Jag är alkoholist, behöver hjälp!

Thea

Godmorgon!!
Glad för dig, så kul att följa din resa!
Javisst e det skönt att vakna nykter o bestämma sig att somna nykter idag oxå.
För mig e det jobbigaste just nu att vara så totalt dränerad på energi. A inte orka nåt, men det hör väl till. Tror att behandlingen suger energi, jobbigt att vända ut o in på sig själv, o se sig själv naket o ärligt.
Men det e inte bara jobbigt faktiskt spännande oxå, todde jag glömt en massa, men det ploppar upp minnen jag trodde var glömda.
Min uppgift till den här veckan att skriva ner 10 konskvenser o jag hade världens problem med det. Jag har ju alltid varit hemma o druckit , varken varit i slagsmål, kört på fyllan ellr suttit inne o sånt. Men jag har fått ihop över 20 konsekvenser, o fler finns det nog i glömskans minne. Men det var jättejobbigt att gräva i det. Det blev många tårar o faktiskt en starkare känsla av äckel för alkoholen.
Jag har aldrig trott att jag e egoistisk, jag som jämt ställt upp för andra o hjälpt till.Så jag fattade inte det till en början, men svart på vitt kan man se sig själv .
O alkoholism e en j*t egoistisk sjukdom.

Mamma Mu o Fenix:
Ni gjorde ett superjobb som skrev ner här!
Vill fråga : Känds det inte skönt att läsa efteråt det ni skrev? Att se det svart på vitt bli iaf för mig så mycket tydligare. Vad f*n har man hållt på med?????

Ja, en ny vecka, tiden går så himla fort, börjar v.8 på behandlingen idag. Otroligt. Trodde jag skulle tröttna ftr 6v. men det e otroligt bra för mig. Tacksam att jag fick den. E ju inte billigt.

Helene, var e du????

Kramar o ha en bra måndag!

Thea

Gunnar

17 dagar

Igår var det en jobbig kväll igen.
Satte mig och tittade på en film och jag var så sugen på att ta lite vin.
När ska det sluta, det här suget som dyker upp som en blixt från en klar himmel.
Min viljestyrka var dock en aning starkare än suget och jag höll mig.
Många av er tycker förmodligen att jag är en idiot som har alkohol hemma men jag känner att jag måste kunna motstå frestelsen för att lyckas.
Jag vet att det är en lek med alkoholdjäveln men än så länge klarar jag det, med nöd och näppe.
Om jag faller kommer jag att göra mig av med allt vi har hemma men tills dess får det stå här och fresta mig, jag ska vara starkare än suget.

/Gunnar

Märta

Hej Gunnar

Suget kommer att bestå ett bra tag men det kommer att avta både i styrka och tid. Tack för att du skriver här, jag läser din tråd varje dag även om jag inte alltid svarar. Tänk Gunnar, 17 dagar sen du startade din resa, härligt och ett stort grattis till dig och familjen.

Styrkekram Märta

Bollen

Hej Gunnar, jag tycker inte att du är en idiot, däremot tycker jag att du gör det lite extra svårt för dig. Jag är väldigt imponerad utav din styrka, och jag tror på dig.
Jag har fortfarande kvar min sista snusburk med en protionssnus här på jobbet, på den burken sitter det en lapp med texten "vänta i fem minuter, det går över...". Nu har jag en annan lapp fast i min plånbok som hjälper mig att hålla mig borta från alkoholen (tack Vimmsa)...

