Vill inte - kan inte

Vill inte - kan inte

Profile picture for user Fenix

tips, utfört härmed och ölen finns numera hos någon säkert förvånad EU-medborgare som tog hand om ett par kasssar tomburkar:-) Kan ju komma till pass en kall fredagskväll!

Profile picture for user Fenix

för pepp! Hur har det gått för dig, såg att du inte skriver mkt på din tråd längre?

Profile picture for user Crna macka

Bara fint om du menar mig, inte en droppe på 229 dagar. Har fungerat väldigt bra, har gjort vad jag förutsatt mig att göra. Tog hjälp och använde mig sedan av den. Har försökt och misslyckats 1000 och engång eller så. Jag tror jag tröttnade på att alltid förlora, tänkte som väldigt många andra att jag skulle kunna lära mig att dricka normalt och på så sätt vinna över alkoholen. Nu vinner jag varenda dag, alkoholen har inte en chans så länge jag inte tar första glaset.

Bara att slippa all bakfylleångest, bättre relation till mig själv, fru och nära och kära. Bättre på jobbet, mer pengar i plånboken.
Det har helt klart varit värt allt slit. Borde väl insett det tidigare, men man vet vad man vet tills man vet något annat.

Mvh

Profile picture for user Fenix

tack för kommentar! Jag tror väl också någonstans att jag ska kunna dricka normalt och vinna över alkoholen, trots att jag fått bevis på motsatsen så många år. Enkelt egentligen, inte det första glaset, inte av någon anledning.

Profile picture for user Crna macka

Det var det som gjorde det så svårt, det där första glaset. Många gånger gick det bra och det blev som jag tänkt men många gånger fler gick det åt helvete. Naturligtvis var det de bra gångerna som fastnade, de dåliga var bara "otur".

Sen är jag uppvuxen med Dallas, så min bild av vuxenlivet var att ständigt snurra en whiskey i handen. Det och skapligt dåliga val, inte lyssna på andra, kunna bäst själv gjorde att det blev som det blev.

Men det var då, jag är helt nöjd med vart jag är idag, och så nöjd att polletten äntligen ramlat ner.

Mvh

Profile picture for user Dee

Sticker in huvudet när jag ändå är här inne på forumet, tänkte posta en tanke av kraft, mod och styrka till dig!
Hoppas det går bra för dig, och att du jobbar på i programmet!
Hur tycker du att programmet är?

Jag tar mig igenom en ganska toppig berg och dal-period för närvarande, ena dagen är det skitjobbigt andra dagen skitbra. Därför väljer jag att inte hänga här för mycket, tycker jag läser om återfall titt som tätt och det bygger inte mig de dagar det är kämpigt.

Mod och styrka,
Dee

Profile picture for user Fenix

Dee åter för att du kommenterar i min tråd. Nykterheten har inte varit spikrak, men jag tror ändå programmet påverkar mig i rätt riktning. Idag är en sådan där bra måndag när man vaknar nykter och har en ny vecka framför sig. Jag lyssnar på dig om berg- och dalbanor och förbereder mig på att det förstås kan bli så. Men ingen alkohol i världen gör sådana resor bättre. Ibland funderar även jag om jag läser för mycket på forumet, kanske bli jag fast i alkoholvärlden för mycket. Får fundera på det. Kram /Fenix

Profile picture for user getfree

Hej Fenix! Letade upp din tråd och ser ju att du varit här länge, men sista inlägget 27.e maj. Ska ärligt säja att jag inte läst alla 1300 inlägg :-) men glad att du tagit dig tid i min tråd. Värdefullt för mig som ny, när någon av er gamla rävar tar sig tid! Tack! sista inlägget skriver du att "nykterheten inte varit spikrak". Nej, det ska gudarna veta! Själv börjar jag bli ett proffs på både att sluta och börja igen.
Jag har precis som du, funderat på om man blir lite för fixerad vid alkoholen genom att alltid vara på forumet. Å andra sidan har jag varit fixerad vid alkoholen ändå.
Då genom att dricka. Bättre att vara fixerad och skriva om det!
Kram på dig!

