Svagis, vet precis hur det kändes?
Jag har så många gånger i åratal gått rakt in på Systembolaget och köpt vin när min vuxna son har krisat i sitt mående.
Men tack och lov så hittade jag hit för ett par år sedan och sakta men säkert byggt upp mig själv med hjälp av andra hör på forumet.
Så det var jättebra gjort att du avvärjde suget och tog hand om oron på ett bättre sätt ??
Kram ?

svagis

Idag köpte jag två alkoholfria öl till fredagsmyset. Kändes ok nu, inte skrämmande som tidigare. Jag gillar verkligen den bittra smaken av alkoholfri öl och det blir en helt annan sak när det inte finns något gift i flaskan, bättre på alla sätt. Har inte haft någon A i huset sen jag slutade den 20 dec och nu känns det helt naturligt. Jag har aldrig levt det där vuxenlivet med barskåp osv. har inte ens några vettiga glas att dricka A i eftersom de husgeråd jag hade byggt upp lämnades till min dotter när jag flyttade hemifrån, dvs. när jag lämnade henne kvar i vår lägenhet efter hennes 18-årsdag. Det låter galet men hon hade börjat må lite bättre då och jag stod inte ut längre, kände att jag började få självmordstankar och var tvungen att dricka A för att våga gå hem från jobbet. När min dotter var som sjukast försökte jag få henne tvångsomhändertagen 2 ggr men läkaren som kom hem till oss sa nej med viss tvekan. Då hade hon länge varit hotfull mot mig och jag hade hittat olika "vapen" under hennes madrass, moraknivar och andra tillhyggen. Detta är något jag fortfarande märker att jag skäms för att berätta....att min egen dotter betedde sig så mot mig....men hon var ju sjuk och hade vanföreställningar...samtidigt var hon ju min lilla flicka!

Idag känns det overkligt att vi överlevde den tiden båda två. Och att vi har en bra relation idag. Men i år fyller hon 30 och vi har pratat om det mesta, i lagoma doser, under åren som gått....vi har gråtit och skrattat och står varandra väldigt nära. Hon har också mognat betydligt och visar mycket empati och förståelse idag för hur jag måste ha haft det som förälder under de åren. Så allt är bättre nu och jag har gått vidare.

Ännu en nykter dag. Inget särskilt sug men dagen har varit lite konstig. Och förutom den lätta huvudvärken som kommit och gått sen jag slutade dricka så har jag även "upptäckt" att jag har artros i båda knäna så nu är det bara att göra övningar morgon och kväll - upp och ned från en stol med armarna i kors över bröstet sa min 82-åriga pappa som också har artros i knäna (mamma också).

Avdelningen för att "unna oss" saker: Idag köpte jag en ny sovkudde som verkar helt fantastisk - tjock men ändå pösig och fluffig så jag ser extra mycket fram emot att lägga mig ikväll :) Men först På spåret!
Kram
svagis

Tack så mycket för er omtanke ❤️
Du är en Inspiration svagis, så starkt av dig att tackla suget och inte ta det där återfallet.
Det krävs enormt mycket karaktär för att inte lyssna på alkoholdjävulen som sitter på axeln.
Sträck på dig och var stolt.
Kram

svagis

Min favoritdag :)
Vaknar tidigt av mig själv efter att ha sovit jättegott på min nya kudde som var lite högre än den gamla. Har ont i vissa leder i kroppen och tror det är gikt eller artros. Det är lite konstigt för det verkar ha kommit nu efter att jag slutade dricka A. Så ALLT blir kanske inte bättre :-D men det får väl gå några månader så får vi se vilket skick kroppen är i när den "landar". Visste ni t.ex. att alkohol höjer halten urinsyra i blodet vilket leder till gikt bl.a. Det har jag haft ett par gånger, ofta runt stortån på en av fötterna men även i lilltån. Det verkar som om det sämsta jag kan göra just nu är att vila - så jag försöker promenera varje dag och hoppas på det bästa :)

Idag 1 mån och 5 dagar av nykterhet - nära ögat ett par gånger men har klarat mig undan A med blotta förskräckelsen!! TACK för ert ovärderliga stöd alla vänner härinne - tillsammans är vi starkare <3
Kram
svagis

Låter underbart med din nya kudde! Och jo, jag tror faktiskt att allt blir bättre utan alkohol. De krämpor du känner av nu hade du ju haft ändå och kanske värre än så? Skillnaden är att du nu känner dem på ett sätt så att du kan vidta åtgärd. Det kommer din kropp att gilla. Så tror jag!

Skriver mer i min tråd.

Kram!

Fröet

Det är konstigt för jag har också fått artrosvärk i knän tumleder osv. sedan en vecka ungefär och vi har ju hållit upp ungefär lika länge.
Så visst måste det bero på upphörandet av alkohol.

Jag har haft svår artros tidigare, kunde inte bära någonting osv. Provade med alla naturläkemedel men ingenting hjälpte.
Blev tipsad att sluta med gluten, men trodde inte på det, men för fyra år sedan slutade jag med det och döm om min förvåning, efter 2 - 3 månader så var jag så gott som problemfri.

