Tänk att jag en dag kan berätta för barnbarn eller barnbarnsbarn att jag blev nykter samma vår som coronaviruset härjade som värst över hela världen.

Tänk att vi just nu ingår i ett stort historiskt skeende. Det kommer alltid finnas ett ”före” och ”efter” corona. Även om fler och fler säger covid-19 sen någon vecka tillbaka.

Positivt är att det har tagits fram ett snabbtest - som jag hoppas blir godkänt och använt brett snart.

På ett äldreboende i Stockholm har det tagits blodprov på all personal. Två hade aktivt virus och skickades hem direkt. Fyra hade antikroppar och hade läkt ut viruset. Ingen av dem hade haft några symtom. Och sen blir en del så himla dåliga ?

Javelin

Du har så rätt Andrahalvlek, före, efter och nu mitt under rasande Corona... nyktra och närvarande. Jag undrar verkligen hur jag hade känt om jag fortfarande drack. Om jag hade blivit ännu mer stressad av alla nyheter eller bara slagit ifrån mig allt. Förmodligen både och i omgångar.. Det som är säkert är att jag hade legitimerat mitt drickande med att nu är det ok att dricka mer, eftersom det pågår en kris i världen. Dessa ursäkter... Jag hade säkert läst högt ur nån artikel i tidningen där de beskriver den ökade alkoholmängden och placerat mig bekvämt i det facket en stund. Det hade känts mer ok för just stunden men innerst inne hade jag ändå vetat att det var åt skogen redan innan.

Så himla läskigt med detta virus. Har familjemedlemmar som tillhör riskgrupper och man vill ju bara fly härifrån tills det är över. Ändå ska tillvaron fungera normalt. Det blir ännu märkligare när man som nynykter inte hittat det nya "normala" i tillvaron. Det kommer ta tid, säkert år innan man riktigt landar men med det sagt så är det också ok att känna sig vilse dessa tider. Om inte gemeneman klarar att hantera krisen utan alkohol, så gör vi ju faktiskt ett dubbelt så starkt jobb att lotsa oss genom detta nyktra. Mitt djupaste tack att du hjälper mig och många andra att hantera denna tid i kris. Vi kommer nog känna oss oövervinnerliga när lugnet väl lägger sig i framtiden..?

Är så glad att jag har kommit dithän att min nykterhet känns hyfsat stabil. Så stabil att inte ens ett virus kan rucka på den ??????

Värsta chocken och oron har dock lagt sig för min del. Största huvudbryderiet för mig nu är hur man ska hitta en bra vardag i allt detta. Och hur sjutton jag ska göra med sommarplaneringen här på jobbet känns också lite meckigt.

Men jag förstår att du som har anhöriga som tillhör riskgrupperna är otroligt orolig ? Å andra sidan vet vi ingenting om framtiden, så det bästa just nu är att utgå från att de slipper bli smittade.

En mil på cykel blev det ikväll också. Kom iväg lite tidigare, så jag fick njuta lite mer av solen ☀️

Det här blev pass 2/12 i april. Målsättningen är tolv träningspass per månad. Jag har ju varit sjuk så månaden började inte så bra, men det tar jag igen nu i påskhelgen.

Prioriterar cykling framför gymträning och squash just nu. Lättare att hålla avstånd till andra då. Plus att det är så underbart skönt ute just nu ❤️

Jag måste börja tänka mer på kost och träning nu. Under dessa två nyktra månader har jag typ inte haft några begränsningar alls vad det gäller mat, godis/snacks. Det har jag ”varit värd”. Känns det igen?

Så jag har inte som så många andra gått ner i vikt sen jag slutade dricka - tvärtom. Men nu får det vara slut på svullandet!

Mindre portioner - frukost, lunch, middag, ett-två mellanmål, inget godis/snacks, och cykla minst tre gånger per vecka. Så får det bli.

Egentligen känner jag mig helt chill med detta, men jag vill sätta stopp innan vikten skenar. Och jag vill inte ersätta ett missbruk med ett annat.

En sak i taget. Viktigast först - vara nykter!

Känns igen det där med Svullo!
Jag har också " spårat ur " gällande att ha något truten hela tiden. Har väl gått upp ett par hekto kanske ?
Jag har tack och lov inte lätt för att gå upp i vikt.
Men känner att airbagen har fått lite tendens av likna en Barbapappa.

Är också ganska lugn i båten gällande att överdriva det hela med att svulla..

Ha en skön och avkopplande kväll

jag ska inte tala om hur mycket jag gick upp första nyktra halvåret :-))) Men....hellre fet än full :-))

Ikväll blev det ingen cykelrunda - idag blev det körsång live på Facebook. Det är alltid lika roligt att sjunga ?

Jag saknar dock min IRL-kör massor! Tre saker kan inte live-kören bidra med:

1) Den kollektiva känslan ”där satt den” när man har sjungit igenom en låt från början till slut.

2) Den innerliga känslan inombords över att man faktiskt är delaktig i något som låter så underbart vackert ❤️❤️❤️

3) Glädjen över att varje vecka återse sina körkompisar och förenas i ett gemensamt intresse.

Men körsång live på fejjan är ändå bättre än ingenting!

Idag har jag tackat av en medarbetare. Han har vikarierat hos oss i flera år. Allra första gången som vi träffades gjorde han praktik hos oss när han gick på gymnasiet. Nu är han 27 år och drar vidare till Stockholm på vikariat.

