Hej alla!
Jag är tillbaka. Jag har varit nykter i två dagar. Detta ska bli den tredje. I tisdags gick jag på mitt första AA-möte. Jag var så tveksam in i det sista. Men sen beslutade jag mig i sista stund för att åka. Vilken tur att jag gjorde det. Det var väl ca 12-15 personer där och alla såg helt normala ut. Man skulle aldrig kunna tro att någon utav dessa män/kvinnor haft problem med alkohol/narkotika. Jag blev så varmt välkomnad! Mötet kändes så bra att jag ser fram mot nästa tisdag och då vill jag kunna säga att jag firar en veckas nykterhet. Det har väl aldrig hänt i mitt vuxna liv... Innan jag åkte till mötet sa jag till familjen att jag skulle till kyrkan på meditation. Men efteråt kände jag att jag ska ju vara stolt, inte skämmas, för att jag varit där så jag berättade var jag varit dagen efter.
Igår var jag på onsdagsmässa i samma kyrka. Jag kände att jag behövde lite andlig spis.
Allt gott till er alla!

Femina

Var på Katarinamässan och lyssnade på Olles avskedspredikan. Jag var inte ensam!

Nu ikväll har jag varit på Sinnesromässa i kyrkan jag besökte förra söndagen. Träffade flera bekanta ansikten. Jättefint! ?

#mulletant
Det var verkligen trevligt att få träffas idag! Vi håller kontakten! ?

Idag firar jag 3 veckors nykterhet men jag räknar ju inte - eller...? ?

Femina

Inser att min lätt maniska sida är också ett slags flyktbeteende, precis som A. I somras sprang jag på möten. Nu har jag fokus på aktiviteter inom kyrkan... Lusläser församlingarnas hemsidor och söker all information om sådant jag tycker om. Sen är det denna vecka fullt av gratis prova-på pass på yogacentret. Gissa vem som genast bokade in tre pass denna vecka?

Sen googlar jag rätt mycket och hittar än det ena, än det andra som intresserar mig. Inget ont i det. Allt detta är ju bättre än att dricka vin varje dag. Det är bara det att jag gärna blir såhär lätt manisk som ett sätt att fly undan mig själv. Så länge jag har fokus på alla mina aktiviteter så har jag mindre tid att stanna upp och känna efter hur jag mår inuti. Så har jag levt hela mitt liv! Min största utmaning just nu är att skapa balans mellan det yttre och det inre. För mycket tid utan innehåll skapar en rastlöshet inom mig och är en trigger till A. Idag är en sån dag. Fast jag läser en del, löser korsord, ser på SVT Play och idag bakade jag blåbärsmuffins. ?

Femina

Sitter i bilen och väntar på dottern. ?

Idag har varit en bra dag. Gick på ett prova-på pass i yoga/pilates/fys idag på 90 minuter. ?‍♀️

Nu ikväll har jag dansat i kyrkan men de kallar det inte för Heliga Danser utan för rörelsemeditation. Det är ganska vanligt att det kallas "meditation i rörelse", "cirkeldanser" eller liknande. Ofta vågar man inte använda dess rätta namn för få personer vet vad "Heliga Danser" är och att det låter lite mystiskt och avskräckande ifall man inte är religiös...
Det är lite synd att det blivit så. Heliga Danser är mer ett koncept. Kroppen uttrycker bön genom rörelse till musik. Vill ni veta mer får ni googla.
God kväll! ?

Festligt, jag har inte känt till att det finns ’helig dans’ förrän nyligen. Jag var inbjuden till det senaste lördag-söndag men valde bort det - som du ju vet:) Hoppas det kommer fler tillfällen! Kram på dej / mt

Femina

Ännu en bra dag. Jag var på ett prova-på pass i mediyoga idag. Skönt. ?‍♀️

Ikväll har jag varit på ett möte fullt av glädje, skratt och kärlek. ?

Femina

Jag är så tacksam att jag nuförtiden somnar nykter och vaknar nykter utan ångest. ?

Femina

Jag vandrar vidare på min livsstege..?

Ikväll har jag varit på min kurs. Otroligt fin stämning och sammanhållning oss emellan.

Nu sitter jag i bilen igen och väntar på att dottern ska sluta jobba. Tacksam för denna dag. ?

Femina

Idag var det dags för Fredagsfrid igen! Underbart att starta dagen med andakt följt utav qi-gong, enkel mässa, lunch och slutligen meditation. Däremellan tid för att bara vara. Tända ljus, läsa, måla, fika osv. Oerhört fint ordnat utav församlingen.
Trevlig helg! ?

Femina

Sitter i bilen och väntar på dottern i vanlig ordning.

Idag har jag och en väninna varit i Katarina kyrka på "toning" med Marie Bergman. Jag gillar ju att prova på nya saker och detta var lite annorlunda. Kul att testa men inget jag kommer göra igen. Trevlig kväll! ?

Såg att det skulle vara toning och skulle vara nyfiken - men vägen är för lång. Kul att du prövar på så mycket!
Varma hälsningar och ha det bra??? Kram / mt

Femina

Började dagen med högmässa i "hemmakyrkan". Sen bakade jag och sonen morotsmuffins tillsammans. ?

Ikväll var jag på tredje och sista prova-på passet i yoga-och meditation. Det var populärt för det var proppfullt i salen! ?‍♀️

#mulletant
Jo, jag ser till att sysselsätta mig nu. Jag har mycket roligt inplanerat framöver också. Det hjälper mig att inte falla ner i tristess och tankar av meningslöshet. Ha det fint, du med! ?

Femina

Jag har läst "Bot på naturlig väg" utav David Servan-Schreiber. Mot stress, ångest och depression rekommenderar han bl a hjärtkoherens, EMDR, gryningsljus, omega-3, meditation och träning. ?

Nu ikväll har jag varit och provat mindful yoga på ett, för mig, nytt ställe. Alltid lär man sig något! ?‍♀️

Femina

Sitter i bilen och väntar på dottern. ?

Ikväll har jag varit i kyrkan och dansat. Det känns bra. ?

Femina

Ikväll var jag i kyrkan och provade sjunga i Feel-good-kören, en tillfällig kör på bara 4 ggr för "alla". Det var rätt trevligt. Inga olika stämmor och annat som krånglar till det utan bara sång glädje! ?

Sen gick jag direkt till kvällens möte. Idag firar jag en månads nykterhet, igen. Hipp, hipp, HURRA! ??

Du är på rätt väg nu och dina inlägg är så positiva nu och lyser av livsglädje på ett nytt sätt. Blir så glad för din skull, verkligen. Bra jobbat!
Du inspirerar och jag blir sugen på dans, sång och gemenskap som du går på.

Kram!

Femina

#Charlie70, #Rosa-vina och #mulletant
Tack, snälla ni! ?