Nykterist och alkoholist i en kropp

1188 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
miss lyckad
Tro på att allt ordnar sig💕

Vi människor har fått förmågan att själva göra val i livet..Somliga väljer efter vad andra vill..Vissa av oss gör val som gynnar oss själva och våra närstående..Frågan är :Vilka är våra nära och kära?🍃.Om man funderar på vilka alltid vill oss väl, så har vi svaret där..Stor varm kram❤️

Lim
God morgon miss lyckad och

God morgon miss lyckad och alla andra förstås med ❤️

Tack för ditt inlägg miss lyckad ❤️ Du har så rätt. Och där blir det rysligt vad tydligt det är att mannen knappt är som en närstående alls. Närstående på sina egna villkor möjligtvis.

Han har ju varit bortrest en längre tid. Det var rätt så härligt att träffa honom igen. Men besvikelsen är stor både hos mig och äldsta sonen.

Min yngsta är egentligen medlaren i familjen. Vill att alla ska vara nöjda och tycker det är jobbigt med bråk osv. Men jag har också märkt att han som stod sin pappa närmast av barnen helt har slutat ha förväntningar på honom. Han verkar inte ens bli besviken när pappan drar ut med kompisar sin första dag och natt hemma. Han avskärmar sig från honom både fysiskt och känslomässigt upplever jag.

Äldsta sonen har däremot längtat. Så när pappa valde annat igår var han så besviken. Mannen var ute mellan 13 och 19 och kom hem (hade druckit) för att göra en sak han lovat (jag var tvungen att ringa flera gånger för att se till att han verkligen kom). Sedan innan klockan ens hann bli 20 så stack han. Och kom hem full kl 3 inatt.

Innan han åkte igen där innan 20 så sa jag att sonen har längtat hela dagen. Då svarar mannen att han inte vill att jag ska få honom att känna att han gör fel som sticker till kompisarna. Det är alltså fel av mig att påpeka det felaktiga i att strunta i sitt eget barn. Och jag vet att om jag står på mig blir det bråk så jag sa inte mer.

Han däremot sa att det känns konstigt att vi ska skiljas. Han sa att han alltid finns för mig för alltid oavsett vad. Att han ska bo nära och att han alltid ska älska mig. Och det visar han alltså genom att dra ut 👍

Är det hans sätt att göra slut på? Han vill att jag ska veta att han finns för mig men ändå på distans? Det kanske är så. För hans fina ord verkar vara ett plåster på såren.

Den enda fördelen med hans beteende är att det visar att även han är redo för separationen. Hade han känt en tvekan hade han inte gjort sådär igår.

Det hemska är sveket mot sina barn. Jag antar en ny fas börjar nu. Fasen där jag struntar i vad han gör mot mig nära på men där jag kommer behöva stötta mina barn. Stärka dem i att deras sällskap är underbart. Och jag vet ju hur det känns att längta efter honom och hoppas på att få bekräftelse. Och jag har lärt mig att det är omöjligt att få det i den mängd man behöver.

Snart kommer även äldsta sonen strunta i sin pappa igen och DÅ kommer mannen bli sur över att ingen bryr sig om honom. När världens finaste chans till att läka relationen till sina barn finns framför honom så sumpar han den.

Sonen har flera gånger sagt till mig att det är konstigt att hans pappa bara drar iväg. Och jag säger att jag håller med och att pappa inte förstår bättre. Pratar inte illa men bekräftar sonen i känslan. För det hans pappa gör är fel. Det är inte fel på sonens känslor. De är helt normala.

Kram till er alla och ha en fin söndag ❤️

Charlie70
Världens finaste mamma - Lim

Det är du. Du kommer vara den som står för tryggheten och stabiliteten för dina barn under denna extremt stor omställning. Så himla bra att du kan göra det nykter.
Kram!

Lim
Tack snälla Charlie ♥️

Tack snälla Charlie ♥️

Jag velar hela tiden fram och tillbaka kring om jag ska skriva eller inte. Inte för att jag inte vill utan för att jag känner mig så skrockfull. Är rädd att förstöra allt som är på väg åt rätt håll om jag tror för mycket.

