Tänk vad skönt det är att kunna köra bil när som helst på dygnet! Tack för påminnelsen Vinäger. Kom på att jag numera tar det som en självklarhet, men så var det ju definitivt inte förr. Att så frön och ha en massa krukor överallt behöver inte betyda att man är gammal Se Klart, det går utmärkt tom för dom som är under 50?. Huvudsaken är att man tycker det är kul och att det sker under nyktert tillstånd. Skyddsmasken åkte av redan i onsdags, är permitterad ett par dagar till, men när jag börjar jobba igen så är jag på Soffi, mer glädje på jobbet!

Kvällen blev lyckad och alla fick fisk, jag kom inte i säng förrän kl 02.30 i natt, och har sovit som en stock, underbart! "Tyvärr" så var det jag som fick flest och störst fiskar, men killarna var supernöjda ändå.
Frugan jobbar hemifrån i dag, hon brukar inte göra det och jag har fått order om att inte störa så hon
kan koncentrera sig. Så jag håller mig nog mest utomhus i dag, det finns ju något som kallas "husfrid" ?

Ha det bra gott folk, Och jag säger som Andrahalvlek när hon sitter sömndrucken på sängkanten,
Idag väljer jag att vara nykter! ?

Kram

Rosa76

Grattis till det och också nyttigt att tänka: -Detta hade inte hänt när jag fortfarande drack. Det är viktigt att klappa sig på axeln, och det är ofta jag tänker den tanken...
Hade en son som trotsade tiden han skulle vara hemma på kvällen i förra veckan...Cykeln hade lite luft så det skulle ta ytterligare en timme innan han kom hem på kvällen...
Arg som ett bi satte jag mig i bilen och körde raka vägen och hämtade hem honom, pinsamt bortgjord inför polarna när morsan kör in på parkeringen.. Cykeln fick han hämta dagen efter och i ryggsäcken hade han cykelpumpen...

Det är ju inte bara de roliga sakerna som fisketurerna man kan göra (ha,ha)...man kan också "sätta ner foten" på ett annat sätt! Nykter idag och i eftermiddag ska jag sätta potatis i trädgårdslandet :) Kram!

Eftersom det blev en så sen kväll igår, hoppas jag det blir lugnt ikväll ? Jag är ok med mina gamling-grejer, känns ändå yngre än att vara full. Tänker allt mer på hur ocharmigt det är med berusning. Vill inte återuppleva. Och konstigt nog har jag nästan glömt hur det känns att vara i det overklighetstillstånd som ett glas innebär. Hoppas du har en fin avslutning på veckan, vi kanske inte längre behöver säga att vi kämpar vidare, vi lever vidare. Kram ?

....som andas glädje och styrka.
Torn - otroligt hur du vänt ditt liv och det verkar som att du inte måste kämpa så mkt ( själv har jag kvar visst sug ?)
Och Rosa76 - att vara nykter och kunna sätta ner foten är inte dumt.
Att lita på sig själv...och sätta gränser för barnen.

Jag satte också potatis i går Rosa! I bland tänker jag om det verkligen är värt allt slit med att hålla på med all grävning och ogräsrensande för att få egen potatis. Men kommer alltid fram till samma sak, det är det!? Det kunde inte ens alkoholen rubba.

Tack kaveldun för komplimangen om fina inlägg!❤️ Jag är imponerad av flera av er som har förmågan att skriva fina, bra, långa och många inlägg. Jag har inte riktigt den förmågan tycker jag?

I går kväll var jag så där härligt trött, ja härligt. Förr kunde jag ofta gå och lägga mig tidigt även om jag inte var trött. Eller, jag var trött på att spendera kvällarna med att springa ner i källaren, garaget och andra ”gömställen” och fylla på kroppen med öl. Bättre att gå och lägga sig.?

