Och vilken chans. Hoppas det blev bra nog. Jag slutade röka första dagen på ett nytt jobb för 20 år sen, började aldrig igen.

Hej! Imorse ringde jag in på ett aa-möte och blev positivt överraskad! Pratade efteråt med en medlem och det kändes mycket mindre dramatiskt och främmande. Tror helt på att jag inte bara kan ta bort alkoholen från mitt liv, jag måste också tillsätta något som fyller det hål alkoholen fyllt. För mig är det att utforska min spirituella sida på ett otvunget och lekfullt sätt. Därför är jag nu på väg in till stan och ska köpa en tarot-kortlek :)
Och igår var jag på min helt nyktra dejt! Avstyrde barbesök när caféet stängde. Uppskattade att träffa honom nykter, blev inget fyllehångel som det annars skulle blivit. Vi ska ses imorgon igen :)
Hoppas ni också har en härlig lördag full av utforskande av er själva som nyktra och helt er själva, det försöker jag ha!

Du går verkligen från klarhet till klarhet i snabbt tempo! Svinbra jobbat med dejten, AA och din spirituella nyfikenhet.

Så glad för din skull ❤️

Hade just en insikt. En lördag kväll kan också betyda att man är helt klar i huvudet, ute och tar en promenad i en vacker kvällsskymning. Vanligtvis brukar mina helgkvällar innebära att jag vid klockan 19 är rätt rejält påverkad och berusad, väldigt seg och rastlös på samma gång, bläddrar mellan olika filmer på Netflix utan att ha ro att se något på riktigt. Huvudvärken och ångesten brukar komma runt 21, då brukar jag äta massa godis, chips, m.m. för att lugna den. Vid 22 brukar jag gå och lägga mig och ligga och vrida mig i ångest. FY FAN. Vill aldrig ha en sådan kväll igen, så jäkla bortkastat. Hela lördagen brukar gå ut på att planera att hinna till Systemet, och väntan på att klockan ska bli 16:30 så att jag kan börja dricka. Och allt toppat med skam och skuldkänslor.

Idag har jag haft en fantastisk dag. Sovmorgon, AA-möte online, handlat tarot-kort och fikat med släktingar, lärt mig lägga tarot, ätit nyttig middag, sett lite tv, tagit kvällspromenad, och nu sitter jag vid köksbordet med massa energi och klart huvud och skriver detta med tända ljus och musik på. Sån oerhörd skillnad med kvaliteten på dagen, jämfört med mina vanliga lördagar. Jag har hunnit med så mycket, dagen känns på nåt sätt dubbelt så lång och med dubbel energi. Klarhet.

Att lägga tarot var... galet. Jag har alltid varit en mycket andlig person, men har förtryckt den delen av mig själv med alkohol i många år. Jag lade flera stjärnor och alla talade ett så tydligt språk att det var kusligt, jag befinner mig i en enorm förändring där jag förkastar det som varit, och om jag fortsätter på denna väg väntar lycka och andlig utveckling. Det gav mig rysningar :-)

Otroligt häftigt vad tarotkorten visade! Jag får också rysningar.

Det låter som du haft en toppenlördag hittills ?

Söndag, vaknade 07.19, helt utvilad efter en hel natts ostörd sömn. Så skönt att sova gott! Sedan jobbade jag/chattade fram till 12, tog en 1h powerwalk, åt lunch och var så trött att jag gick och lade mig att sova i nästan 2h.

Har en skugga av nervositet över dagen eftersom min dejt kommer över ikväll vid 18.

Inte deltagit på ngt aa-möte idag, men pratat länge och väl med en online-vän om min insikt kring mitt alkoholberoende. Och lyssnat på Sober Curious. Känns viktigt att varje dag påminna mig om att jag slutat dricka, en del av att jag måste ha respekt för att alkoholen kommer försöka börja pocka på och jag kan inte bara fortsätta som vanligt, jag måste göra saker annorlunda.

Nu ska jag träna dansträning framför tv:n, en del i att prova nya saker! :)

Hoppas ni har en fin söndag där ute!

Tjohooo, idag firar jag 7 dagar helt nykter utan ens en droppe alkohol! Superstolt över mig själv! Ringde in på ett till AA-möte idag, känns bra att vara med på dem.