Men fantasin skenar snabbt iväg när man gått i 4.5 månader och väntat. När det varit en berg-och-dalbana så länge (det var det ju långt innan jag bestämde mig för att ordna skilsmässa).

Men jag försöker motarbeta skrocken.

Jag tycker att mannen verkar ha landat i det här beslutet nu. Han är glad. Han planerar för flytten. Nu har vi till och med delat upp möblerna. Jag själv har beställt hem lite nya saker jag ska ha sedan när han tagit med sin del. Köpte helt efter egen smak och det var ganska så coolt ska jag säga att köpa något och veta att det är MITT. Tillsammans med barnen förstås men inte tillsammans med en man som spiller öl på grejerna.

Inget är klart än men skulle planerna gå åt skogen nu så blir det verkligen en chock. Då vet jag inte vad vi ska ta oss till riktigt. Till och med mannen är glad för det boende han (förhoppningsvis) får. Han planerar till och med blommor och gardiner och har bett mig fixa blommor åt honom (jag sätter ofta sticklingar osv och har många fina växter). Skulle det alltså inte bli av så blir nog både jag och han otroligt besvikna.

Det känns som att det är för bra för att vara sant. Å andra sidan har det hittills varit för dåligt för att vara sant så lite flyt borde ju vara på sin plats 😬

Jag ska kasta sååååå mycket grejer. Rensa skåp utan dess like och äntligen få plats.

Jag kommer förmodligen spendera för mycket pengar men just nu får det vara så. Jag måste göra hemmet till mitt eget. Kan inte ha alla minnen sitta i tyger och mattor. Måste få en frisk start. Något nytt i varje rum tycker jag i alla fall skulle kännas härligt. Alltså en del grejer köper jag ju nytt för att mannen ska ta med vårt gemensamma så jag okynneshandlar inte bara.

Nu vill jag bara få goda nyheter. Det är så jobbigt att vänta och inte veta om hela drömmen ska rasera snart igen. För det kan den verkligen göra. Det har hänt flera gånger hittills i letandet efter boende. Det har varit så nära flera gånger...

Kram kram ♥️

Knaskatten
Åååå

Hoppas hoppas hoppas att det blir så nu! Det låter helt underbart att du äntligen kan få göra hemmet till ditt och att du slipper all denna enkelriktade hänsyn. Härligt!
Och visst är det okej att få unna sig lite nytt och fint. Det behöver du och det är du så värd.
❤️😸

Lim
Tack knaskatten för pepp som

Tack knaskatten för pepp som vanligt ♥️ heja dig!!

Hahahaha jag satt och tänkte nu att herregud vilken lång tid det tar att få svar om boendet. Jag går in och skriver av mig lite på forumet för nu var det väl 4-5 dagar sedan jag skrev. Men så var det tydligen igår 🤦‍♀️🤦‍♀️ Hur långsamt GÅR tiden?????

Kom av mig litegrann. Hoppas på positivt svar imorgon då så det blir innan helgen.... Jag blir tokig. Vill bara spola fram tiden nu. Är så nervös och orolig och spänd.

Kram!!

Lim
Det blev inget svar idag.

Det blev inget svar idag. Vilket betyder en helg i ovisshet. En helg då mannen dessutom är ledig.

Jag kom hem med barnen och deras kompis för en timme sedan. Ser spår hemma av att mannen varit hemma redan efter jobbet. Han har inte hört av sig. Men jag ser ju att han duschat och bytt om och det luktar parfym i badrummet.

Det är 120 procent säkert att han dricker ikväll. Frågan är vart. Det stör mig något så oerhört att han är ledig den här helgen. Önskar han jobbade. Jag kommer sova dåligt igen och han kommer ligga bakis imorgon. Ligger han inte bakis imorgon skulle det väl vara för att han kommer att dricka även då.

