Tack Andrahalvlek för tips! Det var väl ungefär så jag tänkte ta det, men är lite osäker. Som du säger Vakna Vacker, det kanske blir "skall du snacka om".? Det brukade vara ca en halv flaska vin på fredag och en halv flaska på lördag, men nu har jag märkt att det börjar närma sig 1 flaska per dag. (bara fredag och lördag)
Småpotatis om man jämför med vad jag bälgade i mig, (fast öl då) men grejen är att hon är gastric bypass opererad och gått ner mycket i vikt, och vad jag har läst kan det vara en riskfaktor för att bli beroende.
Hon dricker helt klart mest för att varva/ stressa ner från jobbet, då hon har ett väldigt stressande jobb. Och jag tänker att det kan finnas risk för att det kan börja bli vin på vardagarna också.
Jag lär ju märka om hon börja gömma mm, man är ju liksom expert på sådant ?

Jag glömde tyvärr att fråga efter namnet på det alkoholfria vinet ?

Kram

Har man gjort gastric är det ju extra viktigt att inte dricka för mycket. Då är ju rentav en halv flaska mycket tror jag.
Du kan ju vinkla oron från det hållet till att börja med. Omtanke är det viktiga.

Trodde jag var expert på att dölja men jag tror min familj hade koll?
Kram

Jag är ju inget föredöme då jag inte är helt öppen ens med min man. Däremot tycker jag att nykterhet ger nya möjligheter att vara öppen och ärlig, även i relationen.
Du kanske kan prata med din fru med det som utgångspunkt, att det också är en omsorg om er relation, att ha ”koll” på varandras mående vare sig det alkohol eller förkylning.
Kanske är det även så att våra partners varit mer eller mindre styrda av våra resp dryckesvanor att de kanske ”äntligen” kan dricka utan att ha koll på oss?
Min man dricker mindre nu, dvs aldrig, på vardagarna, där var jag helt klart den som drev på. På helgerna ungefär som vanligt. Tror jag. Hade väl främst koll på mitt eget drickande förr... lyssnade på Annie Grace boken som menar att det inte finns förutbestämda beroende-typer, vi kan alla trilla dit.
Vad fint att du är uppmärksam på din fru och hur hon har det!

Kan ju mycket väl vara så som du skriver Se Klart med om att hålla kollen. Det hade jag inte tänkt på! Fasen du är så smart ? Bra,nu har jag lite att fundera på. När man inte behöver tänka så mycket på sitt eget drickande mer så dyker det upp annat. Jäkla alkohol, den som uppfann alkoholen borde aldrig blivit född?
Tack alla vänner! Nu måste jag ut i solen lite.

Kramar

Jag var bjuden på middag förra helgen och min vän frågade vad jag ville ha att dricka till maten.
Alkoholfritt rödvin kan jag ta sa jag. När jag druckit ur glaset och det var dags för påfyllning så sa
vännen med allvarlig min: Oj, det stod visst inte 0,5 procent på flaskan, utan 13,5 procent! Jag hann under några sekunder att tänka: Shit, nu är det kört och nu är jag tillbaka på dag noll, helvete! ?
Men så började han skratta och sa: ha-ha, jag bara skojade.

Jag må känna mig stark i att inte vilja dricka alkohol, att inte ta det där första glaset. men jag är livrädd för att råka få i mig det av misstag. Litar inte på att jag ska klara det utan att känna sug efter ett andra glas.
Läste här om någon som efter ett halvårs nykterhet tog ett par glas vin och dagen efter började dricka vodka och sedan var autopiloten på mot systembolaget igen.Tror att jag skulle kunna reagera likadant.
Så jag kommer hädanefter vara väldigt noggrann när det finns risk för att man råkar få i sig "giftet" av misstag.
Jag vill absolut inte råka ut för ett ofrivilligt återfall.

Jag har inte varit inne alls mycket här på ah de senaste dagarna, på gott och ont. Det som är bra är att jag knappt tänker på alkohol överhuvudtaget. Det som inte är bra är att jag saknar att se hur det går för alla andra här. Jag har ju varit inne och läst här många gånger dagligen i flera månader, och har ju liksom fått "kompisar" som man vill att det ska gå bra för❤️ Sedan känns det bra om man kanske kan hjälpa någon på traven mot ett nyktert liv, genom att kommentera, eller att själv lägga ut inlägg om egna erfarenheter. Med tanke på hur mycket det här forumet har betytt för mig så kommer jag hänga kvar här på obestämd framtid. Kanske kommer blir lite längre mellanrum mellan gångerna, men att jag ska lämna det helt, nä, det har jag svårt att tro.

