Espandrill

Jag har varit här förut några gånger, hette ”Jeans” då men det kontot var inte aktivt längre, så det var nog länge sedan.

Jag dricker sedan flera år tillbaka (hur många vet jag ej för jag brukar slå bort alla tankar som kan leda till att konkretisera mitt problem) alldeles för mycket och för ofta, utan att det egentligen ”stör” någon annan. Har nu kommit till en punkt där jag är orolig för min hälsa, att jag sakteligen håller på att ta livet av mig själv med drickandet. Skäms också något oerhört och vågar inte vara ärlig mot någon riktig person om hur sjukt mycket jag häller i mig varje vecka.

Tänker flera gånger i veckan i flera års tid på att sluta. Men jag kan bara inte (för i helvete! Jag är så besviken på mig själv). Hur fan gör man?

Espandrill

Har bestämt mig för att detta är dag 1. Ser en trött tant i spegeln istället för den jag tycker att jag borde se. Har läst många andra trådar sen i morse, om kvinnor o män med fina jobb och liv som inte matchar de förutfattade meningarna om alkoholistens image. Jag är också en sådan alkoholist, jobbar mycket och tjänar bra och reser i jobbet och löser problem åt andra i företaget. Har tänkt på att jag säkert haft alkohol kvar i blodet vissa tidiga morgnar på vägarna. Jag sportar flera gånger i veckan, och det är den enda aktiviteten som kan hindra mig från att dricka. Tänker ibland att jag skulle boka upp träning 21 varje kväll, då skulle jag bli kvitt A. Men, slingrar mig snabbt ur de tankarna.

Ska ge en lapp till min man nu, där det står ”jag slutar dricka idag”.

Nilja

Hej!

Bra kämpat! Nu har du tagit de första stegen för ett hälsosammare liv. Det kan vara jobbigt på kvällarna som du beskriver, det tycker jag med.
Det som brukar hjälpa mig är att slå på någon bra serie för att få bort tankarna på alkohol eller att träna.

Hoppas du får en fin fredag ??

Espandrill

För hejarop :)
Såg att du också nyss bestämt dig. Hur går det?

Espandrill

För hejarop :)
Såg att du också nyss bestämt dig. Hur går det?

Nilja

Bestämde mig under nyårsdagen. Jag mådde så dåligt efter att ha druckit så mycket på nyårsafton. Just nu känns det ändå bra, har inte något direkt sug men det kommer nog komma senare ikväll eller i helgen.

Amanda

Vilket stort beslut du tagit och vad konkret och tydligt med en lapp till din man där du meddelar din avsikt. Det är tydligt att du är beslutsam i detta!

"Hur gör man för att sluta?" är rubriken på ditt första inlägg. En viktig fråga. Du har redan kommit långt genom att skriva här.

Vissa har stor nytta av vårt nätbaserade program (alkoholhjalpen.se/programmet), medan andra söker sig till en beroendemottagning, sin vårdcentral eller AA. Kommunen kan också erbjuda stöd.

Alkohollinjen är en nationell stödtelefon med telefonnummer 08-84 44 48. Dit är alla som vill ändra sina alkoholvanor och anhöriga ringa och få stöd och råd.

Vad tror du skulle vara hjälpsamt för just dig?

Varma hälsningar,
Amanda
Alkoholhjälpen

Espandrill

Känner mig mer insiktsfull denna gång dvs att jag är fullt medveten om att jag har ett alkoholberoende och att jag inte vill fortsätta med det. Så jag är nog ganska motiverad, men tror jag kommer ha väldigt svårt att stå emot när omgivningen frestar med sammanhang och människor som har med ”fest” att göra. Jag är för stolt och skamsen för att ta kontakt med en riktig människa och berätta om min situation, så någon form av anonymt stöd skulle nog vara min grej. Tycker också det är lättare att skriva om det här än att prata (därav lappen till min man). Anmälde mig också i morse som anonym deltagare till två olika forskningsprojekt inom alkoholism :)

Programmet hos er ska jag med andra ord kolla in. Tack för att du skrev till mig!

Espandrill

Det är en sån skillnad att vakna efter en alkoholfri kväll. Ingen ångest och oro och även kroppen känns gladare.
Skjutsade runt min tonårsdotter igår kväll till olika ställen och kände mig nöjd över att vara en mamma som gör sånt. Istället för att säga ”kan inte tyvärr har druckit vin”.
Ägnade rätt mycket tid igår till att fundera på hur jag ska hantera olika saker som kommer framöver:
Tjejmiddag nästa helg, semesterresa i februari, jobbtillställningar (där jag brukar vara den som drar igång stämningen). Har läst i en massa andra trådar att det går att göra allt detta utan att dricka (!) så jag har nöjt mig med att tänka att kanske också jag fixar det, den dagen jag står inför respektive utmanande situation.

Espandrill

Slutade snusa nyligen och känner med A precis som med snuset så här i början lite mallig och oerhört hälsosam, tänker att jag nästan har blivit en längdskidåkare till sinnet.
Hade kontakt med en kompis via sms igår, en som egentligen har samma problem med A som jag. Hon blev provocerad över mitt plötsliga hälsosamma leverne och ”en vit lördag - wtf!”. Jag tänker att jag kommer att stöta på detta fler gånger. Men jag förstår henne, skulle få dubbel ångest av att hälla i mig vin om en av mina likasinnade plötsligt lät bli. Jag ska försöka inspirera henne och inte irritera mig på att hon irriterar sig på mitt nya jag.

