Som du skriver, inte har vi tagit oss ifrån askan för att kliva in i elden.
Var så försiktig som det går att vara. Och som du skriver är detta inte en katastroffilm utan vår verklighet. Tråkigt och oroligt. Vilken tur att vi inte dricker. Kram.

Hej kompisar. Jag ska var försiktig, det lovar jag? Tyvärr kan jag inte jobba hemifrån då det är vissa datasystem som jag har ansvar för som måste hanteras på plats. Angående den "hostande kollegan" så har han däremot möjlighet att jobba hemifrån! Grejen är egentligen tragisk, alla vet att han är gravt alkoholiserad men så länge han klarar att "sköta" sitt jobb så får han tydligen vara kvar. Om man jämför med hur mitt beroende såg ut så har han det 10 gånger värre. Han har varit på företagshälsovården och fick testa sig regelbundet, men klarade sig tydligen på något underligt sätt. Men tyvärr så tror jag att han kommer "trilla av pinnen" pga alkoholen snart, för man märker att det bara blir värre och värre. Det är riktigt illa nu. Jag tycker det är konstigt att inte hans chef (vi har inte samma chef) gör något år saken.?

Ja-ja, Jag funderar på att ta med mig min andningsmask till jobbet. En riktig proffsmask med utbytbara filter av högsta skyddsklass som jag använder hemma vid målning, slipning mm.Men blir väl idiotförklarad då?

Som det ser ut nu så kommer jag bara jobba halvveckor ett tag framöver pga dåligt orderläge på våra produkter.
Så på torsdag är jag permitterad igen några dagar.

Ha det bra! Kram.

Hej Torn!
Kul att höra att det går bra för dig :)
Måste vara skumt att komma tillbaka till jobbet och särskilt om det är kollegor som är där eller har varit smittade i viruset. Jag jobbar också med it men vi måste jobba hemifrån nu på grund av detta. Är konstigt att inte träffa kollegorna tycker jag... men självklart ska man vara hemma om man är sjuk annars är det oansvarigt.
Hoppas du får en fin nykter dag!

Om jag hade varit du så hade jag satt på mig skyddsmasken ?

För säkerhets skull - och för att markera. I alla fall om arbetsgivaren och kollegor är så nonchalanta att sjuka inte håller sig hemma och att alla som kan jobba hemma inte gör det.

2/3 av våra medarbetarna jobbar hemifrån, och vi permitterar också på vissa avdelningar.

Andrahalvlek, japp jag tar med skyddsmasken i morgon?

Har upptäckt en sak de senaste veckorna. Jag bryr mig inte särskilt mycket om pengar numera. Förr kunde jag bli irriterad över mycket som rörde pengar. Tex om frugan handlade onödigt mycket kläder eller om man fick en parkeringsbot. Eller om något dyrt gick sönder. Nu är det liksom ”no big deal”.Det är annat som är viktigare, att jag och familjen mår bra och att jag är nykter. Ska tillägga att vi är inte rika på något sätt, men har så vi klarar oss. Förr drömde jag ofta om att vinna en massa pengar, jag tänker inte så mera. Det här är kanske en känsla som kommer ändras i framtiden, men det känns väldigt bra just nu. En sak mindre att oroa sig för.

Ha en bra kväll!☀️?

Jag tänker att det är precis detta som är så svårt att förklara för de som inte varit i diket av alkohol. De nya små känslorna kring saker man inte hade förutsett. Jag oroar mig mindre för pengar, som du. (Har inte heller så många att oroa mig för, det mesta levs upp...) Men upptäcker också att jag har mer tålamod med min mamma. Skam vore annat tänker man kanske då, med tanke på karantän och elände. Men ändå. Vi pratar länge, skrattar mycket. En gratis-vinst!
Tack för påminnelsen om de små miraklena. Godnatt! ?

Ja, tänk, när man dricker finns det så mycket att irritera sig över. Man har för lite pengar, för lite tid, för mycket strul, för tjatig partner ja, ALLT som kan vara fel är fel.
Så kommer man till den punkten när man fått nog av drickat, när man inser att det finns bara ett som är viktigt på riktigt och det är nykterheten. Allt fokus på den, "skit i resten".
Det är då de små bonusutbetalningarna kommer: Man upplever att man inte har lika stor brist på pengar (och det har man ju inte heller när man låter bli att sätta in dem på glasbanken), man får mer tid, partnern slutar tjata och "allt ordnar sig".
Och visst är vi värda dessa bonusar för det arbete vi gör!
Kram!

Ja! Det är så mycket fördelar med att inte dricka. Så skönt. Det skall vi glädja oss åt varje dag! Ha det fint idag??

...att läsa! Och bra beskrivning Sofi...bonusutbetalningar. Och härligt att läsa din tråd Torn.
Jag vaknade i morse och i några sekunder - innan jag är riktigt vaken - scannar jag kroppen. Och är i en mikrosekund inte helt säker på om sömnigheten/tröttheten är just sömnrester eller om jag är bakis. Och känslan när jag greppar att det är sömn...bara sömn är ...kanske inte jublande men småsjungande nöjd:-)
Inget kemiskt gift som tynger huvud och kropp ( ack arma kropp) eller ångest kring antal glas ( blev det ett fjärde...eller femte?) eller pengar rakt ut i sjön från ngt hotell där jag suttit i foajén och försökt se ut som om jag har där att göra ( pinsamt!)
Ha en fin onsdag

Härligt att läsa att det är fler än jag som upptäcker de här "bonusutbetalningarna"!
Jag har också börjat bry mig mer om min mamma Se Klart! Var nere i söndags och hälsade
på henne, och hjälpte till med en massa saker hon inte klarar av numera.Och märkte hur otroligt glad och tacksam hon blev. Förr har jag mest gjort sådant lite som ett nödvändigt ont.?
Och Soffi, Du som har en tidigare erfarenhet av dessa nya upptäckter kommer ju få upptäcka dem en gång till nu ju! Lyckost!?
@VaknaVacker, kommentar överflödig, jag säger bara, Glädjespridare!?
@Kaveldun Jag skrev ett litet inlägg i din tråd, som jag för övrigt har följt sedan start. /kram

Fasen, det blir inte mycket gjort för mig på jobbet i dag, sitter ju här och skriver i stället.
Nåja, jag jobbar i kapp en annan dag. Är inte så lätt att jobba så hårt med min skyddsmask på förövrigt?

