Tacksam för min 55:e nyktra dag! Terapeuten är bäst. Hon är min krycka. En dag måste jag gå själv.

Hur jag än försöker kommer jag alltid ligga fem dagar efter dig, så skönt att ha en klok och modig förebild! Kryckor är för övrigt toppen. Kram ?

Tack! Men jag hakar på er andra oavsett hur många dagar/steg man tagit. Ni är värdefulla! Jag lär mig massor av er andra! ???‍♀️???

Livet är skönt. Skört. Stilla. Stormigt. Jag surfar på. Allt ok! Vi lever här och nu! Det bästa är att leva nykter! Börjar känna att beslutet är en livsstil jag trivs med.
Någon sa 21 dagar för att bryta en lätt ovana, 66 dagar att bryta en svårare ovana.
Så mitt mål (2 månader) är på lördag 29/2 (en dag extra med skottåret) och målet 66 dagar är 6/3. Sen då?
Nästa mål: mars

Nykterheten är inte bara en kamp mot en djävulsk sjukdom. Nykterheten är en personlig utveckling. Jag lär känna mig själv igen. Och jag får så mycket av livet. Som alkohol tog från mig.
??‍♀️?

Det låter så himla nice ? Ser verkligen fram emot att jag med facit på hand kan se hur jag har utvecklats under min nykterhet ❤️

Andra trauman i mitt liv har lett till enorm personlig utveckling, men färdig blir man ju aldrig liksom.

Blir lätt irriterad på människor som säger ”men det är sådan här jag är” när man ber dem tänka/agera annorlunda i vissa situationer. (Min mamma tex ?)

Sådan vill jag inte vara, jag vill utvecklas hela tiden. Bli klokare och klokare med åren!

Förstår dig gällande irritation över folk med attityden att man inte har ett ansvar för hur man är. Alla kan förändras om man är villig nog och nyfiken. Jag tycker det är intressant med beteende och psykologi, hur man kan bli en bättre version. Man ska inte ge upp! För mig funkar att ha ett långsiktigt tänk, och ta små steg varje dag. Ibland tröttnar man, stannar upp, klagar, vilar, gör snedsteg, samlar krafter och reser sig med nya krafter och kunskaper.
Vi kör på! Vi vet vad vi vill!
??‍♀️?

58 dagar. Tankarna på alkohol kommer mer sällan. Jag tänker mer på allt roligt jag vill göra. Jag vet att den här nykterheten, den här glädjen och tillfrisknandet kan förstöras av en enda droppe alkohol. Så länge jag låter kroppen vara utan giftet är jag fri! I helgen ska vi ut!!! Middag och kväll med vänner ute. Ska bli roligt! Ingen vet att jag är nykter nu. Jag ska leva som vanligt! Fast utan alkohol. Får se hur jag svarar om nån måste fråga varför jag inte dricker.
??‍♀️???

59 nyktra dagar. Ännu en nykter fredag.
Suget kom. Mannen har börjat igen. Först nån mellanöl ibland, sen starköl, en, flera, nu är de hemma igen. Starkölen. Men jag struntar i dem. Är man allergisk mot nötter struntar man i dem. Jag är allergisk mot alkohol.
Tur att det finns så himla mycket saker i livet som faktiskt är bra för kropp och själ! ??

Att vara allergisk mot alkohol och jordnötter kan nog skada en lika mycket, om än på helt olika vis, om man dricker/äter det ?

Själv har jag blivit väldigt förtjust i alkoholfri öl. Drack mig aldrig full på öl, bara på vin. Två-tre alkoholfria öl en fredagkväll ihop med lite ölkorv och grönmögelost är perfekt fredagsmys ?

Idag köpte jag ett alkoholfritt rött vin av ren nyfikenhet. Tog två sippar, hällde ut hela flaskan. Apäckligt ? Inte ett dugg likt vin i smaken, och dessutom äckligt.

Köpte ett vitt alkoholfritt vin också. Det står på kylning. Återstår att se om det också åker ut i vasken ?

Jag tänker göra lite iste också i helgen. Tydligen behöver jag något att sippa på framför tv:n, vanans makt är stor!

Jag gillar kolsyrat vatten att sippa på i soffan... ? Nya smaken Passion??
Saltlakrits, choklad och nötter. Perfa!
Imorgon kväll blir det frukttallrik!
Det finns ett alkoholfritt rödvin som är gott, enligt mig. Kan återkomma med namnet,,,när jag kommer på det!

Ska fira med middag och kväll ute! (bara jag i sällskapet som vet att jag firar?)

Börjar nog med ett glas vin till maten. Ett till. Och så en drink. Kanske mer vin till bordet. Och ska vi inte ha en whisky att smutta på?
Så brukar det vara. Kanske jag i min alkoholistdimma felaktigt bedömt det som en massa drickande. Kanske alla egentligen smuttar på sitt glas. Bara jag som varit i en dimma bland en massa glas huller om buller. Vinglat och pratat högt om konstiga saker. Tänk om alla beter sig ganska normalt. Haha. Ska bli intressant att uppleva. Jag rapporterar vidare om det nyktra livet!?

Härligt! Bra jobbat?? Så skönt?
Trevligt att fira ute. Du får berätta vad du drack för gott sedan?
Måste fråga, vad går du för typ av terapi? Känner jag borde fixa något jag med.
Ha en trevlig lördag! Kram?

60 dagar, en stor bedrift,
Men tänker att det är så mycket ”mer” i din beskrivning av din nykterhet som är fantastiskt att få ta del av. Inspirerande och något jag har stor glädje av! Ha en fin firar-kväll. Själv firar jag med städning i hus som ligger mot blåsigt hav = mkt intressant hur det kan bli stökigt helt av sig självt ?