Har inte uppdrag för stunden. Har inte riktigt orkat tagit tag i försäljning. Har saknat fokus och kraft och någonstans har jag kört ner huvudet i sanden för jag behövde ledigt för att hämta mig. Idag tog jag tag i försäljning. Uppdatera CV, tog kontakt med kollegor och gamla uppdragsgivare, ordnade med två nya referenser samt sökt ett uppdrag som jag tror kan passa mig. Börjar känna att jag lättare kan få fokus för alla aktiviteter även fast det inte är lätt. En sak i taget, det går inte att jobba med flera saker samtidigt. Hade ett ärende till Sthlm idag och tog tåget på eftermiddagen, kände genast hur stressnivåerna ökade och jag uppenbart har problem alla intryck. Andas, på med lurar som tar bort ljud, skippade telefonen och tog fram jobbliteratur att läsa. Märker att läsa är bra för mig, tar bort massa andra tankar som far runt i min hjärna, inte för att de är jobbiga tankar men det är så många idéer samtidigt. Tror jag ska ha det som motto att läsa när jag sitter på tåg och pendlar, bara skippa allt annat som jag tror att jag ska hinna med online. Dessutom fungerar det rätt kast med att vara online på tåg, vilket även det har stressat mig. Mer av vardags-life-hack som får en att fungera bättre. Tänker någonstans att vi inte är skapta för denna urbana miljö, det fungerar när man är fullt frisk men inte när alla intryck får min kropp att känna den stress den gör.

Idag är det prick en månad sedan jag hittade hem till min första dag av nykterhet, den 21 december 2019 ska jag skriva in som den dagen som jag kom på bättre tankar. Jag stod ut med ångesten, sömnlösa nätter, depressionen, tristessen, sorgen. Kan inte säga att allt är borta, har en bra bit kvar. Har stunder då suget kommer i vågor, men är mer trygg i att det går över allt snabbare. Men viktigare är att jag nu vet och förstår att det är en falsk signal av mitt undermedvetna. En signal som lätt går att bota genom att tänka efter ett steg till om vad det jag egentligen behöver. Behov som sömn, mat, dryck eller något annat. Om jag nu inte hittar det så är det inte hela världen det heller, då får jag helt enkelt acceptera att det är som det är och se fram emot en ny dag. Jag litar på min kropp.

Nu blir det att sova, lite för sent för att vara så klok som jag ibland tror mig låta ?
Ser fram emot månad två!
Kram på er

Vilket fint inlägg att lösa innan dagen är slut. En månad. Vilka kliv. Det är fantastiskt att läsa om. Och vet du, ju mindre frekvent jag dricker, desto bättre blir jag på att läsa, hjärnan hänger med, och stundtals har en bra bok faktiskt hållit mig från att dricka för mycket. Jag bor i stockholm och har alltid lurar på när jag åker tunnelban (Storytel)
Låter som du går med stormsteg in i månad två, önskar dig en fin fortsatt vecka. Kram.

Grattis Rolf till en månad! Jag är dig hack i häl och firar en månad dagen efter. Från nu tror jag att jag börjar räkna veckor i stället för dagar. Känslan av att bli stabilare dag för dag. I sitt beslut. Och sug som mojnar bort eller hanteras relativt snabbt. Underbart!

Grattis Rolf till en månad! Jag är dig hack i häl och firar en månad dagen efter. Från nu tror jag att jag börjar räkna veckor i stället för dagar. Känslan av att bli stabilare dag för dag. I sitt beslut. Och sug som mojnar bort eller hanteras relativt snabbt. Underbart!

Till dina dagar! Ville bara kika in och säga att jag såg Komboucha med Cocos smak igår...Visst frågade du?