Profile picture for user Vinäger

Hoppas att din vecka fick fortsätta lika bra som den började. Kul att se dig, även om det som vanligt är med blandade känslor man säger det.

Kram

Profile picture for user Dee

Kom plötsligt att tänka på dig när jag var här inne och surfade ?‍♀️
Hur har du det!

Stor kram,
Dee

Profile picture for user Fenix

för att du och Vinäger ( m fl) tänkte på mig. Det gick inte utan hjälp, så nu har jag börjat med antabus på vårdcentralen för att slippa tänka på alkohol. Så underbart att somna nykter och vakna nykter. Inne på vecka tre nu. Då är det läge att tänka på framtiden och träffen nästa år, vill gärna se er igen och förhoppningsvis fler som man kollat under alla år på forumet. Ska börja skriva lite här nu, när hjärnan börjat återhämta sig efter att ha varit marinerad i alkohol så länge. Kram!

Profile picture for user Vinäger

Vad kul att jag råkade se ditt inlägg nu. Så glad för din skull. Att ta hjälp är inget nederlag, tvärtom. Det visar på styrka och mod. Så värd du är detta nu.

Ser fram emot att ses i februari.

Kram

Profile picture for user Fenix

att se dig i min tråd! En bra början på söndagen. Otroligt att jag varit nykter i tre veckor, inte hänt på de två senaste åren. Det där med abstinens tror jag är klart överdrivet, det handlar om hjärnspöket som kräver påfyllning. När man väl bestämt sig, och som i mitt fall inte kan dricka, så är både sug och abstinens som bortblåsta. Tänker förstås på alkohol ibland, men utan känsla av saknad. Tvärtom är det än så länge fantastiskt att slippa skiten. Ska bli kul att ses igen!
Karm

Profile picture for user Mrx

Blev glad när jag läste att det går bra för dig. Det ska bli nice att ses på träffen igen. Tänk vad fort tiden går. Fattar inte att det redan passerat 1 år sedan sist.
/Mrx

Profile picture for user Fenix

tiden löper på i rask fart. Träffarna i Stockholm kanske en bra tidsmarkör för att se vad som händer i livet och inte minst med alkoholen. Inser att året som gått måste bli mitt sista med alkohol om jag ska leva ett hyfsat liv resten av mina dagar. Vi ses, Fenix

Profile picture for user Fenix

fyra nyktra veckor, otroligt! Än så länge ingen saknad av alkohol, Otroligt vad veckorna rinner iväg. Ha en bra helg alla kämpar där ute! /Fenix

Profile picture for user svagis

Som svar på av Fenix

Fenix, du skriver "låt andra dra lasset och skapa feststämning så hakar jag på" och precis detta märkte jag när jag var ute med jobbet för en vecka sedan. Vid bordet satt 10 pers. Längst inne vid fönstret satt 2 manliga kollegor som drack öl och pratade intensivt om golf, men bara med varandra hela kvällen. Vid mitten av bordet satt chefen och jag bredvid honom, mittemot en kvinnlig kollega. Det var bara jag och den kvinnliga kollegan som "höll igång feststämningen" för hela bordet, berättade historier, ställde frågor till de tysta och skämtade. Egentligen hade detta inget med alkoholen att göra, de flesta drack något glas eller två, även jag. Men det var ingen av de andra som var några sällskapsmänniskor, som bjöd på sig själva. Kvällen slutade tidigt, vi åt tillsammans och efter 2 timmar avslutade vi och åkte hem. Det hade faktiskt gått precis lika bra för min del att dricka julmust eller mineralvatten, jag är ändå en sällskapsmänniska, så varför avstod jag inte alkoholen? För när jag kom hem sedan så drack jag 2 starköl till innan jag somnade. 2 dagar senare bestämde jag mig för att bli nykter och här är jag nu på min 5:e nyktra dag :)

En del är mer pratsamma av naturen, andra tar till alkohol för att FÖRSÖKA bli sådana när det är fest, men jag har ju bara druckit "för att alla andra gör det"....mitt problem kommer senare, när jag kommer hem, DÅ kommer mitt alkoholsug på allvar. Lärdom: Bäst att undvika alkoholen helt och hållet!