Frugan var på bra humör i går och hade fixat med en massa goda tilltugg och en miniflaska med bubbel till sig själv. Till mig (och barnen?) hade hon gjort en jättegod passionsfruktsdrink. Saknade inte bubblet för fem öre. Något jag har saknat efter jag har blivit nykter är dock den där riktiga ”passionen” till min fru. Något jag tänkte på när jag gick och lade mig kl 10 och hon lite besviket sa, va, ska du redan lägga dig? Men det är något jag får jobba på, Vi ska snart fira 10-årig bröllopsdag, kanske kan bli en nytändning☺️

Annars är allt bra, och vet ni vad, jag och grabben ska ut på en fisketur i kväll igen! Ni måste tycka att jag är helt galen med mitt fiskande, men det är det bästa jag vet, mitt fiskeintresse. Inget kan ta i från mig det. Men alkoholen var extremt nära att göra det.

Ha en kanonbra helg!

/Torn

Åh vad kul med fisket! Blev det någon fångst? ?
Så bra med skyddsmasken att det tog skruv på chefen. Detta virus är inte att leka med. Man vet ju inte vem som drabbas hårt och det finns studier på att det ger fler konsekvenser på hälsan än i lungorna!

Ha en utmärkt dag! Kram??

Det är så nyttigt att tänka på det som har varit, för att verkligen inse vilken enorm förändring till det bättre som faktiskt har skett.

Jag kan nästan höra din frus besvikelse ända hit ? Här bjuder hon till - och sen går du och lägger dig. Ridå.

Apropå passionen så har jag hört att alla känslor blir mer genuina när man är nykter. Men du har nog behövt gå in i din ego-bubbla för att fixa den här nyktra resan inledningsvis.

Nu är du redo för att ta in omvärlden på ett helt annat sätt. Mitt tips är närhet utan krav på prestation. Jag brukar säga att de män jag faller för måste klara ”doftprovet”. Blir jag knäsvag då är jag rätt känsla på spåret.

Men det funkar kanske inte så för män kom jag på nu ? Män går kanske inte igång på dofter på samma sätt? Kvinnor är generellt doftkänsligare, och det är sannolikt hormonellt. Som gravid är du tex enormt doftkänslig.

Men det är ofarligt att prova! Doften på halsregionen är starkast - där blodet pumpar nästan synligt. Det är kombon av parfym och hud som är grejen liksom.

Varmt lycka till med både fiskelycka och passionen!

Sitter här med mitt morgonkaffe som smakar förträffligt på min tredje nyktra dag. Sedan en timme har jag läst din tråd, Torn, och alla kommentarer.

Vilken härlig läsning och bra start på min dag.

Igenkänning så det ryker... Ofta iallafall!

Idag fyller min dotter 11 år så nu ska jag upp och fixa nån god efterrätt.. Citronfromage stod på önskelistan...

En sådan tillfredsställande känsla att vara klar i knoppen en dag som denna!

Ha en strålande dag alla kämpar, ☀️☕?

"Något jag har saknat efter jag har blivit nykter är dock den där riktiga ”passionen” till min fru."
Om du tyckte att du hade den när du drack … ja, jag är ledsen, men du kommer inte att få uppleva den igen.
Du kommer att få uppleva något mycket större som nykter, ge det lite tid bara.

Din fru är på det, hon fixar myskväll och bjuder på passionsfruktdrink. Det lyckades inte, du var trött. Men jag tror nog att hon letar nya vägar, och du kan känna efter vad du tror att du vill ha så här i nykterheten - och ge henne en hint. Prova nytt!

Själv har jag "blivit överlistad" av min gubbe.
Jag har alltid varit kvällstrött. Förut kunde jag ju dock ta en whiskey till på lördagskvällen när gäspningarna kröp sig på, jag kunde vara uppe en stund till, tills det var dags att lägga sig för oss båda...
Sedan blev jag nykter (jag tänker på i höstas nu alltså) och jag orkade inte hålla mig uppe på kvällen.
Fast som nykter vaknar jag ju piggare och mer utvilad. Jag tror gubben upptäckte det nånstans på vägen.
Nu kan han nästan bli ivrig att få mig i säng för att sova när jag börjar gäspa på kvällen... Jag fattade ingenting - till en början...

