Day By Day..

110 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
uddda
Jag lever..

Men jag vet inte riktigt hur jag mår, inte heller hur mina tankar går. Jag hinner inte riktigt med o blir så otroligt stressad psykiskt. Jag har haft så mkt inbokat dem senaste två veckorna. Har varit möten, besök med lss, sköterska, sjukgymnast, tandläkare, läkare, godman, kontaktpersoner, fixat med papper, pengar, räkningar, apotek, planering. Är klar med två veckor antibiotika, men alla mina provsvar kom tillbaka normala från vc, det va skönt! Men ja det har varit fullt upp o jag är helt slut o tyvärr så stressar jag ner med A.. Jag vet det inte är det bästa, men vad jag har när jag känner mig som mest ensam. Jag försöker bara ta dag för dag just nu. Har bokade möten nästa vecka sen fyller jag år vilket jag alltid tycker är otroligt ångestfyllt. Men antar det bara är att kämpa på!

Tusen tack för tanke Rolf!

Hur går det för dig? Er?

Kram 🌷

uddda
Jag vill inte..

Jag vill inte känna att A är det enda jag har som stöd eller som vän, jag vill inte känna att jag "måste" för att klara mig, jag vill inte må dåligt för jag kämpar emot. Jag vill inte må sämre för att jag faktiskt lyckas stå emot. Men ändå är du A min bästa vän o min trygghet i den verklighet jag lever i o det är så så sorligt o otroligt jäkla frustrerande..

Dee
Hej uddda

Jag sticker in huvudet hos dig med anledning av att jag såg ditt senaste inlägg här ovan och kände igen mig lite granna.
Jag vill bara skriva till dig att med tiden blir det bättre.
Det låter osannolikt, jag vet, om någon sagt det till mig då hade jag kanske blivit arg rent utav.
Du skriver att alkoholen är din vän, ditt stöd och din trygghet i den verkligheten du lever i. Det kan kännas så, jag vet, min bästis hette vitt vin och levde i symbios med mig under många år innan jag till sist insåg att det är ju pga min "bästa vän" jag mår såhär dåligt.
Alkoholen må finnas där som en tröst och en avslappnande belöning i början, men det den gör är att den sakta men säkert distanserar dig från omvärlden, skapar fler tomrum i din själ som behöver fyllas med ytterligare alkohol, ser till att komma emellan dig och dina vänner/familj för att få dig i ett ännu starkare grepp.
Och när allt skiter sig, då står den där flaskan där.
Men, om man kan lyckas se förbi det, och blicka tillbaka till tiden innan man blev bästis med sin flaska så ser man oftast ganska tydligt vilken personlighetsförändring man genomgår när man börjar dricka.
Det är samma personlighetsförändring man raderar ut när man slutar dricka.
Det tar tid att vänja sig av med alkoholen, och hitta andra alternativa vägar att gå och hantera känslor på, men det går. Tro mig. Det går om man bara är villig att stå emot den där överjävliga perioden av både sorg, saknad och vanemönster som ska brytas.

Mod och styrka, A är inte vår bästa vän utan vår mörkaste demon till fiende.
Dee

uddda
Tusen tack DU!!

När ni hittar hit o sticker in, när ni säger ert eller delar era tankar o funderingar så gör det självklart skillnad hos mig ska ni veta. För när man skriver här utan tanken på att någon ska läsa eller lägga någon större energi på det o man mer ser detta som ett ställe att få ventilera ett samtals ämne som för andra kan vara "tabu" eller svårt att förstå så känns det lite extra fint att komma in o faktiskt se att någon läst, gillat eller tagit sig tid att skriva en rad eller två. För jag är ensam o ja jag tröstar mig tyvärr just nu med A extra mkt, men jag går också in här dagligen, läser o skriver o det är la kanske alltid en start.. Tusen tack alla!! Jag vill även ni skriver här vart ni är, hur ni mår o går igenom.

Kram 🌷

Andrahalvlek
En dag i taget

Så här tror jag att det funkar för de flesta av oss som har problem med alkohol:

1) Inse problemet fullt ut - utan att förneka/förminska/dölja.
2) Verkligen bestämma sig för att sluta dricka, och verkligen vilja det. (Även om risken förstås finns för återfall.)
3) Göra det, och ta en dag i taget.

Det tog MÅNGA år för mig att ens ta steg 1. Jag ville ju verkligen inte att det skulle vara så illa. Jag ville inte vara ”allergisk” mot alkohol. Men till slut kände jag mig tvungen att inse fakta.

Jag försöker att inte tänka ”aldrig mer”, utan jag försöker istället påminna mig om att ingenting blir bättre med alkohol i kroppen - för det slutar aldrig med 2-3 glas. Aldrig. Det spårar nästan alltid ur på något sätt. Skäms som en hund över vissa ”urspårningar”. Tonårssynder är okej för mig, men inte ”medelålderssynder”.

Jag försökte verkligen begränsa mitt drickande, från och till i många år. Funkade några veckor, slutade förr eller senare i katastrof. Det tog evigheter för mig att ta första steget - att inse fakta fullt ut.

Det får ta tid, ta den tid du behöver. Läs och skriv här på forumet. Låt dig inspireras och avskräckas.

Och slå inte så hårt på dig själv, du är bara mänsklig. Kram ❤️

uddda
Krångel

Varför kommer inte hela mitt inlägg upp?

uddda
Krångel med inlägg?

Funkar ej..

