Firar min andra nyktra påsk, i en värd som skrämmer. Men sitter på en stubbe i en solig glänta och hämtar kraft till en jobbhelg.
Är en sådan tur att jag gjort min läxa under året, för alla vi i vården i dag känner en sådan frustration. Tidigare hade jag dränkt alla dessa känslor och kanske försökt rädda världen genom någon fyllegrej.

Nu är min räddning att bromsa, tumla och sen handla där jag kan påverka.

Jag hoppas så att vi kommer ur detta lite klokare och mindre egoistiska.
Så önskar er fin helg med kloka val som passa er väg❤️ Kram Strulan ??

Tänk när jag kan säga att jag firar min andra nyktra påsk :D. Jag får börja med min första och den kommer att gå bra!
Ha en fin helg Strulan!

På jobbet och privat är den väldigt nära och det är skrämmande.
I vården försöker vi på alla sätt att hålla den ifrån oss, men det saknas både kunskap och material vilket gör kampen ojämn.
Efter detta kommer jag att starkt överväga att byta jobb.
Men just nu är det att jobba och bita ihop, försöka få en stund varje dag när man stänger allt ute.
Nu när alkohol är borta så är stunden i skogen det som får mig att stänga av alla tankar.
Gående meditation får kropp och hjärna att bli ett i ett lugn, efteråt känner jag mig helt ren.
Så ännu en dag på jobbet kan starta och ger just nu löftet lätt till mig själv om att vara nykter idag.
Var rädda om er// kram Strulan?❤️?

Det ger mig lugn och själsfrid att vara här och läsa hos dig. Trots frustrationen, skräcken som hotar i bakgrunden, så travar du stadigt vidare, samtidigt som du gör balanserade överväganden för framtiden. Jag tänker att jag tar rygg på dig ? Kram

Så trött på att vara klok, rädd och bara mala på. Just så kändes det idag, känslan av att inte räcka till någonstans.
Föräldrar, stora barn och detta jobb alla vill de ha sin del, kände mig helt slut idag.
Men då dök Draken upp och viskade om ett kallt glas i solen. Måste blivit knäpp för blev nästan glad, men det är ju en kamp jag vinner. Så bjöd draken på en dans i solen och när den slank iväg med svansen mellan benen firade jag med en mjukglass ?
Tröttheten och hopplösheten försvann, och med min egna mantra i öronen gick jag milen med hundarna i kvällen.
För något har jag lärt mig, inget är värt att riskera min nykterhet för.
Så somnar i kväll med vetskapen att jag vann den striden och det är jag nöjd med. Kram och styrka till er //Strulan

Vilket fint inlägg. Från hopplöshet till hoppfullhet. Utan alkohol. Tänk vad du har åstadkommit. Tack för att du förmedlar hur det vita livet kan vara.

Brukar också resonera med mig själv..Inget är värt att offra min nykterhet för..Punkt..Att gå med hundar är fridfullt och man hinner tänka på livet och vad som faktiskt är värdefullt..???

Idag är det så mkt som snurrar i mitt huvud om hur min beroendehjärna funkar. I påsk släppte jag loss sockerspöket, det gav mig en vink om vad som skulle hända om jag tog ett glas. Nyttigt och skrämmande, så nu är sockret borta igen för kan inte lagom.

I dag hörde jag på ett samtal om medberoende som handlade om att inte kunna säga nej till att ställa upp. Kände så igen mig och funderar mkt på att det är mitt belöningssystem som kickar igång av det.
Är ju inte läge att förändra just nu i Coronatider att börja säga nej till jobbet, men vill göra en plan när otyget är över.

Kanske är det så att beroendehjärnan skadat belöningssystemet så att det alltid behöver kontrolleras.

Många tankar så bra att skriva här och få ut dem så sover jag som en stock sen ?
Mod och styrka till er// kram Strulan ❤️??

Fibblan

Har också funderat en hel del på hjärnan min..☺️, och systemet som blivit kidnappat på många sätt. Jag vill tro och hoppas innerligt på att det kan återhämta sig allt eftersom, men känner liksom du att lagom är svårt. Oavsett om det är alkohol, nikotin, socker, eller andra beteenden med för den delen. Lite som är det inte det ena, så är det det andra, och att summan av lasterna ändå är total..usch, den är lite jobbigt den tanken tycker jag ?, lätt att tappa sugen. Men det finns förstås bättre och sämre saker. Men det där måttet av kontroll behöver vi nog alltid ha med oss..?. Och jag tänker att så länge vi vi är uppmärksama och varsamma med både vad vi tillför kroppen och hur vi beter oss (tänker på medberoende-drag) så har vi mycket goda chanser att leva ett rikt och lyckligt liv☺️❤️?!
Tack för dina ord?! Hoppas du sov som en stock och fått en bra början på denna dag?!
Varm kram!
/Fibblan ?.

Håller med Fibblan, tack för att du finns. Vi behöver läsa om den fungerande vardagliga nykterheten. Den är inte alltid en dans på rosor, men så mycket enklare utan A. Och du gör det så bra. Tack också för att du fortfarande hoppar in ibland och kommenterar i min tråd. Trots att det gått så lång tid. Det betyder mycket. ?