Önskar dig ett riktigt "skitfiske" ikväll ;-)
Kram!

Jag är nog beredd att hålla med dig, Torn. Har ingen bra lösning på det (än) förutom att morgnarna är den nyktres nya kvällar. Generellt. Men jag känner också behov av att vara lite ifred. Vara med mig själv. Vakta mina gränser mot alkoholen smittar av sig lite, fast det är inga negativa känslor inblandade, mer; jag har fullt upp här och lite svårt att med all min uppmärksamhet och kraft engagera mig i någon annan.
Men vi pratar en del om det här hemma och jag är säker på att det kommer bli bra. Överlag försöker jag att inte dra snabba slutsatser utan istället vara nyfiken på framtiden. Mina tankar rör sig mycket kring relationen, känslorna, kärleken. Vilken roll alkohol har haft i vårt liv på ”gott” och ont. Men mina känslor är bra, de lever och vill och kan stanna långa stunder i nuet och titta på min man och bli svimfärdig. Men kan också vara lättirriterade (sluta vissla...)
Ha en fin dag min vän!

Tänkte på det sedan att just passion (och mat) är det som höjer dopaminet mest av allt som det som kan höja det på ett naturligt sätt. Fast du segelflyger eller fiskar hellre??

Tillbaka från fisket, ligger i badkaret och tar ett varmt bad, det var ganska kyligt ute på sjön fram på kvällen. Fisket gick bra och min son och hans kompis var nöjda.

Tack för all respons på mitt förra inlägg!❤️Det var väldans vilket intresse för passion det fanns här!? Fick lite dåligt samvete nu , att jag gick och lade mig när frugan uppenbarligen hade försökt att mysa till det. Men jag var verkligen svintrött. Jag tar till mig om vad ni skriver och tackar åter igen för tips och råd. Ni är bäst! ?

Saskij, såg att du hade tagit promenader efter tips från mig , och har klarat dag 3 nykter. Känner mig glad att något jag skrivit om kommer till nytta. Heja dig!?

VaknaVacker, fiske är ju en stor passion för mig, men man kan ju ha fler passioner. Hoppas jag.

Se klart, det där med ”sluta vissla” känner jag väl till, men det är min fru som säger det till mig. Vi män måste helt enkelt vissla väldigt falskt?

Nu är jag bra trött igen, i morgon ska jag ta det lugnt.

Kram och god natt!

Jag hade en kollega på jobbet som ALLTID visslade. Jag upplevde det så i alla fall. Inte falskt alls, men väldigt repetitivt. Irriterade mig massor. Jag sa dock inget. Inte så ofta i alla fall ?

Mina barns pappa brukade nynna istället. Irriterade mig också. Tills jag kom på att han bara gjorde det när han var på gott humör.

Då irriterade det mig inte längre, utan tvärtom gladde det mig att han var på gott humör.

Ha en toppensöndag ?

Lite läskigt, jag tänkte ta upp det i min tråd när jag läste ditt och de andras inlägg.

Ja, den kommer och går. Och jag blir så irriterad. På mig själv. För att jag inte har lust. Med det jag vill. Jag vill vilja. Oftare. Om ni förstår vad jag menar. Nu funkar det i alla fall, men saknar ändå den självklara passionen. Den som faktiskt fortfarande finns efter mer än trettio år. Ett privilegium i sig, det förstår jag.

Lite utlämnande, men det har vi varit tidigare här på forumet. Tror att det är en lättnad för andra att läsa att de inte är ensamma.

Hoppas att du hittar tillbaka till det som varit. Kanske bäst att låta det ta tid. Att pressa brukar sällan vara ett bra alternativ.

Ha en fin dag.

