Börjar även här.
Det ser jag fram emot.
Ska planera och göra fint, att vara bland allt som blir levande igen, efter den långa mörka årstiden är läkande för våra rispor på insidan. Önskar dig en fin vecka, kram! ?

I dag firar jag 100 dagar på raken utan en droppe alkohol. Känns mäktigt, låter bättre med 100 dagar, än drygt 3 månader tänker jag. Lite som att fylla 100 år?. Det har gått hyfsat lätt att nå hit tycker jag. Börjar bli lite svårt att att hålla koll på vilken dag man är på, men jag tycker det är viktigt att göra det, så man inte glömmer hur viktigt det var i början. Varje dag var en stor seger och man fick mer och mer självförtroende, som gav ännu mer styrka till att inte ge upp.

Blir till att var hemma en vecka till då firman jag jobbar på går på sparlåga pga läget i världen. Inte mig emot, resten av familjen är på jobb och skola, så jag får lite extra egentid och solen skiner ute. ?

Nu kör jag vidare på den nyktra vägen, kommer det gupp eller blir en dikeskörning får jag hantera det då.

Ha en bra dag!

Stort GRATTIS till hundra dagar.
Så skönt att få fira det med egentid i solen :-)

Kram

????100 dagar.Grattis!
Vilket bra jobb Du gör..Både för dig själv och oss andra här på forumet.Visst är det svårt att ta in?100 kramar från Pilla

Rosa76

Grattis Torn!! Bra jobbat och tack för inspiration och support!Kram Rosa76

Stort grattis på din 100-nyktra-dagars-dag! Lika mäktigt som att fylla 100 år tycker jag ?

Håller med om att antalet dagar är viktigt, men eftersom jag måste räkna för hand så har jag övergått till veckor istället ? Och månader - siktar mot tredje månaden nu!

Jag tänker att det kan känns bra för nykomlingar också - att de ser att med tiden är varje enstaka dag inte så jobbig, så det räcker att räkna veckor.

Minns så väl dag 5 då jag närmade mig den första nyktra helgen. Hur skulle det gå? Men det gick bra, och det har resten gjort också. Nio nyktra helger har passerat nu.

Stort tack för dina inspirerande inlägg och att du tar dig tid att peppa oss alla ❤️

Rulle45

Grattis suveränt jobbat! Är bara på dag 4 så 100 dagar känns nog som att bestiga mount everest! Det du har lyckast med gör att jag måste klara en dag till minst! Bra kämpat!??

Jag identifierar mig ju med döttrarna lättare eftersom jag är kvinna själv. Det hade varit svårare med söner, men då hade jag fått lära mig!

Äldsta dotterns kille har varit en del av vår familj delvis i 7-8 år och ibland har jag undrat ”vilken planet är han ifrån?”

Dels är han väldigt omogen (fortfarande 24 år gammal) och han kan bryta ihop fullständigt över skitsaker. Han kan babbla i evigheter om något mekaniskt, som ingen annan har ett dugg intresse av. Och han märker inte ens att folk omkring honom är ointresserade.

Men värst är ändå när han ”killgissar”. Han kan påstå en sak med 100 procent övertygelse, och sen har han ändå ingen jävla aning.

Men han är ju inte ensam om det, sådant håller ju till exempel Trump på med hela dagarna ?

❤️ Tack! ❤️

Många kramar från mig till er alla! /Torn

Minns den boken, nu har det väl inte varit hundra års drickande men ibland känns det så.
Hundra dagar i frihet kan vi åtminstone vara helt säkra på att vi har, and counting.
Grattis oss! ❤️

Tack för grattis VaknaVacker, Wasabi och Se klart så klart!? Har fixat med hus och trädgård hela dagen.
När jag stod på en stege för att putsa fönstren utvändigt på andra våningen så slog det mig att jag
kände mig lite skraj, typ höjdrädd. Det blåste rätt bra och kändes olustigt, att ramla ner därifrån hade inte
varit särskilt hälsosamt. Har aldrig haft några problem med detta förr om åren men då har jag också alltid
haft ett antal starköl i kroppen vid dessa göromål, vilket jag självklart inte hade i dag. Det kunde ha gått hur illa som helst på den tiden.?
En ny insikt, jag tänker mig för, och är mer försiktig nu, vilket självklart är bra.?

Nu ska det bli skönt att gå och lägga sig.

Natti!

Skämt åsido, det är nog en kombo av nykterhet och ålder som gjorde dig höjdrädd på stegen. Med all rätt - du kan slå halvt ihjäl dig om du ramlar ner, och risken är högst påtaglig när det blåser.

Av samma anledning har jag ALLTID cykelhjälm. Skulle inte cykla en meter utan. Jag har flugit över styret en gång och landade på huvudet. Utan cykelhjälm hade jag dött eller blivit svårt skadad.

Våra rädslor är till för att varna oss för att utsätta oss för faror. Jag är dock rädd att stå på en stol nästan, och det är överdrivet. Den rädslan hämmar mig.

Just därför funderar jag allvarligt på att lära mig klättra. Med säkerhetslina på sig borde höjdrädslan fixa till sig.

Blev höjdrädd för ett antal år sedan då jag var med om en risksituation med små barn som var allvarlig. Tror kroppen/hoppet slets itu och har aldrig riktigt läkt, men mycket bättre nu. Och mkt mindre såna issues överhuvudtaget sedan jag slutade med alkohol.
Kroppen är klok. Att stå på en hög stege är farligt. Så skönt att du påminns om att du lever.
Fin dag utan stora risker tillönskas! Kram.

Har blivit lite av varannan dag för mig den här veckan märker jag. I förrgår, blev det mycket surfande/slappande och häng här. Håller på en del med aktiehandel på nätet också, och för att få till bra "trades" behöver man ha koll på börsen live.
I går var det fullt ös med trädgård och hus, och i dag sitter jag rätt mycket framför datorn igen. I morgon ska jag ut på en "megafisketur" från morgon till kväll.

Känns riktigt bra faktiskt, jag gör precis vad jag känner för dag från dag och har inte tråkigt för fem öre. ?
Mår prima!

@Andrahalvlek, åldern ja just det, har ju fyllt 50 år i år, tänkte inte på det?

Ha en fortsatt bra dag!

Ja, det samlar vi på oss medan vi åldras och blir äldre. Vi blir klokare med åren helt enkelt.

Men, just nu är vi alla här inne i en period då vi får extra mycket insikter och erfarenheter eftersom vi provar något nytt, vi försöker bli nyktra.
Samtidigt, när vi nyktrar till så läker kroppen och vår biologiska ålder backar - vi blir yngre.
Det tycker jag är kul!
Lite busigt till och med!
;-)

Kram!