Ibland är det nästan kusligt hur lika våra resor är. Har haft exakt samma situation med sjuka/gamla föräldrar och strul med tonåringar/nästan vuxna barn. Och även mina sömnstörningar börjar komma tillbaka. Jag har ju även halkat ur aa/12-steg medvetet eller omedvetet. Kan relatera till 150 procent.
Nu drar vi i alla nödbromsar vi har va så slipper vi svimma till sömns av att fly med vin.

Ibland är det nästan kusligt hur lika våra resor är. Har haft exakt samma situation med sjuka/gamla föräldrar och strul med tonåringar/nästan vuxna barn. Och även mina sömnstörningar börjar komma tillbaka. Jag har ju även halkat ur aa/12-steg medvetet eller omedvetet. Kan relatera till 150 procent.
Nu drar vi i alla nödbromsar vi har va så slipper vi svimma till sömns av att fly med vin.

Skall bromsa nästa vecka, men börjar redan i dag med yoga och tar hand om mig själv.
Tackochhej det är nu vi måste hålla våra rutiner, du till ett möte och jag på mitt sätt. För både vi och vår omgivning får inte glömma var vår resa startade och dit vill vi inte igen.
Så rutiner och bromsa så undviker vi att falla.
Så idag tar jag stunden på morgonen som skall starta dagen och göra det lätt att ge löftet.
Kram Strulan som skall vara nykter vad som än händer idag ?❤️?

Fibblan

Tack för att du påminde mig om dessa basala behov av vila och återhämtning och att vara extra mån om sig själv när det är tufft. Nu är det plattan i botten på bromsen ☑️! Även om du har bra mkt mer nykterhet i bagaget än jag, så har han rätt i det Adde, att stressen oavsett, är en riskfaktor. Det är åtminstone min största trigger.. Tack för stöd hos mig innan idag?! Vill så gärna skjutsa tillbaka styrkekramar till dig också??!
Ta hand om dig??!
Kramar!
/Fibblan ?.

Fick sparka mig ur sängen i morse för att komma iväg och träna, men se det gick med att räkna till fem och sen agera ? Sen hem till de föräldrarna, säga till pappa att vänta tills jag är tillbaka skall bara handla sen kommer jag. När jag kommer har han gått, dvs stapplat och haltat iväg för han inte kan vänta. Kör runt med bilen och hittar honom, lasta in honom kör hem. Hämtar mamma som skall till sjukhuset, lämnar pappa hemma. Till sjukhuset med henne och yrar omkring där, träffar läkare och sen hem igen med henne.
Det är en jäkla tur att de är två glada prickar som bjuder på många skratt, men ibland gör de mig galen ?❤️
Jo har hunnit prata med chefen i en timme om en kollega som brustit på jobbet under helgen, otrevligt att behöva göra det men nödvändigt.
Så i kväll belönar jag mig med choklad och tänker hur fan hann jag dricka vin? Så löftet är lätt att vara nykter vad som än händer// kram Strulan ???❤️

Hur fan hann jag dricka vin? Jag fattar det inte heller! Och hur orkade jag? Svårt nog att komma upp ur sängen när man är ger nykter, ännu värre bakis. Vilka galenskaper man har utsatt sig för genom åren.
Du får gå igenom en hel del, verkar det som. Se till att ta hand om dig så gott du kan. Sov! Ät! Yoga!
Du är en riktig inspiration. Kram!

Jobbbat natt nu några dagar och idag när jag körde hem höll jag på att bli ihjälkörd. Jäkla dåre som på krokiga vägar prejade mig av vägen, som tur var så var det bara backspegeln som gick? Men hade jag då haft sprit hemma hade jag åkt dit, betalat vad som helst för en whisky när jag kom hem.
Kommer det alltid vara så att man vill hälla i sig när det händer något hemskt.
Har inget sug men blir lite trött på att det hela tiden hamnar tillbaka till glaset för lugn, tröst och flykt.
Kanske sitter de så rotat i oss att man helt enkelt får leva med den känslan och lära sig hantera det.
Men skall inte ta några fler nätter, för det är verkligen inte bra för mina sömnproblem.
Men lovar mig själv att vara nykter vad som än händer idag// kram Strulan

men skönt att det gick bra. Förstår att du blev rädd och de känslorna som kommer som ringar på vattnet. Jag får lika, samma sug efter direkt lindring vid katastrof. Jättebra att du kunde stå emot, bravo. Ja, det är nog något vi får leva med men det borde mattas av med åren. Jag hoppas det.

Kram på dig Strulan!

Japp, det stämmer..I alla fall för mig..Dag läggs på dag, vecka på vecka osv..Det kan säkert vara olika, men jag har varit med om jättejobbiga saker som nykter, men inte en tanke på att jag blir sugen på alkohol..Tänkte den första tiden att” förr” skulle jag åkt till bolaget när något roligt, jobbigt, tråkigt händer..Vi skojade om det med mina syskon ibland..”katten fyller år, det måste firas” ........Ha tilltro på att tiden gör saker och ting lättare..Kram?✨?

Har ju turen att ha människor i min omgivning som ger sådan kraft och där en en av AAs styrkor ligger, med eller utan möten.
Denna kvinna har väldigt många år nykterhet bakom sig och ingår i min lilla grupp av kloka människor.
Efter samtal med henne så känner jag mig så stark, tacksam att jag tog chansen och att jag ärligt kan säga att jag jobbat med mig själv under snart ett år.
Så möter februari med kraft/: kram Strulan??❤️

Magiskt datum och min födelsedag och om ett litet tag fyller jag 1 år så har numera två födelsedagar.

