Behöver all hjälp jag kan få

1521 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Andrahalvlek
Topp-3-fyllesynder

Jag har verkligen flera hundra fyllesynder på mitt samvete. Plågsamt jobbiga minnen, delvis dolda i fylledimma.

De tre allra värsta har jag ”listat” i mitt huvud, och om suget efter vin blir starkt och jag märker att jag börjar ”förhandla” med mig själv - då ska jag trycka på play-knappen och rulla denna Topp-3 på repeat i skallen några gånger. Det borde funka för att få suget att dra åt helve...

Och nej, jag är inte redo för att ens anonymt lista dessa fyllesynder i det här forumet. Jag skäms för mycket helt enkelt. Önskar det så jävla ogjort att jag får ont i magen av att tänka på det ens.

Det enda positiva är att jag inte skadade någon annan, bara mig själv. Och jag skadade mig inte fysiskt, bara psykiskt. Men det är fan inte så bara. Ett brutet ben hade nästan varit att föredra i sammanhanget.

VaknaVacker
Så skönt

Så skönt att du sover bättre! Guld värt.
Håller med om att sömn med hjälp av alkohol är usel.
Kan bara hålla med om att det är skillnad på att vilja sluta dricka eller att bestämma sig för att sluta.
Har gjort det förstnämnda och inom mig ändå tänkt att jag börjar igen om ett tag och dricker mindre mängd... och så spårar det ur förstås.
Denna gång efter att ha druckit åtta av nio dagar, de sista dagarna utan att ens vilja ha, bestämde jag att sluta för gott.
Det enda vettiga för mig att bli boss över min ostyriga missbrukarhjärna.
Så medveten om att det går på ett kick att vara tillbaks i alkoholträsket...

Kram till dig! 💕

Andrahalvlek
Allt som inte blir gjort

Jag jobbar mån-fre och helgen känns alltid så kort. Man ska umgås, vila, och göra lite nytta hemma. Ofta är jag lika trött på måndag som på fredag, eller till och med tröttare ibland. Och endast det absolut nödvändigaste har blivit gjort.

Och vinet har varit det allra nödvändigaste. En halv vinbox eller mer på fredag, lika mycket på lördag, och några glas vin på söndag också, för att ”plana ut”.

Den senaste tiden har jag verkligen längtat efter det första glaset på lördag och söndag bara för att få må lite bättre. Återställare. Patetiskt.

Och längtan efter första glaset på fredagen ska vi inte snacka om, det känns nästan som jag kan gå över lik för det glaset. Jag får nästan tunnelseende i jakten på det första glaset, min ”belöning” efter en hård arbetsvecka. Helt sjukt beteende.

Det ska bli riktigt spännande att möta den här helgen helt nykter. Och nästa, och nästa. Hur kommer jag att uppfatta helgen nu? Hur mår jag på måndag? Orkar/hinner jag med mer på helgen?

En sak är säker, vissa saker blir fan aldrig gjorda. Senast idag när jag kom hem tittade jag på den lilla hyllan i hallen med hundbajspåsar. Massor av påsar. Min hund dog 3/8 år 2018. Varför har jag inte städat bort bajspåsarna?

Sådant finns överallt här hemma. Saker som jag bara inte orkar ta tag i. Ta ner julslingan från balkongräcket, plantera om krukväxter, städa klädkammaren, putsa fönster, rensa ur dotterns garderob osv.

Det finns också viktiga saker som jag inte får gjorda. Jag ska lämna in en ekonomisk redovisning till överförmyndarnämnden innan den 1/3. (Jag är god man till min yngsta dotter.) Jag vet att jag sätter mig med det först den sista helgen - alltid på håret för att fixa deadline.

Varför blir det så här? Jag brukar skylla på att det är så mycket ordning och reda på mig i jobbet att jag måste vara lite slarvig hemma för att balansera upp liksom.

Jag brukar också skylla på att jag behöver prioritera att vila på helgen, på grund av min bakgrund som utmattningsdeprimerad.