Det är nämligen så att hans ena kompis också har en fru som fått nog av ett liv med sin man som ser ut som mitt liv med min man gjort så länge. De är inte lika långt gångna i processen men som jag förstår det så finns det en konflikt där och de är nog i det stadie jag var i för 3-4 månader sedan. Då det var kyligt här hemma och vi bråkade en hel del. Så den kompisen håller sig nog gärna ute. Och mannen här måste ju förstås dricka med sin stackars kompis va? 🤦‍♀️

Det är så lätt för mig att fokusera på allt dåligt. Redan nu stör jag mig på att mitt hem kommer lukta alkohol imorgon. Han dricker alltid så pass mycket att hela huset luktar dagen efter. Det är så äckligt.

Men jag måste komma ihåg allt det som är bra. Jag har faktiskt gjort det. Om lite mer än en månad har vår betänketid på 6 månader passerat. Om allt vill sig väl har han hunnit flytta innan dess. Jag tar ansvar för mitt eget liv. Barnen slipper växa upp ännu fler år i ett hem där deras mamma alltid är lite ledsen eller har lätt för att bli stressad och irriterad på kvällarna (pga nervositeten mannens drickande och uteliv ger).

Jag har så länge sett mig som ett offer i mitt äktenskap. Sörjt och lidit. Och på många sätt har jag varit ett offer för omständigheterna! Men jag är stolt över att jag vågade kliva ur den rollen. Stolt över att jag PÅ ALLVAR beslutade mig för att nog är nog.

Däremot är det tungt att inte veta när jag blir fri att leva själv med barnen. Jag längtar så mycket.

Jag vet inte hur jag ska kunna uppskatta helgen nu för jag vill bara att det ska bli ny vecka så att jag får veta.

Kanske ska ägna helgen på riktigt åt att rensa saker. Det tröttar ut och det gör att jag kommer framåt. Ja det får bli min helg. Nu bestämmer jag det!!

Charlie70
Hitta på något med barnen?

Du ska inte försöka dra iväg på något kul med barnen i helgen i stället för att rensa? Då slipper ni ju ångor och irritation i hemmet. Barnen får sin mammas fulla uppmärksamhet i en lite rörig tid. Winwin liksom.
Kram!

Lim
Jo Charlie. Jag tänkte också

Jo Charlie. Jag tänkte också det. Var iväg på stan en dag förra helgen och på bio den andra för att bara ha det trevligt.

Men nu är ena sonen sjuk så vi blir hemma åtminstone imorgon. Tänker förstås inte bara rensa men ett förråd som ska rensas innehåller en del saker som barnen tycker om så det kan bli lite roligt att få fram det.

Men känns det för olidligt imorgon så köper jag hem god mat istället och tittar på film hela dagen med barnen ❤️

Och hoppas vi kan ge oss ut nånstans på söndag.

Men du har nog rätt. Kanske det är viktigare att bara försöka ha det trevligt. Tänkte att ett rens kunde ta bort lite av frustrationen jag känner men å andra sidan kanske det bara blir övermäktigt att ägna sin tid för återhämtning till massa tråkig städning.

Kanske en totalt kravlös helg är vad som behövs. Jag vet inte jag....

Kram!

Ler
Du tar ..

Ja, Lim .. Du tar verkligen ansvar över ditt liv .. som jag önskar att din ex man och barnens pappa också kunde göra det .. Försök nu att ha en riktigt bra helg tillsammans med dina pojkar .. trots orosmolnen som finns .. 🤔 Stor Stor kram 💖

Lim
Tack snälla Ler. ♥️♥️

Tack snälla Ler. ♥️♥️

Natten blev orolig. Sonen blev magsjuk och min andra son har enorm kräkfobi. Allt blev lite panikartat.

Var i kontakt en del med mannen som var ute och han lovade sonen att komma hem snart. Snart blev 3.30 imorse. Då hade ju nästan hela natten passerat och jag hade ägnat kvällen och natten till att försöka göra båda barnen trygga i varsina rum. Som tur är (eller sorgligt nog) är jag van vid detta så jag är rutinerad. Jag skulle nog kunna sova i fem olika rum samma natt och vaka över olika personer.

Men det värsta är ju att han inte ens kunde åka hem för barnens skull. Och hur han kunde roa sig ute medan han visste hur sjuk en var hemma och hur rädd den andra var är helt obegripligt.