Har pratat mycket med en vän över nätet om mina alkoholvanor och hur mycket och ofta jag brukar dricka. Och det finns så mycket saker som är mina "första gången" som nykter. T.ex. detta med att dejta nykter. Första gången i hela mitt vuxna liv som jag varit på dejter och hånglat som nykter. Och det är så skönt att känna att jag är helt närvarande! Inatt sov jag inte alls bra så idag är jag rätt trött, men det är SÅ stor skillnad på att bara vara trött av sömnbrist och att vara trött av alkohol. Känns på nåt sätt i kroppen att gifterna har rensats ut på ett sätt som de inte brukar.

Jag brukar ju dricka minst 3 dagar i veckan, fast oftast så här: tisdag, onsdag, fredag, lördag och söndag. Så i praktiken kanske 2-3 alkoholfria dagar i veckan. Sjukt. Senaste tiden, månaderna, har jag druckit nästan varje dag. Så inte konstigt att det känns i kroppen att den får vila nu och slippa den ständiga förgiftningen. Väldigt skönt...

Är lite sisådär med koncentrationen och fokuset idag, dels p.g.a. sömnbristen men också att jag har svårt att sluta tänka på mannen jag dejtar :-) ett härligt, angenämt problem...

Hoppas ni har en fin måndag!

Grattis till 7 nyktra dagar!

Och du har redan hunnit med att hångla nykter ☺️ Avundsjuk! Nä, jag unnar dig det verkligen.

Allt känns mer äkta när man är nykter ?

Hej, alltså nu har jag kanske en lite konstig fråga. Jag är ju inne på min 8:e dag som alkoholfri, innan har jag druckit mer eller mindre varje dag sedan årsskiftet, och innan dess flera gånger i veckan under hela mitt vuxna liv. Igår kväll och i morse har jag stått och tittat på mig själv i spegeln och tycker jag ser annorlunda ut! Kan det verkligen stämma???? Eller inbillar jag mig? Jag tycker jag har mindre porer på näsan, och att ansiktet ser smalare ut, liksom runt kinderna och käken. Och jag har inte gått ned i vikt så det är inte det. Kan att sluta dricka verkligen ge en sådan effekt så märkbart så snabbt??? Positivt är det i alla fall :-)

Upplevde lite jobbiga automatiska tankar här, det är superfint väder i Stockholm där jag bor, och min automatiska tanke som blixtrade förbi snabbare än fasen var alkohol. Rosévin, en kall öl. Fest, dricka. Jobbigt, första gången sedan jag slutade dricka som jag känt sug på riktigt. Men det går bra, ringer kanske en kontakt på aa för att ventilera lite. Sjukt hur betingad man är.

Idag är det torsdag och jag har haft en väldigt skön dag. Så mycket energi och fokus. Vaknade helt utvilad klockan 06.30 av mig själv, och klockan 07 satte jag mig och började jobba. Inte behövt sova nåt på eftermiddagen. Otroligt. Idag är min 10e dag som nykter, känner att min oerhört förbättrade sömn verkligen påverkar mig väldigt mycket. Men som jag läste i en bok, det är nästan skrämmande hur mycket tid och energi man får när man slutar dricka och slutar låta livet kretsa kring alkohol.
Ringde in på ett AA-möte vid lunch, det hjälper verkligen. För mig är det viktigt att prata med andra som förstår och påminna mig själv om att jag inte ska dricka.
Hej svejs!

Det är så häftigt att man kan märka så stor skillnad så snabbt! Om man slutar kämpa och tycker synd om sig själv som inte ”får” dricka.

Att välja att se fördelarna med nykterheten är så mycket enklare!

Svinbra jobbat ?

Så fint det är att läsa om när energin kommer tillbaka av bra sömn. Så viktigt.
Mina morgnar är numera mina ”kvällar”, jag älskar att vakna utvilad (även om jag alltid är sömnig), göra kaffe, ligga i sängen och babbla med min man och dricka ännu mer kaffe. Åh vad jag skulle sörja det om jag började dricka igen. Så det gör jag inte! Kram och heja!

