Det är väl härligt när dagarna kan lunka på något så när i harmoni med ens själsliga liv och kroppen! Är det inte det som är lycka? Och i den lunken får man utrymme att även tänka på framtiden. ha lust med framtiden. Kunna planera och vara kreativ. Så vill jag leva mitt liv VARJE dag!

Bra att du pratar med fysioterapeut i morgon.
Kram!

Om att det låter som du haft en Fin helg!
Min söndag blev också bra, kanske goda krafter i omlopp för oss som kämpar.
Kram och önskar dig en fin start på veckan!

svagis

Jo du har rätt - och som pricken över i märker jag jag vaknar idag att mina artroskänningar blivit bättre, lillfingret är mindre svullet och jag känner mig helt ok.
Det är viktigt, för mig, att notera alla små framsteg i kroppen sedan jag slutade dricka alkohol. Först var det mest akuta symtom, alltså ren abstinens där feber, huvudvärk, yrsel och magsmärtor dominerade. Sen var det andra saker jag noterade; mina konstant rödsprängda ögonvitor hade blivit vita igen, jag snarkar inte som tidigare, sömnen blev lugnare och jag slutade drömma (=kom inte längre ihåg några drömmar), efter 2 veckor hade jag minskat 4 kg i vikt. På det psykologiska planet har det hänt precis lika mycket och det som är skönast är att slippa skammen som jag gått omkring med i åratal.

Idag ska jag åka ner till stan och sätta mig på biblioteket och skriva. Idag ska jag vara nykter :)
Kram
svagis

Li-Lo

Börjar med att säga grattis till alla dagar av alkoholfrihet!

Blev nyfiken på artikeln och har dessutom ett visst ansvar för vad som publiceras här. Det gläder mig att ni försöker finna samband och förklaring till hur era kroppar reagerar nu när ni väljer bort alkohol. Då alkohol är en såväl vatten-som fettlöslig molekyl påverkar den alla celler och organ. Lite olika för olika personer såklart.

Jag vill slänga in en brasklapp här. Artikeln är gammal. Precis som artikeln beskriver så är studien inte säker på vad som var vad, den lilla minskning man kunde mäta av inflammatoriska parametrar kan även vara en sänkt förmåga hos levern att producera protein. Mediciner som behandlar reumatiska sjukdomar har dessutom ofta en leverpåverkan vilket inte bör kombineras med alkohol.

Något en del inte känner till är att det i senare metastudier visat sig att de studier som tidigare använt en kontrollgrupp som inte dricker alls har missat att urvalet blivit skevt då de som inte drack alls, druckit mycket och slutat eller var sjuka på andra sätt vilket omöjliggjorde alkohol. Kontrollgruppen var således "sjuk" och jämfördes med friska personer som drack i olika utsträckning. Tidigare resultat blev då att ett halv glas vin om dagen för den äldre populationen kunde skydda något mot en ett fåtal specifika hjärtproblematik (all konsumtion över det och i andra åldrar hade inga positiva effekter) samtidigt hade även den mycket måttliga konsumtionen negativa effekter på andra typ av problem, för hjärtat och övrig kropp.

Vetenskapen kan idag inte rekommendera alkohol i någon utsträckning eller för någon specifik grupp av hälsoskäl.

Det verkligen glädjande är att forskning om alkohol får allt mer anslag!

Hoppas att det var okej att jag hoppade in här.

Vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

svagis

Först och främst TACK!
Jag har inte sett att någon rekommenderat någon artikel i denna tråd...? Däremot finns ordet artikel i tråden eftersom jag själv håller på att skriva artiklar :) Vi tror inte att det är bra med alkohol på något sätt, i någon form eller för någon krämpa i den här tråden :)
Så ditt inlägg slår in öppna dörrar s.a.s. men bättre en gång för mycket!
Det var helt ok att du hoppade in men lite missförstånd tror jag :)
svagis

Li-Lo

Ser nu att det blev lite märkligt då inlägget jag refererar till är från i lördags, 25 januari. Tack för att du uppmärksammade mig på det. Hoppas jag inte rör till det nu.

Vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

svagis

för jag såg nog inte det inlägget i så fall - eller så har jag redan glömt det :-D Nej nu gick jag tillbaka och jag hade inte sett Fröets inlägg med länk till artikel. Aha - då förstår jag bättre varför du skrev som du gjorde :) Nä jag har tagit kontakt med en sjukgymnast och får dagliga övningar mot artrosen så det blir nog bättre så småningom. Det kunde jag ju svarat Fröet :)
Tack för dina förtydliganden kring alkohol och krämpor iaf :) det kan inte nog understrykas att A är inte bra för alkoholisters hälsa. Punkt.
Kram
svagis

Ja, det var lite märkligt för Fröets länk hade helt förbigått mig också. Men bra att Alkoholhjälpen håller lite koll på forumet!

svagis

Varit på uselt humör - de susar i huvudet och värker i knät, men jag har överlevt en dag på jobbet. Det bästa med den här dagen, förutom att jag stod emot suget från A, var att jag till slut lyckades rycka bort ett hårstrå från överläppen som varit svårt att få grepp om (ursäkta min indiskretion). Nu ska jag läsa en bra bok!
Kram
svagis

Känner jag igen ?
Vissa dagar får en vara nöjd med det lilla. Eller det storartade i att vara nykter.
Du är ju som en stark slåttermaskin upplever jag, i beslut och klokskap.
Med hopp om en bättre dag imorgon!

Uselt humör är ju ingen höjdare för en nykterist. Hoppas du kan manövrera dig förbi eventuella irritationsmoment fortsättningsvis. Jag bedriver själv en kamp mot såväl mustach som skägg. Har en pincett som kanske har 40-50 år på nacken som jag ärvde. Den pincetten är oersättlig. Har vid några tillfällen under mitt liv tänkt att jag skulle uppgradera mig och köpa en ny. Men INGEN kan ersätta den gamla pincetten. Kampen kräver precisionsverktyg av HÖG kvalitet. Eller, vaddå kamp? Jag och hårstråna tar en stund varje morgon. Det kommer vi ju alltid att få göra. De kommer inte ge sig. Inte jag heller. Kanske ska utveckla vänskap med mina högst oönskade hårstrån i stället? Acceptans :D

svagis

och jag vaknar på bättre humör :9 Tack för era inägg Se klart och Charlie - vi äro tusenden :-D

Ny dag nya möjligheter. Det viktigaste för mig idag är att fortsätta vara nykter! Det kan bara bli bättre tänker jag :)
Kram
svagis

Ensammenintestark

Ja idag blir en bättre dag????
Hade också en sämre dag igår.
Angående mustasch och skäggkampen har jag fallit till föga och börjat med rakhyvel?

svagis

hoppas du också får en lugnare dag Ensammenintestark :) Tack för ditt bidrag i mustaschkampen :-D
Kram
svagis

svagis

vi kanske också ska sluta rycka i våra stackars strån och joina dig :-D
Men det är väl inget att skämta om kanske :) Men jag minns att min exman brukade ha perioder av skägg och mustaschodling och till slut tyckte han att det kliade som fan och rakade av det. Men han rakade inte av allt på en gång utan gjorde en massa olika "frisyrer" av skägget och ville bli fotograferad med alla olika varianter :-D

Jag klarar mig dag för dag nu med nykterheten fast på något sätt har det blivit tuffare igen på det mentala planet....jag har börjat inse vad jag har bestämt och just nu sörjer jag en del över att jag måste vara nykter jämt hädanefter....så då blir jag på dåligt humör och försöker unna mig andra saker som jag tycker om vilket funkar ganska bra ändå. Minns samtal och här i forum, de som varit nyktra ett år och längre skrattar lite när de tänker på hur sällan de ens tänker på alkohol längre...så till slut släpper väl både sug och sorg och alla andra känslor tar större plats igen.
Kram
svagis

Nu fixar vi det här svagis! Vi måste bara hänga i. För varje nykter dag som går kommer vi längre och längre ifrån den sorgen (som jag också kan känna av). Vi måste påminna varandra om de underbara morgnarna, hälsan och den som bortblåsta skammen. Det är det vi vill ha. Inget annat!
Kram!