hade någon speciellt bra dag. Har märkt att alkohol sug gärna slår följe med pms... Men nu har vi klarat 3 veckor ?
Pixie ?

Otroligt bra kämpat,
Såg att du skrev tidigare om hur tänka kring tidsperiod. Jag har mitt sikte inställt på 3 månader framförallt för att jag vill se hur det är att leva nykter lite längre. För mig går återgång till mitt normaldrickande för fort, även efter en vit månad. Så jsg tror jag behöver umgås lite längre stund m mig själv. Och det gör jag, väljer bort onödigt mkt socialt och gör det jag själv vill, när jag inte jobbar. Har fått insikter dessa veckor om hur stort ett nykterhetsarbete är och är väldigt tillåtande med mig själv, förutom när det kommer till alkoholen då. Nu kämpar vi vidare och håller varandra om ryggen när det blåser. Kram till dig!

Tack, detsamma! :)
Jag håller med dig, om att vara med sig själv en längre tid. Jag har ingen lust att dricka nu. Jag hoppas att alko-suget inte kommer tillbaka, eller att den håller sig på en nivå jag kan hantera. För nu känner jag att det är såhär jag vill leva. Nykter! Sund.
Jag har klarat av 3 veckor igår. Målet är 4v. Men jag har ändå satt nästa mål: februari.
Vi ska komma ihåg att belöna oss! Jag ska unna mig må bra grejer - massage, frisör, restaurangbesök... Allt för att avlasta, inte trigga med stress. Blir jag stressad behöver jag återhämtning. Vila. Jag ska också välja bort sociala tillfällen som tar energi.
Tack för ditt stöd!! Vi unnar oss att må bra!??‍♂️
Kram?

Igår blev jag irriterad över att min man som är bortrest dricker alkohol trots att han inte skulle. Inte alls syftet med resan. Att parta om kvällarna.
Jag kände missunnsamhet. Ett litet sug.
Sen tänkte jag om.
Det här måste (och vill) jag acceptera. Alla människor gör som de vill. Dessutom är det inte hans fel att jag inte kan (eller ens vill) dricka mer. Jag ”skällde” lite på honom via meddelanden....men nu i efterhand skäms jag. Han måste få komma till egna insikter. Vi vandrar alla våra egna vägar i livet. Egna lärdomar. Egna upplevelser. Jag kan omöjligt få honom att känna vad jag känner. Däremot kan jag be honom att inte trigga mig genom att inte köpa hem. Klart han kan köpa nån öl. Men inte dricka som förr. Det är inte sunt för någon, och ska inte göras hemma inför barnen. Det kan jag begära.

Jag har ju som tur är en sambo som har hakat på mig, både januari och även februari (som han säger nu i alla fall)… Men jag kom på mig i går med att bli orolig för att han kommer dricka på en hockeymatch han ska gå på med kompisar nästa vecka.. Fick nästan lite panikkänslor... Sen var jag tvungen att bromsa mig, vad HAN väljer att göra är ju inte detsamma som de beslut som JAG fattar för mig själv... Jag har hängt upp alldeles för mycket på vad han gör, hur mycket han dricker, alltid sett det som en "ursäkt" att dricka när han handlat hem för helgen etc....

Det är slut på det nu, han får dricka om han vill, jag tänker fortsätta på min väg oavsett..
23 dagar för oss båda i dag, vi är såååå bra!! :) <3

Kära JoYo, tack för din tidigare påminnelse om att unna sig. Jag bokade massage och budade hem in en konstig men fin sak på nätauktion.? När jag tänkte närmare på detta med att unna sig funderade jag på om ordet betyder att få något som man inte riktigt är värd? Eller bara undantagsvis har rätt till? Kanske är massage och klipptid helt enkelt bara början på ett liv som kan innebära att vi tar hand om oss. Hoppas! kram och tack för det du skriver och hoppas du unnar dig att hänga kvar här. ??