Men sanningen är ju att jag är apkalas full och bakfull större delen av helgen. Tro fan att jag inte orkar ta tag i saker då. Tro fan att jag bara gör det som jag absolut måste.

Just nu är jag aptrött, men inte sugen på vin alls. Jag har köpt sex alkoholfria öl i en välsorterad livsmedelsaffär. Ska se vilken som blir min favorit.

Jag har lyssnat på Alkoholpodden på bussen hem och resten av förkvällen. Avsnitt 52 med Rebecka Åhlund som gäst. Det är hon som skrivit boken ”Och jag som var så rolig att dricka vin med.” Rekommenderas! Både boken och podavsnittet.

Andrahalvlek
Fredagsmys

Alkoholfri öl, ölkorv och mögelost. Riktigt nice 😊 Faktiskt.

inloggad
:)

Vad gott:) jag dricker Fanta och äter chips🙄

Andrahalvlek
AA på en liten ort

I Alkoholpodden pratar de jättemycket om den fina gemenskapen inom AA, och hur viktigt det är att ”jobba med sig själv” i tolvstegsprogrammet. Att det är onödigt svårt att sluta dricka helt på egen hand.

Men jag känner mig inte ensam, jag har ju er 😊 Här sitter vi alla i samma båt, eller i varsin båt snarare, och guppar fram på varsin resa. Vi vet alla hur gungigt och jobbigt det kan vara, och att man plumsar i vattnet ibland, men att vi vill ta oss upp i båten igen. Och vi ger varandra en hjälpande hand utan att tveka.

För mig som bor på en liten ort känns AA helt omöjligt. Antingen träffar jag folk jag känner (katastrof) eller så har jag ingenting gemensamt med dem alls (då lär jag tröttna på i längden).

Och jag tycker nog att jag jobbar med mig själv hela tiden. Inte på hur jag är mot andra, för där har jag inga större problem. Tvärtom har jag alltid brytt mig mer om andra än mig själv.

Det är snarare hur jag behandlar mig själv som jag måste jobba på. Jag måste bli bättre på ”good enough” och inte ställa så höga krav på mig själv. Jag behöver lära mig sätta gränser för min omgivning så att jag inte blir uppäten. Jag måste prioritera mitt eget mående och ge kropp och själ nyttig näring och återhämtning växelvis.

När jag känner mig trygg i min nykterhet kommer jag garanterat att prata vitt och brett om det inför alla som vill lyssna IRL. Men just nu behöver jag vända fokus mer inåt, och verkligen landa i insikten att jag inte kan dricka alkohol.

Hur tänker ni andra som bor på en mindre ort angående besök hos AA eller inte?

Andrahalvlek
Dag 6

Inget sug idag heller. Rätt så märkligt egentligen med tanke på hur intimt förknippad fredag är med just vin för mig.

Hade laddat upp med alkoholfri öl, äppelmust, ölkorv och mögelost för att få lite fredagsmyskänsla. Och det funkade riktigt bra 😊

Det känns lite ovant att sitta kl 23 en fredagkväll och snegla på klockan, gäspa och tänka ”ska kanske lägga mig nu?”

Att jag lägger mig före kl 02.00 en fredagkväll är ovanligt annars. För varje timme brukar jag bli fullare och fullare, samtidigt som jag flirtar runt på dejtingsajter. Patetiskt. Och destruktivt för själen som fan har jag förstått på senare tid.

Nu går jag och lägger mig och läser en bok. Godnatt!

Andrahalvlek
Det finns en gräns

Det finns en gräns även för mig. Att ge mig ut och cykla i ösregn bara för att jag hade planerat det vore bara dumt. Och otroligt onödigt med tanke på att jag nyss har varit rejält förkyld och inte känner mig hundra frisk än.

Jag behöver verkligen jobba med mitt all in-tänk. Ska jag banta öser jag järnet. Några veckor. Ska jag bli nykter öser jag också järnet. Men det här är inget ”projekt”, det är en ny typ av livsstil som jag vill anamma.

Istället för cykelrunda gick jag upp kl 9, åt frukost och drack tre koppar kaffe. Sen ägnade jag 2,5 timme åt att läsa ikapp veckans morgontidningar.

