Jag tror faktiskt att jag kan ha lika roligt utan alkohol för resten av livet. Kanske till och med roligare ?

Det är ju inte en massa timmar som försvinner i bakfylleångest - så man hinner och orkar med mer. Det är inte en massa timmar som går åt till att planera inköp och supa heller, en massa tid som kan användas till något roligare. Eller till att vila.

Jag märker redan att helgerna känns längre. Ser fram emot att min semester känns längre också. Första utlandsresan ser jag också fram emot, utan alkohol som ständig följeslagare.

Jag ser överhuvudtaget fram emot att samla på mig nyktra erfarenheter - i alla olika sammanhang.

Jag ser också fram emot att vara en förebild för andra som nykter - så snart jag känner mig mogen att bli det. Är inte där än. Jag vill outa lite naturligt, inte göra en stor grej av det liksom.

Jag vill inte dricka alkohol mer. Och jag vågar inte tro att jag någonsin kan dricka ”lite” och tänker därför inte ens prova. Vågar inte chansa ens.

Varför anses det ”normala” vara att dricka egentligen? Det normala borde egentligen vara att inte dricka alkohol.

Jag funderar mycket på hur jag kommer att reagera när jag upplever att andra blir fulla. Svamliga och sentimentala. Kommer jag att fixa det? Kommer jag att kunna hålla tyst?

Jag jagar inte rökare trots att jag själv är fd rökare. Jag låter dem sköta sitt så länge de inte stör mig. Hoppas kunna ha samma attityd mot andra som blir fulla.

Vad jag kallar mig är oväsentligt. Jag dricker inte alkohol, det räcker bra som förklaring ?

95 dagar i frihet?
Hur känns det? Det känns normalt. Vaknar normal. Utan ångest. Utan bakfylla. Det är fortfarande härligt att vara nykter. Supertråkigt emellanåt och då fantiserar jag om att dricka lite frasigt bubbel eller gott rödvin, men tillochmed i fantasin häller jag efter första glaset tvångsmässigt i mig massor! Blir besviken över att den sköna fyllan som jag fantiserar om uteblir. För så har det varit de gånger jag fallit tillbaka förr. Fantasin om den sköna känslan är inte nåbar i verkligheten. Vilket innebär att suget är falskt! Det jag drömmer om finns inte. Det är inte skönt att dricka lite, det är fruktansvärt obehagligt att dricka mycket.
Jag har använt alkohol för att dämpa svåra känslor eller för att försöka framhäva sköna känslor. Blivit beroende och börjat tro att det är alkohol som får bort min ångest. Istället är det alkohol/abstinens som gett mig ångest.
Som en rökare, tror att han blir lugn av en cigarett. Inser inte att det är cigarretten som skapar stressen/abstinensen som stillas av en ny dos, som klingar av och blir stress/abstinens som måste stillas....... och så går det runt runt runt i ett förfall. Nedåt. Endast nedåt. Man blir inte friskare av cigarretter. Man blir inte friskare av alkohol.
Den enda utvägen, den enda vägen till ett friskare liv är att vara drogfri. Vad än vi emellanåt inbillar oss, så är det så. Alkohol kommer aldrig att ge oss den livsnjutning vi vill åt.

Så gå ut i naturen, stilla, ensam, lyssna på naturen, lyssna inåt. Sluta stressa och sluta tänka. Stilla sinnet i nuet. Lyssna på din kropp, inte på tankarna! Tankarna babblar på, ”monkey brain” ?. Få tyst på apans/tankarnas tjatter genom att lyssna inåt. Andetaget, hjärtat. Stilla.

Ofta agerar vi idag impulsivt på tankar. Testa att luta dig tillbaka i känslan du har. Lyssna?☯️

Grattis till dina vita dagar?
Så himla bra och gött!
Du har så rätt, alkohol ger oss inte det vi behöver. Tvärtom... en evig karusell av att må dåligt.
Nu tar vi en vit lördag... som vanligt??

Lyssnar och andas.
Vaknade mitt i natten, ont i käkarna och jobbtankar som snurrade.
Småttigt i det stora hela, men i mörker och ensamhet växer skuggorna.
Idag tar jag med dig det du skriver om här. Andas och lyssnar, räfsar och bereder plats för blommor som är påväg upp. Lyssnar på en bra bok och återkommer till mina tankar från igår, mig äger ingen, varken alkoholen eller det bolag som betalar min lön, i dessa tider dock lite extra tacksam för det.
Men idag njuter jag av en nykter dag och sol.
Kram och tack för inspo. ?

