Fåglar och blommor kommer man långt med också Andrahalvlek. ? Själv älskar jag att vara ute i naturen, särskilt så här års. @Se Klart,Jag var uppe i dina "trakter" i går igen på en kortare fisketur, men då nappade det mycket sämre + att en fartkamera på hemvägen blixtrade till så det stod härliga till. Suck, man kan inte alltid ha tur?

I morgon eftermiddag har vi blivit bjudna på en grillkväll där ett gäng "halvvänner" (kan man säga så?) ska samlas utomhus pga coronan. Det är föräldrar till min sons klasskamrater som jag egentligen inte känner så mycket, men vi
brukar träffas någon gång om året. Frugan hade mer eller mindre tackat ja, utan att fråga mig. Det jag vet är att allesammans definitivt inte spottar i glaset, och i inbjudan stod det: Vi står för vin och öl, men ta med eget att grilla.

Grejen är att jag känner inte för att gå dit, inte det att jag känner oro för att bli sugen på att dricka, men ser inget nöje i att sitta och umgås med berusade personer som jag inte har så mycket gemensamt med.
Men om jag inte följer med så kommer frugan bli svinsur, och jag måste hitta på en anledning till de andra att jag backat ur.

Hmm, jag får nog bita i det sura äpplet och följa med. Känns som jag är lite av en tråkmåns,hur hade ni andra gjort?

Jadu jag fattar. Tänker på tre saker som du skriver om, som alltid är mina sk råd mer som rorschack-test, tankar som kommer lite planlöst.
1. Det här med svintråkigt; tänk om det inte stämmer? Tänk om det är fler än du som skippar alkoholen? Tänk om de är måttliga och det blir kul?
2. Frugan vill man vara vän med. Dock ingår ju att stämma av med partner- när sociala grejer ska planeras, ändå något att påminna om så står du inte på minus från start.
3. Anledning att inte hänga med är ju lättare än nånsin, räcker med att framkalla en nysning..,

Jag skulle nog tänka halva vägen var. Hänga med men under förutsättning att det blir en tidig kvälll efter ö k med frugan som får ställa upp på det eftersom hon bestämt utan att kollla med dig.
Samt; anstränga mig för att ha så trevligt det går. Se det som ett utforskande.
Kram ❤️

Hade inte tänkt på att det faktiskt kan var fler som inte dricker, inte det där med nysning heller ha-ha.
Skippar nog nysningen, och går dit, kan ju bli kul som du skriver, det gäller att se det positivt. Nu känns det bättre?
Såg att du hade en kämpig dag i går❤️ men att det går bättre i dag, gött!. Hoppas din påskledighet blir bra, och försök ta det lite lugnt med planerandet, allt fixar sig på ett eller annat sätt ändå.

Kram❤️

Gå dit och ät och umgås några timmar. (Obs: medtag egen dryck om man inte har tänkt på alkoholfri dryck.) Ha inga som helst förväntningar - varken positiva eller negativa. Då blir det roligast ?

Och säg till din fru att du vill avvika tidigt, och att hon då kan följa med eller stanna kvar. Den diskussionen bör ni ta innan festen.

Och säg åt henne att stämma av med dig först innan hon gör likadant nästa gång.

Plättlätt! Tänk att det är så lätt att ”lösa” andras dilemman men så svårt med sina egna ibland ?

Måste vara en arbetsskada. Är så van vid att få olika förutsättningar presenterade för mig, vända argumenten hit och dit - och sedan bestämma hur det ska bli. I samförstånd.

Det är superviktigt att ha ett bollplank inför alla svårare beslut. Vilken tur att du har oss ?

PS. ”Halvvänner” brukar jag kalla ”bekanta”.

Perfekt Andrahalvlek, då har jag en liten plan! Att ta med egen dryck hade jag inte heller tänkt på, inte att det kallas "bekanta" heller? Verkligen bra att jag har er här som bollplank. Ha en bra påskledighet nu, och se till att cykeln får bekänna färg.

Kram❤️

Cykeln ska få bekänna färg ?????? Och sen ska jag grilla och mysa med mina båda döttrar ❤️ Längtar så jag nästan spricker efter den äldsta som normalt pluggar 35 mil från mig.

Hej Torn!
Jag tycker att alla råd här är bra, det är inte lätt i början att vara ”den där” som inte kan dricka nåtts festen, men det är ju samtidigt så jävla skönt att vakna dagen efter o komma ihåg vad som hänt, vara piggare än bakis osv. Hoppas du får en trevlig kväll!

Kikar in och kollar läget, hoppas diverse grillkvällar och annat går din väg i helgen. Min påsk rullar på utan så mkt stress (och alkohol) och det har ju varit mina mål, nyorientering på något vis.
Jag hoppas och tror att jag tagit nya beslut varje dag under kommande år, så jag får uppleva nästa påsk nykter och se tlllbaks på ett år med nya erfarenheter, ny njutning och utveckling. Vi går ditåt! Kram.