Det är väldigt skönt att slippa vara bakfull idag. Ovant, men väldigt skönt. Jag känner inte samma rastlöshet i kroppen som jag brukar göra på helgen. ”Vad ska jag hitta på? Jag måste göra något!”

Ja, eller inte. Jag chillar lite till och känner efter om jag blir sugen på att göra något. Fixa den ekonomiska redovisningen till överförmyndarnämnden kanske. Att faktiskt få den gjord hade gjort mig oerhört nöjd.

Jag har ett knep på jobbet när jag märker att jag drar mig för att göra vissa saker. Jag säger till mig själv ”Jag ska bara kika lite på det.” Och vips är jag igång och snart infinner sig flowet så jag blir klar innan jag knappt har börjat. Ska nog börja göra så lite mer här hemma också.

På jobbet har jag börjat lyssna på en spotifylista som heter ”Instrumental Pop Covers”. Popmusik tolkad med klassiska instrument, helt utan sång. Jag sitter med mina hörlurar på mig och stänger ute omvärlden. Smådiggar i takt med musiken och får ett himla flow i arbetet, en-två timmar flyger raskt iväg. Den låtlistan rekommenderas!

Jag somnade nog ca 00.30 och har sovit hela natten till kl 8.30 utan att vakna. Det är nästan magiskt. Tror knappt att det är sant.

För att stabilisera min sömn ytterligare så ska jag inte sova länge på helgerna eller ta en tupplur. Jag dricker inte heller kaffe efter kl 12, så därför blev det tre koppar i rask takt. Tre koppar innan kl 12 är min dagliga kafferanson. Därefter örtte eller rött te.

Förskjuta sömnen med en timme max på helgen rekommenderade min psykolog. Klockan ringer normalt kl 6 på vardagar och idag vaknade jag av mig själv kl 8.30. Funderar på om jag ska ställa klockan på 8 imorgon.

Oavsett hur jag gör så ska jag gå upp direkt när jag vaknar, och inte ligga kvar i sängen och våndas med ångest över att jag inte kan sova längre.

I hela mitt liv har jag sovit länge om helgerna, typ till elva-tolvtiden. Ligger man på minus hela veckan behöver man ”sova ikapp” på helgen, har jag tänkt. Men sömnen till måndag blir ju typ noll då, och det är en urusel start på arbetsveckan.

I eftermiddag ska jag besöka min mamma vid tretiden. Hon hade några saker hon behöver hjälp med. Hon bor bara fyra hus från mig, men jag ska ta en rejäl omväg på minst 45 min. Promenera i regn känns bättre än att cykla i regn. Mina hälsenor gör fortfarande ont så någon löpning blir det inte idag. 30 min på motionscykeln får det bli istället.

Men först chilla lite till.

Jag har tänkt tanken ”bolaget stänger kl 13” några gånger sen jag vaknade. Av ren reflex liksom. Så brukar jag tänka på lördagsmorgnar. Behöver jag köpa mer vin eller inte? Utifrån det planerar jag sen resten av dagen. Vissa lördagar är besöket på bolaget det enda som kan få mig utanför dörren.

Men jag har inte börjat förhandla med mig själv. Jag vill verkligen inte äventyra det tillfrisknande som jag faktiskt har upplevt den första nyktra veckan. Utan jag är enbart nyfiken på hur mycket bättre jag faktiskt kan må min andra och tredje nyktra vecka osv.

Det finns tusentals värre ”handikapp” än att inte kunna dricka alkohol. Det är fan inte ett dugg synd om mig. Punkt.

Andrahalvlek
Det slutade regna

Så jag rastade hojjen en runda, ca 9 km på 50 min. Det var också pulshöjande och svettigt - och det är ju hela grejen med min träning. Rundan är dessutom upplyst så jag kan cykla en-två gånger under arbetsveckan också.

Annars försöker jag ju löpträna, med målsättningen att springa 3 x 30 min/vecka, men den senaste tiden har jag fått så ont i hälsenorna efteråt att jag nog måste pausa löpningen helt ett tag.