Andrahalvlek
Jodå

Det funkar 😊

Rolf
Jag läser och följer dina tankar

Jag är nyfiken på din känsla av ensamhet som du löser med hjälp av vin, hur går dina tankar kring det? Beskriv din cykel av känslan som du har och hur vinet får dig att känna före, under och dagen efter. Hur börjar cykeln om? Blir det som du har tänkt dig? Finns det andra sätt, vägar, val? Vad behöver du för att välja nya spår? Tror att du kan hitta många svar på vad du själv vill och hur du tänker dig att komma vidare med din ensamhet. Eller?

uddda
Funkar ej.

Nä asså funkar ej?

uddda
Krångel.

När jag skrivit ett inlägg o lägger upp så kommer bara "halva" inlägget upp?

Charlie70
Läste just

Jag läste just ditt senaste inlägg, men nu verkar det vara borttaget....

uddda
My Valentine..

Idag är Rött vin o Pizza min Valentine. När man har varit i förhållande så pass många år, klart att man känner av dessa kärleksfulla dagar som idag. Imorgon är det även min födelsedag o jag har nog aldrig varit så ensam som jag faktiskt känner mig eller kommer att vara. Det är så otroligt mkt känslor o tankar kopplade till denna helg, inte bara förhållande vis, men även en del typ familje tankar, vänner, ensamhet o en otroligt fysisk o psykisk stress. Jag är redan på mitt andra glas vin, lite för att låta mig själv koppla av o koppla bort, ikväll vill jag bara vara o inte oroa eller gräva ner mig totalt..

Happy Valentine alla! ❤️
Hur går det för er? Kram 🌷

Andrahalvlek
Detsamma ❤️

Det här är en jobbig dag för oss som är ofrivilligt ensamma. Det är dock bara en fredag av många. Men det är min första nyktra fredag på evigheters evigheter. Jag dricker alkoholfri öl och äppelmust 😊

Grattis i förskott!

Kram ❤️

uddda
Andrahalvlek

Bra jobbat till första helgen.. 👏🏽👏🏽🌷 Hur går det för dig att dricka alkoholfri öl? Triggar det ej?? Jag vet själv när jag gick på antabus det mest blev alkoholfri öl då jag inte annars gillar läsk eller annan dricka, men kändes typ så meningslöst att dricka läsk "bara för att" men inga problem för min del efter ett tag, men vet för vissa är det för "nära" för att klara av det.. Men grymt jobbat.. ☺️❤️

Åh, tack då mkt!! ☺️🎉

Andrahalvlek
Ingen trigger alls

Jag gillar förvisso öl, men jag dricker mig full på vin.

Gillar inte heller läsk till maten, och vatten dricker jag dagarna i ända. Vatten och mjölk, som jag dricker mycket också, känns inte ett dugg festligt.

Men två alkoholfria öl räcker nog ikväll, sen tröttnar jag på beskan och kolsyran. Öl är godast till just mat tycker jag.

Häromkvällen drack jag kiviks äppelmust i vinglas. Kändes också lite festligt.

Olika sorters must och juice kommer jag nog att köpa som ”helgdricka”. För att få känslan av ”belöning” utan rus.

Jag ser fram emot min första nyktra helg på evigheter. Verkar bli tråkigt väder dock, så den planerade cykelrundan lär bli blöt 😳

uddda
Andrahalvlek

Åh förstår dina tankar helt. Skönt det ej triggar. :) Man vill ju lyxa till det ibland, jag va i Kroatien i somras när jag gick på antabus, va sjukt jobbigt, man trodde dem skulle ha massa fina kul "virgin" drinkar men så dåligt utbud.

Sen där som här i Sverige är "alkoholfri" 0.5% vilket inte funkar i längden eller man vill chansa på när man tar antabus, men sjukt hur dem kan kalla det alkoholfritt när det faktiskt är 0.5% o INTE 0.0% Sverige eller utomlands det är likadant. För när vi väl frågade om alkoholfritt sa dem ja det har vi, sen när man frågade om det va 0.0% o INTE 0.5% va dem alltid tvunga o dubbel kolla o inget va 0.0% därför köpte vi med hemifrån, även om till o med det är svårt o finna, så kan jag ju absolut rekommendera sommersby Prosseco eller Rosé, eller min absolut favorit alkoholfri Gin o tonic (svenska spritfabriken) om man nu gillar det, ☺️🙋🏽

Vi bor i Sverige det är alltid tråkigt väder, hah jag bor i Helsingborg, det är typ bara mysigt under sommaren annars fan suger det, aldrig snö, bara blåst o regn. Haha

Kram 🌷

Andrahalvlek
Låter gott!

Alkoholfri prosecco och rosé, och alkoholfri gin och tonic låter väldigt gott och festligt 🤗

Är dock inte redo att besöka systemet än på ett bra tag, även om jag bara ska handla alkoholfritt. Att bara gå in där och känna doften skulle trigga mig!

Jag får be någon köpa ut alkoholfritt till mig 😂

uddda
Maxi bättre än systemet..

Nää men jag har köpt på Coop o Maxi, systemet har faktiskt sämst utbud på A fritt.. Men förstår det är tungt, mina första dagar skulle jag ju som sagt utomlands o jag va tvungen ta mig igenom denna sjukt hetsande taxfreen o sen bläddra förbi alla sidor i flygbladet med A o rabatter på flyget 😮

INTE heller kunde jag ta del av den stora traditionen som alltid gjorts, flygplats ölen i mjukis byxor kl 05 en tisdag morgon. 😜

Sidor