Nykter 5:e veckan men starkt sug inför helgen

8 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Andreas73
Nykter 5:e veckan men starkt sug inför helgen
Andreas73
Konkreta tips?

Efter många försök tidigare i mitt liv så känner jag mig mer bestämd att sluta dricka helt. Har fått många symtom och besvär eftar alla 25 år av helgsupande. En solig eftermiddag som denna så skulle det vara gott med en flaska vin eller två efter jobbet. Plötsligt verkar alla otaliga baksmällor vara som bortblåsta och tänker nu på hur skönt det skulle vara att återuppleva det sköna ruset igen. Snälla, någon här som kan få mig på andra tankar att inte spoilera min nykterhet? Mvh.

Charlie70
Lördag morgon

Jag brukar tänka på hur skön lördag morgon blir utan att ha druckit kvällen innan. Lördag morgon är min nya fredag kväll. Vet inte om det hjälper dig men ett tankesätt jag anammat.
Charlie

Wasabi
När jag får starka sug så

När jag får starka sug så brukar jag gå tillbaka till basics - alltså ta det en dag i taget (ibland en timme i taget). Bestäm dig att du är nykter idag och det får räcka, sen tar du samma beslut imorgon. Det hjälper inte att tänka flera dagar i förväg för då bygger du upp en förväntan om att dricka.

Fundera även på hur du mår, varför du vill dricka och varför du känner sug just nu? Kan vara bra att rucka lite på rutinerna också. Kanske gå och lägga dig tidigt en av helgdagarna, eller planera in något att göra så att du inte behöver tänka på att dricka.

Lycka till!

Andreas73
Tack :)

Man borde tänka så. Innan nykterheten så var jag fortfarande full eller kunde börja på ny kula en lördag morgon. Vilken misär. Räckte inte alkoholen blev det bolaget igen. Hela helger söps i princip bort. Gick även till affären full. Måste luktat sprit långväga. Så många år man slösat bort. :(

Andreas73
Tack för era råd

Vill så gärna bli kvitt spriten. Den har gjort mig sjuk både fysiskt och psykiskt. Måste hitta på nya saker helt enkelt. Inte så lätt heller, då den varit min "bästa" vän. Kanske den blivit en del av min identitet. Har känt mig nedstämd och likgiltig de här nyktra veckorna. Positivt är att övriga nervproblem nu sakta börjar läka.

Se klart
Tips

Ta en timme i taget

Gör ett ”byte”, från fylla fredag kväll till pigg eller iaf ångestfri lördag morgon.

Var helt säker på att du mår bättre för varje dag som passerar

Glöm att varje dag måste vara speciell eller att du är ”värd” det ena eller andra. Låt vissa dagar bara passera som en väg mot ett bättre liv.
Kämpa!

Andrahalvlek
Topp 3-fyllesynder

Jag har i huvudet en topp 3-lista över fyllesynder. Tänker jag ”åh vad gott med vin” slår jag först tillbaks med tanken ”nä, glöm det!” Sen låter jag min topp 3-lista rulla i skallen på repeat några gånger. Då lägger sig suget 😂