Cyklingen kommer förhoppningsvis att stärka vader och fötter/vrister så att det gynnar löpningen också framöver.

Nu ligger jag i badet och känner mig riktigt nöjd med mig själv. Otroligt härlig känsla 🤗

Stormenlilla
Jäklar vad duktig du är!

Så imponerad av dig! Vilket jäkla go det är i dig. Vad skönt att vara så nöjd med sig själv, så mycket bättre känsla än att vara bakfull och skämmas!

Jag går också och lägger mig innan 00 på helgerna nuförtiden minus några gånger när jag varit ute senaste gångerna. Annars går jag aldrig ut längre i princip.

Njut av känslan och håll i den!

Stor kram

Andrahalvlek
Dag 7

Jag vet inte hur man ska räkna? Sön, mån, tis, ons, tor, fre, lör blir 7 dagar. Och 7 dagar är en vecka, men först imorgon söndag har jag varit nykter en vecka.

Jag är värdelös på matte 😂 Skitsamma, det viktigaste är att jag är nykter!

Fyra alkoholfria öl festade jag till det med ikväll. Och ölkorv och mögelost. På något sätt känns det viktigt att fre-lör känns fortsatt lite festliga, för att skilja vardag från helg.

Förutom cykelrunda och besök hos min mamma har jag inte gjort så mycket nytta här hemma. Jo, ljusslingan från balkongräcket tog jag ned. På tiden.

Den ekonomiska redovisningen till överförmyndarnämnden är inte gjord, men alla papper och datorn ligger här bredvid mig i tv-soffan. Imorgon kanske.

Jag hoppas också att det ska vara uppehåll från regn åtminstone en kort stund imorgon så att jag kan cykla en runda igen. Det kändes verkligen härligt idag 😊

Historiskt har jag cyklat jättemycket, från tidiga tonår. Inte tävlingscyklat eller så, men som motion. Ett tag hade jag som målsättning att träna till Tjejvättern, som är tio mil.

I september 2014 vurpade jag med cykeln, eller rättare sagt jag flög över styret när jag ”råkade” låsa framhjulet med handbromsen. Jag landade på huvudet och höger arm, och resten av kroppen kom efter som en fällkniv. Jag trodde att jag hade brutit ryggen.

Jag hade hjälm - tack och lov 🙏🏻 Annars hade jag dött eller fått svåra hjärnskador. Jag klarade mig undan med skrapsår i ansikte och panna och på höger underarm, där jag tog hela smällen. Inga frakturer. Jag cyklade hem 5 km efter vurpan. Så jävla chockad.

Efter det blev jag rädd för att cykla. Minsta grop eller sten i vägbanan gav mig hicka av rädsla. Sen skaffade jag hund, som inte ville springa bredvid cykeln, så cykeln åkte in i förrådet.

Först i höstas, fem år senare, plockade jag fram den igen och cyklade några gånger. Väldigt försiktigt.

Idag kände jag mig inte rädd alls, men jag tar det väldigt lugnt nerför, och jag bromsar aldrig mer med frambromsen. Och jag har alltid hjälm på mig.

Det känns otroligt skönt att övervinna rädslan och hitta tillbaka till cyklingen, som jag alltid har tyckt så mycket om 😊

Andrahalvlek
En tolva per månad

Jag har hoppat på en motionsutmaning som går ut på att jag ska motionera tolv gånger per månad. Det är minimum. Vissa veckor kan det bli svårt att hinna med tre motionstillfällen, men då kan man ta igen det veckan innan eller efter.

Vad som räknas som motion bestämmer var och en själv. För mig är det att 1) vara ombytt, 2) få pulshöjning och flåsa lite, 3) svettas, 4) hålla på i minst 30 min.

Ambitionen var ju att jag skulle löpträna tre gånger per vecka, men mina hälsenor har tills vidare satt stopp för det. Så nu tänker jag cykla istället, och en dag per vecka lunchtränar jag squash med en kollega.

