Tack för ditt fina svar! Vi hjälper varandra. Jag är också en person som presterar (antagligen pga svag självkänsla, jag duger när jag bevisar det med yttre prestation. Jag kobbar med att duga, bara för att. Bara för att jag är jag.)
Vaknavacker.. jag håller med. Fantastiskt forum. Ibland är jag dock så uppslukad av mig själv och att hantera ångest så att jag inte har energi att svara andra. Jag läser mycket här men ibland orkar jag inte bidra. Mer ön med mitt eget.
En skön lugn vilsam söndag till er, oss alla!
??‍♀️??

Kom på en sak. Folk dricker inte fullt så mycket överallt som jag trodde när jag missbrukade. Jag trodde alla alltid var berusade så gott som överallt. För i min hjärna existerade bara alkohol.
?

Så bra jobbat JoYo! Angående ditt sista inlägg så har jag märkt precis samma sak, även att det finns så många som inte dricker alls. När man är i alkoholdimman så tror man att alla dricker och det är onormalt att sätta stopp efter ett/två glas eller att vara helt nykter. Men man är ju inte särskilt observant när man bara fokuserar på att få dricka mer hela tiden.

48 dagar av nykterhet.
Jag är så glad. Som att jag tillfrisknar från en sjukdom som jag är rädd för. Rädd att den kommer tillbaka.
Jag är så lycklig över nykterheten. Jag känner så starkt. För mina barn. Jag har nära till tårar varje dag. För att jag älskar mina barn så starkt. För att jag njuter, av enkla saker, fåglar som beter sig lustigt, katten som är så söt mot mig och barnen, blommor, shopping, träning, ja allt som jag inte riktigt kunnat njuta av. Allt har varit dämpat. Önskar att jag hade gett barnen nykterheten från start. Men jag mådde inte bra..... tänker att jag ger dem vad jag kan frånochmed nu. Jag ber verkligen om styrka och ett inre LUGN att aldrig mer falla i den där djävulska sjukdomen igen.
Jag har testat allt förutom medicin emot alkoholmissbruket. Jag tror att jag kan börja njuta av arbetet jag lagt ned. Jag vågar vara i mig själv nu. I svåra känslor och känslor av lycka.

??‍♀️??

sadsince1995

Den där jagande känslan inombords som du skrev om för ett tag sedan, den har jag också nästan hela tiden. Förutom när jag ”dämpar den” med annan stress från tex jobb. En ångest och oro som jag flyttar till olika områden - det finns alltid något man kan ha gjort, någon kommande katastrof jag orsakat genom en eller annan händelse eller oförmåga att leverera på topp, någons dåliga (inbillade) tankar om mig, något som kommer hända bara för att jag inte ältat oron kring det tillräckligt. Samt en stress kring att jag borde vara annorlunda, känna annorlunda, tänka annorlunda, orka ta tag i mer saker, vara lycklig eller åtminstone vara lite lugn någon jäkla gång och bara kunna vara i nuet. Mina tankar går på högvarv precis konstant men leder ingen vart. Jag känner igen mig i mycket du skriver. Och jag är glad för din skull. Det ger mig hopp.

Hjärna på högvarv. Ja, det känner jag igen! Som att jag ständigt löser något krux. Analyserar och funderar och känner en massa. Hinner med en massa. Gör tusen olika saker och får ofta höra ”hur hinner du?”. På jobbet är jag effektiv. Och såklart har jag funderat på om jag har en diagnos? Men uppfyller inte kriterier för nåt mer än ångest. Trauma. Flyktbeteende. Jag jobbar med att gilla ”tråkigt”. Inte fly eller hitta på nytt bara för att ha ett problem att lösa. För mig hjälper träning, konst, planera in små aktiviteter som ger glädje. Sånt som ger långsiktig bra känsla. Alkohol är kortsiktigt roligt (är det ens så roligt?) men långsiktigt livsfarligt.
Nä, livet är så skönt som nykter! Härligt att du känner hopp!
??

Tjohoooo! 50 dagar!!!
Jag älskar det nyktra livet!? Jag är fri!

Suget kommer, emellanåt känner jag att jag kanske kan dricka lite rödvin. Men nej. Jag vet att jag hamnar i helvetet igen. Och skulle ångra mig. Suget är godare än fyllan.
Kanske ska njuta av suget i sig? Kanske där det sitter. I psyket. I fantasin är vinet oslagbart njutbart. Eftersom vi kryddar med fantasi. Glömmer hur kort tid (20 min?) man känner det första sköna. Sen börjar jakten på mer bra känsla. Den kommer aldrig. Trots att man häller i sig en liter. Tvärtom, känslan blir bara värre.
Sen ångest, hjärtklappning, dålig sömn.

Nä, nog analyserat för idag. Jag njuter av livet nu. Allt känns så starkt! Med alkohol i blodet är man faktiskt alltid avtrubbad.

Det är skönt att leva livet fullt ut.

Mål nr 2: februari. Inte där än!
Men njuter och firar dag 50! ??‍♀️?

Nu ska jag gå på ett pass core på gymet. 30 min styrka. Inget pulshöjande idag. Känner stress.
Ha en fin torsdag! ???‍♀️

Alltså, vilken kämpe du är. 52 dagar. Snart två månader. Du är så himla bra. Tack för boktipset. Har börjat läsa lite i den, ska försöka ta mig tid att fortsätta.

Trevlig helg och kram på dig

52 dagar i nykterheten!
När ska jag ta ett beslut om ”det vidare livet”? När vet jag att det här håller för evigt? Har kollat tillbaka,,,,hängt här till och från i 3 år och försökt sluta! Den här gången är rekord! Det känns bra nu. Kan jag lita på det här nu? Kan jag lita på mig själv? Kommer jag att sätta värde i mig själv? Kommer jag att hålla nykterheten ”foreverever”? Jag vill!
Jag vill VILL VILL VILL!
?????

Idag slår jag mitt eget rekord. 53 dagar är det mesta jag varit nykter (förutom under graviditet/amning).
Mår bra utan alkohol!
???

Stort, starkt och modigt! Och så härligt att läsa dina inlägg som vittnar om att Allt Är Bra. Jag ligger ju en vecka efter så du går först och får vara min förebild. Ha en fin kväll! ???

Så himla skönt, bra jobbat!! Du är superduper duktig? Följt dig längre än du nog vet, läste dina tidigare inlägg när jag ännu inte skapat inloggning här. Nu fortsätter vi, starka som björnar??
Kram?

54 dagar i frihet! Utan den tunga svarta spökfilten doppad i sprit tyngd över mig.
Jag har öppnat mina ögon. Jag ser klarare för varje dag. Och jag gråter, varje dag! Jag får insikter, jag får upp minnen, jag känner sorg över gamla barndomsminnen, tillåter känsla och minne kopplas samman. Förstår den och tillåter mig att känna. Flyr inte under den tunga spriten mer. Jag gråter av lycka, av tacksamhet, av sorg och förluster i livet. Men mest av glädje! Tänk att livet gav mig en ny chans att vakna!! Mina barn fick tillbaka sin mamma! Jag är vaken! Jag älskar livet! Tack tack tack! För att jag slipper den tunga ångesten, rädslan, abstinensen och all skit spriten förde med sig!
Kämpa på allihop!
???‍♀️?