TessMa

Usch, idag är en riktigt låg dag för mig. Dagen innan mens (tror det påverkar) vädret är skit (det påverkar) känner inte sug i kroppen efter a men saknar det?är det vettigt? Ja, idag skulle jag definitivt unna mig vin, rött vin och kanske ost och kex. LIVET KÄNNS SÅ FÖRBANNAT GRÅTT OCH TRÅKIGT. Funderar starkt på om AA möten kanske är nåt för mig. Och kommer nu på att ett möte har börjat för 7 min sen här i stan, jag hade kunnat välja det framför detta men är nog rädd då jag verkar glömma att mötena är. Suck!!! Tar mig igenom denna dag med och hoppas på en bättre dag i morgon. ⚫️◼️⬛️?

JohanK

Känner lite som dig TessMa, är grymt sugen på öl. Men lyckades stanna vid tanken.
Jag var på mitt första AA-möte i söndags, det kändes väldans rätt för mig. Så testa på det iaf, jag komer att gå på mitt nästa AA-möte på söndag. Ska även kola om dt finns något möte tidigare också..
Kämpa på, så klarar vi oss igenom dt hela!!

TessMa

Ja, jag tror nog att om detta med nykterhet ska bli långvarigt så behöver jag också ta mig till AA.

Vi kämpar på???

TessMa

Oj, vad jag blir inspirerad. Vilken resa! Nu har jag inte läst hela men fortsätter i morgon. Blir sugen på att sluta helt. Men inte redo än. Nu sätter jag mitt 3:dje mål. Även februari blir vit för mig?God natt!

TessMa

Promenerar med hundarna, känner mig så avstängd och har absolut inget tålamod med dem. Är ilsken och spänd i hela kroppen. Känner mig helt förtvivlad. Då förstår jag att det är PMDS som spökar. Svårt att beskriva känslan med det är en avgrundskänsla tillsammans med avstängdhet. Så nu vill jag bara att min mens ska börja?

Dessa hormoner! Ingen tröst att man vet vad skiten beror på. Känns ju lika hopplöst varje månad...har nåt liknande från ägglossning till första dropparna blod. Ökar ssri den perioden, men vore så skönt att slippa. Känner mig direkt aggressiv och galen. Rädd för mig själv. Sedan. Poff! Som en "normal" människa igen när mensen kommer. Blir även kognitivt nedsatt tycker jag. Trögtänkt. Skulle bara säga att jag lider med dig.

Hej TessMa.

Inte läst hela din tråd men "hoppar in" ändå (har inte startat ngn egen ännu).
Tycker du varit ruggigt stark kämpat mot sug o klarat nykterhet en lång tid. Kände så igen mig i att "LIVET KÄNNS SÅ FÖRBANNAT GRÅTT OCH TRÅKIGT" Jag fastnar också där titt som tätt. Önskar jag skulle känna mer glädje i nykterheten men vet inte riktigt hur "komma dit" o det gör mig också ledsen. Vissa dagar känner jag mig helt humorlös, som jag tappat min förmåga att skratta. Lättretlig mot min omgivning alt superledsen är dock vardagsmat. Försöker ha tålamod, en dag i taget, vara snäll med mig själv osv... Har prövat AA möten o tyckte om det, men tyvärr varit motigt komma iväg efter jul (återfall, drack alkohol). Ska försöka peppa upp mig gå igen för där finns ju människor som förstår hur man tänker/känner o gjort samma resa.

Onsdagskram till dig

TessMa

Skampåtorralamd, tack ? nån som förstår vilket helvete detta kan vara. Har liksom känt att mensen är inte på gång, inget händer trots att den skulle börja idag?Ville bara riva ut allt!!! Men men när jag väl kom på vad det var som pågick kunde jag lugna ner mig lite, sätta gränser för vad jag klarar idag och berätta för familjen.? min man frågade -men varför känner du så...???jaaaaa säg det? Du har levt med mig i 20 år, finns det nån förklaring? Han förstod, backade och insåg dumhetsnivån på frågan?.

TessMa

Starkt av dig att gå på AA möten. Tror att du kommer bli väl mött när du går ditt igen.?Onsdagskram tillbaka?

Tror det kommer vara så här till och från, tråkigt, men fick en sneakpeek på alternativet idag. När jag lämnat sonen på fotbollsträningen och väntar på hissen upp till min lägenhet. Ur hissen kliver en kvinna i åldern 60-65år på mycket ostadiga, mycket smala ben. Hela hissen luktade gammal fylla och alkohol. Det är jag om 10-15år ? om jag väljer alkoholvägen. Det är inte vackert bara så oändligt sorgligt hur ett liv går till spillo i alkoholruset. Nä, då tar jag nog tråkighet alla dagar i veckan. Hoppas dock att jag på sikt kan få känna mig nöjd och tillfreds med livet.