Jag vaknade av mig själv kl 9 i morse, och gick upp direkt. Det regnade inte. Åt frukost. Då började det regna.

Men jag cyklade ändå. 10 km på 43 min. Längre och snabbare än igår (9 km på 50 min). Mest nöjd var jag nog med att jag lyckades pumpa min cykel 😂 Igår cyklade jag med halvpaffa däck (som givetvis påverkade hastigheten).

Jag levde ihop med barnens pappa i 24 år. Jag var 20 år när vi träffades, och när vi separerade var jag 44 år och hade aldrig haft ett helt eget hushåll tidigare.

Det finns vissa saker som jag aldrig behövde lära mig liksom. Som hur man installerar virusskydd och felsöker på en dator. Hur alla fjärrkontroller fungerar och till vilka apparater de tillhör. Hur man tapetserar, snickrar och målar. Byter vinter/sommardäck på bilen, och pumpar cykelhjul. (Och lite till förstås men det här kom jag på nu på rak arm.)

Jag fick en kanonfin cykelpump i present för några år sedan. Två olika ”hål” att välja på, en ratt av något slag som nog har en avgörande betydelse, och ett rejält pumpstag för att enklast möjligt få luft i däcken. Och jag redde inte ut det. Antingen var det tvärstopp eller så pös luften bredvid.

Så pumpjäveln åkte in i klädkammaren med buller och bång. Som ett tydligt exempel på hur en till synes handlingskraftig och intelligent kvinna mött sin överman 😡

Byta däck på bilen gör jag fortfarande inte - det betalar jag en däckfirma för att göra. Skulle jag verkligen behöva lämna in cykeln på cykelverkstad för att få däcken pumpade? Herregud så patetiskt. Och be min ex-sambo om hjälp bär mig verkligen emot, även om jag vet att han skulle hjälpa mig.

Igår kväll pratade jag i telefon med äldsta dottern och jag beklagade mig över pumpdilemmat. Eftersom det är hon som har gett mig cykelpumpen i present så kunde hon förklara hur jag skulle göra med den, mycket pedagogiskt.

Och idag lyckades jag pumpa däcken stenhårda. Tjoho! Tänk att man kan bli så lycklig och glad över en sådan skitsak 😂

Och nu i eftermiddag regnar det ännu mer, så jag är så glad och nöjd över att jag kom iväg på cykelrundan på förmiddagen.

PS. Fjärrkontrollerna har jag lärt mig att använda, jag bor i hyreslägenhet och ringer vaktmästare så fort något ska göras, och min ex-sambo har lovat mig livstids datasupport (han är IT-tekniker).

Andrahalvlek
Ta itu med surdegar

Min pappa var som sagt alkoholist, och så kallad ”arbetsnarkoman”. Han var målare, och jobbade jättemycket under min uppväxt.

Han skötte sitt jobb hyfsat i många år, men söp när han var ledig. Varje semester var en mardröm från början till slut. Och värre och värre blev det med åren.

En sak jag verkligen minns är att han aldrig orkade eller ville hitta på något på helgerna. Inte hitta på något kul, och inte heller ta tag i olika projekt hemma. Han svarade bara ”nä, inte idag” hur mycket jag än tjatade.

Jag känner igen det hos mig själv nu. Jobba järnet, hög arbetsmoral, och sen inte orka hitta på någonting på helgen. Varken roliga saker eller olika projekt i hemmet.

Surdegarna växer sig bara större och större. ”Nä, inte idag” tänker jag när jag blir påmind. Och SÅ dåligt mår jag över att jag inte lyckas hitta lite energi och lust inombords.

Idag direkt efter cykelrundan började jag dammsuga, vilket var några veckor sen sist faktiskt. Vattnade mina blommor, som också var ett tag sedan 😳

Plötsligt hade jag utan att tänka eller planera börjat tömma och rensa klädkammaren, hatthyllan och byrån med vantar, mössor och halsdukar i hallen.

En full sopsäck med skräp och en halv sopsäck till Röda Korset blev det. Rent och fint blev det dessutom. Och bajspåsarna på hyllan i hallen åkte ner i sopsäcken också. På tiden efter 1,5 år!

