men uttråkad och fundersam över att jag inte riktigt känner igen mig själv. Bjöd hem väninna på kaffe och har städat här hemma. Sonen har kompis som ska sova över. Så lugnt just nu😊

Se klart
Tråkigheten

Hej, så bra kämpat av dig, och när man läser runt här så inser man ju att detta är ett av Sveriges centra för innovation. Så många smarta strategier som utvecklas för att bemästra sug. Jag känner igen det du skriver om, när det kommer stunder av att vara uttråkad. Jag tror att vi som varit proffs på att förhöja (eh) tråkighet med ett glas/flera har låg tolerans generellt mot det som känns långsamt. Det är nog viktigt, intalar jag mig själv, att lära sig att stå ut med vardagens olika delar utan att på impuls- försöka ta sig därifrån och in i något ”roligare”. Jag kan inte mkt om mindfulness/ACT- terapier men det lilla jag läst stämmer bra ihop med det du beskriver som din strategi mot sug. Att kunna känna en känsla utan att den för den skull är varken sann. Eller du. Tror det är en bra övning för att vara här och nu. Något som många av oss behöver öva på. Iallafall jag. Ha en fin kväll!

TessMa
Påminnelse

kopplade inte denna gång frånvaron av a till att jag känner mig uttråkad. Men så är det naturligtvis, lördag och allt. Men hade inget sug så det är nog därför jag inte kunde se det. Tack för påminnelse! Söndag idag och jag sover bättre och bättre. Är mer utvilad. Läste en tråd igår här där personen i sista inlägget skrev att hon varit nykter i 4 år och att hon nu njöt av livet. Saknade inte a alls osv. 4 år!!!! Det är lång tid! Men antar att det tar tid att programmera om hjärnan. Det har tagit tid (för mig) att komma dit jag är med alkoholen idag. Tillhör inte dem som kände kärlek första gången jag provade. Var alltid ambivalent till drickande då jag var väldigt hård mot min mamma under min uppväxt pga, hennes drickande.

Idag blir det lunch på stan med goda vänner🥙Här ska det komma ett riktigt oväder i några dagar med mycket regn. Så det blir att kura in oss hemma i lägenheten och mysa.

Ha en fin söndag🌹

TessMa
Läser och läser

Om er kamp, fall och uppgångar. Det är skönt att jag inte är ensam men så tråkigt att vi ändå är så många.

”Fin” lunch vid havet idag med goda vänner. Ingen drack alkohol idag😊Det var så mysigt att umgås och njuta av den goda maten. Det bestämdes också att vi ska åka på en weekendresa till Marocko tillsammans nu under våren. Ser verkligen fram emot det! Vi ska också flytta till en större lägenhet om ca 1 månad. Ytterligare en sak som jag ser fram emot. Min man börjar mer och mer vara sig sig själv igen. Det senaste halvåret gjorde honom personlighetsförändrad till en nivå som oroade mig ordentligt. Framtiden ser ljus ut ändå! Dag 35 nykter idag🌹

TessMa
Dag 37 idag

Här regnar det och skolorna är stängda. Jag har absolut inget sug på a. Stannar i soffan under täcke tills skitvädret passerat. I morgon förmodligen👍

Sidor