Men nu har det som sagt återkommit och jag är så ledsen för när jag äntligen blev av med gipset och kunde börja gå och simma så kom detta bakslag ??

Fröet

Det är konstigt för jag har också fått artrosvärk i knän tumleder osv. sedan en vecka ungefär och vi har ju hållit upp ungefär lika länge.
Så visst måste det bero på upphörandet av alkohol.

Jag har haft svår artros tidigare, kunde inte bära någonting osv. Provade med alla naturläkemedel men ingenting hjälpte.
Blev tipsad att sluta med gluten, men trodde inte på det, men för fyra år sedan slutade jag med det och döm om min förvåning, efter 2 - 3 månader så var jag så gott som problemfri.

Men nu har det som sagt återkommit och jag är så ledsen för när jag äntligen blev av med gipset och kunde börja gå och simma så kom detta bakslag ??

Hej igen svagis! Nu läste jag ditt inlägg från i går lite mer noggrant. Jag måste bara säga att det är ju inte konstigt alls att du hamnade där du gjorde. Vilken oerhört pressad situation både du och din dotter har levt under. Och vad stark du var som ändå tog beslutet att lämna lägenheten trots dotterns sköra tillstånd. Det var förmodligen helt rätt beslut. Du hade ju inte kunnat ta hand om henne om du själv inte var stark nog för det. Har du kunnat bearbeta denna tid på andra sätt än tillsammans med din dotter? Du behöver självklart inte svara... Jag tänker bara att en framgångsfaktor i nykterheten på sikt borde vara att man har bearbetat trauman (för det måste väl detta som du beskriver anses vara?).

Mitt hjärta ömmar för både dig och din dotter. Hur är det med henne just nu?

Jag funderar också över de där obesvarade telefonsamtalen till din son som du nämnde för ett tag sedan. Är det bättre nu?

Stor, stor kram!
Charlie

svagis

Gomorron Charlie och TACK för din läsning.
Jo det är tunga saker....och jag tror jag skulle behöva flera år i psykoterapi egentligen men har redan gått 5 år mellan 1988 - 1993 och det är för dyrt tyvärr. Har fått lite KBT genom VC där jag försökte "klämma in" en del prat om de här sakerna men det var ju inte meningen med KBT-behandlingen egentligen och det visste jag ju...så det har varit lite här och där men inget ordentligt. Jag går fortfarande omkring med ett svart hål inombords vissa dagar - ett hål fyllt med skräck och fasa.... Dottern har flera gånger sagt nu efteråt att det var det bästa för henne, att jag flyttade och därigenom "tvingade henne" att bli vuxen. För hon hade inte fattat att hon var vuxen, juridiskt och praktiskt. Hon tycker att "tack vare att du flyttade kan jag bo själv idag".

Men jag skriver ju mycket och tror det hjälper mig att bearbeta även detta. Det är ingen feelgoodläsning precis :-D
Men vi har överlevt - det är huvudsaken! Och jag stagnerar inte i min flykt och alkoholism - jag vill vidare med livet och må bra. Men jag har fått en ytterst rå och bitter kärna inuti - jag vet inte om det är bra eller dåligt. Jag är en kärleksfull och ganska mjuk människa fast med en kärna av extrem klarsyn på vad livet kan erbjuda i form av hemska erfarenheter. Samtidigt märker jag att jag inte är unik. Har läst Antonovskys "Hälsans mysterium" flera gånger och försöker lära mig något av den. Mycket bra bok som kan rekommenderas även om den inte handlar om A i klartext så är den användbar.

Nä du har helt rätt, jag försöker släppa ut smärtan lite i taget och gå långa promenader som läker mig. Det är ju också 10 år sedan nu drygt.
Stor Kram!
svagis

Jag förstår svagis! Du gör så många rätt på egen hand nu så det kanske är så att terapi inte är aktuellt. Jag vill ändå bara nämna att vi ofta glömmer att vi via hemförsäkringen också brukar ha en försäkring för kristerapi typ 4-10 ggr. Nu tänker du säkert att den krisen var ju för 10 år sedan så det kan väl aldrig fungera. Men jag tänker att du ändå ska fundera på om det kan vara en möjlighet. Din dotter är ju fortsatt sjuk så krisen finns där ständigt tänker jag. 4-10 ggr är ju självklart alldeles för lite och då tänker jag att det bör finnas fonder att söka för fortsättningen. Jag har inte letat själv nu, men kan göra det om du vill. Synd att det ska vara så f-b dyrt med psykisk hälsa. Galet egentligen.

svagis

Bra idé det där med hemförsäkringen - det hade jag ingen aning om! Minns mina 5 år i klassisk psykoterapi med värme - de första 2 åren var det tufft men sen var det så givande. Skulle gärna göra något liknande igen men inte betala för det. I den stad jag bor tar psykoterapeututbildningen emot patienter till reducerat pris och det ska jag kolla upp på måndag - tack vare att du skriver så bra till mig <3

Och nykter ska jag hålla mig till varje pris! Känner mig inte osäker längre när det gäller fester osv. för jag är ju nykterist nu :) Bara jag kan komma ihåg det 24/7 så ska det nog gå bra.