Ha det bra allihopa! ??

Rosa76

Jag läser era trådar och får styrka att fortsätta. Förresten tycker jag det var ett rätt dåligt skämt...Jag hade också blivit väldigt stressad och tänkt.."nu är det kört"..Ha en fin nykter helg!/Rosa76

Tack för att du delar med dig. Är glad om du vill hänga kvar, men forumet får inte kännas som en belastning eller ett måste. Även om man själv har fått mycket hjälp av det i början.

Kram

Hej T, härligt att höra från dig, men precis som vinäger skriver är ju detta högst frivilligt här och forumet ska ju bara kännas som bonus i livet. ?
Lustigt att du skriver om återfall, tankar som dykt upp i mitt huvud senaste veckan, också känt mig rädd, just för att nykterheten känns just klar och nyktra beslut att inte dricka. Helt plötsligt övermannas av, eller gå på autopilot. Svårt att acceptera. Svår insikt att leva med. Ska det alltid vara så riskabelt?
Skönt att veta att du är långt därifrån, och verkligen är det härligt att höra från dig. Häng här så mkt eller lite du vill. Men om du skulle undra om det har betydelse för andra- så har det det för mig! Kram.

Både av din kompis - och av dig att sätta den rubriken ?

Jag tror ärligt talat att du hade känt på första klunken om det var alkohol i vinet. Har hört om folk som råkat få öl med alkohol i en bar och som har reagerat direkt. Men jag skulle kräva att få läsa på flaskan faktiskt.

Jag vågar inte heller chansa. Jag ramlar dit direkt om jag provar ett enda glas alkohol - så väl känner jag mig själv.

Det är helt normalt att besöken här på forumet blir glesare efterhand som nykterheten tickar på. Men det är förstås alltid lika trevligt när du hälsar på ?

Så här lyder en gammal Viktväktarsanning: ”Ibland behöver du gruppen - och ibland behöver gruppen dig.”

Här på forumet behövs en mix av gamla bekanta och nya bekantskaper, framgångssagor och krigsberättelser. Allt för igenkänningens skull!

Ha det bäst ❤️

Tack Rosa76, Vinäger, Se klart och Andrahalvlek för att ni vill ha mig kvar. Era kommentarer värmer mitt hjärta. ?
Att besöken här antagligen blir färre ju längre man kommer i sin nykterhet är nog helt naturligt. Men så länge det känns bra och som sagt inte blir ett "måste" så kan man ju hänga här så mycket man vill.

Angående min kompis skämt, så visste han bara att jag inte skulle dricka a under kvällen. Han visste inte att jag
har lagt av helt p.g.a alkoholmissbruk, hade han vetat det så skulle han säkert inte ha dragit det skämtet.
Senare under kvällen berättade jag för honom hur det ligger till och varför jag har lagt av att dricka, och då såg han lite besvärad ut.? Men som jag skrivit om tidigare, han var bara positiv till mitt beslut och vi hade en jättetrevlig kväll.

@Se klart, det där med återfall är något att ha i åtanke. Vi får hoppas att det är någon här med längre erfarenhet av nykterhet som kan svara på hur länge det är riskabelt.

Nu är det dags för mig att krypa till kojs, och se fram emot en härlig lördagsmorgon ?

Kram

Sisådär då är lördagmorgonen här!
Håller helt med dig, blir ju så klart mindre häng här med tiden.
Naturligt ju...
Hoppas du får en bra dag. Kram!

Hej!
Jag tror att forumet för mig behövs som en påminnelse, (och givetvis gemenskap och samhörighet) men blir också så tydligt här att långa nyktra perioder kan följas av tuffa dagar. Kommer nog alltid vara försiktig med att tro att faran är över! Sen är det ju bara härligt med färre inlägg när det går bra! Tror verkligen det finns så mkt genuin glädje här när vi klarar längre och längre perioder av nykterhet. Så känns det. Liksom sorg när det inte går bra.
Vi hejar på varandra, i vått och torrt. Och snart räknar vi tre månader!
Kram.