Profile picture for user Fenix

för kommenterar i min tråd, visst är det så att man ofta kan avstå från alkohol och ha samma eller bättre utbyte av en tillställning. Sedan kommer alkoholen fram när man kommer hem och kan dricka som man vill. Men inte nu längre för min del, firar faktiskt fem veckor i dag och det känns jättekul, Hela julen blev en höjdare med familjen i en fjällstuga. Saknade inte drickande alls, man desto trevligare att vara chaufför på morgonen varje dag, pigg och utvilad.

Profile picture for user Charlie70

Som svar på av Fenix

Grattis till dig Fenix, bra jobbat!!! Jag har inte last hela din tråd. Den sträcker sig över många år vad jag kan se. Darför tanker jag också att du ar en person som kan bidra med erfarenheter :-) Jag sjalv ar ny har sedan någon vecka.

Profile picture for user Fenix

se era peppande kommentarer när man kommer hem efter en vecka utan uppkoppling. Kram till er alla, och särskilt till de jag lärt känna personligt på träffen förra året. Så kul att se att ni är i fighting mode fortfarande! Strulan, Charlie70 och svagis, kul att ni tittar in i min tråd.

Profile picture for user Fenix

en liten uppdatering, mest för att inte min tråd ska hamna så långt bak att jag inte hittar den:-) I dag visar appen 46 dagar nykter, och nykterheten känns just nu naturlig. Ingen längtan till det destruktiva. Har börjat ta tag i vikten och hälsan, så jag ser fram emot det nya året. God fortsättning alla på forumet!

Profile picture for user Vinäger

Vad härligt att läsa att du är på gång på allvar. Det är din tid nu och det är du så värd. Äntligen!

Ses igen på träffen, ska bli SÅ kul.

Kram

Profile picture for user Fenix

läsa era kommentarer FinaLisa och Vinäger. Ja efter alla dessa år borde det vara min tid nu kan man tycka, Ser också fram emot träffen, kan ju bli en ny bra vana i stället för alkoholen:-)

Profile picture for user Fenix

här är min tråd för vad det kan vara värt. Har varit igång ett tag som du ser, dags kanske att gå vidare till ett vidare liv utan alkohol såväl i praktiken som här på forumet.?

Profile picture for user FinaLisa

Där var du, vad bra ? ?
Ska läsa på lite mer i din tråd, alltid kul med ett ansikte bakom tråden?
Men först blir det ??
Kram ?

Profile picture for user Fenix

FinaLisa för titten in på min tråd. Ska nog själv läsa den ordentligt när jag får tid, sedan kanske dags att gå vidare till vidare livet ?

Profile picture for user FinaLisa

Hej Fenix ? jag hann läsa de första 60 inläggen imorse.
Det var roligt med alla som gärna ville "dikta" till det?
Helt makalöst att du hängt här i 10 år!!
Kram ?

Profile picture for user Fenix

tio år! Men ändå värre, läste i en gammal dagbok jag hittade i en låda. Handskrivet från 1987 tror jag det var, Redan då förtvivlad över mitt alkoholmissbruk. Nu pratar vi mer än 30 år sedan. Det gjorde faktiskt ont, såg hur bokstäverna blev mer och mer otydliga ju fullare jag blev. Usch. Kommer nästan ihåg att jag satt och fyllnade till och skrev ned, som ett fyllesnack fast på papper. Desto gladare att jag är nykter idag och ännu så länge ingen längtan alls till att dricka. Ska nog börja läsa i min egen tråd också, om jag vågar?

Profile picture for user Fenix

bara klistra in info i min egen tråd om eventuell flytt, annars hittar jag aldrig igen inlägget efter en tid:-)

Hej Fenix!