Jag skulle kunna strunta i att skriva allt detta egentligen men nu när jag skriver så känner jag i hela mitt väsen att detta liv med honom verkligen snart är över. Det spelar ingen roll om barnen är 1 år eller 10 år... Han bryr sig lika lite. Och det spelar ingen roll om det är jag som ber honom komma hem eller om hans eget barn ber honom. Han köper sig ur det för att få fortsätta festa.

Nu har han dessutom hunnit gräla med mig på morgonen. Han vaknade och yrade massa. Ville sedan kramas i sängen som jag låg i. Men jag ville inte det för han höll fast mig på ett obekvämt sätt. Och att jag inte ville det ledde till bråk. Jag är en fucking idiot. Jag är sjuk i huvudet och han är glad att han insett det. Och massa annat.

Visst är han fortfarande full? Han kom hem stupfull kl 3.30 och började bråka med mig ungefär 7.30. Jag sa bara som det är... Han har lämnat mig med en urjobbig situation inatt och han kommer hem med en stämpel från krogen på armen på morgonen. Om någon är sjuk så är det han.

Jag hatar honom. Vill vara vänner för barnens skull och ska fortsätta försöka det men jag ska sluta lägga vikt vid saker han säger. Han MÅSTE få lägenheten. Inte bara för att han måste ut utan även för att han måste bo nära om barnen ska få vara där. Jag ska kunna hämta dem på en minut. Och vem vet när ett boende så nära mig dyker upp igen?

Hur obehagligt är det inte att en vuxen pappa är berusad kl 8 på en lördagmorgon och börjar bråka med barnens mamma som vårdat dem hela natten, pga brist på kramar?? Jag är en sjuk idiot?? Sedan drar han in min pappa i allt. En pappa som är fruktansvärd emellanåt mot mig och alla runtomkring sig. Ångrar djupt att jag nånsin anförtrott mig om honom till mannen. Tyvärr skulle de två kunna mötas på krogen och prata om mig på det mest elaka sättet för båda har vanföreställningar när de dricker. Min pappa kan ha det även som nykter dock och han är snäppet läskigare är mannen faktiskt.

Från och med nu ska jag aldrig öppna mig för varken mannen eller min pappa. Från och med nu ska jag vakta min tunga varje sekund bredvid dem. Människor som dem vänder allt mot en när de vill få en att känna sig svag. Att mannen vill göra så mot mig efter den här natten visar hur himla hjärtlös han är. Det jag behöver idag är ju att få vila.

Han pratar om sätt han ska få mig galen på. Han säger att han skulle kunna göra en liten liten sak som kommer att få mig att börja prata med väggarna. Det är så obehagligt och han vet att jag tycker det. Det är därför han gör så. Han skrämmer mig utan att jag ens vet vad det är han skrämmer mig med.

Jag gissar att han kommer att ha glömt detta senare idag. Då kommer han säga att jag inte ska lyssna på honom när han pratar såhär. Och jag tänker spela med. För nu MÅSTE det bara handla om dagar han bor kvar här. Annars dör jag.

Ler
Ingen ..

Åhh , Finaste Lim .. ingen ska behöva gå igenom det du gör .. Nu måste den här mardrömmen vara över .. Stor stor kram igen ❤️

miss lyckad
Det onormala blir normalt..

Kommer ihåg mig och mitt ex när jag också drack..Våra gräl som oftast bara barnen mindes..Vi föräldrar tappade minnet stundtals..Nästa dag fick man låtsas att man mindes..Helt sjukt ju..Då var det normalt..Missbruk och beroende gör oss onormala, vi gör konstiga saker..Barnen ska inte behöva ha det så..Inga barn..Du har klarat av att sluta dricka lim..Så starkt gjort🙏🏻💕💫..Nu ska du få ut mannen ur ditt hus..Han som gör onormala och osunda val..Du klarar det..Varm kram💕🍃🍃

Lim
Tack finaste Ler och miss

Tack finaste Ler och miss lyckad ♥️♥️ Ja han gör onormala val. Inför alla som egentligen bryr sig om honom.