Tankar på mitt tidigare drickande har smugit sig på och jag har börjat fundera kring det. Jag har ju alltid under mina drickar-perioder (som varat år varvat med sporadiska försök att sluta) tänkt att jag inte har så stort problem. Jag har ju nämligen alltid kunnat begränsa antalet drinkar, jag har oftast inte behövt dricka upp HELA flaskan vin. Jag har inte blivit asplakat på många år. Men nu ska ni få höra vad jag också gjorde under dessa år:

- Köpte hem och gömde starksprit i min klädkammare eftersom jag ville kunna bli full fortare än jag blev genom att dricka ett glas vin tillsammans med mitt ex, eftersom det var för jobbigt att dricka socialt långsamt och jag ville ha berusningen. Att bara dricka EN öl eller ETT glas vin var som tortyr, jag var tvungen att ha minst två för att få känna berusningen.
- Om det fanns alkohol i hemmet var det omöjligt för mig att inte dricka dagligen. Om vi t.ex. hade whiskey eller något som var tänkt att sparas drack jag i smyg av det när mitt ex var på toaletten t.ex. Tänkte att det inte skulle märkas, men flera gånger drack jag så att flaskan nästan var slut och jag var tvungen att köpa en ny flaska och i smyg ersätta den gamla.
- Jag har min son på halvtid och i helgen är han här. Insåg att detta är första helgen jag är helt nykter med honom....nånsin,om man räknar bort när jag var gravid förra sommaren och inte kunde dricka på 1 månad. Han är snart 4.
- Jag var gravid förra sommaren men det slutade i missfall, vi hade fått veta av läkaren att det TROLIGTVIS skulle sluta i missfall. Jag var dock säker att det skulle bli missfall och jag hade rätt, men även innan det faktiskt hänt kunde inte jag låta bli att dricka en öl och ha det troliga missfallet som ursäkt.

Sedan insåg jag när jag funderade att mitt ex faktiskt valde att skilja sig pga en sak jag skrev i min dagbok på fyllan, och som han läste. Det var bra att vårt förhållande tog slut, men dagen efter kunde inte jag komma ihåg vad jag skrivit i min dagbok, men han valde att skilja sig pga det. Både bra och dåligt, för det var bra att vi skiljde oss, men konstigt att det tog slut pga något jag skrivit när jag var full.

Insikten är att mitt drickande inte var egentligen normalt alls. Nu när jag ser på det med lite perspektiv. Jättejobbigt att erkänna dessa saker "högt" för mig själv, det låter så jävla...alkigt.

...att på vissa plan inte ha nått botten i meningen dricka sig full väldigt ofta. Ha en omgivning som ser och reagerar. Missköta arbetet..
Men ändå göra saker - ibland nästan i förbifarten - som är över gränsen.
Jag funderar på att skriva ner saker som jag har gjort som är över min egen gräns som jag kan läsa när jag får lust att dricka igen.
Fortsätta dricka ( när övriga slutat) i en vanlig kaffekopp ...så att ingen ser. Gå ut i köket och snabbdricka ett glas eftersom resten av sällskapet dricker för långsamt.
Ta med ett stort glas till sängen ( när festen för länge sedan är över ) ...och bli småfull igen...på egen hand...somna och vakna med hjärtklappning och ånger.
Så gör en alkis ...och även om jag fortfarande kan ha svårt att riktigt sätta den etiketten på mig själv så inser jag ju att jag handlar som en.
Och varför då kalla mig något annat?

Ja, det är en stor igenkänning på flera saker i ditt senaste inlägg. Just det som Kaveldun också säger, att fylla på vid sidan av de officiella glasen. Varför dricker folk så långsamt? Det där med att smutta har jag aldrig förstått mig på...

Så skönt att slippa skiten.

Passar på att önska dig välkommen hit (om än lite sent) och lycka till.

Ja man gjorde verkligen allt för att få tillräckligt i sig av det där giftet?
Det viktiga är nu att vi gör allt för att inte dricka det?
Så bra med en lista med de beteenden vi haft. Att plocka fram i sinnet om och när suget kommer.
Och att skapa nya bra beteenden och tankar istället!
Kram?

Tack för era svar, kände mig så värdelös som människa när jag skrev mitt förra inlägg. Kändes bra att få höra att jag inte är ensam. Kram till er❤

Dödstrött efter intensiv helg med sonen och en förkylning i kroppen, men jag är samtidigt glad för jag har varit helt alkoholfri i två veckor idag ? overkligt ju. Frivilligt alkoholfri så länge har inte hänt på 6 år tror jag då jag hade en vit månad. Men oj vad trött jag är idag, vet inte hur jag ska palla jobba. Skönt att det är hemifrån i alla fall....
Hoppas ni får en fin måndag!