Drömde att jag var jagad av missbrukare, sprang för att komma undan. Drömde att jag beslutade mig för att dricka. När jag vaknade och insåg att jag drömt blev jag så lättad! Jag har möjligheten att välja själv! Jag väljer att vara nykter! Såklart!
Ser fram emot en härlig helg med barnen och mycket mys! Biokväll och ”bara vara aktiviteter”?

svagis

vad bra att fantasierna tar plats i drömmen - det är väl ganska intressant hur våra hjärnor kämpar nu för att övertyga oss om att fortsätta missbruket av A? Igår var det fredag kväll och jag fick kämpa ett par timmar innan jag till slut vann över suget och kunde nöja mig med té och äggmacka :-D
Som jag läste någonstans, "hjärnan bygger om sig" för att vänja sig vid nykterhet <3
Kram
svagis

Så många insikter du får varje dag. Smart det där att jag väljer att vara nykter istället för att jag måste. Alla sätt att lura A-hjärnan är bra.

Fint att läsa att du gör så mycket med dina barn. Så mycket bättre ni måste må nu, hela familjen. ?

Kram till dig

Idag är en lite jobbigare dag.
Mannen bortrest. Jag bitter. Jag försöker unna honom att få resa och göra sitt. Men min hjärna försöker få mig att bli ett offer, unna mig rödvin...eller varför inte whisky....vältra mig i offerkänslan. Ingen behöver få veta. Jag är sugen på den starkaste ölen på systemet, 10,2%, som känns inom några klunkar. Jag är ju ensam och det vore så skönt att bli berusad. Men...jag vet att berusningen känns skön en kort stund. Sen vill beroendet ha mer. Tills jag stupar, somnar, vaknar med ångest. Och även om jag köper bara en, så väcker det monstret till liv och öppnar dörren för att det är ok att dricka ”liteibland”, och det vet vi alla hur det slutar.
Hur kunde min bestämdhet börja svaja av en liten förändring som min mans resa? Alltid den där lilla förändringen som fått mig att falla.

Jag går in här och blir påmind och peppad! Tack!! Känner mig plötsligt så ensam i den här kampen. Ni och forumet är ett fantastiskt stöd!

Nu vänder jag tankarna! Jag ska ta för mig av allt härligt i livet. Göra härliga saker. Ta hand om mig själv. Inte fördärva mig med gift!!
Precis, Svagis, jag läste också i ”Tänka klart” att hjärnan rent fysiskt gör om sig. Vi måste ge den stackars maskinen lite tid. Att omprogrammera sig till en sund nykter person. Viktig påminnelse! Än är vi inte färdigprogrammerade till den där uppdaterade fräschare versionen. Vi får inte ge upp. (Men kan inte låta bli att undra hur lång tid det tar? Och längtar efter mer styrka än den här viljestyrkan som tar så mycket energi. Vill att nykterheten ska bli automatiserad och naturlig.

Vaknavacker, så är det nog. Att vi i drömmen bearbetar det här nya och gamla. Jag läser därför min bok som det sista jag matar hjärnan med inför natten och sömnen, i hopp om att kunna nå mitt undermedvetna om den nya kunskapen. ? Jepp, alkoholfri lördag!

Vinäger, ja stackars mina barn. Som mamma är man deras trygghet. Tack för din fina påminnelse! Så mycket bättre de måste må nu. Den påminnelsen kändes i hjärtat! Här gäller det att inte låta egot och beroendet ta över!

Jag bestämmer mig för att vara nykter idag. Och faktiskt hela januari. Höll på att bli lurad av beroendet!!!! Ser fram emot att läsa ”Tänka klart” ikväll när barnen somnat. Den tål även att läsas om.

Styrka och kramar till er!???

siggestardust69

Hej
Fan vad bra du är !!
Din självkänsla tackar dig!
Bara att du tog detta beslut gör att du kommer bli ännu starkare t o m.
Imponerad JA
Fuck off alkohol
Kram Sigge

Grattis till dig med! ? Du verkar vara stark i din nykterhet! Härligt och inspirerande! Man kan!! Och man mår tydligen bra, där framme, längre fram i nykterheten. Det känns i dina inlägg.
Fuck off alkohol-fan!!
Det finns så himla mycket vackert i livet! Som dämpas i den gråa alkoholdimman.