Äldsta sonen är besviken. Yngsta brukar inte säga så mycket men även han har sagt en del saker i helgen. De uttrycker till och med att det ska bli bättre när pappa flyttar. Inte för att de inte vill vara med honom men de har tröttnat på hur han sviker och på hur knäppa saker han kan säga och göra. Vi tre har väl något slags hopp om att det ska bli mer harmoni sedan. Nu går vi ofta runt och försöker förstå vad som pågår. Barnen försöker förstå varför han är ute hela nätterna, varför han inte vill vara med dem, varför han sover hela dagen osv. De börjar förstå att det inte är ett riktigt okej beteende och att nåt inte stämmer. Och även de tröttnar väl. Det handlar alltså inte bara om när jag och mannen bråkar utan det handlar om alla detaljer. De jämför kanske mannen med mig också. Jag sover ju inte till kl 14 på helgen. Jag drar inte. Jag bryter inte löften. Men deras pappa gör det varje vecka.

Han kom hem 3.30 imorse igen. Nu känns det som en lättnad att helgen snart är slut. Jag vill vara ledig men inte samtidigt som honom. Jag vill att den nya veckan ska börja med besked om hans flytt.

Vad jag gör om han inte flyttar denna månad vet jag inte. Det är en helt vidrig tanke att inte få komma vidare. Särskilt eftersom han inte visar någon hänsyn eller respekt. Han bara tar och tar och parasiterar på mig för att han vet att jag inte har så mycket till val.

Jag har gått ner ännu mer i vikt. Folk börjar till och med kommentera det. Jag vet inte om det har med min stress att göra. Jag promenerar kanske onormalt mycket med min hund. Jag går och går för att rensa tankarna och för att få bort rastlösheten. Och det är superbra för jag det hjälper så mycket. Jag får verkligen en stund för mig själv och mental återhämtning. Men jag tycker inte om att det syns på mig. Jag vill inte att jag ska se ut som att jag försvinner och jag vill inte att folk ska kommentera. Det gör att jag känner mig sorglig. Men jag äter som jag ska och har jag dålig aptit nån dag så äter jag i alla fall.

Nu ska jag ta ett bad och drömnätshoppa lite 😘😘

Lim
God morgon. Har varit en

God morgon. Har varit en vaken en timme. Gått ur med vovven och druckit en kopp kaffe. Ska väcka barnen nu.

Igår började min ena son en adhd-utredning. Jag skulle vilja stanna hemma och mysa med båda barnen hela dagen idag egentligen. Men jag jobbar åtminstone en kortare dag än vanligt idag.

Det händer mycket i livet just nu med andra ord. Men det gäller att andas. Och kramas. Och tänka snälla tankar.

Igår kom ett första positivt besked angående boende. Jag tror att klart besked kan komma idag eller senast imorgon.

Ha en fin dag alla vänner ♥️

Lim
Hej...

Hej...

Han fick lägenheten! Jag kan inte fatta att det är sant. Han ska flytta.

Jag tror jag svimmar om jag reser mig upp.

Jag vill både gråta och skratta.

Efter alla dessa år tillsammans. Jag skulle nästan kunna kräkas nu av alla känslor.

Lättnad först och främst, för detta är vad som behövs. Men också någon form av chock. Ledsen och lättad just nu tror jag.

FinaLisa
Äntligen!👍😁

Underbara nyheter Lim!! 🙏
Såklart att glädjen blandas med sorg men detta är det bästa för alla i din familj🤗
Nu kan du och barnen äntligen börja bygga ert nya liv😊
Lycka till 🍀
Kramar 💗🧡💗

miss lyckad
Nu är det snart..

Nedförsbacke äntligen!!Känslor kanske som gungar fram och tillbaka..Men tänk alltid på att någon som vill oss väl, visar det på många sätt..Dina barns pappa har gjort tvärtom..Du är värd ett gott liv..Snart får du det..🙏🏻🍀🍀🍀✨💫💕

Ler
Ditt egna liv ..