Du är så klok, håller med i allting du skriver. Den där sköna fyllan vi jagar finns inte. Det är inte verklighet. Otroligt bra att du spolar fram bandet och ser hur kvällen skulle sluta om du drack. Och ja, alkoholen skapar ångest och sen dricker vi mer för att bota den ångesten och så är hamsterhjulet i rullning.

Håller med Wasabi, du är så klok. En förmån att få följa din resa.

Grattis till snart hundra dagar i frihet.

Kram

Närmar mig 100 dagar i frihet.
Sen då? Nästa mål? 200 dagar. 365 dagar.
Nu. Hela livet.
Om jag kör på strategin att alltid vara nykter ’just nu’. NU. IDAG.
Just idag är jag nykter. Tar barnen på utflykt i naturen.
Håll ut medkämpar! Njut av nykterheten i nuet.
???

Javelin

Vad det rasar in firanden på forumet ? och 100 dagar är jättestort, tresiffrigt... Ett litet förgrattis är väl på sin plats, vad gör väl det att man firar lite i förskott. ? ??Det är så fint det du skriver om 100 dagar i frihet. Jag har inte riktigt vågar känna efter helt, har varit rädd att allt ändå ska haverera men nu börjar jag tro lite mer att det här kan gå vägen. Har tagit sikte på 6 månader nu. Känns greppbart i sammanhanget. Ser framemot tre månader till i frihet, för det är sannerligen vad det är! ?

100 dagar i friheten!⭐️
Inget magiskt vid mållinjen. Bara en extra stjärna på provet.

Idag ska jag fira. Med lite egentid, träna styrka eller springa genom skog/natur, lyssna på bra musik, njuta av livet, se en film, äta god mat. Leva i nuet.
Tänk att jag gjort förändringar jag inte visste var möjliga för just mig.

Det gäller att sätta kurs, ha ett mål, styra åt rätt håll, ha tålamod, ge dig tid, det här tar tid, att läka, förstå och förändra.
Visualisera ständigt. Hur vill du vara? Hur vill du ha det? Ett steg i taget.
⭐️

Tack Andrahalvlek! För pepp!???

Men det blev ingen träning som planerat. Blev så trött. Matt. Lite uttråkad. Gick en promenad. Såg folk på uteserveringar, det luktade alkohol, hann bli sugen på rödvin, såg folks glas med gott rödvin. Stora öl. Konstaterade att jag visst hade kunnat sitta där och smutta på ett glas alkoholfritt. Sällskap såhär i coronatider. Det är sällskap jag saknar. Gick hem och tog ett bad. Kanske känner mig pigg på träning på morgonen.
Nu, soffan och en kopp ört-te. Hoppas på en bra film. Sen vila.
100 dagar.... det känns bra. Tråkigt. Men bra!⭐️?

Grattis till 100 dagar,härligt kämpat!? Huvudsaken är ju att du mår bra och är nykter, man får nog vänja sig att ha lite tråkigt i bland. Har själv haft en ganska tråkig dag, inte gjort något direkt kul.Tvättat altanen med högtryckstvätten var nog dagens höjdpunkt? En promenad, ett skönt bad och en bra film tycker jag låter helt ok.?

Kram

Det är sant. Dagen blev helt ok. Jag försöker att inte förvänta mig så stora känslor..
Så länge vi är nyktra är allt ok!
Ska nog ha lite tråkigt idag igen.
???

Tack för påminnelsen med dagarna som är ok, dvs dagarna man kanske inte minns.
Men bättre med den typen av minnesförlust än den orsakad av en liter vin.
Apropå dagar så märker jag att dagar snarare än kvällar blir viktigare för mig. Lite skevt mot mitt vanliga umgänge som nästan alltid byggt på kvälls-grejer, middagar, vin. Jag är tidigare ”klar” med dagen, det gör att jag känner mig lite gammal...men förhvis hjälper detta beslut mig och oss att faktiskt få bli gamla- mätt i år.
Ha en fortsatt fin helg, kram!

Precis, jag känner mig också ofta klar med dagen betydligt tidigare än förr. Vid 16-17 kan jag redan börja längta till jag får gå och lägga mig så jag kan möta den nya dagen i pigg och klar skrud med en kopp te i handen. Vi hinner ju också med mer nuförtiden så det är väl logiskt att vi också ska kunna ta kväll tidigare då!

Kram!