Ha en fin dag, Strulan.

Kram

Åter tack för kommentarer och att ni läser❤️❤️❤️
Jag läser era trådar lider och glädjer mig med er, men har svårt att kommentera just nu för orden låter tomma och råden blir korta.

Min tacksamhet är att jag är nykter denna tid med kaos och sjukdom på alla plan. Funderade i kväll på hur det hade gått om jag inte nyktrat till, troligtvis hade jag försökt dricka ihjäl mig och bara flytt.
Känslan av att ändå har kontroll mitt i kaoset gör mig så tacksam och att det blir som det blir. Dvs påverka det jag kan och sen acceptera det jag inte kan styra, låter lätt men först nu känner jag det självklart.
1år och två månader gått sedan jag ställde bort glaset och började min resa, är så tacksam för er, terapeuten, min grupp och min vilja.
Så fortsätter framåt med en dag i taget // kram Strulan ?❤️?

Det är verkligen en befrielse när man både kan tänka och känna fullt ut att man inte kan påverka allting. Man kan bara göra så gott man kan och jobba med det man har, resten får man bara släppa.

Kram ?

Alltså, du är bara så himla bra. Kommer fortfarande ihåg när jag läste ditt första inlägg här. Vilken resa du har gjort. Respekt!

Kram till dig

Varje nykter dag är en vinst för oss alkoholberoende..Din kropp och dina sinnen tackar dig..Var stolt för vad du klarat..Fast livet är jobbigt så har du fixat det..Hejja dig???

Tror alla har någon som triggar stressen i sinnet. I mitt fall min mamma, vet inte hur egentligen men hon gör det.
Hon är en härlig människa som kämpar på med sina sjukdomar men håller humöret uppe.
Men hon lyckas på något sätt dra igång min stress genom att allt som händer på något vis gör det synd om henne.
Händer det mig något hemskt, så blir det synd om henne som har en dotter som råkat illa ut. Och så är det med allt, nu med planering av att min far skall hem ifrån sjukhuset blir det likadant.
Så plötsligt idag drog ett sådan lust att bara vilja fly igång. Jag tackar min lyckliga stjärna att jag gjort min läxa och pausade lilla mor i 10 min. Drog mitt mantra, satte mig och stirrade rakt ut en stund. Sen var lusten av flykt borta.
Varför skriver jag detta, jo min regel skriv ur saker ur mig och skriver jag faran så faller jag inte där iallafall.
Att bli nykter är fantastiskt för man lär sig varje dag något nytt om sig själv.
Tack till miss lyckad och Vinäger för era kommentarer ❤️
Kram och styrka till alla som gör denna resa på sitt sätt//Strulan

Jag tror inte det finns någon som kan irritera en så mycket som mammor. Just mellan döttrar och mammor verkar det vara vanligt.

Känner precis likadant inför min mamma. Ingen får mig att tappa humöret så snabbt som hon. Min stubin är mm-lång med henne, en halvmeter med andra.

Vet faktiskt inte varför, men vanligt är det i alla fall ?

Kram ?

Fibblan

För att du delar med dig i stort som smått?! När du delar med dig av de lärdomar du gör, berikar det också min värld! Kontroll i kaoset - vilken bragd och lycka att känna det✨!

Acceptans kring det man inte kan styra över och lägga krut på att påverka det man kan (och förstånd att inse skillnaden, lägger jag till lite käckt..☺️). Som du säger, låter enkelt, men är ju allt annat än det..☺️! Fantastiskt bra jobbat i att det känns självklart nu! Det kommer inte av sig självt, det vet vi.., så massor med beröm ska du ha för det????!

Användbara tips för hur handskas med mammor också..?! De drar ju verkligen igång en på cell-nivå emellanåt..?. Jag tror det är så på riktigt?! Vi har ju trots allt delat blodomlopp en gång i tiden, så även om navelsträngen klipptes för längesedan, är påverkan så mkt starkare i dessa band. Det är min teori..?.

Skönt att du har dina strategier och snabbt återfår fattningen ???! Tycker också att jag för egen del blir bättre och bättre på det. Tack o lov?! För det är stor igenkänning på hur de lätt kan få en att vilja gå till flykt istället. Men som sagt, man kommer rätt långt med djupa andetag och att ge sig den där välbehövliga pausen?! Döva hjälper ju föga..☠️☺️.

Önskar dig en fin helg☀️!
Många kramar!
/Fibblan ?.

Tack för hejarop i min tråd!??
Och tack för dina inlägg som innehåller mycket klokskap och sunt förnuft ??
Jag behöver höra och läsa mycket sånt ?
Allt för att inte ? ska nästla sig in..
Ha en skön helg Strulan!
Kram?

Men skickar en solig hälsning så hamnar man väl rätt igen. Gå in på era konto, välj eran tråd och skicka en hälsning så kommer de gamla trådarna längre ned igen// kram Strulan ?❤️?☀️