Ja , äntligen Lim .. nu är du på väg mot ditt egna liv .. ett liv som du bestämmer själv över 💪 .. förstår att det är med blandade känslor .. en sorg också att livet inte blir som man tänk sig .. Jag har ju själv varit med om det , så vet vad du går igenom .. Stor Kram .. Är så glad för din skull ❤️

Lim
Tack finalisa, miss lyckad

Tack finalisa, miss lyckad och Ler ♥️ för era hejarop och glädje och förståelse.

Igår började mannen packa. Imorgon kan han börja flytta redan nämligen.

Vi båda håller masken. Vi skulle nog kunna börja gråta båda två. Men det hjälper ju inte. Såhär blev det tillslut för oss...

Ha en fin torsdag allihop 💕

Lim
Hejsan.

Hejsan.

Ännu en dag till ända. Är så trött. Fysiskt och psykiskt.

Har ju glömt att fira min egen 3-årsdag som nykterist. Har gått 3 år och 3 dagar nu sedan mitt livs bästa lyckade beslut. Tänk om jag vetat då vad de kommande tre åren skulle innehålla.

Jag är säker på att om jag fortsatt dricka så hade jag inte kunnat skiljas. Det hade inte gått att kräva en nykter man om jag själv drack. Inte ens om jag hade druckit bara lite. Argumentet håller ju inte om man själv inte lever som man lär.

Jag har haft orsak att skiljas förut också. Och till och med tagit steget två gånger förut. Men då drack jag. Och det förstör ens egen tro på sina egna känslor och tankar. Det är väldigt lätt att avfärda sina egna mycket sanna tankar när man är fylld av skuld och skam.

Men det är jag inte nu och tack vare det så har jag stått på mig.

Tyvärr börjar jag bli ordentligt förkyld så jag orkar inte så mycket och kanske inte kommer det i helgen heller. Mannen är ledig imorgon så det kan hända att han dricker ikväll. Men då kan jag åtminstone tänka på riktigt att det är sista gången som han gör det samtidigt som han delar hem med mig.

Hoppas på att orka en del i helgen och kanske möblera om lite. Känner mig försiktigt förväntansfull inför detta nya kapitel även om jag inser att det kommer vara svårt också många gånger.

Men det räcker att läsa bakåt i min tråd för att inse att en värre framtid väntar om vi inte separerar.

Läste lite igår och kastades tillbaka till paniken jag känt så ofta det sista halvåret. Panik över allt från boende till ledighet, från städning till vakna nätter, från sjuka barn till dålig stämning. Hatet jag känt när han fyllepratat i telefonen mitt i natten. Mina snabba hjärtslag varje gång jag hör hans nycklar i dörren. All stress som antagligen leder till en för tidig död om jag inte kommer ifrån det.

Han är fortfarande blind inför sina egna beroenden. Samtidigt som mina ögon är helt öppna. Den krocken är skoningslös.

Jag har köpt nya saker till mitt vardagsrum. Mitt vardagsrum. Mina favoritdoftstickor från rituals. En ny möbel. Mannens garderober är nästan tomma. Det är dags för mig att ta plats i mitt eget hem och i mitt eget liv. Alltid med barnen vid min sida ❤️

Jag kanske ordnar en plats för meditation. Jag kanske köper ett staffli och börjar måla tavlor. Vem vet? Jag kan göra precis vad jag vill. Jag kan somna på soffan utan att oroa mig för att en full man ska komma hem mitt i natten och tro att det betyder att jag vill umgås/bråka. Friheten är enorm. Ja det kommer vara tomt ibland. Men jag ska lära mig att fylla tomrummet med saker som läker mig själ. Mitt och barnens hem ska fyllas med ljus och harmoni. Då kan vi orka med de problem som säkerligen väntar framför oss. För jag skiljs inte från en lycklig man just nu. Men jag hoppas att även han hittar ett liv som passar honom.

Kram till alla kämpar därute. Ge inte upp.

Lim
Minns att jag skrev ett citat

Minns att jag skrev ett citat förut som jag tycker stämmer in på så mycket.

"You can't keep dancing with The Devil and wonder why you're still in hell".