Hade ett fint samtal med sonen idag i bilen. Han var ledsen efter fotbollen då några varit elaka mot honom. Vi pratade om det och hur han kan hantera det nästa gång. Vi pratade lite om min uppväxt och vi talade om alkoholberoende. Lovade honom att om jag tänker prova att dricka vin nån gång igen så kommer jag försöka berätta det för honom i förväg så han vet. Han tackade mig för en stund sen för samtalet i bilen❤️Jag är bara så oändligt tacksam att jag var nykter. För några månader sen planerade jag hur mycket jag kunde dricka för att kunna köra och hämta honom från fotbollsträningen. Det gör mig inte stolt att tänka på det.

God kväll ???

TessMa

Jag har under ca: 3 månader till och från haft overklighetskånslor/avstängdhet samt känslor av avgrund. Tror att jag vet vad det är, tror det är panikångest. Jag har aldrig haft det förut så jag har trott att det är verkligheten, att mitt liv håller på att rämnar totalt. Riktigt läskig känsla! Tror det är kopplat till mannens konstanta sjukdomar. Då han åter igen är sjuk. Sonen är också sjuk. Jag kämpar med min pmds. Vet inte vad vi ska göra....Men jag är i alla fall glad att jag tror mig nu veta vad min avgrundskänsla handlar om. Så mycket enklare att hantera.

TessMa

Nu har jag bokat 2 resor. Första om två veckor till Sverige. Blir första stora utmaningen. Har naturligtvis druckit vin när jag träffat vänner och varit hos svärmor. Varje dag! Inte denna gång. Behöver mentalt börja förbereda mig. Nästa resa är en weekend resa till Marocko med goda vänner. 3 nätter. Men det är inte förrän i slutet på april. Men jag tänker redan väldigt mycket på vin när jag tänker på dessa resor. ☹️Tänker mer på vin än att träffa vänner och uppleva ett nytt land. Så sjuk hjärna! Så sjuk och så sorglig. Orolig för att livet alltid ska vara så här....

Och känslan av att vara utanför världen har jag periodvis lidit mkt av. Ibland kopplat till just när jag varit bakis, men inte alltid. Det är ju precis som du beskriver ångest med inslag av panik,
Jag sökte hjälp för långvarig oro (trasig och trasslig son) och eftersom jag då fick antidepressiva mot oron, så hjälpte de automatisk mot yrsel och andra symptom, som jag skrivit tidigare så propagerar jag inte för användning av läkemedel och många kan och bör hantera ångest med mindfulness och andning till exempel. Ville ändå berätta om mina erfarenheter. Hoppas du mår bättre, och låter ju väldigt härligt med resor att se fram emot. Kram!

TessMa

för mig med avgrundskänslan.
Se klart, vad skönt att du fick medicin som hjälpte dig☺ Vad jag förstått så fungerar inte alltid medicin heller på detta.

Har trott att det handlar om pmds nu sista tiden. Men jag är i perioden där jag borde vara sängliggande men mår just nu ganska bra så detta är inte pmds eller hormoner. Det är ren och skär oro och stress över vår framtid samt ekonomiska situation. När jag förstår vad som pågår i mig så brukar jag även kunna hantera det mycket bättre. Tack och lov så har jag inget jobb som jag behöver gå till just nu eftersom vi arbetar hemifrån. Jag har tiden att känna efter vad som pågår i mig och ta hand om mig på ett mycket bra sätt.

Nu ska jag ut och luncha med en väninna och denna gång har jag faktiskt inte ens funderat på vin?Nya vanor kräver att man gör dem flera gånger. Omprogrammering av hjärnan är underbart!

Trevlig fredag till alla som läser!

TessMa

Att sluta dricka alkohol är som att förlora en nära person, antingen en relation som tar slut eller nån som går bort. När jag separerade från äldsta sonens pappa så var första året väldigt jobbigt. Tänkte på honom och varje grej som jag skulle göra, alla högtider var jobbiga eftersom han inte var med. Första året, behövde göra allt utan honom för att sedan kunna gå vidare och släppa taget. Det kanske är liknande med alkoholen som blivit så viktig för mig.

TessMa

Och känner mig som en vinnare.?Varje dag som jag lägger till min nykterhetsresa är en seger. Samt att jag mår så mycket bättre på det stora hela.

Exempel på bra saker:
?Min hy är bättre
?Gått ner nått kilo i vikt
?Uppskattar smaken av mat mer
?Inte svullen/plufsig i ansikte
?Kan alltid köra bil
?Finns alltid nykter för mina barn och man
?Pigg på morgnarna
?Sover vanligtvis bättre
?Klarare i huvudet och mer fokuserad

Ja det är mycket bra som händer i kropp och psyke?

Trevlig lördag? (Tillbringar den med en kopp kaffe och tittar på nya säsongen av The Ranch).

Dessa dina tankar och en lista jag skriver under på, allt! Du ligger före mig och trots att jag inte har ngn tävlingsinstinkt över huvudtaget så triggar det mig att fortsätta. Tack!

TessMa

Vad glad jag är att jag kan inspirera dig att fortsätta Se klart?

Så bra! Grattis till dina vita dagar???
Bra lista med fördelar. Dem vill man inte byta bort mot trötthet och ångest och elände.
Kram!