Tittar in snabbt för lite praktisk info.
Du funderar på att flytta din tråd, för att hitta den klicka på ditt eget användarnamn, så finns en rubrik med startade forumtrådar. Vill du flytta den, klicka redigera och välj vilken tråd du vill flytta till eller skriv här och anmäl ditt eget inlägg så hjälper någon av oss här på admin dig så fort vi kan :)

Varma hälsningar,
Rosette

Profile picture for user santorini

Som svar på av Fenix

Så länge man har vetat och känt att man dricker fel. Att alkoholen styrt ens liv. Jag har också anteckningar från långt tillbaka. Tror jag kände redan från början att mitt drickande inte var normalt, fast jämfört med de sista åren var det ganska beskedligt. Man tycker det skulle varit enkelt att se det men inte. Beroendehjärnan är så manipulerad. Vi får vara glada att vi är nyktra nu helt enkelt.

Profile picture for user Fenix

Ja, nu är nog en bra tid att flytta till en ny kategori, efter mer än tio år på forumet:-) Min app på telefonen säger mig att jag på söndag varit nykter 100 dagar, och jag vill fortsätta att vara nykter. Det sägs att tre månader är en tid när man får vissa svårigheter, och det stämmer rätt bra. Förra veckan kom några dagar med sug och längtan att bedöva mig. Insåg dock att det även berodde på lågt blodsocker och trötthet. Men känslan var densamma, en påse öl och vin skulle lösa problemen. Som tur var varade det bara ett par dagar, så nu återstår bara de vanliga problemen med kost och övervikt:-) Kram till alla, /Fenix

Profile picture for user Dee

Jag vill bara säga: Fan va du är bra!
Tre månader va riktigt slitit vill jag minnas, men du har ju ett av svaren: regelbunden kost är ett av dom!

Du förgyllde min kväll med ditt inlägg, fortsatt mod och styrka till dig!

Stor kram!

Profile picture for user FinaLisa

Grattis till den stundande ?-dagen!?
Bra att du motade bort suget när det kom! Precis som du säger beror det oftast på att man egentligen behöver äta något.
Så håll fast i nykterheten (haha, autokorren ville skriva nyktergeten)??.
Ja, den kanske man också kan hålla sig i!
Ha en fin helg Fenix! ?
Kram ?

Profile picture for user Fenix

Dee och FinaLisa! Det är värdefullt att få ett gensvar här på forumet när man hör av sig. Fortsatt mod och styrka till er också, och ha en bra helg till att börja med!

Profile picture for user bo1995

Vilken otrolig kämpe du är!

Jag ganska ny här på forumet, trots lång nyckterhet.
Började läsa din tråd idag, så jag har en stund att göra.
Att du har skrivit här i 10 års tid visar på en stor vilja att förändra ditt liv.
Under mina 15 år av nyckterhet har jag lärt mig några saker, det här är vad som fungerar för mig.
Jag tar det lugnt och jag är försiktig. Om du bara visste vilken betydelse det har haft för mitt liv.

Grattis till stundande 100 dagen.

Mvh Bo

Profile picture for user Charlie70

Bravo Fenix! Har tänkt på dina 72 dagar som du hade vid Forumträffen. Att jag längtade dit. Ville vara lika långt framme som du. På söndag har jag 10 veckor (nästan 72 dagar ;-)) och du 100 dagar! Kan bara gratulera! Resten ordnar sig med tiden.
Kram!

Profile picture for user Vinäger

Du är ju bara så bra. Wow, mer imponerad går det knappast att bli. Efter alla år... Nu är du där.

Många kramar, du fina kämpe.

Profile picture for user Fenix

känns vara på sin plats. 117 dagar nykter idag. Men allt mer ofta börjar den lömska rösten viska förförande förslag, och jag inser nu att jag börjat använda sötsaker, choklad, ostbågar och annat som substitut för alkoholen. Smyger och gömmer godis, har dåligt samvete för det och så vidare. Läskigt, plus detta virus som också kommer med argument som att vad faan spelar det för roll, snart kanske du ligger där och drar sina sista andetag. Lika bra att ta sig några sista glas. Ja, ni hör, ni känner ju till den djäveln. Plus att solen lyser idag och jag har vårstädat på tomten. Mår riktigt bra, och det gäller nu att fatta att jag mår inte bra för att jag dricker, utan för att jag känner mig nöjd ändå. Förmodligen för att jag gör bra saker och inte dricker. Hur svårt ska det va? Bra att skriva ned några rader till er som vet vad jag pratar om. Nu känns det bättre och djävulen har cyklat iväg någonstans. Ha det bra trots virus och allt! /Fenix

Profile picture for user Rosette

117dagar! wow! Så bra jobbat. Du reflekterar högt här på forumet som en strategi att ta hand om det tillfälliga "sug" som uppstod, och vips cyklade det iväg. Bra gjort!