Det är lustigt att jag inte tänkt på att dricka alkohol ens? En fredag kväll? Det blev träning efter jobbet. Sen mys hemma. Oj, så gott med god mat, ramlösa, lite godis.
Och NU, tänkte jag skriva av mig, tacksam för era kommentarer! Och glad över att vilja vara nykter! Jag kommer närmre mina barn, vi pratar, skrattar hjärtligt, gosar och lever tillsammans. Jag känner enorm empati och kärlek för mina barn. Jag känner deras känslor när de berättar vad de upplever om dagarna. Jag är glad över att kunna ge dem en närvarande mamma. Mina stora barn kan ringa mig (och de GÖR det nu!!) för att berätta var de är, bli hämtade, det känns som att de förstår att jag finns till för dem nu.
Jävla alkohol! Som tar barndomen ifrån barn. Som separerar föräldrar från barn, separerar relationer. Jävla alkohol! Den tog min barndom och min mamma är fortfarande kidnappad, sjuk av alkohol. Hon har missat mina barn. De har ingen mormor. Trots att hon lever. Eller existerar. Det är en stor sorg. Den vill jag inte ge vidare till de viktigaste människorna. Jag vill leva fullt ut med mina barn!♥️

Styrka till er och oss alla!
Vi surfar på! ??‍♀️
?

Att bryta ett mönster som gått i arv. Stor sak, hoppas du fylls upp av det, så låter det på ditt inlägg! Kram

Jag vägrar tro att jag måste bära alkoholism vidare. Jag blir uppriktigt jättearg vid tanken och den känslan, ilskan, kan bryta allt.
Kram

Och tänk vad läkande för själen goda relationer med sina närmsta är. Barnen kanske är ditt bästa Antabus nu och framöver! Jag blir varm i hjärtat av att läsa det du skriver. Jag har också onda cirklar i släkten som inte handlar om alkohol. Jag avslutade kontakten med en nära släkting för 25 år sedan då jag kände att cirkeln aldrig kommer att brytas så länge vi hade kontakt. Aldrig ångrat det beslutet - även om mina barn ställer "obekväma" frågor nu.
Kram!

Så starkt att avsluta en dålig relation, även om man är släkt.
I slutänden lär det dina barn att värna om sig själva!
?kram

TessMa

Även jag hade en mamma som inte fanns dels pga. alkoholen men sedan pågrund av psykisk sjukdom. Hon har gått bort nu. Det är en sån stor sorg att inte haft en mormor som jag tänker mig att en mormor ska vara. Min mamma var så uppfylld av sina egna demoner att hon varken fanns för mig i min uppväxt eller för mina barn?Sa till min mamma när jag var liten -Jag kommer aldrig bli som du. Jag var hård och mycket besviken på henne. Idag har jag en annan bild av henne. Jag tror att även hon led av pmds och fick aldrig någon hjälp för det. Det bortförklarar inte men det förklarar en hel del. Pmds kan i sin värsta form vara helvetet på jorden. Min läkare sa att det är många kvinnor med den sjukdomen som fastnar i alkohol el tablettberoende.

Vi kan bara försöka göra vårt bästa och försöka finnas för våra barn och på sikt barnbarn. Välja en annan väg om möjligt.

Kram?

TessMa - Så skönt att du har förståelse för din mamma. Jag har också kommit ganska långt, från att ha ständigt dåligt samvete för att jag inte orkar med att sköta henne, känner jag ilska över hur jag blev behandlad men förstår att hon gjort sitt bästa utifrån sina förutsättningar, jag vet att hon alltid älskat mig och jag älskar henne. Sorgligt dock att hon blev så sjuk.

Vi kvinnor har det tufft.

Kram

Jag är väldigt trött i kroppen. Jag lyssnar på kroppen och försöker hitta tid för återhämtning. Pressar inte mig själv som innan.

Jag är nöjd med nykterheten! Så glad! Ser fram emot små vardagliga roligheter, hobbyn, träning. Accepterar att jag inte alltid känner mig på topp.

Just idag är allt bra! Heja oss alla!!
??

svagis

Du är så duktig i ditt nykterhetsarbete och en inspirationskälla för mig och andra - tack för det <3
Kram
svagis