Fenix

Hej Thea!
Du undrade om det var skönt att skriva ned vad man hållit på med. Ja, på sätt och vis, även om jag gjort det förut. Problemet är att ta till sig att det verkligen handlar om mig. Jag läser och inser att det handlar om mig, men ändå kan jag inte riktigt känna det. Det är lättar att läsa när någon annan skriver, då förstår jag på ngt sätt bättre vilket elände det är. Lite knepigt. Men det är ändå bra att göra det, för när jag nu läser det ser jag ju i alla fall att det är sant, det är helt sjukt men sant. Därför är jag lika förvånad som idag, att det nu är sjunde veckan, eller när jag räknar efter, 44:e dagen nykter! Så avundsjuk jag var för några månader sedan på någon som varit nykter 44 dagar:-)
Och det kan jag säga, att längtan efter att dricka kommer mer som en tanke ibland, men jag har inget sug efter det. Tanken att det kanske är över för evigt känns inte särskilt skrämmande, snarare hoppfull även om något litet tvivel dröjer sig kvar om jag klarar det. Konstigt om det inte gjorde det efter alla dessa år. Bäst att ta en antabus i dag när solen skiner och himlen är blå och jag mår så förträffligt:-)
Kram till alla som vill ha en
/Fenix

Thea

Hej Fenix, ja hit med kramen!

Tycker du e duktig som tar din antabus.
Jag känner inte heller nå sug, men 3 mån närmar sig o då ska jag vara extra på min vakt.
Jag tar oxå en dag i taget, ett beslut varje dag, o dag läggs till dag, vecka efter vecka, månad efter månad o ÅR efter ÅR!!!!
Långt dit, men den dagen den glädjen!
Men inget jag går o tänker på.

Egentligen e det nog inte så konstigt att man fattar nu, man kommer till en punkt då man helt enkelt inte VILL hålla på att manipulera med sig själv, kalla det ens egen botten.
Jag har varit i jättemånga situationer då jag definitivt hade druckit på det, men jag VILL inte längre, jag e värd så mycket mer än att ha ångest, skam o hela skiten.
Jag e på väg att återta makten, inte vara ett offer för dittan eller dattan.

Konsekvens beyder oxå logik, o det gillar jag, dricker jag inte, blir dagen utan ångest o mara, små stunder av lycka, må-bra, i själ o kropp.
Vilken människa väljer elände o på sikt döden? Bara en rubbad gör det!
Bara alkoholen som gift angriper varenda cell i koppen, inte ens knark gör det!
Tål att sugas på va!

Kramkram

Gunnar

Fenix o Thea

F-n vad jag är avundsjuk på er och på det ni klarat av.
Det känns som evigheter bort för mig.
Önskar jag startat min resa för flera år sen.
Men men, det är lätt att vara efterklok.
Nu gäller det att bita ihop och kämpa å ser ni inte upp, så är jag snart ifatt er.
Nää, det får vi väl inte hoppas att jag är.

Kram på er
Gunnar

Fenix

Hej Gunnar, som jag skrev var jag avundsjuk på de som hade så lång nykterhet som 44 dagar. Nu är du där jag var, men snart är du är jag är. Som Thea skriver, ge upp kampen och släpp taget om alkoholen. I dag känner jag mig riktigt stark och glad i min nykterhet.
/Fenix

Gunnar

Ahh
Jag blev nästan lite rädd att jag skulle ge upp min kamp, falla tillbaka.
Det kändes inte helt rätt, att det skulle komma från en som själv brottas med alkoholproblem.
Ja, det kanske är så jag måste göra, helt enkelt ge upp.
För som det är nu kan jag inte tänka på annat än att det skulle vara j-vligt gôtt med en, bara en liten en.

18 dagar och det går framåt.

Gunnar

Fenix

Hej igen Gunnar. 18 dagar är stort!
Tänk vad vi kan hänga oss fast vid sådana tankar att det skulle vara djävligt gott med en, bara en liten en. Det skulle det inte alls vara, en liten en och sedan är cirkusen igång och är det verkligen sant att det skulle vara gott? Nej, vad vi längtar efter är någon gång i det förflutna när det verkligen var en positiv upplevelse att dricka. Nu har vi för länge sedan passerat det stadiet, åtminstone är det så för min del om jag är det minsta ärlig.
/Fenix