Jag känner lycka för vardagliga saker, ler åt fåglar, förundras över naturen och livet. Stora känslor. (kanske dem man tryckt ned, stora negativa känslor som man inte orkat hantera)

Vi surfar på!

Kram?

Hej, ville bara återkoppla till mitt inlägg om antidepp, och jag uppskattade och förstår ditt perspektiv. Jag har själv gått i terapi, olika vändor, långa perioder (skilsmässa etc) så jag är inte nån som tror på quick fix. Det som jag inte hade förstått och som min läkare informerade om var att det som jag kallade oro, sömnbrist, stress på jobbet, mm, hade samma effekt på serotoninet i hjärnan, som em depression.
Vill verkligen inte älta detta ☺️eller alls propagera utan det var mer en insikt/ny kunskap. Jag tror att kroppen helst vill läka sig själv, och du gör ju minst sagt ett jättejobb!
Ensamkväll, jag med, och tänker att allt man vill hitta tröst för med a, går att.vönda på. Lyxa till det med en kväll som inte innehåller någon stress kring hur mkt/lite/mellan alkohol som ska drickas. Unna sig att vakna på söndagen utan huvudvärk, Unna sig att slippa oroa sig för om man ska dricka idag, pga våra beslut är ju En Dag I Taget.
Och idag är vi nyktra, eller hur!
Ha en bra kväll ?

Det är intressant att diskutera och jag lyssnar gärna på andras argument och erfarenhet! Jag har flera i min närhet som orkat ta sig igenom svåra perioder eller svårt mående med antidepp. De har berättat hur skönt det är att äntligen leva. Och att våga göra förändringar.
Tänker att man måste lyssna på sin intuition,,, min säger att det inte passar mig.. inte just nu i alla fall. Jag skulle ändå bara läsa innehållsförteckningen och bli livrädd och få alla (inbillade) biverkningar ? Jag analyserar sönder allt innan jag tar ett beslut.
Jag har sobril 5mg till akuta ångest-situationer (flyga)...men är väldigt orolig och tar knappt en halv av lägsta dosen...

Just nu är min medicin terapi, träning, ta hand om kropp och själ. Att säga ”nej” när jag inte vill.

Idag är vi nyktra! Det är otroligt! Tänk om jag agerat på beroendetankarna tidigare idag? Då hade jag smygdruckit och till slut tappat kontrollen, druckit för mycket och slösat bort min kväll med barnen.
Imorgon vaknar vi förhoppningsvis pigga och ”normala”. Utan ångest.
Härligt! Ser fram emot en skön söndag!

18 dagar idag! (Börjar funderar på om jag ska besluta om en nykter februari också...?)
Hur ser era ”beslut” ut? Hur tänker ni? En dag i taget?

Ha en fin kväll och natt!
???‍♀️

Jag är ganska tuff på morgonen! Då finns inget sug. Däremot är jag sugen på en ny utmaning. Februari. Jag är inte klar med mål 1: januari. Men börjar bli väldigt nyfiken på de positiva förändringar som kommer med tiden.

Jag ska smaka på tanken. En nykter februari!
Vad tänker ni??

Det är ju så härligt att vara nykter. Jag känner sån skön energi! Är det såhär det känns att leva? Så varför har jag förstört så många år med att förgifta mig själv? Låtit kroppen kämpa för att orka, kämpa för att få ur gifter jag frivilligt hällt i mig!!!

Jag är väldigt sugen på att fortsätta nykterheten! Mitt nästa mål: februari!

Jag älskar livet!?♥️
(tänk att dessa stora djupa känslor är verkliga! Jag är ju nykter! Inget fyllefilosoferande! Jag står för det jag säger.)

JoYo! Självklart februari också. Bara det att du tänker tanken? Du mår ju så bra nu.
Minns du hur du mådde när du drack?
AH rekommenderar ju tre månaders alkoholstopp. Även om varje dag man inte dricker är så värdefull så.
Kram?

Har samma tankar som du! Tänker en del på allt jag försakat och druckit bort i mitt liv... Så mycket tid som försvunnit i dimma och i bakfylla och ångest. Och alla sjuka saker jag gjort, gjort mig själv och människor jag älskar illa... direkt och indirekt... Tunga känslor att hantera..??

