Gratulerar till 53 dagar i klarhet.
Vilket fint jobb du gör för dig själv och oss andra som följer dig här på forumet?/Pilla

Åttonde vita helgen. Så skööönt!?
Läser på hela tiden. För att visa mig själv empati... Om vad ett beroende faktiskt innebär både psykiskt och fysiskt. Det här med postakut abstinens. Den kan vara mellan 3 och 12 månader.
Hade förväntningar på att jag skulle må jättebra efter två veckor typ. Nu har jag varit vit i 55 dagar är det väl... och det är i sanning inte många dagar jag varit pigg och rask.
Det tar tid att bli återställd. Alkoholismen möblerar om i hjärnan, dopaminnivåerna blir lägre då alkoholen som gett kickarna inte inte dricks längre. Serotoninet är lägre. Även glutamat som påverkar sömnen påverkas och man kan få sämre sömn...
Finns ju självklart saker man kan göra för att må bättre. Som motion t ex.

Vi som kämpar, vi måste ha empati för oss själva. Tar tid att bli ok igen efter den misshandel vi utsatt oss för. Vi måste fostra om våra hjärnor så vår känslohjärna inte styr över våra pannlober, då kan vi övervinna impulser och ta kloka beslut om att inte dricka.

https://youtu.be/OqUg9ehXiYw

Härlig lördag till er alla fina, tusen tack för pepp och stöd❤ Kram?

...Andrahalvlek, Pilla och Vinäger!?‍♀️
Tack snälla för att ni finns, ni hjälper mig att fortsätta vakna vacker! Skulle inte klara detta utan er?
Vartenda nykter dag är jag så tacksam för. Snackar med mig själv och lovar mig en fantastisk vit vår och sommar!
Let's go!!?????

Det är jätteviktigt att vi alla får veta att det tar tid innan hjärnan har läkt sig efter de alkoholskador den fått. Att vi får veta att det inte är en quick-fix att sluta dricka, och att vi måste ha tålamod.

Tack för att du delar denna viktiga kunskap!

Och grattis till 8:e nyktra helgen!

Tack själv!?
Nu fattar jag varför min hjärna varit så inställd på alkohol. Varför jag var som en robot och åkte runt som i en karusell i att bara dricka. Hjärnan vänjer sig vid kraftiga dopaminduschar av alkoholen och när man slutar dricka blir livet såå tråkigt... skönt att veta vad man kämpar emot.
Tålamod är ordet! Kram?

Till dina dagar och tack för att du finns här och peppar, delar med dig.
Jag håller på dig! Kram ???

Tack för att du delade med dig av föreläsningen.Det var mycket tänkvärt i den för mig?
Ja visst är det skönt att inte vandra ensam utan att vi kan uttrycka oss ärligt här på forumet så Tack själv Vakna Vacker?/Pilla

Kommer nog dröja innan jag slutar räkna vita dagar. Blivit något av en hobby?
Bättre hobby än att dricka alkohol! Dag 57 idag.
Blev en hektisk söndag med mycket stress. Så är det ju ibland. Får gå till jobbet och koppla av... not. Men det reder sig?
Ha en bra måndag, tack för ert fina stöd?

...för text och länk!
Jag räknar också dagar! 55 idag! Så bra hobby! ???

TessMa

Håller med, livet blir tråkigt utan a. Hade aldrig tråkigt när jag satt där med min vinpava på kvällarna.? Men har fattat beslutet att det är ok att livet är tråkigt ibland. Det kommer att bli bättre med tiden. Har förnyad erfarenhet av vinkvällar och efterföljande morgons baksmälla. Väljer tråkigt alla dagar i veckan framför baksmällan dagen efter. Ha en fin kväll☀️

När det gått typ ett halvår JoYo? Då känner vi säkert fördelarna med det vita livet på riktigt?
TessMa när du skriver så där så undrar jag hur att hur i hela friden kan livet vara roligare när man sitter därmed sin vinpava? Snacka man har haft hjärnan utackorderad till dopaminkickarna... Nu tar vi tillbaks den och kämpar för att må bra på riktigt?

Hoppas ni har en bra kväll. Kram?

Vi är ett himla bra gäng runt 50+ dagar här ?
Upp och ner, tråkigt, jobbigt, härligt, och så mycket erfarenhet.
Tacksam att få kika in, och vara en del av allt detta fina.
Tack ☺️

Ja, visst är vi! Kunde inte vara bättre? vi läser, är glada och ledsna, lär och reflekterar tillsammans... och så har det ju kommit ett gäng nya också.
Tack till dig och ha en bra dag??

Fortsätter stark och ömtålig och glad samtidigt.
Får kontakt med mig själv helt enkelt. Vaknat vacker 1 månad och 4 veckor. Det vill säga 60 dagar.

Känns fantastiskt bra och samtidigt vet jag att min dopaminkicksberoende hjärna kommer att snacka med mig... fredagkväll. Vin under matlagning, till middagen och till tv tittande, en whisky eller två. Och sedan slockna i soffan och vakna lördagstrött och bakis?

Inte värt det eller hur? Näää stark som en björn.
Kram ????

Vakna vacker?så galet bra jobbat?? tänkte på det när jag gick upp. Startade kaffet,tände ljus måendet är toppen. Så här vill jag vakna imorgon?

Tack snälla ni? Alltså, det känns overkligt bra. Så annorlunda mot de gånger jag tidigare slutat. Då har jag haft ett mål i vita dagar och börjat dricka igen. Denna gång är jag så medveten om att dricker jag igen funkar det på sin höjd några veckor sedan går det åt skogen... igen och igen.
Så himla bra att läsa på om alkoholen och inse saker och både gråta och skratta åt eländet? och sedan se framåt??
Grattis till er också för era vita dagar???

Så enkelt tror jag att det är i det svåra. Du har accepterat att du inte kan dricka alkohol mer. Du har sörjt det faktumet och förhållit dig till det. Läst på om alkoholens påverkan, tagit del av andras vittnesmål, och samlat på dig fakta nog att boosta din motivation. Och du har landat i att du inte bara får dricka mer, du vill inte heller dricka mer eftersom konsekvenserna är för hemska.