Det allra bästa med mitt jobb är faktiskt att lära känna nya, unga talangfulla medarbetare och bidra till att de får en schysst start i yrkeslivet. Att se dem växa och utvecklas är magiskt.

Varje dag anstränger jag mig för att bygga vidare på vår relation, som startar från första kontakten och sen tar den typ aldrig slut. I resten av sitt yrkesliv ska de minnas både mig och vår arbetsplats med glädje och tacksamhet.

Pust. Det är bannemej ingen lätt målsättning att ha med sig till jobbet varje dag ? Men det är inte jobbigt alls - jag gillar att bonda. Jag gillar att både kallprata och prata på djupet. Jag samlar på relationer ❤️ Alla sorters relationer.

Inte mycket om nykterhet i det här inlägget. Det är tydligt att nykterheten blir mer och mer självklar i mitt liv och att andra saker då får ta mer plats.

Åh, vad jag längtar efter påskledigheten nu. Bara en arbetsdag kvar. Sen är jag ledig i fyra dagar. Ska få träffa båda mina döttrar i helgen ❤️❤️❤️

Vi ska vara ute mycket, grilla och mysa, promenera både med min mamma och ute i skogen. Jag ska cykla varenda dag och jag ska inte tänka på jobbet en enda minut.

Åh vilket fint inlägg, kraft och energi till både livet och arbetet, och skapandet- som i kören.
Håller med dig om att det är fantastiskt att vinka av medarbetare som man följt genom viktiga år. Det gör iaf att mitt jobb känns extra betydelsefullt. Låter som du har, och tar, en viktig roll och ansvar.
Låter också som du kommer att ha en ljuvlig helg! Snart där. ?

Läser två kapitel i boken ”Tänka klart” varje kväll. Snart klar med andra läsningen, och då börjar jag om igen.

Två citat från kvällens läsning:

”Måttfullhet är ett farligt spel. Det är som att säga att man vill hoppa litegrann ur ett flygplan eller bara förlora aningen av sin oskuld.”

”Alla alkoholister inledde med en drink. Den enda skillnaden mellan alkoholkonsumenter som upplever att de har kontroll och de som erkänner att de inte har det beror på vilket stadium sjukdomen har äntrat.”

Fantastisk glädje och energi i ditt inlägg! Den låter jag mig gärna smittas av trots smittskyddstider :-).
Tar också med mig dina tänkvärda citat.

GRATTIS till dina 60 dagar!

Persbrandts biografi är verkligen jättebra! Fy fan vilket destruktivt liv han har levt ? Lyssnat på 10 timmar nu och 4 återstår.

Nu snart får Micke sin diagnos bipolär - som krävde medicinering innan han kunde bli nykter och drogfri.

Att han läser den själv gör boken ännu bättre. Språket är så lättsamt. Det är som om han bara sitter timme efter timme och berättar om sitt liv vid en lägereld typ.

Samtidigt förstår jag att författaren Carl-Johan Vallgren har lagt ner ett hästjobb för att få språket så lättsamt, rensa bort alla upprepningar och ologiska tankevurpor, samt skapa dramaturgin och kronologin.

Då och då hoppar Micke i tiden med små inpass, men för det mesta berättar han rakt upp och ner från barndom till nutid.

Min påskledighet inleds NU! Sitter på bussen hem. Vi är alla på jobbet rejält slitna efter dessa veckor med coronanyheter.

Jag hoppas innerligt att vi alla får en riktigt lugn påskledighet, som lugnet efter stormen typ. Sannolikt är det lugnet innan stormen också. Endast 39 konstaterade fall i vårt län hittills, så kurvan är på väg uppåt i blygsam fart fortfarande.

Men det är samtidigt glest utomhus, på bussar och tåg, i affärer, på uteserveringar, så vi behöver ju inte få flera hundra fall.

Härligt med påskledighet!?? Endast 39 fall i hela Blekinge, då förstår jag varför du inte var orolig när du var sjuk. Här i Västra Götaland börjar det öka på ganska rejält, men är ju inget jämfört med Stockholm ännu så länge. Bara att hålla tummarna att det inte eskalerar, så sjukvården inte klarar av det.? Så typiskt att den här pandemin skulle slå till samma år som man beslutat sig för att bli nykter.

Ha det bra!

Kram

Den 9/2 var dag 1 så idag har jag varit nykter i 2 månader. Känns helt otroligt häftigt! Eller mäktigt snarare. Som ett mirakel snudd på. Ni märker hur exalterad jag är ?

Så här länge i sträck har jag endast varit nykter vid fyra tillfällen sen jag började dricka i 14-årsåldern. Då jag var gravid (97, 99) och då jag var sjukskriven för utmattningsdepression (07, 18). Fyra gånger på drygt 35 år.

Jag har aldrig tidigare lyckats ha en vit månad tex, men jag har inte heller gjort några seriösa försök. Jag har tänkt ibland efter jul och sommar att ”jag borde ha en vit månad”.

Borde? Det är mycket man borde. Det ordet är lika meningslöst i nykterhetssammanhang som måste. Man varken borde eller måste sluta dricka. Ingenting tvingar dig.

Det håller inte i längden om du känner dig tvingad. Du måste verkligen vilja själv och bestämma dig för att sluta dricka.

Eller rättare sagt - du måste komma till den punkten då du inte vill dricka mer. Lika lite som du vill dricka bensin. (Lånat av Annie Grace ?)

Nu siktar jag mot 9/5 ⭐️⭐️⭐️

Hurra för dig Andrahalvlek och grattis! Du har all anledning att vara exalterad och framförallt stolt!
Kram!