Nöjd 😊

Wasabi
Jag känner igen det där "inte

Jag känner igen det där "inte kunna någonting" för att man inte behöver. Jag är 26 år och flyttade ut och gifte mig med min man när jag var 21. Jag har aldrig behövt ta hand om de saker som du snackar om. Men efter att ha läst ditt inlägg kanske jag borde involvera mig lite mer... det är väl ingen ursäkt men jag bor i USA också så allting var så annorlunda att jag lät honom ta hand om det men nu har jag ju bott här i snart 6 år. Ibland tänker jag på hur lost jag skulle vara om vi någonsin gjorde slut.

Jag ska också rensa, städa och träna idag! Så skönt att göra det utan en bakfylla. Ha en bra söndag!

Andrahalvlek
Till Wasabi

Ja, gör inte samma misstag som jag. Lär dig allt du behöver kunna för att faktiskt klara dig själv 😊

Andrahalvlek
Har slutat dricka alkohol

Funderat mycket på vad jag ska säga till min omgivning om min nykterhet. Hur detaljerad behöver man vara liksom?

Precis så detaljerad som jag känner mig bekväm med just då i det sammanhanget, tror jag. Med tiden kan jag nog berätta mer, om det känns relevant och viktigt i sammanhanget förstås.

Nästa helg ska jag berätta för min äldsta dotter. Hon blir ”först ut” att berätta för IRL.

Jag har nog landat i att jag bara ska säga ”Jag har slutat dricka alkohol”. Sen får vi se vart diskussionen leder vidare till. Hon dricker ju inte alkohol alls själv, och jag vet att mitt drickande har bekymrat henne massor i flera år 😢

Min yngsta dotter, som har en utvecklingsstörning, frågade i fredags när vi körde till hennes pappa ”Ska du inte köpa vin?” Hon är så van vid att jag brukar göra det på vägen.

Jag svarade bara ”Nä, inget vin idag.” Jag tänker fortsätta svara henne så varje gång hon frågar, och till slut kommer hon att sluta fråga.

Man kan nog säga att mina två döttrar representerar ytterligheterna för hur detaljerat jag kommer att berätta om min nykterhet, och sen hamnar ”alla andra” på en skala däremellan.

Se klart
Läst ikapp

Lite i din tråd idag, och blir både på gott humör av din energi, känner igen sömnsvårigheter men också att inte kunna hantera fjärrkontroller etc. Och att på helgen faktiskt ha energi till annat än att ”vila upp sig”, läs återhämta sig från vinintag.
Håller alla tummar för dig! Kram.

Se klart
Läst ikapp

Lite i din tråd idag, och blir både på gott humör av din energi, känner igen sömnsvårigheter men också att inte kunna hantera fjärrkontroller etc. Och att på helgen faktiskt ha energi till annat än att ”vila upp sig”, läs återhämta sig från vinintag.
Håller alla tummar för dig! Kram.

Andrahalvlek
Tack Se Klart!

Kram ❤️

Torn
Berätta för andra

Hej Andrahalvlek! Tack för att du pushade mig att "lägga korten på bordet"! Det kändes väldigt bra efter festen.Ser att du är på gång att berätta för din dotter👍 "Jag har slutat dricka alkohol" är en bra fras, körde också med den plus lite tillägg till dom som frågade. Typ, har blivit lite för mycket den senaste tiden. Till min syster som var där berättade jag mer ingående, och hon tyckte det var jättebra att jag lagt ner A.

Sömnbrist är jobbigt, jag sov katastrofalt dåligt de första 14 dagarna, sedan släppte det plötsligt, och sover nu riktigt bra.
Tror du kommer vinna det här racet mot alkoholdjävulen!

Andrahalvlek
Tack Torn!

Tack för att du tror på mig, och det gör jag också!

Det känns lite som en milstolpe faktiskt att få berätta för dottern på lördag när hon är på besök.

Jag vet att hon är orolig för mitt drickande, och hon har försökt prata med mig om det så många gånger. Jag har bara svarat ”det är inte så farligt, och alla andra dricker ju”.