Jag fick ta av skyddsmasken lite senare för det var för jobbigt att andas igenom den och det klämde och kliade. Jag tror den gjorde nytta i alla fall då vår högsta chef av en slump tog en sväng igenom vårt kontor och såg med skrämd blick på mig. Efter ett tag så kom chefen under honom och satte upp en massa extra papper på vad som gäller runt coronan, och märkte upp med "sitt här" lappar på fikabordet så alla ska hålla rätt avstånd.?

Jag tänker på alla som jobbar inom sjukvården som dagligen får springa runt med dessa masker och en massa annan skyddsutrustning, vilka hjältar! ❤️

Sov så gott

Ler när jag ser dig framför mig, sittande med skyddsmask på jobbet. Ja, jag har ju ingen aning om hur du ser ut, men en man i sina bästa år med skyddsmask "Wow! ;-)".
Du säger att du inte fick mycket gjort på jobbet, men kanske gjorde du mer nytta för företaget genom att bara sitta där med masken än om du klarat av "48 punkter på listan". Nu verkar det ju bli lite ordning och reda på smittskyddet. Bra jobbat!
Så inte behöver du jobba igen något, du har ju viktigare saker för dig - att må bra, vara nykter, ta vara på det vackra vårvädret för att fortsätta "fixa" som du tycker om. Och som du gör galant!!
Lyckost? Jag? JAAAA :-) Skriver mer om det i egen tråd för att inte kapa din med en av mina romaner.

Kram!

Otroligt bra markerat både mot chefer och kollegor! Det här viruset har verkligen respekt med sig. Det slår så oerhört olika. Vissa märker knappt att de är sjuka och en del blir dödssjuka eller dör till och med.

Man tror ju att det hänger ihop med individens eget immunförsvar - som kan börja gå helt bananas. Och vems immunförsvar som reagerar så är det ju omöjligt att sia om.

Jag har tidigare inte alls varit rädd för viruset, men nu börjar jag bli mer och mer restriktiv med vilka jag träffar.

Till och med mötet på jobbet idag känns sådär med tanke på smittorisken. Dessutom. Som om jag inte vore orolig innan liksom.

En annan sak. Att du vaknar i ottan beror på åldern ? Efter 50 är det raskt utför med mycket, till exempel sovmorgnar ?

Ja du Soffi, det var en del kollegor som drog ganska rejält på smilbanden, men det var nog inte riktigt i klass med ditt äventyr på pilatesbollen.? Andrahalvlek, där satte du den igen! Det har inte gått in i min skalle ännu att jag är över 50?

I dag har jag preppat packning och båt för ett fiskepass i kväll/natt. Min son och en kompis till honom har tjatat till sig att följa med ut, trots skola i morgon. Det ska bli kul, alltid lika härligt att se grabbarnas nervösa glädje när dom drillar en stor fisk.

Kram

Ser framför mig hur du sitter där med skyddsmasken. ? Riktigt bra gjort.

Vad kul att sonen och hans kompis vill hänga på. Gemensamma intressen ger så mycket extratid med barnen. Tänk att du nu kan köra när som helst. Vilken frihet!

Önskar dig/er en härlig fisketur!

PS. Jag har varit med min man och fiskat flera gånger. Vi har alltid haft båt. Dock är han mer entusiastisk än vad jag är. För att jag ska följa med ska det vara sol och värme. ? Efter en stund ligger jag hellre och slappar än står med ett spö...

Kram

Så härligt det måste vara för barnen att få hänga med. Låter magiskt, även om det ordet är uttjatat så passar det här.
Jag har sått frön hela kvällen- gästrummet belamrat, forts i helgen. Känns lite som gamla människor, gör det inte? Att ha massa små krukor i ett varmt rum. Hjälp!
Imorrn är det fredag och av med skyddsmasken. Hoppas ni får en fin kväll. Nykter är helt klart. Kram!

Det är ju rent fruktansvärt egentligen.
Att det ska krävas en kris av megaformat som Corona för att man ska börja "leka" på jobbet med pilatesbollar och andningsmasker.
För jag tror faktiskt att många mår bra av att bjuda på sig själva lite mer, och de runtomkring som får ett gott skratt mår ju också bättre.
Jag tror att jag, när krisen lägger sig och livet återgår till det "normala", ska försöka ta med mig leken.
Är ni på? Ska vi sprida lite mer glädje på jobbet? Det går ju uppenbarligen att göra med väldigt små medel :-).
@Andrahalvlek: Ja, jag börjar ju också bli gammal, men visst får jag väl leka ändå? ;-)

Hoppas att fisketuren blev lyckad. Det låter helt underbart att få umgås med son + kompis på det viset.
Sååå mycket bättre än att du smygdricker öl medan grabbarna spelar dataspel...
Det är aldrig för sent - livet kan bara bli bättre - nykter :-). Fint att du kom på det!

Kram!