Kroppen beter sig konstigt. Först fick jag ont i höger knä. Fast innan dess hade jag gikt i höger lilltå som jag haft länge. Nu gör det ont i alla leder och mitt högra pekfinger är svullet och pekar utåt. Gjorde ett test på en webbsida och fick veta att med min längd och vikt osv. så var det Mycket Stor Sannolikhet att jag drabbats av Artros. Har ingen feber eller värk när jag är stilla men vet nu att vila är det sämsta man kan göra så idag har jag gått 7 km och gjort lite övningar med en stol som jag lärt mig. Bara man kommer ihåg allt. Gå är enklast för det gör jag varje dag. Sålde min bil för 2 år sen när jag flyttade hit. Sen dess går jag nästan 4 mil per vecka, enbart för att ta mig till och från platser (jobbet osv.). Snacka om gratismotion!

Så jag är lite surmulen men får väl sätta mig och sticka lite när jag har ätit upp min köttbit med bea :-D
KRAM!
svagis

Asså du måste nog gå till doktorn med dina grejer. Så kan du ju inte ha det utan att någon kollat på det. Det sista vi behöver nu är saker som stör vårt arbete mot nykterheten!
Ha en trevlig middag! Hade gärna sällskapat dig. Älskar biff med bea :D
Kram!

Hur är det i dag? Hoppas du fick en god natts sömn. För mig tog det lite tid innan John Blund kom. Under väntan tittade jag på virkningsvideos :D Jag har nu identifierat termerna på två "mönster" så jag åtminstone kunde söka på dem. Det ena C2C, corner to corner, såg ju stenkul ut! Det andra kallas tydligen för mormorsränder. Ett himla räknande av maskor innan man kommer igång men sen superlätt ju. Man ska göra en massa stolpar som jag ju övat på hela veckan. Jag tyckte nästan hon på videon visade hur man gjorde lite långsamt :D. När jag tittar nu så kollar jag också lite mer på finliret. Hur håller de garnspänningen, hur hårda är maskorna, hur gör de i kanterna för att få dem snygga osv. Jag kan nog sammanfatta min virkning med att jag fortfarande virkar lite för hårda maskor (kanske borde gå upp en stl på virknålen?). I dag ska jag börja på mitt nya snygga nystan i en ljusgrå färg. Då ska jag träna på mormorsränder har jag bestämt mig för.

Nu te. Vi har en nykter dag framför oss. Underbart! Jag ska ta en promenad med min utegran till kommunens granuppsamlingsplats i dag. I övrigt blir det virkning och ta hand om förkylningen.

Kram!

svagis

Vad kul det låter! Vi har ju en guldgruva i Youtube har jag förstått :-D

Har just vaknat tog två Alvedon för lederna och smörjde in lillfingret med Voltaren-gel så det känns lite bättre :) Idag ska jag också ta en liten promenad men i övrigt bara kolla skidor och annan sport och sticka. Skriver lite mer sen!
Ha en fin nykter dag och krya på dig!
Kram
svagis

svagis

idag har jag verkligen helgat vilodagen :-D inte rört mig många steg men bakat focaccia i alla fall :)
Inget sug - ingen ångest - har mått bra hela dagen. Sov gott inatt och tror banne mig att jag drömde min första dröm på hela månaden inatt. I alla fall var det en dröm jag kom ihåg delar av när jag vaknade. Ingen mardröm alls heller. Min nya kudde gör sitt jobb - så viktigt att ligga skönt i sin säng. Märker att jag glömmer bort att pyssla om mig själv så som jag gärna pysslar om andra och har faktiskt börjat ändra på det.

Pratade med syrran nyss och beskrev mitt tjocka stela lillfinger. Hon har precis likadant och det är artros tyvärr. Båda våra föräldrar har artros och jag har fixat en egen fysioterapeut (via appen JointAcademy) som ska ringa mig imorron - 100 kr per månad. Genom appen får jag fysiska övningar att göra hemma dagligen och det kommer nog att hjälpa lite iaf. Jag har inte värk utan det gör bara ont när jag använder lederna. Trist, en känner sig gammal :(

Men jag står gärna ut med lite småtrista dagar med artros i detta nyktra liv. Har pysslat hela helgen och känner mig jättenöjd! Brottade ned suget i tors-fre-lör och sen har det varit lugnt idag. Börjar fundera på sommaren och ledighet - inte i relation till alkohol utan snarare till att resa iväg :) Förra året tågluffade jag i Italien och funderar på att återvända i år igen. Kände mig heltigenom lycklig i 10 dagar :)
Kram
svagis

Vad härligt att byta ut söndagarnas bakfylla och ångest mot nybakat bröd, god sömn och pyssel :D
Vad bra att du har tagit tag i fingret, hoppas att övningarna kommer ge resultat.
Visst känns det lite lustigt att planera semester utan att tänka på vart det finns billig och lättillgänglig alkohol.
Kram