Vilken vacker dag att vakna vacker till VaknaVacker! ?
Grattis till 3 månader! ???

Charlie, FinaLisa, Torn och Andrahalvlek? Tack! Och grattis till var och en av er för era vita dagar???
Måste säga att det var åren innan beslutet att sluta dricka som var kämpiga. De här tre månaderna har varit lätta jämfört med det. Och jag har då inte haft någon kamp med suget jag haft heller för det finns inte på kartan jag skall dricka. ? säger bara till ? så är det bra med det. Som jag skrev i början av mina vita dagar så har jag bestämt mig för att fostra hjärnan som man fostrar ett egensinnigt barn. Och det funkar.

Ha en fin nykter tisdag! Kram?

Lite i efterskott då ?
Håller med dig, i efterhand känns verkligen den ”sista tiden” i a-träsket som en mardröm, och allt efter beslutet- i någon mån, lite olika från dag till dag- enklare. Jag tänker också på tjat-rösten som ett trotsigt barn. ”Jag hör dig men nu gör vi som jag har bestämt”
Liksom med trotsiga barn så blir det bättre med tiden.
Jag är imponerad av dig, och hejar på dig, varje dag! Stor kram.

Underbar liknelse ? Den ska jag ta till när alkoholdjävulen börjar viska i mitt öra. Svara helt iskallt: ”Jag vet att du tycker att det skulle vara gott - men så blir det inte ändå så du kan lika gärna sluta tjata nu. Annars kan du gå in på ditt rum så jag åtminstone slipper höra dig.”

Tack snälla Se klart! ?Visst är det bra att tänka i liknelser och bilder... och nog blir det bättre med tiden! Går sakta framåt med måendet. Såå värt det!
Var ju så trött när det var träff. Nu skulle jag hänga på direkt!
Jag är impad av dig med. Så mycket bra tankar från dig. Stor kram tillbaks???

Andrahalvlek, just så! Så himla bra?Sedan blir suget som en liten irriterande mygga som vi klappar ihjäl bara... eller hur?? kram??

Precis allt blir så mycket bättre när man slutar att dricka.
Har många gånger tänkt att allt blir så mycket bättre än man tror, i andra sammanhang. Just så är det med att sluta dricka?

Varför har jag inte tagit hjälp med att sluta?! Det är inte omöjligt att sluta på egen hand, t ex med stöd av detta fantastiska forum.
Men med tanke på hur mycket skillnad det faktiskt skulle ha gjort att få reda på hur mycket jag tagit stryk, både fysiskt och psykiskt av drickandet, så hade det varit bra.

Svaret är skammen och skulden över att vara alkoholist. Tänk om någon får veta?!!
That's it. Så dumt.

Stark som en björn. Sov gott alla fina?

Hej!
Vi är inga proffs på att ta hjälp, vi som hänger här. För mig är det t om ett steg att ta emot omsorg/omtanke, från er andra. En viktig hjälp. Skammen gör oss oförmögna att se oss som ”vanliga människor”.
Önskar dig en stark dag, kram! ?

Dag 99 som vit idag. Kaffet smakar såå gott?☕

På dag fem skrev jag:
"Alkoholen är en stark motståndare. Jag kan inte vara kaxig för då blir jag slagen knockout. Jag kan inte vara nonchalant, då går det åt skogen. Eller snarare till systemet... Jag kan inte vara nostalgisk och tänka aldrig mer ett glas vin. För snart har jag ett glas vin i handen. Har kommit till insikt om att jag kan inte dricka normalt. Har provat det förut. Min beroendehjärna vill ha kickar.
Att se framåt gör mig glad och förväntansfull. Mitt liv kommer bli vad jag gör det till. Inte vad alkoholen gör det till i alla fall..."

Tänk jag hade sådan insikt redan då.
Stämmer på pricken ju.

Vi behöver varandra här Se klart. Så är det ju?

Kram till er alla fina?

Stort grattis till 100 vita dagar och tack för dina inspirerade ord du har skrivit på din sida. Det gör mig extra peppad på att även jag kan klara mig på egen hand. Ensam är stark och skammen är stor. ???

Tänker mycket framåt. Gör ni andra det?

Stärker de bilder jag har i huvudet av en helt vit vår och sommar.
Nu tycker jag att vanorna börjar sätta sig och längtan efter att koppla av är inte så förknippat med alkohol... just nu i alla fall.
Det är ett enormt stort steg framåt för mig.

Klurar mycket på om det är något jag skall ändra i mitt förhållningssätt till mina vanor. Har rubbat mig i cirklarna, tror det är bra.

Det som är så fantastiskt är att trots alla de livets bekymmer jag har så hittar mer en jämnvikt i glädje.
Har aldrig skrattat så mycket och gott ur hjärtat i mitt liv!

Är skönt att ta livet utan filter från alkohol. Kommit närmare mina barn och skulden dämpas lite. Vad det gäller maken ändras vår relation också och jag vet inte riktigt vad det betyder.

Ha en fin nykter dag. Kram???

Javelin

Ja grattis till 100 dagar, det är sannerligen en milstolpe!!! ? Har själv tresiffrigt i sikte som nästa checkpoint, jättebra med firande längs vägen. Hundra dagar... Det är stort!!! ?

Jättemycket grattis till 100 dagar! Jag hoppas du är sjukt stolt över dig själv. Jättebra jobbat! ✌?

Du är så otroligt duktig! Jag är så glad för din skull ❤️

Kan du inte beskriva den stora skillnaden mellan att vara nykter på vita knogar jämfört med nu?

Tror att vi alla behöver påminnas om att det är vårt mindset som är allra viktigast, även om missbruket initialt är ett fysiskt beroende.

Kram ❤️