Härligt du mår bra?
Väldigt olika för mig med hur mycket jag är här. Hm... naturligt!
Låter kul med börsen. Skaffade ett isk konto igår. Haha får se hur det går?
Kram

Tycker ditt liv låter så bra och härligt nu. Fisket, familjen och så trygg i din nykterhet. Det är något skönt och bra med att släppa taget här, lite som att flytta hemifrån. Men om man har föräldrar man gillar så vill man ju hålla i kontakten ?
Och vi får ju hålla i eftersom vi firar jämna dagar ihop och jag inte kan räkna.
Så det kommer nog inte som en överraskning för dig att jag inte äger en enda aktie som jag själv ska köpa eller sälja.
Njut av din kväll, kram ?

Då var man hemma igen efter en härlig fisketur. Många fina fiskar och en massa sol blev det. Solen har tagit bra i dag känner jag, dock mest på vänster ansiktshalva, så jag ser helt knäpp ut. Jätteröd på vänstersidan och halvblek på högersidan. Nåja, får fixa det i morgon?. Kul att ni är här och kommenterar tjejer!? Även om det lär bli färre besök för oss alla med tiden så är det ju trevligt och bra att hälsa på i bland.

Bra där VaknaVacker! Isk är det bästa, så slipper du deklarera alla affärer. Se klart, jag tror du skulle fixa det också ? Jag håller inte på med några jättesummor, utan det är mer som en liten hobby, typ ett trevligt tidsfördriv och så är det kul om man kan dra in lite extraslantar.

@Soffi, hoppas du har en bra kväll❤️

Och ni andra också såklart!

kram

Många som fiskar kastar ju i fisken igen ? Efter fotografering! Men jag tror att själva fisketuren är det allra bästa, inte fångsten.

Klassiskt ”fulbränna” tillhör i början på säsongen ?

Kram ?

Det beror på vad det är för fisk. I dag släppte jag i allt, då det endast var "skräpfisk" Id, mört och braxen jag fick. Jag var ute efter de arterna i dag, och hade inte räknat med någon ätbar fisk, så det är som du skriver, foto, vägning om det är nytt personbästa, och sedan returnering. Passar alltid på att fota lite i naturen också när jag är ute. Fisk som jag gillar att äta brukar jag ta upp "lagom" mycket av. Dvs inte mer än att vi klarar att äta den färsk. Fryser nästan aldrig in någon fisk, möjligtvis kan jag bunkra upp några kg torskrygg'.
Fisk jag gillar att äta är tex piggvar, gös, sjötunga och olika torskfiskar. Sill och lax går också bra. Ungarna gillar nästan bara lax tyvärr.?

Kram

Tack för inblick i en ny värld, men gillar samma fiskar som du ?
Förundras då och då, när det finns lite tid över, att vi fixat det här - så länge, men vågar inte bli kaxig.
Hur tänker du? Är du liksom nykter för all tid nu, eller oroar du dig för återfall? Kram.

Har några gånger fått förmånen att äta nyfångad torsk - åh så gott det är! Men lax och makrill är också gott ? Insjö eller havet? Men mört och brax finns väl bara i sjöar? Torsk och lax i havet, och lax även i älvar men knappast sjö väl?

Jag kommer från gbg och var tidigare havsmänniska. Flyttade till ett ställe med sjöar, och blev sjömänniska. Flyttade vidare till havet - och nu älskar jag både sjö och hav ❤️

Tack! Blir glad att höra att du blir peppad? Skönt att du är på G igen såg jag i din tråd.
Ja du Se Klart, tänk vad vi har åstadkommit hittills.?
Känns väldigt bra just nu, och just att man märker att man inte får något sug när det är tufft gör
att det känns ännu bättre. Hade ju en formsvacka förra helgen, men att börja dricka fanns inte på kartan.
Något "normalt" återfall är jag inte orolig för, däremot om tex ett av mina barn nu plötsligt skulle dö i
i en trafikolycka så vet i sjutton hur jag skulle reagera. Men sånt är ju inget man går och tänker på, eller går att testa.
Mitt mål och min vilja är att vara nykter för all framtid, men jag "kör" på "tillsvidare". Hur känner du själv?