Jag har fått extra problemlösarenergi av detta och vill nu ta tag i så många saker! Oroar mig lite för att jag ska få upp ögonen för större ”fel” i denna fixarjakt.

Det sporrar en att må bra dagen efter så man orkar träna plus att man får endorfiner.

Det viktigaste är att man är ärlig mot sig själv, är man orolig och mår dåligt över hur mycket man dricker och konsekvenser av detta, dåligt mående eller faktiska saker man gjort samt är här - då funkar inte ens egna dryckesvanor oavsett hur andra dricker. Så försöker jag tänka iallafall. Försök att hålla oron nere så gott det går med att hitta fler ”fel”, man kanske hittar andra saker man behöver ändra och vrida på för att må bättre och det kan nog snarare vara bra insikter.

Ha en fin söndag!

Kram

Espandrill

För ditt inlägg. Hoppas på att komma tillbaka i den träningsnivå jag hade tidigare, det kommer göra hela denna grej lättare.
Läste om din historia, Hoppas det går bra för dig!

Espandrill

Såg fram emot god sömn och bortflugen ångest med att sluta dricka. Men som jag befarade började mina tankar expandera och jag funderar mycket på hur jag är som person (gentemot andra) och hur det är med min partnerrelation. Det märks tydligen på mig för min man frågade mig igår vad som är fel. Jag svarade att jag vill få andrum och vara ensam, är trött på människor och hur de får mig att tänka och känna.

Jag känner mig så låg och inte alls så pigg och positiv som jag hade hoppats på. Känner en stress i blodflödet och på huden. Kanske det är stress som är kopplad till jobbet och livet i stort, inte till alkoholen? Skulle nog behöva prata med någon, men är så dålig på att öppna upp mig för andra. Och tycker det är svårt att sätta ord på vad jag har problem med, allt låter så banalt när jag säger det till någon annan. Jag längtar inte efter alkohol men är besviken över att jag mår så kasst. Förvirrat tillstånd just nu...

Espandrill

har jag lyckats bemästra. 1. Första jobbdagen efter julledigheten, suget i bilen på väg hem. 2. Kollade hockey live i arenabaren, kändes som jag var den enda utan öl/vin i näven. Cyklade dit dessutom! 3. Pappa hälsade på för middag och hade en BIB med sig. 4. Tjejmiddag, gästen hade vin med sig och jag erbjöd även vin som jag hade hemma, men drack inget själv.

Tänkte när jag började här efter nyår att alla dessa scenarios skulle få mig att vackla, och falla. Är så sjukt nöjd över att jag har fixat det. Har tvingats vara extremt tydlig med mig själv i min inre dialog dock :)

Har en ny aktivitet på torsdag, jobbevent med sport/tävling + middag som definitivt tillhör top 3 av tillfällen då jag normalt dricker vin. Har sagt till mitt sällskap den dagen att jag kan hämta och skjutsa hem henne. Hon tycker att jag kan ta ett glas, men jag har gett mig f-n på att jag ska fixa en vit månad. Bra att vara envis ibland...

Espandrill

Att titta på vinterstudion och sortera strumpor utan vin, vem gör ens det? Jo, jag tydligen! Två helger i rad utan alkohol, det är ett rekord som heter duga i min del av världen.

... du verkar ha med ditt beslut.
Skrattade när du skrev om strumpsorterandet, hade glömt den sysslan som precis, ackompanjerades av ett glas vin.
Dag 7 för mig.
Jag funderar också över saker som ev ska tas tag i på alla fronter men tänker att:
If not now, when?
Vi kämpar på, och så stark du varit såhär långt!

Espandrill

...från dig Se klart, tack!
Jag har varit fokuserad på att fylla i loggen här i programmet varje dag och det går bra, 17 vita dagar nu! Har insett att fredagar är svårast, sån härlig känsla att avsluta jobbveckan med några glas vin. Var väldigt nära att falla för frestelsen både igår och förra fredagen. Har ju vin hemma och allt. Men jag läste någon som skrev att hur starkt suget än kan vara så går det över fort, om man bara står emot de sekunder när det verkligen sköljer över en. Och jag klarade det, bra känns så bra.
Min man var borta förra helgen och när jag berättade att jag inte druckit något (trots att jag hade besökare som drack) så blev han helt förvånad. Han trodde inte att jag skulle kunna vara så strikt i detta. Nästa dag kom han hem med en present till mig <3
Men, jag ska tillägga att jag ser fram emot när januari är slut. Då ska jag, vid lämpligt tillfälle, unna mig vin. Och sätta ett regelverk för mig själv så att jag inte sitter där och bäljar i mig en flaska en söndag, måndag och tisdag. En regel ska vara att om jag gör det, får jag inte dricka alls. Jag hoppas jag kommer att förstå allvaret i vad jag säger till mig själv med den regeln :)

Hur går det för dig? Jag ska gå in och läsa din tråd nu.

Kram och tack för omtanke

Med viktiga saker ?
Har också varit hemma ensam delar av helgen, det har gått bra, promenader tv, läsa här, sova länge UTAN alkohol, säger till mig att det är bra! Försöker fokusera på att undvika dåligt samvete, är liksom fed up med mitt (i vissa stunder) självförakt för att inte klara det som alla andra klarar, dvs dricka måttligt och sällan.
Jag hoppas du fortsätter att skriva här även efter din månad, ska bli spännande att höra hur allt går! Kram.