Så som du skriver! Just så är det! Man blev inte ens nöjd! Ångest dagen efter.
Nääää....det finns inget gott att hämta ur alkohol.
Vi ska vara nyktra. Fokus på allt vi gillar i livet!
?

Så sant. Man blir inte nöjd av alkohol. Så lurad man är. Blåst på konfekten.
Kan inte låta bli att tänka: lyckliga de som är nöjda med ett eller några glas. Jag önskar jag tillhörde dem. But in my dreams. Köper jag en flaska whisky dricker jag till jag stupar. Köper jag en liten 37 cl flaska vin är jag inte nöjd och vill gå ut och dricka mer. Eller tar av min makes. Ibland efter att ha frågat (han säger alltid ja) och ibland utan att fråga (vet ju att han alltid säger ja)? Både tragiskt och komiskt.

Du har så rätt JoYo. Tack för pepp??
Nyktra skall vi vara med fokus på det vi gillar! Det är mitt projekt nu. Fylla livet med annat än drickandet. Ta hand om min familj står högt på agendan. Och se till att komma i fysisk form. Har slarvat med min hälsa på ett skrämmande vis faktiskt då jag inte varit på kontroller av mitt hjärta på typ 4 år. Det är en annan story det.

Ja ångesten saknar man inte alls. Så skönt att vakna pigg och utvilad. Jag kommer absolut köra februari oxå?? nu blir det hemmagjorda pannkakor till dottern och hennes kompis som sovit över. Sen ut i det fina vädret så vovven får springa lite fritt. Härlig söndag helt enkelt kram på er??

Ja du Ledsen själ, nog är det skillnad på oss nu från när vi drack. Rackarns så skönt!
Hoppas din dag blev bra?

Tack så mycket Ensamdrickaren, det är så skönt att inte dricka. Lättnad för systemet (hihi blev ju lite vitsigt) att slippa giftet. Mamma åt mig själv just nu?

Kram till er båda?

Haha den var bra? Jag har haft en bra dag tack. Varit på stranden med hund man och barn. Solen nästan värmde. Längtar till våren så man blir nästan galen . Varm choklad och kex med. Sådan balsam för själen. Tråkigt att läsa om din hälsa men med a ute ur bilden kan det bara bli bättre?Nu ligger jag i sängen och slötittar tv innan john blund gör sin entre. Sov gott så hörs vi säkert imorgon igen?? kram

JohanK

Har läst mycket av vad som skrivs här & det känns som en gemenskap som är stark här, vilket jag som nykommlig redan känner av här.
Vill bara säga ett tack för att man får börja komma in hos Er gemenskap & prata om hur det är..
Grattis till Er alla som har nyktra dagar & kämpa på!
Min reda börjar här & nu..

Darth Booze

Hej å välkommen hit!
Vissa av oss fumlar och trillar dit igen, men här är man alltid välkommen ändå.
Tips är att starta en egen tråd med en presentation. Ingen brådska, men det blir enklare att följa för både dig och andra :-)
Att du ens hittade hit och skrev något är en framgång i sig. Inte bara för dig utan för oss alla ??

Ja! Det är så himla skönt att vara här på AH?Vet inte hur många timmar jag tillbringat här sedan den 30 dec! Så nog är det en härlig gemenskap här, du är så välkommen JohanK. En mix av människor som antingen vill minska drickandet av alkohol eller sluta helt. Har du förresten sett att AH anordnar en träff?

Dag 24 idag. Så glad!
Mår så gott av att vakna utan att vara bakis. Att inte tänka på om hur och när och hur mycket jag skall dricka. Känns som jag sluppit ur ett fängelse där jag torterats!
Alla dessa känslor jag haft. Den starkaste är mitt dåliga samvete som gjort att jag tappat mitt självförtroende och jag känt mig totalt värdelös. Hur jag plågat min familj. Framförallt med att de är oroliga för min hälsa.
Tänker på hur dåligt jag mått av alkoholen när jag får sug... det är liksom inget alternativ att dricka. Försöker hålla fast vid den känslan!

Ha en fin a-fri dag alla fina!???