Märket lyckades jag inte fnula ut pga av att jag hade bråttom och såg lite dåligt! Lyckades slita åt mig "mina" Captains :-)

Precis så! ”En falsk signal från det undermedvetna”.
Jag ska ta till mig av det, att se på suget, vad är det för nåt egentligen?
??

svagis

Strategier...det är väl det vi börjar bli bra på, inte bara när det gäller jobbet utan nu även när det gäller vårt mående - visst är det skönt <3
Kram
svagis

Första månaden är tuff med omställningar i tänkesätt och ofta sömnlöshet och kroppsliga symptom. Skönt att det stabiliserats och att du genomskådar suget som falska signaler. Alkohol är inget som kroppen behöver så suget är ”bara” psykiskt. Men starka krafter, det måste man inse och förstå. Du har rätt metod, eftertanke och insikt. En mycket bra början.

Ensammenintestark

Rolf, du har en så inspirerande tråd här på forumet. Jag är ny att skriva här, men har läst här under många månader. Så som du beskriver suget vill jag känna om en månad. Inne på min tredje dag?

Behöver hitta på något kul, tillsammans med andra, har behov att humor och skratta. Har tappat det på vägen någonstans i vardagen och i all strävan. Känner mig isolerad och socialt fattig just nu. Förr när jag kände så här kunde jag gå själv till krogen och där hitta folk att prata med. Undrar hur det skulle te sig om gick dit själv och är nykter? Kanske ska hitta alternativa tillställningar, vad det nu kan vara? Några tips?

svagis

Du kanske kan införa lite mer humor i din vardag med sambon och dina barn till att börja med? Kolla upp lite roliga filmer och föreslå att ni ska kolla tillsammans kanske? En TV-serie som jag själv tycker är jätterolig är "Friday night dinner" - den är dessutom i familjemiljö :) Här kommer länk till SVT Play https://www.svtplay.se/friday-night-dinner

Annars är det ju genom att jobba ihop med andra kanske på frivillig basis, eller eftersom du gillar att träna, kanske en ingå i ett lag med andra som du sakta men säkert kan bygga upp ett kompisgäng att ha roligt med. Fast risken är ju att du får ännu fler åtaganden som du upplever att du inte hinner med... Svårigheten med ensamlivet är ju att man IBLAND vill ha sällskap och vara social men för att ingå i en gemenskap måste man ju också ställa upp även när man inte känner för att vara social - så det är ju både ge och ta. Detta kan ju vara ett hinder...så är det för mig iaf.

Bra att du sätter ord på dina känslor och delar med dig - det föder även tankar i mig själv som jag är tacksam över!
Kram
svagis

Jag kan också känna en saknad då och då. Nu har jag en himla tur på jobbet då vi nyligen hade en omorganisation som ledde till att 1. jag arbetar inte ensam och 2. de jag nu arbetar tillsammans med är extremt sociala och trevlig att ha och göra med (en av dem lobbade jag in i gruppen - en riktig vinstlott). Den senaste tiden har jag fått mina riktiga asgarv när jag läst här på forumet. Det blir ju dråpligt i bland och jag märker att det finns många på forumet som har humor och kan distansiera sig då och då från sina personligheter. Min läkare rekommenderade TV-serien Dag som finns på Netflix. Den gav mig många skratt. Jag har ju också fått en vän i min granne på 80 bast som nyss blev änkeman. Hans lågmälda, subtila humor ger mig också många skratt. Vi ses ibland över en kaffe, lite mat eller som det blev häromhelgen, en långpromenad. Jag odlar gärna dem som finns fysiskt nära mig som grannar. De är alltid bra att ha och umgänget med dem är kravlöst. Man byter ett par ord vid soporna eller på gatan.
Föreningsliv som svagis föreslår kan ju också vara bra. Jag är engagerad i ett sådant. De är supertrevliga fina människor men jag upplever att det oftast blir en stress när vi ses för möten. Vi vill bara riva av de frågor vi samlats för att prata om, sedan bråttom hem. Nu känns det som om jag drar i väg här Rolf. Men, som vanligt, det är bara att plocka av det som passar annars LÅT STÅ!

