Hej! Jag är en man i 30års åldern, jag har en underbar sambo.
Dock kommer jag från en ganska destruktivt leverne som gör sig påmind ibland!

Innan jag träffade min nuvarande sambo så festade jag nästan varje helg o träffade nya tjejer med jämna mellanrum i hopp om att tillslut hitta den rätta, detta slutade dock som oftast i att jag blev för full och hade bakisångest resten av den helgen och ibland början på veckan efter.
Men så kom jag o träffa henne, dricker absolut inte i närheten av lika mkt nu som då, vi delar på en flaska vin typ fre,lördag. Inte alls mkt i min mening

MEN så kom fredan nu senast, jag tog ett glas vin efter jobbet, kände mig sugen så tog ett glas till. Sen blev det lite rom o lite mera rom. Sen minns jag inget. Jag hade nu däckat på soffan o knappt märkt när min sambo kom hem från jobbet! Jag har sån sjuk ångest över det hela helgen. Liknade situation hände strax före jul (denna gång på julfest) och på ett bröllop i somras. Samt hemma i soffan för ca 1år sen....så dessa gånger jag super mig redlöst är då kanske 4-5ggr per år. Men det är 4-5ggr för mkt!! Eftersom jag inte vet när suget kan slå till har jag bestämt mig för att sluta dricka helt! Iaf på ett tag, nu i början blir det vit månad i februari! Så tar jag det därifrån! Jag blir ju själv orolig när jag inte minns något, tänk o, det händer nått värre?? Jag skriver mest detta för min egen skull

Har nu gått 46h sen jag däckat, ångesten är kvar, jag minns fortfarande inte nått från fredagskvällen och jag bara ser hur min sambo är besviken på mig....jag har nämnt under dagen för min närmsta och min sambo såklart att jag ska sluta (har slutat) till när/om jag vet att jag kan hantera det. Det positiva med detta att det är första gången jag dels skriver om det här och dels första gången jag öppet pratat om att jag inte kan hantera alkohol! Såklart kommer jag sakna fredags vinet etc. Men just nu som sagt, nu får det vara nog!

Vaknat nu dag 3 på min resa. Sovit säkert 10h, sovit jättebra, men så fort jag vaknat mår jag piss igen, tänker på mitt beteende och ångesten är tillbaka...jag hoppas jag orkar med jobbet idag. Just nu vill jag bara ligga kvar i sängen....

Ensammenintestark

Du har klarat två dagar som nykter!??
De första dagarna med abstinensen är snart över. Jobbigt med ångesten, men nu gör du ju något bra för dig själv. Försök att fokusera på det om du kan. En dag i taget.

Välkommen hit till forumet.???

blev hemma och studier från hemmet, men mår bättre nu än i morse, jag vet ju oxå av erfarenhet av mitt drickande tidigare att jag brukar må dåligt i ca 2dygn
det svåra nu, för mig, som det alltid har varit är att jag glömmer bort helgens känsla, känns bra att skriva av sig här! får mig att minnas!! men det är oxå jobbigt med just nu att jag inte "får" dricka, det är en spärr som gör det extra jobbigt...jag har klarat månader i sträck förrut när jag inte druckit...då fanns iofs inte tillgången på samma sätt. men det gick hur bra som helst. så tänker att gick det bra då, går det bra nu!! fan detta är asjobbigt!!

Är det inte ännu jobbigare att dricka än att låta bli? För mig blev det så... nu känns det bra att jag själv bestämmer och inte alkoholen. Vill inte göra min familj ledsna, må dåligt själv och skämmas. Utan vill må bra och vara stolt att jag tagit tag i detta... vill inte dricka mer helt enkelt.
Häng på vet jag! Kram?

Jo! Absolut! Tack för pepp!!
Var ute på resturang igår och drack kolsyrat vatten till maten :) kändes bra, idag är ångest nästan helt borta....hoppas det kan hålla sig så här nu :)
Ha en fin dag alla

Jag känner inget sug nu på kvällen! Det är det viktigaste :)

Jobbdagen gick blandat, men överlag bra! Fick lite attacker av ångest under dagen, men kändes överlag bra att sysselsätta mig med nått under dagen :)

Nya tag Imorn!

Gårdagen bestod av konferens, med såklart middag och det bjöds på 2st enheter.

Jag känner mig nöjd med att jag drack alkoholfritt. Sa till de övriga att jag inte var sugen :) känns jävligt skönt idag!

Vad bra gjort av dig!
Längtar efter att komma igång med min springning men tycker inte om att springa när det är mörkt (kan inte skylla på kylan...)
Jag har på något konstigt sätt också avstått från träning, trots att jag vet att det är bra. Men som om jag inte ens velat ha förhöjda halter av endorfiner trots att jag verkligen vet att det stärker. Och träning har verkligen hjälpt mig att avstå från a många gånger, väntar konstigt nog på en signal. Kram, och snart en vecka!

Tack Se klart, Det värmer :)
Testa o spring på löpband, så kan du kolla en film samtidigt :) inte sååå mörkt, eller kallt för den delen, då :)

Hej! Hade en skit dag igår, men en bra kväll! Utan alkohol, eller nåja: 0,5% vin ”alkoholfritt” tror inte det räknas? :) väldigt skönt o vakna o ta det lugnt idag utan att ha ångest, bakfylla etc; även om jag är trött idag så känns det bra :)

Ångesten man har när man inte minns vad man sagt/gjort och direkt när man vaknar försöker man ”återskapa” minnet från gårdagskvällen och för varje sak man kommer ihåg känns det som ett knytnävsslag i magen. Den ångesten. Vill jag aldrig uppleva igen ? Bra kämpat!

nu är det dag 11, jag mår bra!!
MEN jag är livrädd för att ”glömma” hur det är o vara bakis/ångest/minnesluckor!!
Jag vill minnas! Påminner mig själv! MÅSTE minnas så jag inte hamnar där, därför köra jag på enl. plan en VIT månad! Blir troligen längre...har även sökt hjälp både här och via sjukvården att hitta triggers o sånt... men tillsdess så blir det ”aldrig första glaset” :)

Skriv en lista med allt du kan komma på som du gjort på fyllan, och som du verkligen önskar ogjort.

Bra att läsa när suget kommer, så man inte bara minns det mysiga utan också hur det brukar sluta ?

Känns skönt o kommit upp i 2v! har gått fort! Tränat mkt, det har hjälp mig massor!!!
Nu gäller det att fortsätta på den inslagna vägen!