Önskar dig en fin vecka och helg!

Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Profile picture for user Andrahalvlek

Du vet och kan allt i teorin, och vet vad du ska göra för att få det att funka i praktiken också.

Det är läskigt att alkoholdjävulen gör besök dag 117 ? Jag är nykter dag 40 och har inte fått besök än, men det är väl för att jag är på min vakt. Aldrig släppa garden.

Godis som substitut är vanligt för oss beroendepersonligheter. Ett tips är att undvika snabba kolhydrater som socker och vitt mjöl i kosten, och godis väcker sug efter mer precis som alkohol. Samma triggers i hjärnan.

Boktips: Sockerbomben av Bitten Jonsson, fd alkoholist och sockerberoende.

Profile picture for user bo1995

Efter alla år utan Alkohol, så brukar djävulen hälsa på även mig på våren.
När uteserveringar öppnar, så kommer tanken på att det kanske går.
Men numera är det bara ett ögonblick, bara att skratta åt och be han dra.
Mvh Bo

Profile picture for user Charlie70

Jag var också sugen i går. Det där solskenet triggar igång grejer... Bra att du skriver här i stället för att förstöra din nu långvariga nykterhet. Jag har ett väntande blodprov inför nästa möte på beroendekliniken. Det hjälper mig också som den ögontjänare jag tydligen är.

Grattis till alla dina dagar och håll i!

Kram!

Profile picture for user miss lyckad

Är inte på långa vägar lika illa som alkohol..Men det är klart att man som beroende får se upp så vi inte byter substans..Då är vi på kroken ialla fall..Men godis gör oss inte personlighetsförändrade, vi förstör inte våra förhållanden, vi blir inte bakfulla, vi förstör inte för barn och familj..Så måste man ha något så tycker inte jag det är farligt att ”mumsa”lite..Sen kan man ju äta goda bär, skaldjur eller annat nyttigt och gott också..Mycket bra jobbat Fenix! Både med tid och i trädgården????

Profile picture for user Fenix

Alla för era kommentarer i min tråd. Blir både rörd och glad. Solen är en riktig trigger ger tydligen hjärnan signaler om goda stunder med combon av fint väder och alkohol. Gäller att genomskåda allt som hr A inte nämner de tusentals negativa följderna.

Profile picture for user mulletant

Som svar på av Fenix

Jag har nyss avslöjat min reptilhjärna som tankar trygghet med vissa livsmedel. Känns både lite.... hmmm förargligt, för att inte säga skämmigt, men samtidigt jättebra att se hur vi låter lura oss själva. Heja dig, håll taget! Skriv mycket! / mt

Profile picture for user Fenix

lite i en annan tråd som jag kopierar hit för att inte glömma. Tack Mulletant för inlägget om reptilhjärnan.
Värdefullt att läsa om ditt kämpande Kristina78! Just nu har jag 122 nyktra dagar, men tänker allt mer på att dricka. Går inte längre på vårdcentralen och tar mina antabus och då blir jag inspirerad av att läsa om dina 201 dagar. Till helgen skulle det vara möjligt att kanske dricka igen, och stor del av min vakna tid går åt att tänka den tanken. Men ju mer jag tänker på det, varför skulle jag göra det? Har läst bakåt i min tråd och herregud, jag vet precis hur det skulle gå och ett nytt halvår av bakfylla, skam, mer övervikt och så vidare skulle det bli. Jag är chanslös när jag tagit det första glaset, men reptilhjärnan manar på. Ska nu gå och blanda ut en tablett i ett glas och medicinera hemma i stället två gånger i veckan, allt annat vore förödande trist. Väx upp Fenix! (Jag kopierar detta till min tråd också så jag inte glömmer vad jag kom fram till under några sömnlösa timmar i natt.)