Tack för kommentarer boink och Se klart. Det har tyvärr inte varit någon vidare påsk för mig hittills. Grillkvällen fick vi avboka då dottern blev ”sjuk” hon fick någon konstig ångest av något slag, mådde illa, kallsvettig och ledsen hela tiden. Det är lite bättre i dag, men inte bra. Hon fyller snart 12 år, så det kanske är puberteten som spökar eller något. i kväll skulle vi haft besök av ett par vänner, men det fick vi också ställa in. Delvis pga dottern och delvis pga coronan. Man ska ju inte resa/umgås om det inte är absolut nödvändigt. Men jag har nyss ätit oxfilé och druckit påskmust tillsammans med frugan, och det är ju inte helt fel?

Hoppas ni andra har bättre flyt.?

Glad påsk!

Jobbigt för er alla, men allra mest för dottern förstås ? Har hon kunnat prata om det efteråt? Hormoner kan säkert spöka men det ovissa läget just nu kan säkert påverka också.

Jag hade en liknande incident med min yngsta dotter som var helt panikslagen för några veckor sedan. Kunde knappt stå still, flackade med blicken, var illamående. Nästan svimfärdig.

Jag fick koncentrera mig till det yttersta för att ”sända ut” lugn till henne. Det spelade ingen roll vad jag sa eller gjorde - hon reagerar som en barometer på hur jag känner inombords.

Min dotter har ju dessutom en utvecklingsstörning och förstår därför inte mycket av allt detta som händer. Inte ens vi vuxna förstår ju vad som händer.

Enligt mig har hon fått alldeles för mycket information från sin dagliga verksamhet, och sannolikt stimmar personalen massor om corona hela dagarna. Hon fångar upp den oron, förstår inte - och till slut fick hon ångest.

Eftersom hon själv, jag, och hennes pappa var rejält förkylda samtidigt så blev förstås allt ännu värre. Smitta som smitta liksom.

Vi pratar om corona hemma, men typ bara i bemärkelsen att vi inte kan träffa farmor och farfar för att vi inte vill smitta dem.

Annars pratar vi mest om det hon behöver förhålla sig till: 1) hosta i armvecket, 2) tvätta händerna noga och ofta, 3) stanna hemma när man är sjuk. Om hon följer det känner hon att hon bidrar, och hon är mycket lugnare nu.

Och jag hoppas att ni får en fortsatt lugn och skön påskhelg - två hela dagar återstår ☀️

Tack för omtanken Andrahalvlek❤️ Min dotter kan inte riktigt sätta ord på hur hon mår. Hon säger ”jag vill att allt ska vara som förut” Hon vill inte göra något, utan sitter bara med mobilen. Är liksom deprimerad. Lite som hon insett att livet inte bara är en lek, man kan ju dö också. Hoppas det är bättre i dag, hon har sovit bra i natt (och sover ännu)

Själv grämer jag mig att jag missade en fartkamera i alldeles för hög hastighet häromdagen. Den blixtrade till, så kort tog den. Fan om jag blir av med körkortet ett par månader nu, kan inte åka och fiska och hatar att åka buss till jobbet.

Som grädde på moset så är frugan väldigt frustrerad över att allt socialt blir inställt. Och det går ut över oss andra.

Nåja, nu har jag gnällt klart? en sak är i alla fall säkert, jag kommer inte börja dricka alkohol pga av detta, får då blir ju allt ännu värre?

Ska försöka hitta på något kul med dottern och frugan i dag, så mår vi alla bättre?

Kram

Vi fick också ställa in en middag förra helgen av liknande skäl som ni. Mycket frustrerande och ledsamt. Samtidigt behöver man som vuxen ta hand om situationen så som den blir för att inte lägga ytterligare bränsle på barnens ångestmaskin. Min dotter märkte också av min besvikelse och det blir inte riktigt bra då hon får ytterligare ångest över det. Bra att ni försöker hitta på något kul i dag i stället!
Kram!

du får en bättre dag☀️ Kämpigt när ens barn o fru inte mår bra, är nog en bra taktik hitta på något tillsammans.
Och så det där med fartkameran. Inget att göra åt, bara att vänta och se.
Ja så skönt med lediga dagar! Lite lördagskänsla idag... ? Hoppas ni får lite extra mys. Kram

Tråkigt med inställda evenemang men hälsan, i det här fallet din dotters mående går såklart först.
12 är väl typisk ålder då existensiella frågor tornar upp sig, och corona måste vara bränsle.
Jag tänker mkt, oroar mig själv just för barnens framtidstro. Vi som fått resa så mkt, göra karriär och köpa boenden. Det ligger bakom oss, men framför dem. Så jag förstår att oron finns där, även för de väldigt unga. Närvaro. Precis som ni tänker och gör är väl det bästa som går att erbjuda. Och NYKTER.
En pappa att räkna med.
Lyx och trygghet. Och vad skönt för din fru att inte vara ensam om det ansvaret. Kram från regnig morgon. En hemsk dag att vara bakis. Tur vi är nyktra.