Svagis - Jag vill verkligen hitta på mer roliga saker tillsammans med min sambo. Ska föreslå "Friday night dinner" och se om det faller i god jord. Du har så rätt i att jag oroar mig för att ta på mig saker som jag inte kan fullfölja, behöver hitta ett sammanhang där jag kan delta men inte kliva in och ta ansvar. Gick en buggkurs i höstas och det var verkligen roligt, varje söndag. Har sällan skrattat så mycket, för det går inte så bra alla gånger. De som tränar X-fit ska ha en AW, tänker att det ska bli kul och en övning på att bara umgås och inte fokusera på dryck, det får de andra stå för.

Charlie - Det är verkligen skönt när en hittar hem i jobbet, det är en stor del av sin dag och att trivas där och att ha roligt är underbart bra. Har jobbat hemma i en månad nu och jag känner verkligen att det inte är bra i längden. Har några uppdrag på gång och ser verkligen fram emot att hitta nya kollegor. Dag är helt underbart bra serie, såg den när jag var nyskild ( 5år sen ) och bättre terapi fanns inte. Ska tag i någon förening, typ dansen som jag nämnde ovan.

Tack för inspiration, tror jag ska sluta tänka så mycket och bara göra :)

dag 37 - Haft en skön helg och jobbat undan massor, städat, handlag, tvätta bilen, tränat, jobbat, jobbat lite till, kolla klart mr.Robot (HBOnordic), tränat, lagat mat, städat undan disk, tagit hand sambo som har haft migrän hela helgen. Är underbart trött på kvällarna, som sig bör och börjar känna mig utvilad på morgonen även fast jag går upp kl 6-7 och lägger mig 23. Försöker ha samma rytmen på helger som vardagar. Unnar mig ostbågar, god mat och njuter av att jag känner mig starkare för varje dag som går. Har sjukt ont av träningen och äter ipren och låter som en gubbe när jag rör mig (Jag är dessutom gubbe med tanke på att jag snart är 50år). Konstigt nog så tänker jag på A och känner sug då och av A på helt andra tider och tillfällen än förr. Fortfarande tydligt kopplat till stress, smärta och obehag av dess olika slag. Men med tanke på allt jag listade innan och förståelsen av att detta är möjligt för att just inte dricker A längre så har jag inte särskilt svårt att vifta bort tankarna om A och dess sug. Jag läser på om A och dess sidor och förstår mer och mer att A är en bluff på alla sätt. Har till och med börjat förlika mig med att dess goda smak kan jag vara utan, det finns så mycket annat som är gott i livet.

Kram på er.

Det är verkligen en bra slutsats. I måttliga mängder för den som kan hantera den så kan den ge lite guldkant. Ett fint vin till en köttbit eller ett glas rosévin en sommarkväll. Men för oss som är här så fungerar inte det. För oss är den en bluff och en falsk vän. Vi saknar smaken, tja, inte är det smaken vi drömmer om utan ruset, en stunds flykt från verkligheten. Visst saknar jag det ibland men när jag spelar filmen till slut så vet jag hur det slutar. Inte med ett eller två glas. Inte för mej.

Alkoholen är en destruktiv partner, en psykopat, som man inte får släppa för nära. Lära sej att leva i dess närhet men inte släppa in i sitt liv igen.

svagis

finns det gott om härinne - det känns skönt, då är man i gott sällskap :)
Det låter himla bra, bara gör utan att tänka för mycket. Jag har själv blivit mer och mer "Ernstig" som min son säger och tillverkade en lampskärm av ett fint gammalt 50-talstyg i helgen - gillar verkligen att pyssla och dona. Jag får ju mitt sociala på jobbet åtminstone 2 dagar i veckan vilket räcker ganska bra för mig.
Kram
svagis

Börjar mer och mer tänka på alkoholen med avsky, jag tänker bara på allt ont den har orsakat mig. Visst känner jag sug varje dag i olika sammanhang men det går att hantera.
Angående det där med andra aktiviteter och sociala sammanhang så har jag anmält mig till en jägarexamenskurs för att komma ut och träffa lite nytt folk.
När jag är klar med den så tänkte jag kanske försöka lägga till lite fler bokstäver på körkortet. BE och C skulle vara bra att ha ?

Och nykter, hoppas jag att du njuter av. En liten uppdatering vore inte helt dumt.
Tänker på dig och hoppas att allt är väl! Kram.