Menar inte att han är djävulen. Men alkoholen är det och den som väljer det framför en är inte någon vidare danspartner...

Knaskatten
SÅ GLAD

Underbara nyheter Lim! Så otroligt glad för din och killarnas skull! Äntligen! Hurra!
💗💗💗😸😸😸🙏🏼🙏🏼🙏🏼

miss lyckad
Äntligen..🙏🏻✨💫

Ta hand om dig själv nu på bästa sätt..Var lite egoist och sov när du är trött och ät något gott när du blir sugen..Kan mycket väl hända att du känner dig utmattad, förväntansfull, sorgsen om vartannat..Detta är ingen vanlig separation där 2 vuxna skiljs som vänner, så var det inte för mig iaf..Utan att man som mamma/kvinna/ a-beroende måste bli av med mannen som förstör för både sig själv och sin familj och dessutom riskerar att förstöra någons nykterhet..Jättebra att det äntligen blir lugnt för dig också..Små steg tunga dagar, jättekliv soliga dagar..Kramar..💕🍀🍀🍀

Lim
Tack knaskatten och miss

Tack knaskatten och miss lyckad ♥️♥️

Jag vaknade alldeles för tidigt imorse. Gick ut med hunden och drack en kopp kaffe. Sedan började jag packa saker som ska till mannens hus. Gick dit med saker också efter att mannen åkt till jobbet.

Jag ska försöka uppbåda lite ork till att fixa här hemma men först måste jag nästan vila lite. Är ju förkyld mitt i allt.

Vi umgicks allihopa i mannens hus igår. Åt middag tillsammans där. Kändes bra att vi gjorde det som en familj. Barnen tyckte till och med att det var riktigt mysigt.

Han är inte färdigflyttad än och han sov hemma hos mig inatt. Tar det successivt. Det är ju faktiskt ganska sorgligt. Mannen skojade och frågade om jag var glad men då sa jag faktiskt att jag är ledsen. Kändes lägligt att erkänna det. Han är inte ensam i sorgen över vår skilsmässa även om det här är vad jag vill.

Nu rinner mina tårar. Jag kastas tillbaka till minnen kring när vi flyttade ihop. Vi hade framtiden framför oss och jag var så otroligt lycklig. Så kär och så glad. Jag är glad för de minnena. Glad över att jag också varit lycklig med honom.

Hoppas vi kan fortsätta umgås såhär. Hoppas vi kan vara vänner. Hoppas han kommer att trivas i sitt nya hem.

Lim
God morgon.

God morgon.

Det blev en tidig morgon här idag igen. För tidigt.

Har inte gjort så mycket än men tänker snart dra igång. Men förkylningen sitter i andningen på nåt sätt så jag blir lätt utmattad.

Var i mannens hus igår igen. Även barnens kompis hängde på. Och barnen har berättat glatt för sina kompisar att deras pappa fått sitt hus nu. Snart vet hela grannskapet och det känns okej.

Tycker att mannen verkar rätt så glad mitt i detta förvirrade. Han fixar och grejar och skojar och skickar hjärtan på sms. Känner han kanske också en lättnad trots allt? Att han och jag från och med nu kan ha en mindre skadlig relation med mindre irritation. Jag mmsar till och med honom mina nya möbler osv... Trodde verkligen inte att det skulle bli så att vi samarbetar så bra med flytten. Vi har nästan roligt emellanåt. Eller inte bara nästan. Vi har det jättetrevligt?

5 månader av att bo ihop i en skilsmässoprocess har varit jobbig för oss båda antar jag. Nu får vi andrum. Och vi gör detta tillsammans nu. Värnar om att det ska bli bra för varandra. Är generösa mot varandra när vi delar upp sakerna. Inga sura miner.

Tyvärr blir det ju kaos där jag ska bo eftersom att det är här saker rycks bort och rotas runt. Skräp från möbelkartonger, gamla saker vi knappt visste vi hade som står lite här och där och måste kastas. Dammråttor som letar sig fram.