Tusen tack för stöttande ord och att ni bryr er Charlie, VacknaVacker, Andrahalvlek och Se klart!❤️ Jag och dottern tog en sväng till köpcentret och hon fick bla ett nytt mobilskal. Det gjorde susen, och nu är hon nästan som vanligt igen. Åt som häst också efter att knappt ätit någonting på 2 dygn? Frugan tog en megapromenad i skogen och verkar ha skakat av sig sin frustration.

Tror att dottern helt klart blev påverkad av frugans ”ilska” och på det, oron med coronan. Jag började nog också tappa det här med ”en dag i taget” tänket och oroade mig för fortkörningen. Vet ju inte ens om jag fastnade på kamerabilden?

Det får bli som det blir, inget att göra något åt? Jag borde fått en längtan efter alkohol under de här dagarna, men konstigt nog, nix det kommer inte.Men det måste ha varit nära. Bara tacka och ta emot. Men jag tänker inte släppa garden.

Har märkt att jag inte orkat kommentera andras trådar under de här dagarna, fokus har legat på annat håll. Mig själv och familjen. I kväll blir det påskmys, med god mat och en brasa i öppna spisen.?

Tack för att ni finns❤️det här forumet äger! ?

Annars tappar vi bort oss. Och låt inte ett strå av vad du borde göra styra dina tankar. Detta forum äger- inte minst för att här är skuldfri zon.
Skönt att höra att helgen trasslar ut sig. Kram ❤️

Det är ju så viktigt att finnas för varandra i familjen, det blir så tydligt när jag läser dina senaste inlägg.
Men att finnas där för andra innebär också att man först måste ta vara på sig själv och sin oro/ilska/stress eller vad det nu är. Annars skaver man bara på varandra, speciellt i dessa tider när vi är isolerade från mycket av den normala umgänget.
Det är ju också lika viktigt att vi finns här på forumet för varandra. Men även här gäller ju att man måste "gå sin megapromenad" emellanåt, ta vara på sig själv först helt enkelt innan man kan hjälpa andra.

Kram!

Du har så rätt Soffi, mår man inte bra själv är det svårt att hjälpa andra att må bra. Det jag har märkt nu efter drygt 3 månaders nykterhet är att jag bryr mig mycket mer om hur mina nära och kära mår. Förr dövade jag mig med alkohol om det blev för jobbigt. Försökte fly från problemen, men det var ingen bra taktik, för då mådde man ju ännu sämre själv ju mer beroende man blev av giftet. Jag har aldrig ens krökt ett hårstrå på mina barn eller frugan, varken nykter eller full. Men jag har svikit dem pga mitt eget mående.

Då var påsken snart över, en konstig påsk, där jag inte ens kunnat träffa min gamla mamma ❤️pga coronan. Första gången i mitt liv detta sker, men det är också min första nyktra påsk på 35 år!? Så otroligt skönt att äntligen blivit av med det förbannade alkoholberoendet?

I dag har jag fyllt på med jord i trädgården och planterat blommor i krukor. En plötslig snöby kom blåsande med en kylig nordanvind, men inte ens den kunde ta min lyckokänsla i från mig.
Mitt beslut är ristat i sten, aldrig mer alkohol i min kropp!?

Kram, och ta hand om er❤️

/Torn

Det är tydligt att lyhördheten blir både tondöv och lomhörd när man dricker alkohol ?

Nu är du nykter och mer lyhörd för hur både din dotter och fru mår, och du är mer mentalt närvarande i ert umgänge. Ovant kanske, men vilken oerhörd vinst för er alla ❤️

Familjen är alltid viktigast! Efter familjen kommer vi som finns här på forumet ?

Min personliga erfarenhet av samtal med barn - och då tänker jag på alla samtal jag har haft med äldsta dottern under hennes uppväxt - är att tid är viktigt. Mycket tid.

Efter en timmes småprat om ditt och datt kan det plötsligt komma upp ett riktigt viktigt ämne på bordet. Då får man andas djupt lite kvickt och ta chansen när den serveras.

Därför bekymrar det mig oerhört mycket när jag läser olika undersökningar som visar att föräldrar pratar med sina barn fem minuter per dag i snitt ?

Det är inte så konstigt att så många barn och ungdomar mår psykiskt dåligt ? Min äldsta dotter kommer absolut inte att vara arbetslös, det är en sak som är säkert.