Profile picture for user Kristina78

Va kul att min resa inspirerar dig...det har ju inte varit lätt för mig alla gånger,men jag har ju bestämt mig ordentligt för att inte lyfta det första glaset.
Det kan komma ett sug nån gång ibland,men jag har lärt mig att det oftast finns en bakomliggande orsakt till det,och om jag bara identifierar vilken den känslan är och jobbar på att möta den istället för att försöka fly från den så brukar det gå bra.
Kan också säga att det gått flera veckor nu utan att jag känt nåt dig,ochvsen frihetskänsla är värd allt....så kämpa på,jag tror på dig :-)

Profile picture for user Mrx

Det var länge sedan jag läste något inlägg från dig. Är det den där lömska vännen som tagit över ditt liv?
/Mrx

Profile picture for user Fenix

såg din kommentar redan i maj men det var då redan för sent att svara. Jag hade druckit i flera veckor och ville nog inte visa upp mitt fall. Det hände som jag skrev om här i mars, nämligen att tar jag mig ett glas så vet jag precis vad som kommer att hända, och just det har hänt. Jag har druckit varje dag nu i ett halvår, mått skit mest varje dag, gått upp 10 kg i vikt och är livrädd för att ha dragit på mig någon leversjukdom. Tänker varje dag att nu måste jag verkligen sluta, men förmår mig inte ta steget utan står lik förbannat på bolaget varje dag innan det stänger. Kanske är det ett bra tecken att jag nu tagit mig in på forumet igen. Jag hoppas verkligen det.

Profile picture for user Kennie

Läs runt lite och se om du hittar motivation och inspiration, det går lättare om man liksom börjar längta till nykterhet, att vara på väg till något och inte bara från något om du förstår hur jag menar.. . Kan rekommendera Onkel F:s tråd på Förändra sitt drickande. Om du har slutat förut så vet du ju hur bra man mår när man inte dricker. Jag önskar dig lycka på din väg.

Profile picture for user Fenix

så väldigt mkt. Längta till nykterheten och inte ifrån drickandet, mkt bra tänkande. Har läst igenom Onkel F:s tråd och känner mig oerhört inspirerad.

Profile picture for user AmandaL

Tyckte också att Kennies kommentar om att börja längta gill nykterheten är väldigt bra. Och Fenix jag har också varit där du är, jag är på min tredje nyktra period nu så jag vet hur det är att behöva börja om. Men erövra dig själv och dina tankar igen. Det är du som bestämmer över dig själv och inte alkoholen, jag hejar på dig, vill du så kan du. Det har du redan bevisat tidigare ???

Profile picture for user Dee

Vad tråkigt att läsa om ditt nederlag. Både du och jag vet att det räcker med ett glas så åker man dit, jag hade nästan glömt av den tanken, så det var gott att du faktiskt påminde mig. Det tåls att tänkas på varje dag, även om jag har massa nykter tid bakom mig.

Du skriver att du inte förmår dig att stoppa ditt återfall, jag kan verkligen tänka mig in i känslan och situationen. På något sätt får jag mer och mer respekt för det där glaset och vad som kommer att hända, ju längre tiden går. Jag tänker att ett återfall nu efter snart 2 år skulle slita mer/vara farligare för mig än ett halvår in i nykterheten.
Problemet är ju att man börjar där man slutade liksom. Det är ingen skön upptrappning, som första gången, det är jag rätt säker på.

När du skriver att du inte förmår dig att sluta, undrar jag naturligtvis vad som egentligen skulle krävas för att sluta?
Du skriver att du är rädd för att du dragit på dig en leversjukdom, är det ett sånt besked som verkligen skulle sätta korken i flaskan?
Finns där andra sånna avgörande faktorer, som skulle kunna innebära att du faktiskt förmådde dig att sluta?
Fokusera på dom.

Din tid är nu. Din kamp är våras allas kamp.
Kan jag. Kan du.
Både du och jag vet att det är inget liv att leva som alkis, livet är nykter.