Härligt att ni gillar fisk!? Jag tycker det är gott, och så är det ju nyttigt också.
Ha-ha Andrahalvlek, många frågor där. Jag kan nog det mesta som handlar om fiskar och skulle kunna skriva
en mastodont utläggning här, men för att ta det lite kortfattat så är svaret på dina frågor att makrill finns i västerhavet och en liten bit in i Östersjön. Mört och braxen finns i sötvatten och bräckt vatten.Torsk finns i västerhavet och i Östersjön men har minskat kraftigt i Östersjön de senaste åren. Lax finns i havet, även hela Östersjön, den går upp i älvar för att leka och finns även i Vänern. Dessutom finns den inplanterad i flera andra insjöar, tex Vättern.

Nu ska jag ut och plantera ett nyinköpt päronträd?

Ha en fortsatt bra helg!

Jag tänker som du. Tror att jag hade nån oro kring detta för 1-2 veckor sedan, liksom rädd att inte kunna vara i denna lugna känsla, att faror kanske lurar överallt.
Men det har gått över.
Om något katastrofalt händer vet jag inte heller, men som du säger går det ju liksom inte att tänka på dagligen. Jag kör också på, men har väl satt något första mål, + 3 månader till. Men som det känns just nu hoppas jag att jag aldrig mer behöver dricka. Om det ändras- så ska jag säga till- du med ?. Då får vi dra in med tungt artilleri.
Kram min nyktra kompis! ❤️

Se Klart, japp vi sparar de tyngsta vapnen vi har och plockar fram dem om det skulle behövas.? Jag vet inte om det beror på att vi startade den här resan på samma dag, men jag har alltid tyckt att vi har legat i ungefär samma fas hela tiden. Så många gånger du har skrivit något och jag har tänkt, ja, exakt så är det för mig nu också. ❤️ En grymt bra kompis är du i alla fall?

Min dag har varit bra med mycket trädgårdsmys. Jag planterade ett päronträd i dag. Det trädet ska bli min påminnelse om året jag föddes på nytt, fri från alkoholen.

En tanke slog mig i dag när jag satt på altanen och tittade på den blå himlen. Inte ett flygplan har jag sett på hela dagen, inte en enda vit strimma. Det brukar vara massor i normala fall. Just när klimatkrisen var som värst, så slog det här viruset till. Kanske Jordens sätt att säga: Nu får det vara nog!

Kram till alla kämpar!

Vi lyssnade inte tillräckligt på klimatlarmen - så naturen fick oss på knä på annat sätt. Vi kommer nog aldrig resa jorden runt i samma utsträckning som förut.

Jag är själv ingen globetrotter, jag trivs bäst hemma. Det finns mycket fint att uppleva i Sverige - och även i sitt eget närområde.

Vilken underbar idé att plantera ett päronträd som ska växa och påminna dig varje dag om din nyktra resa ??

Jag fick en liten planta av min äldsta dotter för några veckor sedan, ett ”elefantöra”. (En stickling från en stor planta som hon har hemma.) Det får bli mitt ”päronträd”.

När mina barn föddes fick de varsitt ”paradisträd”, en fetbladig krukväxt, som växer och frodas fortfarande.

Kram ❤️

För mig har lugn nästan alltid varit lika med stillhet.
Men när jag läser här börjar jag fundera.

Du är så full av energi! Så många härliga aktiviteter: fixa med huset, fiska, plantera träd mm.
Samtidigt andas dina inlägg så mycket lugn. Som att lugn = trygg, lugn = må bra och lugn = glädje och lycka, till och med lugn = energi och livsglädje!

Ett lugn som du får av att vara nykter.

Tack för att du delar och ger mig en så vacker målbild - dit vill jag också!

Kram!

Håller med och har skrivit det själv. Om något skulle hända de mest närstående tror jag inte att jag skulle fixa nykterheten. Däremot tror jag att för varje dag och ny insikt blir det mer självklart att även om vi skulle trilla dit vill vi fort tillbaka. Det nyktra livet är ju så mycket mer värt än motsatsen - oavsett situation.

Så härligt att läsa om vardagslivet, det vita vardagslivet. Inte alltid en dans på rosor, men det är ju knappast A-livet heller...

Har en fiskeintresserad man. Blir mest gädda och abborre, tyvärr. Rökt eller stekt abborre är iofs gott, men inget slår torskrygg eller en fin bit lax.