Nu är jag i valet och kvalet kring hur jag ska börja min vecka. Jag är förkyld och utmattad och mitt i den absoluta separationen. Men jag är också i extra behov av en bra lön. Ska jag sjukskriva mig två dagar eller ska jag försöka orka med arbete parallellt med detta samt förkylningen. Jag vet inte riktigt vad som är smart i längden. Vad blir hållbart...?

Förresten måste jag bara skriva som en påminnelse till mig själv att mannen drack i torsdagskväll som jag misstänkte. Hörde honom börja öppna öl i vardagsrummet. Han höll sig rätt så tyst men varje burk hördes. Dagen efter när han och hans kompisar började bära ut möbler så stod det 6 starkölsburkar på golvet. Från och med nu behöver jag inte se sånt igen. Det är ju faktiskt helt underbart.

Ha en härlig söndag där ute. En nykter söndag är den bästa söndagen ❤️😍😘 I nykterheten finns din andra chans 👌kom ihåg det! ❤️

Lim
Hejsan allihop...

Hejsan allihop...

Det känns så overkligt allting.

Mannen har sovit sin första natt i sitt nya hem. Jag vaknade mitt i natten av att jag grät i sömnen.

Men jag tycker att flytten har gått så oväntat bra. Barnen har haft roligt och trots röran lät jag dem ha en nattgäst på lördagen.

Nu har jag redan fått bra ordning hemma förutom i ett rum som ska bli dagens projekt. Städat, rensat, skurat.

Känner mig åter igen ytlig som upplever att renheten och ordningen känns så viktig. Det är som att jag återfått orken hemma. Har rengjort ytor jag inte ens orkat tänka på det senaste året eller två. Eller jag har tänkt på det men förträngt det för min energi har behövts till allt annat.

Jag har massa att göra i utemiljön men det får komma när våren börjar. Det blir lätt för mycket på en gång.

Jag har drömt om att leva i ett städat hem. Antagligen för att jag upplever att jag ALLTID städat så mycket men aldrig nånsin kunnat njuta av ett städat eller rent hem. Min dröm har varit att kunna bjuda en granne på kaffe spontant utan att först se mig omkring och inse att jag först måste städa utan röran som trollats fram medan jag var på jobbet.

Jag har varit mkt i mannens hus och jag tror att det varit ett perfekt sätt att göra detta på. Samtidigt som nattens tårar tyder på att jag egentligen är ledsen också.

Men om jag ska fokusera på det som gör mig glad så är det verkligen mitt hem. Ett hem jag äntligen kan känna mig lugn i. Detta har jag längtat efter så otroligt länge. Jag är så glad för det.

Kram kram ♥️

Javelin
Vilken otrolig strid du har

Vilken otrolig strid du har utkämpat Lim! Förstår att det blir en tid av omställningar men till det bättre! Önskar av hela mitt hjärta att du och barnen får leva det rofyllda, lyckliga liv ni förtjänar och även att din exman hittar en mer harmonisk väg i livet. All lycka till er alla, det här är en milstolpe att minnas! ❤

Knaskatten
Åh vad underbart

Förstår att det säkert blir tvära kast mellan känslorna, men det är ju i grunden SÅ RÄTT. Det är inte ytligt eller smått att kunna glädjas åt ett rent och prydligt hem - tvärtom! Jag är också sådan som mår dåligt av röra och kaos och gillar att ha det vackert och ordnat omkring mig. Känna att jag har kontroll. Klart att du ska njuta!
Det blir ju mycket att fixa i början, men min erfarenhet är att det går så mycket snabbare än man kan tro. På bara någon helg får man ordning på det mesta. Sedan finns det ju alltid projekt att ta tag i, men du har ju resten av livet på dig! Stanna upp och njut och gör det i din takt. Nu är det du som bestämmer. Nu är det ditt hem. 😸💗

Pi31415
Vad härligt Lim,

nu har du kämpat dig i genom två separationer och är fri. Först från alkoholen, sedan från din man, som valde spriten framför dig och barnen. Du har varit klok och stark hela tiden. Bra jobbat!

Och du, nu går vi mot ljusare tider, med en vår och sommar framför oss.

Många varma hälsningar,
Pi31415

Sidor