Alltså hjälp, ibland blir det extremt tydligt att vi sätter lite etiketter på oss själva och presenterar dem som sanningar och de stämmer inte alls i andras ögon. Jag har en kollega som tycker att hon är ”rörig”, i mina ögon är hon rätt glasklar när hon pratar.
Jag började nästan skratta när jag läser det du skriver, om att du avundas såna som med lätthet kan uttrycka sig väl. Nu kanske ditt inlägg har tagit väldigt mycket tid och energi men jag tycker att du skriver väldigt tydligt och bra. Jag gick in i din tråd också just för att du skrivit ett väldigt läsvärt inlägg i en annan tråd och jag blev nyfiken.
Såg nu att vi skrivit för länge sen. Minns faktiskt ditt gamla nick och det är säkert för att du även då skrev bra. Även om det inte spelar nån större roll i det här sammanhanget tycker jag. Man får läsa andemeningen och mellan raderna.
Jag har baxat upp stenen faktiskt. Tänker inte putta ner den igen. Lycka till nu!

@Sisyfos.. Du har rätt att det tar energi, ord saknar jag dock inte och kan uttrycka mig när jag väl lägger manken till. Är glad att du inte tänker putta ner stenen igen. Och jag tänker se till att byta skiva, en utan hack i.

Känner att det börja vända igen. Alla gånger som jag börjar få saker gjort, där jag börjar kunna tänka klart är runt 90 dagar efter att jag har slutat med A. Känner att det redan är på gång. Kan vara solen, våren och träningen som bidrar, men det spelar inte så stor roll just nu. Jag mår bra och jag är tacksam för ännu en dag nykter, dag 71

Kram på er.

Oj oj, 4:e dagen av LCHF.. Tänk att alla förändringar man gör ska vara så tunga i början. Men det är lite intressant vad som händer med kroppen, törstig är jag (på vatten och inget annat) och min hjärna släpar liksom efter. Det tar tydligen någon vecka eller två att vänja sig. Något kilo har jag tappat (antagligen för vätskeförlusten).

Att jag kan göra detta är för att jag inte längre kämpar med att hålla mig nykter varje dag, det finns kraft och ork till annat.

Är tacksam för att jag är nykter idag.

@Rolf har inte koll på alla olika dieter men kör du en variant av LCHF med noll kolhydrater? Du har alla mina sympatier i så fall. Jag behöver liite kolhydrater och de kan gärna vara långsamma, för att hålla humöret uppe. Vad du än gör så riskerar inget kring nykterheten nu. Grattis till 70 plus dagar!

Kram!

Jag är lite skeptisk till dieter där man utesluter saker som kroppen och hjärnan behöver, så du får väl i dig lite kolhydrater hoppas jag?
Har fått en enorm respekt för hur allt sitter ihop efter min järnbrist. Så var försiktig med hur dieten påverkar dig och din hjärna. Smal och korkad är inget att sträva efter 😜. Nu äter du kanske en del kolhydrater och då tror jag att många mår bra av LCHF. Bra att du är nykter så att du kan vara uppmärksam på vad du mår bra av.

Tack för omtanken. Jag är inte inne på spåret med noll kolhydrater, jag siktar på någonstans under 50 eller 60 gram långsamma kolhydrater per dag. Strikt LCHF är som jag har förstått <20 gram per dag, vilket är lite extremt enligt mitt tycke. Tänker att vår kropp inte är funtad för den mängd kolhydrater som har blivit norm i vårt samhälle idag. Jag tycker att LCHF rörelsen har en del poänger som i bästa fall inte är skadligt att testa. En annan poäng är att genom att ta i lite i svängarna så blir det mer självklart att helt utesluta godis, läsk, chips i ens vardag. Det hjälper tanken att undvika de riktiga onyttigheterna när man i ens teorier ser potatis som en produkt att undvika eller åtminstone äta väldigt måttligt av.

Någon som jag har lärt mig med att sluta med A är att jag förmågan att ändra mina vanor. Tänker att kosten är viktig och det ska väl inte vara omöjligt att äta nyttigt. :)