Mod och styrka, DU kan!
Stor kram från lilla Dee

Profile picture for user FinaLisa

Har tänkt på dig och de andra från träffen i vintras. Vissa är ju här regelbundet men du har inte synts till på ett tag...?
Tråkigt att läsa om ditt återfall men vad bra att du hittat hit igen.
Vi håller kontakten och jag hejar på dig precis som alla andra här!
Stor kram till dig ?
???

Profile picture for user miss lyckad

Ta fram redskapen du har i ryggsäcken Fenix..Läste precis mitt första inlägg på Forumet, det är från December-15. Du var den första som svarade mig!!Minns att jag först blev lite irriterad(eller rättare sagt min beroendehjärna) det ska väl han skita i om jag ska hålla mig helt nykter eller ej!! ?..Men när tiden gick så förstod jag bättre vad du menade..Att hålla sig nykter, för att se om man klarar av det helt enkelt..Nu vill vi andra gärna peppa dig till fortsatt frihet..Varm kram..???

Profile picture for user Fenix

med all respons!!!
AmandaL: Ja visst ska det vara så att jag bestämmer och inte alkoholen, alltid bra att bli påmind om.

Dee: Underbart svar, du kan verkligen formulera dig och ge kloka ord. Vi har ju faktiskt träffats två gånger live, och jag är så glad och imponerad över dina två år. Så tänkvärt vad jag ska fokusera på för att vilja sluta. Mkt att tänka på nu och min plan är att söndagen ska bli ett avslut på alkoholen. Ska bjuda en gammal vän som varit nykter i 33 år på middag och vi ska köra bil dit på söndag kväll så det inte ska finnas några alternativ. Så ska jag klara dag1.
Stor kram från stora Fenix!

FinaLisa: Ännu en vän från träffen. Så kul att du är kvar och kramar från mig!

Miss Lyckad: Varm kram tillbaks! Har följt dig och är så glad att du finns kvar här på forumet. Peppa till fortsatt frihet, så fint uttryckt!

Börjar känna hopp, så glad att jag återvänt till forumet.

Profile picture for user Mrx

Fenix, skönt att höra att du tar nya tag i kampen mot alkoholen. Du vet att du kan leva nykter och må bra. Forumet är ett bra ställe att hitta kraft för att orka stå emot suget. En dag i taget ?

Profile picture for user Fenix

Mrx och tack för dina rader. På söndag ska jag tillbringa flera timmar och bjuda på mat, samt köra bil, med en gammal vän. Han är alkis och har varit nykter i 33 år, vi brukar prata ibland om livet och alkohol. Det ska bli min start på en ny resa utan A. Längtar redan dit.

Profile picture for user Fenix

är Dag1 till ända. Var ute med min kompis alkisen som varit nykter 33 år och bjöd honom på middag. Körde bil och Loka är ett utmärkt alternativ. Blev älgstek med hasselbackspotatis, sås och gele. Mycket bättre än ett gäng starköl på pizzerian? Ska bli så skönt att lägga sig nykter för första gången på ett halvår. Räknar inte med någon vidare sömn, men det spelar ju inte så stor roll när man slutat jobba. Bra att ha en kompis som vet vad man pratar om. Det sista han sa var - Ring när som helst på dygnet om tankar på att dricka spökar. Önskar er alla en bra ny vecka.

Profile picture for user FinaLisa

Fenix, jag önskar dig också en bra vecka!! Fast jag vet att de första dagarna blir tuffa... Men du vet ju också...
Stor lycka till kram ???

Profile picture for user Fenix

för all pepp. Sov oroligt men ändå rätt hyfsat. Ja idag Dag2. Fantastiskt att kunna ta bilen i morse till ett frukostställe och börja dagen utan ångest och baksmälla. Nu måste jag hitta nya rutiner när inte dagen går åt att planera för inköp och sedan börja det tröstlösa drickandet.

Profile picture for user Charlie70

Måste säga Fenix att jag är superimponerad av din och andras outtröttlighet i kampen mot alkoholen! Skönt att du är tillbaka även om jag självklart hellre hört om en fortsatt nykter Fenix.

Kram!

Profile picture for user Fenix

för de orden Charlie. Nu inne på dag5 och det är verkligen svajigt i humöret. Har i alla fall börjat motionera för att få lite struktur.