Men här är vi nu! Nyktra och redo att ge oss själva och våra närmaste full uppmärksamhet och närvaro! Och det är en underbar känsla.??? Njuter av att känna mig vuxen och ansvarsfull, låter kanske löjligt men det känns fint att ta ansvar för sig själv och sitt liv.
Dag 19 nu och jag har redan bestämt mig, jag kommer köra februari nyktert också!

Kram till dig!❤️

Bra fråga VaknaVacker, om jag minns hur jag mådde då jag drack sist...? Det är som med en förlossning, känslan bleknar.? Men intelligensmässigt kan jag frammana den desperation jag känt när jag fallit, druckit, velat sluta. Så jag vill inte dit igen. Till noll. Det är inte värt det!! Man kan må så himla bra! Om man lyssnar på kroppen! Jag ska inte tvinga mig själv till situationer som triggar mig att dricka. Och jag ska berätta för de jag umgås med att jag ”kör en detox”.
Jag vet ju att jag själv peppar de som är på första veckan, att hålla ut, att det blir bättre! Jag tänker att jag redan är framme vid tre månader. Vad skulle jag säga till mig själv? Hur skulle jag peppa mig själv om jag redan nått 3 månaders nykterhet? Jag skulle säga till mig själv att hålla ut, det blir bättre. Stå ut. Du förtjänar det här! Låt dig inte luras tillbaka, då faller du!! Du är uppe nu! Håll dig stark när det stormar! Det går över! Behåll lugnet. Surfa på känslovågorna!!??‍♀️?

Det är väldigt insiktsfullt, Lingonris, att vilja ta ansvar för sig själv! Bara du kan styra dig själv!

Vi kör på!
Dag 19 för mig idag! ?

Kram till er??‍♀️?

Idag känner jag rädsla.
Rädsla inför framtiden.
Samtidigt är jag glad över nykterheten.
Känner att jag läker. Men känner även att det tar tid för hjärnan att bli helt klar. Minnet - kan det återhämta sig? Känner att min tidsuppfattning är lite grumlig. Kan liksom inte förstå vad jag gjort senaste året. Har jag bara gått i dimma? Till jobbet? Hämtat och lämnat barn på skolan. Handlat. Lagat mat. Tränat. Druckit. Återhämtat mig. Druckit. Osv. Runt runt. Så meningslöst!!!
Jag vill leva nykter!???

”Enklare” ovanor sägs kunna brytas på 21 dagar. Men djupare problem/ovanor tar visst minst 66 dagar. Eller 18 om man har tur, 245 om man har otur. ? ”Den andra halvan av livet består bara av vanor man förvärvat under den första halvan” -Fjodor Dostojevskij.
Vi gör det vi föreställer oss. Programmerar oss. Vi blir det vi gör.
För att behålla motivationen till vårt mål ska vi belöna oss på vägen, så att vi programmerar oss att VILJA göra det.
(läst på hjärnfysik.com)

Allterbra

Hoppas det stämmer, det med 21 dagar..
jag är uppe på 27 nu.
21 är grymt bra jobbat av dig, fortsätt så. Då blir 2020 ett magiskt år, tänk att då va nykter en hel sommar, ett helt år. Man skulle må så bra ?

Och det fina är att det inte bara behöver vara önskedrömmar från oss. Vi kan fixa det! Nykter vår, sommar, höst och då har det snart gått ett år ju :-)

Var Dag

Haha det var roligt skrivet (första halvan) andra halvan väldigt insiktsfullt. Håller med Charlie70 nykter vår, sommar, höst så har vi snart uppnått ett år ? ? hejja oss alla ?

Ja, då ska en ny vana kunna etableras,
Stort grattis! Och som du säger, tänk om ett år är en möjlighet. Och tänk att det är vi själva som bestämmer över den möjligheten. Ingen annan. Det är inte ofta!

Idag har jag svajat i känslorna. Irriterad. Och svårt att greppa vad jag känner (för min man).
Jag ger det ett par dagar och känner efter igen. Han är bortrest. Och jag kan inte känna att jag saknar honom. Idag känner jag mest irritation och är glad att han inte är hemma. Bäst för oss båda. Denna dag, dag 21, är märklig och lite overklig. Jag känner en glädje, som att något bra kommer, men samtidigt irriterad, över att inte komma framåt gällande känslorna för min man. Det vore ett jättesteg att börja prata separation. Är det ens dit jag vill? Just nu behöver jag nog en paus, låta känslorna komma sen.