Du bara går från klarheter, så himla glad att jag har förmånen att få hänga här med dig. Aldrig haft nån brorsa och du är ju yngre än jag men jag ser upp till din beslutsamhet. Stark och grym.
Fira med nåt du gillar att dricka, och äta, och planera för nån ordentlig fisketur med ovanliga firrar! Kram på dig.

Tack för grattis Javelin! Ja då har man klarat av 3 månader utan en droppe alkohol. Det har gått övervägande bra, men det var väldigt tufft i början. Jag hade druckit 24/7 i tio dagar när jag bestämde mig för att jag hade fått nog. Trappade ner ett par dagar innan dagen D (6/1) för jag var rädd för att råka ut för delirium tremens. Klarade mig från det, men fick nog en liten släng. Kommer skriva om det i ett kommande inlägg då det var en väldigt annorlunda upplevelse och jag vill ha det på pränt. En sak är säker, jag ska/vill aldrig uppleva det igen.?

Nu mår jag oförskämt bra,? dagarna rullar på som dom ska, och har inte det minsta tillstymmelse till sug. Jag är permitterad från jobbet en vecka from i morgon och det gör mig absolut ingenting. För första gången på åratal är hela familjen ledig på påsklovsveckan,och alla är friska och krya. I morgon ska jag och min son i väg på en rejäl fisketur. Vi drar i väg kl 4 på morgonen ?

Det är tuffa tider för många nu dock, anledningen till att jag blev permitterad är att en kollega som varit permitterad i två veckor bad på sina bara knän att få jobba i stället för mig. Han pallar inte att vara hemma längre, då han bara går ut på krogen och super varenda dag. Min fru som jag var lite orolig för att hennes vanligtvis högst måttliga drickande hade ökat, fick jag en förklaring till. Hon har haft det extremt stressigt på jobbet då massor av hennes kollegor är sjukskrivna. (lärare) Hon har därmed fått jobba mångdubbelt så hårt, då det inte går att få tag i vikarier. I går sov hon nästan hela dagen, men i dag är hon pigg och glad igen? och är ju ledig en vecka.

Nu kör jag vidare på den nyktra vägen på obestämd framtid. Jag vill aldrig börja dricka igen!?

Tack och grattis till dig med Se klart! Vi är grymma? (Såg att du hade skrivit i min tråd nu)

Ha en bra kväll alla!

”Påsklov” var väl ett alldeles utmärkt sätt att fira sin 3-månadersdag ?

Otroligt glad för din skull ❤️

Men det är nog bra för oss alla om du ger oss lite tillbakablickar. Nyttigt i preventivt syfte för oss alla, även dig givetvis.

För alla nya är det extra bra att få se att någon som mår så bra som du gör nu, också har haft ett helvete med spriten.

Jag är dig hack i häl, firar 2 månader på torsdag ??????

Så härligt att läsa du mår bra! Tre månader!! Heja dig??
Drack också en hel räcka av dagar, tror det var nio när jag tog beslut att sluta. Berätta gärna hur det var för dig.
Hoppas ni får fisk imorgon?
Sov gott!?

Nyss hemkommen efter en heldag tillsammans med min son. Har fiskat i ån Lidan i dag. Blev både mycket fisk och hela 7 olika arter? Fint väder var det också. En perfekt start på mitt ”påsklov”

Tack för grattis och hejarop Andrahalvlek och vakna Vacker! ❤️
Berättelser från mitt mörka förflutna kommer dyka upp här lite då och då.Jag mår bra av att få dem på pränt. Inte en tanke kring alkohol på hela dagen, förrän nu?

Kram

Både fiskelycka och en lyckad utflykt med sonen! Vinn-vinn!

7 sorter? Jag kan knappt namn på 7 olika sorters fiskar ? Men jag är rätt duktig på fåglar och blommor!

Vilken fin start på påsklovet. Mitt börjar på torsdag, ska bli mysigt.
Vi bor ju på landet nu, och börjar vänja mig, så det blir mer naturligt med påskledigheten än att stressa för att hinna, blir en bra kontinuet i detta konstiga liv.
Jag har väldigt dålig koll på vattendragen i Sverige, men ett vet jag och det är Lidan. Den är ju rätt stor så tror ej det avslöjar anonymiteten att berätta det ?
Har inte heller tänkt på alkohol på hela dagen, great minds etc.
Kram och godnatt.