Profile picture for user Fenix

för att du frågar. I helgen var vi på en miniresa med hotelövernattning, och det blev ett restaurangbesök med tillbehör och några glas på rummet . Inga orgier i alkohol, men så onödigt. MEN, jag ger mig inte, nu är det ny vecka och nya möjligheter!

Profile picture for user Tjalle

Ge aldrig upp Fenix. Alla kämpar efter sina egna förutsättningar och bara viljan finns så finns det hopp.
Allt gott/Tjalle

Profile picture for user Fenix

Tjalle och Charlie70 för uppmuntran. Ja det är bara att kämpa på, viljan finns fortfarande kvar!

Profile picture for user Vinäger

Och på mig. En dag är vi där, det är jag övertygad om.

Kämpa på nu, fina Fenix. ?

Eller kanske ska du inte kämpa så mycket, utan flyta med ett tag. Njuta och verkligen känna in de nyktra dagarna. Inte tänka så mycket på inte, aldrig, förbjudet...

Bara en tanke. Mig har det hjälpt i alla fall.

Allt gott till dig.

Kram

Profile picture for user Fenix

så jättemycket fina Vinäger! Det går inte så bra som jag önskat, men som du säger så en dag är du och jag där vi slipper kämpa så förbannat. Jag behöver nog börja med antabus igen, måste bara kolla levervärdena först. Kram!

Profile picture for user Vinäger

Behöver du ta hjälp av Antabus, så gör det. Vad som helst som underlättar nykterheten.

Som sagt, jag tror på dig. ?

Kram

Profile picture for user Fenix

Skrev ett inlägg hos Dee som såg ut så här:
Har idag äntligen kommit igång med antabusbehandling, siktet instället på att hålla på ett år så att hjärnan får en rejäl chans att bli av med det kemiska beroendet. Måste helt enkelt få ett stopp om jag inte ska bli sjuk på allvar av mitt missbruk. Känner lite hopp att jag tagit tag i detta nu. Blir väl lite jobbiga dagar nu efter att ha druckit mest varje dag det senaste året.
Finns inget annat än att försöka,
bästa hälsningar till er alla, Fenix

Profile picture for user Andrahalvlek

@Fenix Välkommen tillbaka! Klokt beslut att börja med antabus igen. Nu kan du inte dricka. Och under tiden som kropp och hjärna får en chans att läka kan du jobba med den mentala biten - så att du inte vill dricka mer.

Kram 🐘

Profile picture for user Charlie70

@Fenix Beundrar din ihärdighet från djupet av mitt hjärta! Finns det någon gräns för hur länge man kan/bör ta antabus? Kan man inte bara ta den resten av sitt liv om den nu funkar bra?

Kram!

Profile picture for user Fenix

Tack alla, blir rörd 😊
I morgon kommer min vän sedan 30 år, nykter alkoholist sedan lika långa tid, och övervarar att jag tar min antabus. I coronatider funkar inte längre vårdcentralen, men han blir min vårdcentral nu och två gånger i veckan ska vi träffas, ta en kaffe och mitt fall en sup antabus till den.

Profile picture for user Fenix

Ja, det är nödvändigt och jag är tacksam för det. Vaknade nykter en lördag morgon idag, den första på jag vet inte när och bara njöt. Nu har min fru blivit vittne till en tablett, och nästa blir på måndag. Sedan två i veckan ett år framåt enligt planerna. Ute på en längre resa idag ihop med frun, och kunde köra bil utan hinder. Hemma igen kom förstås tankarna på hur det kunde varit med 6-8 starköl i kylen. Men inget riktigt sug, vet numer att alkohol inte ger mig något som helst, det är bara mitt kemiska beroende som gör sig påmint.
Kram

Profile picture for user Fenix

En liten uppdatering! 16 mars första dag med hjälp av antabus. Nu två veckor i morgon och varje morgon är en njutning efter omkring ett års ständiga mornar med må dåligt. Tankar på alkohol, javisst, men inget riktigt sug eller längtan. Däremot längtan till nyktra helger. Fantastiskt.