Härligt att du är glad. Det är du värd??? ja det där samvetet kan man gott vara utan. Fy fasiken. Självförtoendet tar nog ett tag att bygga upp känns det som men det ska vi fixa eller hur?! Massa kramar??

Fyra veckor idag?
Tänker mycket tillbaks på hur det varit när jag druckit för mycket. Min fixering vid alkohol, varvat med känslan av att dricka de första klunkarna... med minnesluckor och skam. Oj. Vill så innerligt gärna att det ligger bakom mig... Vet det sägs att det svåra är inte att sluta dricka utan att inte börja dricka igen!
Nu är min plan att se till att komma i bättre fysisk form... måste sysselsätta mig. För såklart känner jag en tomhet när jag kastat ut min falska vän, alkoholen.

Börjat läsa boken Tänka klart som många här rekommenderar?

Känns som jag får mitt liv tillbaks. Såå skönt... bara att fortsätta så eller hur????

Ensammenintestark

Grattis till 28 dagar Vakna vacker??

Jag längtar tills jag också är där?. Precis som du skriver kan man ju inte bara sluta med alkohol utan att ersätta med något annat, mer positivt. Funderar mycket på det och hur alkohol liksom tar över resten av ens liv utan att man knappt märker det. Den här falska vännen vill jag bara slita i bitar och gräva långt ner. Läste listan på saker att göra på fritiden här på AH. Den kan nog vara en hjälp på traven. Om inte annat för att man inser vad mkt annat än alkohol man han sysselsätta sig med...

Det låter så inspirerande när du skriver att du fått ditt liv tillbaka, det tar jag sikte på. Vi tar våra liv tillbaka???

Veckor är stort. Grattis! Fysisk aktivitet är ju toppen. Man ska bara ta tag i det. Själv har jag inte tränat på 6dagar typ men kanske idag att jag ger mig på ett pass. Ha en fin dag Vakna Vacker? kram

Ensamärintestark: Också känt så. Men någonstans försöker jag vara i resan här och nu. Men det är klart... har man varit nykter i tex 6 mån har man det i ryggen lixom.
Det sägs det kommer en period med ytterligare sug. Hm. Skall se om jag hittar info om det så jag är beredd...Vi får se till att ta på oss skorna med stålspets o kicka våra falska vönner hårt då!?
Tack Charlie79 och Ledsensjäl! Är så glad och beslutsam. Tack snälla för pepp☺
Träning är nog det bästa man kan göra för sig själv.
Har druckit typ 3 liter Ramlösa denna helg?Fortsatt trevlig helg till er!???

PimPim! Ja det gör den verkligen. Finns i så många goda smaker också!??
En annan sak som funkar är också det att man mår bra. Lättare med sug man får såå positiva vibbar. Det blir som i ordspråket att man kan låta svalorna flyga över huvudet men inte bygga bo på huvudet typ.... sov gott????

Läst min tråd igen... denna vecka har jag haft längtanssug efter vin. Aktar mig INTE för att tänka på alkoholen. Tätt följt av att tänka på att jag inte vill vara den människan som sätter alkoholen främst. Hur jag varit. Fy bubblan... Vet att om jag dricker två glas vin är jag inte nöjd. Min alkoholisthjärna vill ha mer. Mer! Så snart är jag i samma sits som förut om jag dricker ett glas. Så NEJ tack!!! Min egen terapi för att motstå drickandet. Vill vakna vacker, stark som en björn.
Så enorma fördelar att inte dricka alkohol. Så tacksam för dessa 35 vita dagar. Orkar så mycket mer och är genuint glad och på väg att få mitt liv tillbaks.??
Hur mår ni andra fina? Kram???

Jag har också tänkt på vin i dag och i veckan.
Tänker hela svängen denna gång och försöker tänka efter hur jag mår om jag dricker vin.Du är så bestämd i ditt val, det är imponerande?
Det är inte värt för oss att ta det första glaset.Allt är så mycket mer bekvämare utan.Det är ett heltidsjobb att ta hand om sig men det är det att dricka vin också.Så jag fortsätter zero?och du...
Vakna vacker imorgon också!?