Jag har tittat på dina Youtubetips. Väldigt bra och helt i rätt tid för mig måste jag säga! För egen del gäller just nu att impregnera mig med information om varför jag inte ska dricka mer. Jag tycker du är stark som dessutom kan ta tag i kosthållningen! Jag har gjort små förändringar, men inget genomgripande ännu. Tror det skulle bli för mycket för mig på en gång.

Kram!

Åh vad bra du känner dig hjälpt?Så glad för det? Jo nog måste nykterheten lixom tutas in i oss??
Jepp, allt har sin tid! Men för min del är jag rätt van med det där med kosten. Kört så periodvis rätt många år. Lite jobbigt i början och sedan rullar det på. Mår bra av det. Slipper matsug. Och faktiskt blev mitt alkoholsug mindre av det!
Gäller att hitta glädjeämnen så vi blir rusiga av det. Eller hur? Kram???

Senast jag var nykter en lite längre period var 2013. Det var för min familjs skull. Ville visa dem att jag kunde det. Hade sagt tre månader och tre månader blev det.
Kunde inte dricka snabbt nog när de tre månaderna gått!
Det var typ spränga målsnöret och jag var tillbaks på ruta ett på nolltid.

Då ville jag inte sluta.

Men nu vill jag. Vilken skillnad det gör!

Sov gott alla fina?‍♀️???

Stor skillnad mellan ”vill” och ”måste” eller ”besluta” och ”försöka”

Natti ?? I morgon är det en ny nykter dag☀️

Just det där att kunna se sig själv i ögonen i spegeln utan att känna självförakt är så skönt. Möter min egen blick stadigt. Så tacksam för det.

Tänker ofta på det att alkoholism är en sjukdom. Känner empati för andra men inte för mig själv. Var så arg på mig och mitt drickande.

Men nu mår jag bra?
Har ruskigt mycket att göra som så många av oss har. Hektisk vecka har det varit, hoppas få lite "glotid" i soffan. Vem av er skrev det??

Läser här varje dag. Ni alla är bäst?
Sov gott, nu går denna björn i ide' för natten??

Jag tar mig glotid så det kan vara jag som skrivit det. Finns inget bättre. OBS att glotid exkluderar skärmar, TV och annat. Jag dricker te och tittar ut i luften. Tror det är viktigt för oss alla att få sådan tid. Tid för reflektion och avkoppling. För en hållbar nykterhet.

Bra jobbat med allt VaknaVacker!

Kram!

Mår så bra! Återhämtar mig sakta men säkert?

Visst känner jag att något saknas i mitt liv. Och det är ju inte konstigt jag gör det... en så stor del av livet bestod av alkohol. Tankar-planering-köpa-dricka-få dopaminkick-glömma bekymmer-vara inne i dimman-planering... runt runt och runt! Kanske en liten kick i att dölja för familjen hur mycket jag drack också?

Vi alkoholister har obalans i systemet efter att ha druckit. Tar tid innan det är i balans o hjärnan skruvar upp det egna dopaminet. Det har hjärnan skruvat ned för alkoholen ger en så stor dos!

Dessutom verkar det vara så att vi behöver göra lite mer än andra för att få dopamin naturligt! Det är liksom därför vi blivit alkoholister...

Får börja utbilda mig till astronaut... eller börja hoppa fallskärm? Någon som hänger på?

Tänka utanför boxen är bra tror jag!

Inga planer på att dricka igen. That's it. Stark som en ?

Låter inte några glittriga alkoholtankar bygga bo i mitt huvud. Den här har hjälpt mig att förstå:

https://youtu.be/HfrUgyHmQ2g

Hur mår ni andra fina? Skall kika in hos er. Ha en fin helg i det vackra vädret?????

Härligt att höra att du känner dig stark som en björn! Jag ska kolla även på detta Youtube-tips från dig. De andra tipsen jag fått har varit oerhört värdefulla.

Nu tar vi en nykter lördag till!

Kram!

Grattis till 90 dagar!? Gött att du mår bra, det är samma här. Håller med dig i det du skriver, det
får ta sin tid innan man kan släppa tankarna kring alkohol.
Jag skulle vilja testa skärmflygning, ser otroligt härligt ut!??

Ha en bra lördag?

Stort grattis till 90 nyktra dagar! Stark som en björn är du verkligen.

Hoppa fallskärm skulle jag aldrig våga. Jag vågar knappt stå på en stol ? Jag är inte ett dugg äventyrligt lagd eller någon vinnarskalle alls.

Däremot har jag ett stort behov av att vara omtyckt och ”prestera” bra både på jobb och privat. Minsta problem är till för att lösas på bästa sätt, det är min fasta övertygelse.

Jag måste jobba på mitt good enough-tänk och inte ”överprestera” i alla lägen, för då håller jag inte i längden.

Men fallskärmshopp hoppar jag över ?

90 dagar och wow!
Bra kämpat. Och det tar tid, det erfar vi ju som live-experiment om inte annat.
Grattis, och önskar dig en fin lördag!

Så bra gjort.Tänk det som vi inte trodde om oss själva,det har vi inom oss.Grattis och tack Vakna Vacker,att du finns här gör att jag känner en gemenskap .Har du nåt mål ? Eller gör du som jag...?.bara köör i rätt riktning?
Kram Pilla

Charlie så bra du har nytta av det jag delat? Började ju leta orsaker till varför jag inte blev så förväntat pigg som jag tänkt mig. Och det fanns ju svar på det som tur är! Ja det blev en nykter lördag. Drack lite cider o somnade som en stock. Som vanligt?

Torn, ja det är så skönt det går åt rätt håll. Det viktiga är att hålla sig vit.
Skärmflygning låter ju kul! Fiske och skärmflygning, bra kombo?

Tack Andrahalvlek! Tror du är inne i en process där du jobbar med dig själv... precis som jag.
Vi får ett bättre liv på alla plan, vaknar till medvetande. Ett ben på stolen vi satt på togs bort när vi slutade dricka och nu bygger vi ett nytt.
Vi skippar fallskärmshoppandet?

Tack Boink och Se klart! Experimentet tar tid men det får göra det. Det är ju märkligt i alla fall hur man ändrar sig vartefter livet går... nu inser jag att vissa saker behöver bearbetas. Men inte ältas så klart, då fastnar man där?

Pilla, tack själv. Så gott du och de andra finns? Skönt vi kan stötta varandra! Värt guld.
Lade alkoholen på hyllan för gott 30 dec. Inte tvivlat på det alls men bearbetar och hittar vägar och sätt att tackla det som för mig är ett faktum. Olika i vilket läge vi alla är... Minska eller sluta för gott. Riktningen är densamma, så vi gör sällskap på vägen. Vi kööör?

Fortsätter stark som en björn?
Önskar en fin vit söndag. Kram??????

Alltid lite stressad inför omställningen till sommartid. Börjar jobba tidigt så det är verkligen upp i ottan. Men det gick bra.
Hehe har sovit på em både i lördags och igår. Familjen undrar hur det är fatt... de vet ju att jag inte dricker? Förklarade att jag är konvalescent ett bra tag till.

Så fantastiskt. Idag har jag varit nykter i tre månader! Inte tvivlat en sekund på hela tiden att jag klarar det??

Vet det gäller att ha en strategi annars går det till alkoholträsket igen?

Tack för ert fina stöd! Ha en bra dag o kraam?