Och själv har hon valt att inte ens börja dricka alkohol alls, pga sina ”alkoholistgener”. Hur blev hon så klok liksom? Hon är 22 år.

Andrahalvlek
Dag 8

Cykelrunda, dammsuga, städa och rensa, handla, laga mat, lyssnat på regnet.

En bra nykter söndag 😊

Stormenlilla
🌸

Lämnar av en kram här och grattis till din helg av nykterhet!

Andrahalvlek
Kram tillbaka 🤗

Full fart mot andra nyktra helgen.

Heja oss!

Andrahalvlek
Fler surdegar

I morse tömde jag en plastkasse som legat på kökssoffan länge. I kassen låg mina julklappar.

Projekt ”Ta tag i gamla surdegar” fortsätter.

Andrahalvlek
Dag 9

Jag har sovit gott hela natten, och jag har haft en bra dag på jobbet. Två nya medarbetare började idag och det är alltid lika kul att lära känna nya människor.

Guldkanten i mitt arbete är att lära känna nya, unga, talangfulla medarbetare och bidra till att de får en schysst start i yrkeslivet 😊

Ännu en surdeg har jag tagit tag i - slutredovisningen till överförmyndarnämnden. Jag är rätt duktig på att uttrycka mig i skrift, men siffror är rena grekiskan för mig 😫

Just nu diffar det på 6 jävla kronor, men jag måste ändå gå igenom allt igen några gånger så det blir nog rätt till slut. Men efter 2,5 timmes jobb med det nu ikväll så orkar jag inte mer.

Hann inte med mindfulness-träning i dag, och sannolikt inte tis, ons, tor heller. Fullspäckat i kalendern. Inte bra alls 😔 Ett årsmöte ska jag klämma in på torsdag kväll också.

Funderar på att ta ledigt på fredag så att jag kan jobba med årsredovisningen i lugn och ro innan dottern kommer hit igen på fredag kväll.

Alkohol har jag dock inte tänkt alls på idag, och det är ju positivt 😊

Andrahalvlek
Tänka klart

Har läst så mycket gott om boken ”Tänka klart” här på forumet så nu har jag beställt den från Bokus. Förhandsbokade den på bokrean, som börjar nästa vecka, så den kostade bara 75 kr + 25 kr i frakt.

Den kommer nog precis lagom till min tredje nyktra helg 😊

Javelin
Det gjorde du helt rätt i!

Det gjorde du helt rätt i! Jag ska t o m läsa om den och skriva ner stödord för jösses vad mycket intressant det står i den. Klart bästa boken jag läst!

VaknaVacker
Godmorgon!

Hoppas du får ordning på redovisningen!
Jättebra bok. Blir intressant att höra vad du tycker om den.
Ha en fin dag! Kram💕

Andrahalvlek
Sömnen

Jag somnade med hjälp av ljudbok ca 00 och vaknade av larmet kl 06. Jag vaknar inte ens och går på toaletten nattetid längre.

Om den förbättrade sömnen så vore den enda fördelen med att vara nykter, så vore det fan värt det hundra gånger om. Sömnen är liksom grunden för ALLT.

Jag vågar inte riktigt ropa hej än vad det gäller sömnen, men jag är otroligt tacksam och nöjd över att jag lyckades vända det här åt rätt håll på en vecka. Tillfälligt eller inte, just nu ger det mig mer energi.

Natten till sön 9/2 (min första nyktra dag) sov jag två timmar. Natten till mån 10/2 sov jag ingenting. Hade konstant ångest som rev och slet i magen och brände och stack i huden. Jag hade ångest inför att ens gå in i sovrummet. ”Jag orkar inte med en sömnlös natt till.”

Idag är det en nykter dag 10 och det känns som en riktigt bra tisdag. Fullt upp på jobbet, men förutsättningarna för att klara av det är enormt goda.

Och jag ska ta ledigt på fredag för att slutfixa årsredovisningen till överförmyndarnämnden. Jag har bestämt mig för det nu.

Sidor