Kram

Haha jag skrattar när jag tänker på dessa visslande män... min man visslar inte direkt falskt men svårt att utröna. Får mer skräckfilms-visioner av det där visslandet, minns inte nu vad filmen heter.
Jag vet däremot att jag inte tycker man/någon ska ha dåligt samvete för utebliven passion, finkalibrerade känslor som ju behöver sin tid och utrymme. Men även om samtal kring detta kan vara lite knepigt så tycker jag det hjälper. Ofta är det så mkt föreställningar och gissningar. Och det är lika jobbigt för den som tillfälligtvis känner för ”lite” som tvärtom. En av de få ämnena när det ju inte finns rätt och fel.
Hoppas du har en vilsam söndag, kram.

Ja...passionen var tog den vägen??

Jag tror att både allt som har varit tufft i mitt liv plus alkoholen har påverkat min och min mans relation/passion väldigt mycket! Samtidigt som vi har gått igenom så mycket tufft..(jag har ju berättat om det i min egna tråd). Nämnde aldrig barnlösheten men då fanns inte en tanke på alkohol. Det var en lång resa innan vi fick våra barn men till slut kom de m fyra års mellanrum fr Colombia❤️ Jag tror ändå att vår relation är väldigt stark men jag är tacksam över att min man inte har lämnat mig för jag har varit allt annat än trevlig. Jag tänker att jag kommer bli mindre arg utan alkohol och trivs jag med mig själv blir jag också mindre arg.

Jag tänker att som onykter är man egocentrisk och i tillfrisknandet kommer det nog också finnas ett visst inslag av egocentricitet...å jag tänker att min man kommer att förstå. Hoppas även att din fru kommer göra det, Torn.

Jag fiskar inte själv men tänker att det är väldig bra avkoppling??

Ha en fin söndagskväll ?

Tack för kommentarer Andrahalvlek, Vinäger, Se Klart och Varafrisk! Jag uppskattar verkligen allt ni skriver här i min tråd?
@Varafrisk, du ska veta att jag följer din tråd och blir berörd av din livshistoria❤️ Håller mina tummar stenhårt för att du snart ska bli fri från alkoholen.

I dag har jag tagit det lugnt med slappande i solen, gräsklippning och lite maskrosrensning. Tog en sväng med bilen och körde på små slingriga skogsvägar och lyssnade på bilstereon. Jag älskar att lyssna på musik på jättehög volym när jag kör bil. Men det funkar bara när jag är själv i bilen. Så fort jag höjer när familjen är med så låter det från alla samtidigt, SÄNK!? När jag körde på en naturskön sträcka med små röda stugor runtomkring så kom en favoritlåt på radion, jag höjde volymen till max och fick ståpäls. Ni vet en sådan där känsla man kan få och känner ett stort välbehag.

Jag körde långsamt och karossen vibrerade av bastonerna. Folk i stugorna glodde på mig och måste trott att jag var berusad, och det var jag, berusad av lycka, för att jag är nykter.?

Kram

Jag har märkt att mina känslor börjar komma tillbaka. De smyger sig liksom på, men de växer sig riktigt starka och stannar kvar längre.

Med alkohol var det mer upp som en sol och ner som en pannkaka, väldigt tvära kast.

Jag har blivit lugnare också, är inte lika rastlös. Idag har jag lyssnat på PO Enquist självbiografi ”Ett annat liv” i totalt 4 tim och 23 min. (Jag gör annat samtidigt!) Jag är mest intresserad att höra om hans problemdrickande på 80-talet.

Nu har han precis börjat plugga i Uppsala, så det går inte undan precis ? Men det är okej, till och med vilsamt. Han läser boken själv dessutom med sin fina gammelmansröst. Lite finurligt rolig är han också faktiskt.

Bra träning för mitt tålamod!

Tack Torn för dina uppmuntrande ord?

Jag älskar att spela musik högt fast det jag gör det inte så ofta..vid närmare eftertanke borde jag göra det mer??Älskar musik, lyssna, sjunga och dansa. Gå på konserter??

Önskar dig en god natts sömn och en fin måndag☀️?