Känns som om det blir ett bra år och skall fortsätta min resa med nya utmaningar. Förra året känns som om jag hade fullt upp med att fixa mig själv och min nykterhet.
Nu känns det som det är tid att ta tag i resten och göra livet som jag vill ha det.
Med orden som varför blir det inte som jag vill, jo för jag inte gjorde det jag skulle skall jag nu börja göra det.
Så detta år skall det sättas mål som gör livet trevligt och bekvämt, jobb och insikt skall ta mig dit.
Så avger löftet idag med lätt hjärta om att vara nykter vad som än händer// kram Strulan som bjuder släkten på tårta och kaffe❤️??

Februari är som vanligt full kalabalik på jobbet med sjukskrivningar och vab. Så suttit här i natt och funderat på något terapeuten sa. Du är medberoende till ditt jobb????? Hur jäkla många beroende kan jag ha, men nu när jag tumlat det förstår jag vad han menar.
Räddar ofta och tar en boll för laget ?
Svårt att ändra på, är uppväxt i en familj där alla drivit företag och fostrad till att ställa upp.
Kom inte iväg till Stockholm denna gången, förkylning och livet kom i mellan. Eller som jag skrev i Sigges tråd, kanske vill jag att ni skall vara mega hjältar ett tag till innan ni stiger ned på jorden och vi skålar i hallonsaft ??
Så denna stormiga söndag skall jag sova bort, för några nätter kvar innan det blir ledighet//kram Strulan ?❤️?

letade länge efter en figur med gummistövlar och där morgonrocken skymtade fram men fann ingen ??
Du var saknad !

Dyker nog upp när ni minst anar det, men just nu skall ni vara mina hjältar och helst inte dödliga??
Funderade mkt på det i natt när jag jobbade, att ni är alla så viktiga för mig och min resa.
I natt kommer mer funderingar och det är fördelen att jobba natt. De boende sover och finns ett lugn förhoppningsvis och tid att tänka. Men kan ju lika ofta vara kaos och då är det mindre bra.
Som en boende sa, i natt blir det fullmåne och storm då får du fullt upp?⚡️
Men laddar med lugn energi och mkt ingefärste så går denna natten med// kram Strulan ?❤️?

Dagarna rullar på och jag är förvånad att om ett tag har det gått 1 år. Lever på ett helt annat sätt idag, fortfarande mkt att jobba med men en väldig skillnad.

Är inne i en period när jag är ovanligt snurrig, tror det beror på att min själ och tanke har fullt upp med annat.
Känns som om jag är på väg till något, fast jag vet inte vad.
Vädret här varierat med regn från höger för att sen komma från vänster och blåst, variation det med?
Åkrar och våran lilla sjö är nu djupa och svanarna simmar fint där. Underlig vinter, men jag som hatar att skotta gillar ju det.
Lyssnade på ett avsnitt av alkispodden där tjejen från Min nyktra resa var med, undrar vad som hände med den lilla familjen. Hoppas så att hon klarade det och att de lever lyckliga.
Så räknar ned 1 dag till och ger mig löftet som förändrar att vara nykter vad som än händer i dag??❤️

saft, hallonsaft
Bättre saft har ingen haft..........skönt att smurfa vidare och njuta av livet. För många år sen matade jag pappa svan och han tog senare med sig fru och barn. Var jag inte snabb nog med käket kom han upp och knackade på vardagsrumsfönstret med näbben.

Låt känslan av att vara på väg nånstans leda dig men se upp för krokiga vägar. Personligen gillar jag att helt simpelt lämna över styret till ödet så får jag se vart det leder mig. Men jag är, trots mycken övning, en rastlös natur och vill gärna se målet fort som f-n !

Ta hand om dig !!

Jobbar natt just nu och trivs faktiskt riktigt bra, då jobbar jag mina timmar och försöker inte täcka alla vakanser som blir på dagarna.
Jobbar, gör så gott man kan sen går man hem och sover.
Hinner träna innan jobbet och hjälpa mina föräldrar.
Så vem vet kanske så jag skall lägga upp det. Bästa hade ju varit om man kunde jobba bara två nätter i veckan. Men får räkna på det om det håller ekonomiskt.
Så nu ett gympass för att sedan dra till jobbet, livet rullar faktiskt på utan drakar och strider// kram Strulan ??❤️

Funderingar över en kopp kaffe när regnet smattrar.
Varför går det denna gången att lägga om livet, för första gången insett att det är mitt ansvar.
Insett att jag kan ta emot hjälp och mitt val om jag dricker och inte drar i en livlina.
Lever ju själv så kan inte säga att någon triggar mig, valen jag gör påverkar min sjukdom. Stressar jag för mycket triggar det, men håller på att lära mig hur jag skall hantera det.
Så sjukdomsinsikt och bemästra lusten att fly när det blir jobbigt är något jag jobbar med.
Känner jag blir bättre på det för varje dag som går och mitt nya jag lär sig tumla och bromsa.
Så mitt råd är ta hjälp och erkänna sin sjukdom så blir resan så mkt lättare.
Så tar min stund över kaffet att ge löftet att vara nykter vad som än händer, vara tacksam för att jag vill leva// kram Strulan ?❤️?

siggestardust69

Hej vännen
Grattis till din visdom. Du har makten över dina beslut. Älskar att läsa din sista textrad ”vara tacksam över att du vill leva” så otroligt vackert beskrivet.
Önskar dig en njutningsfull dag
Kram Sigge