Ha det gott i solen, åtminstone skiner den här hos mig. ?

Kram

Loggat in här och tänkte läsa i kapp men ögonen går nästan i kors. Har avverkat en kort fisketur efter havsöring. Sedan hälsat på min morsa i hennes sommarstuga och där eldat en massa ris och huggit upp ca 2 kbm ved, lagat en skorsten, grillat och kört 8 mil hem.

Så det får bli en sen höneblund först. Tack Andrahalvlek för lärdomen av ordet ”höneblund” ❤️ Låter mycket mysigare än tupplur?

Hoppas alla har det bra!

Nu??

Tack för kommentarer Andrahalvlek, Soffi och Vinäger!?
Blev en timmes höneblund efter en dag med mycket aktivitet. Kroppen behövde det, men jag har haft en underbar dag, så härligt att orka aktivera sig, göra lite nytta och tycka det är kul?

@Andrahalvlek, det går ju lika bra med elefantöra! Skoj att jag kunde inspirera dig.
@ Soffi, du är så smart! Det är precis så jag fungerar när jag tänker efter, jag blir lugn av att göra grejer, och får samtidigt livsglädje av det.
@Vinäger, abborre, glömde jag att nämna, det är också en god matfisk! Kul att din man gillar att fiska, du borde prova på någon gång, Ni kan ju göra det tillsammans.❤️

I morgon ska firman jag jobbar på köra i gång på allvar, så nu blir jobb som vanligt igen. Ska bli kul att träffa kollegorna och så men ska jag vara helt ärlig så, om jag hade pengar så jag klarade mig, skulle jag hellre vara ledig på heltid. Kanske skulle ta och steppa upp med min aktiehandel...??

Ha det bra!

Kram

Det är verkligen lyxigt att orka och forsa genom dagen. Hoppas min ork håller i sig imorgon ? och hoppas att du får det bra åter på jobbet. När jag fantiserar om att bli rik (hur nu det skulle gå till eftersom jag inte ens köper lotter) och om i jag i så fall skulle sluta jobba är blixtsnabba svaret aldrig i livet. Dels för att jag har så roligt jobb, men innerst inne har jag kanske också oroat mig över hur det skulle gå med drickandet. Jobbet har varit mer än roligt jobb, utan även struktur och ansvar. Att aldrig vara sjukskriven, att gå till jobbet oavsett hur jag har mått, har varit en mur mot ytterligare förfall. Skönt att slippa oroa sig för det iallafall.
Ha en fin start på vecka. Kram ⭐️

Härligt att läsa om din aktivitet, att ha orken och lusten att göra så mycket??

Det är sådant jag längtar efter... att få tillbaka energin..att inte alltid vara trött.

Ha en go måndag?

Tillbaka på jobbet igen efter en tids korttidspermittering. Min närmsta chef är hemma coronasjuk, en kollega som har sitt skrivbord 6 meter från mitt fick dom tvinga hem i fredags pga hans konstanta hostande. Han har under permitteringen roat sig på krogen varje dag, men jobbade i fredags. Han sa tydligen när han blev hemtvingad "jag är inte sjuk, jag bara hostar mycket" Idiot! Ytterligare 2 personer på avdelningen är frånvarande pga corona, den ena ligger i respirator. En av mina kusiner har nätt och jämt klarat livhanken efter en vecka på sjukhus.Min närmaste kollegas vän dog i corona i går. Alla är i samma ålder som mig och har inga underliggande sjukdomar.

I början var jag inte orolig för att bli drabbad själv, det skulle ju vara som en vanlig förkylning men har börjat
tänka om där. Det känns olustigt och jag vill till varje pris undvika att bli smittad.När jag äntligen har kommit ur mitt alkoholberoende och mår bättre än någonsin så vill jag inte dö kvävningsdöden pga corona.

Så till alla er som har möjlighet att jobba hemifrån, gör det, jag kan inte det.

Sorry för pessimistiskt inlägg, men jag vill njuta av livet nu, livet som nykter.?

Ta hand om er.❤️

Inte ett pessimistiskt inlägg utan ett realistiskt. Det är så det är just nu. Vi måste fortsätta vara MYCKET försiktiga. Hålla avståndet och stanna hemma vid minsta symptom.