Pilla...ja jag brukar gå på vanliga möten...det har varit dåligt med folk där under en längre tid,men jag hoppas att det ändras snart igen.
Min ångest har släppt för den här gången, en stor förändring som jag kan se är att jag kan acceptera att den finns där...jag vet att det kommer att gå över,jag behöver inte dricka och fly från jobbiga känslor,det är väldigt stort för mig.
Jag beställde två böcker från AA också som jag håller på att läsa...en heter Leva Nykter,väldigt många bra tips om vad man kan göra för att bygga upp ett nyktert liv....så jag väljer att vara snäll med mig själv idag,och att blicka framåt:-)

Hade vi förra veckan, varav den ena av oss inte har klarat av att hålla sig nykter,och kom full till mötet,så nu får han inte fortsätta.
Det blev en sorts sorg för mig,vi kom ju ganska nära varandra på 5 veckor,men samtidigt känner jag att så länge han inte känner själv att han vill sluta så finns det inget jag kan göra.
Jag fortsätter min nyktra kamp,har varit några jobbiga helger med rastlöshet och , men jag har tagit mig igenom det.
Tänker ofta på hur vackert livet egentligen är,trots corona och annat tråkigt som händer.

Har inte skrivit på ett tag,så jag tänkte göra en liten statusuppdatering.
Har haft en bättre period nu igen,där suget varit lätt att kontrollera.
Var på AA förra veckan och det var så kul att se att det äntligen börjar komma dit folk igen,är ju så lärorikt att höra både på dom som varit nyktra i flera år och på dom som är helt nya i det nyktra livet.
Har funderat en hel del på det här med att ha en missbrukspersonlighrt,hur man alltid ska gå in för något till 100 %...skulle vilja lära mig att göra något lagom,så det är något som jag ska försöka jobba med.
Blev även tillfrågad om jag vill börja öppna möten...och jag blev så stolt över att bli tillfrågad,det känns som en jättebra belöning för att jag jobbar med min nykterhet.
På mitt jobb känner jag av en hel del frustration kring oklarhet när det handlar om hur vi ska jobba om vi skulle få in någon med corona,känns som att dom inte tar varken oss som jobbar eller dom äldres säkerhet på allvar...ska på möte ikväll så det ska bli intressant att höra vad som säger.
Men jag hoppas ni har det bra därute...och fortsätt kämpa,vi är värda att få må bra och vara lyckliga!

Jag har läst ditt inlägg här idag och blev glad över att du fått ett sånt fint uppdrag.
Jag skriver också sällan numera men är inne och läser och skriver då jag behöver och vill.
Tycker du är så bra på att uttrycka dig här och jag upplever det hjälpsamt och givande att läsa dina inlägg.Tack Kristina78?
Kram Pilla

Samtal med min mamma igår,hon ringde än en gång och frågade var min pappa var någonstans, och jag fick än en gång påminna henne om att han dog 2018.
Resulterade såklart i tårar och sorg från hennes sida, själv så blev jag otroligt ledsen för hennes skull...känns så hemskt att påminna henne varje gång hon ringer,men jag hoppas att det kanske sjunker in någon gång.
Jag önskar ibland att hon ska komma så djupt i sin demens att hon glömmer bort,jag behöver att hon släpper mig fri.
Det låter säkert jättehemskt,men att behöva gå igenom det här om och om igen är för mig väldigt tungt psykiskt.
Men jag fortsätter att svara på hennes frågor så gott jag kan, och tröstar mig med att det är lättare att möta det här med ett nyktert sinne.

Att gång på gång tvingas uppleva samma sorg efter sin man. Och du blir samtidigt påmind om att du förlorat din pappa, och på ett sätt din mamma också ?

Lider verkligen med dig ❤️

Kram ?

Att måsta påminna henne gång på gång, ibland tror jag att den mesta av hennes sorg kommer utav att hon inte förstår varför hon inte minns.
Hon förstår inte heller varför hon inte får bo i en egen lägenhet,så det är svårt på många olika sätt.
Men jag försöker att ha tålamod, och inte skuldbelägga mig själv, från början mådde jag fruktansvärt dåligt och hade svårt att komma till ro med att jag faktiskt gjort så gott jag kan, det känns inte ett dugg bra att hon sitter på äldreboende när hon bara är 66 år....men det finns inga alternativ.
Är tacksam för att jag har fått bearbeta så mycket under behandlingen...jag kan se på saker med nykter skalle, och jag tillåter mig att vara ledsen när dom känslorna kommer över mig.
Jag är iaf glad för att jag är nykter idag:-)

Vill bara säga att jag tycker att du gör ett jättebra jobb. Det känns som att du lugnt betar av det jobbiga i ditt liv. Det försvinner förstås inte, men du lär dig att leva med det.

Kram

Som du säger Vinäger.
Det har jag lärt mig under tiden jag gått på AA...att jag måste ta itu med det som får mig att må dåligt.
Fick en sån uppenbarelse angående jobb idag, jobbar som vikarie både inom äldrevården samt på en förskola.
När jag jobbar inom vården är jag helt slut både fysiskt och psykist,det finns ingen energi till något annat.
När jag har jobbat på förskolan så kommer jag hem glad,energisk och full av arbetsglädje...fick tanken idag att jag nog skulle vilja lägga min karriär inom vården på hyllan.
Men just nu går det inte...men det är häftigt att få en tanke som är så självklar,och hur viktigt det är för mig nu för tiden att jag får må bra i det jag gör.

Vi är så präglade i att vi ”måste” göra vissa saker, vara lojala mot arbetsgivaren.

Men den enda vi ”måste” vara lojala mot är oss själva. Vi måste välja det som vi mår bäst av.

Kram ?

Att vara lojal mot sig själv är superviktigt...kände av lite sug igår kväll,men jag valde att reflektera över varför...
Har jobbat långa timmar hela helgen så jag var helt slut,det har kommit in några nya boende på jobbet som kan vara väldigt oroliga stundtals så man får verkligen ge allt man har för att försöka få till en lugn tillvaro där inte alls springer runt som yra höns.
Så jag var helt enkelt trött,både kroppsligt och mentalt,men idag är jag ledig...och jag tänker bara njuta.

Såg att det var ett tag sen jag skrev,så jag tänkte uppdatera litegrann.
Går i väntans tider....ska mest troligen få besked om jag kommit in på utbildningen jag sökt nu i veckan...tålamod är verkligen inte min starka sida, vill helst bara kasta mig på telefonen och höra efter om jag kommit in...men jag försöker hålla mig lugn.
Det har kommit nån sorts insikt till mig om vilken bra människa jag är när jag inte dricker,märker även en förändring i ena dotterns sätt mot mig.
Under tiden jag drack så gled hon bort från mig, och det har tagit tid men jag märker att hon slappnar av mer och är betydligt gladare...hon väljer också att prata mycket mer med mig nu...och det är som balsam för min själ.
Det har även kommit in nya människor på AA...det är bland det viktigaste för att jag ska må bra,att få lyssna på andras historier...att få dela med sig av egna erfarenheter och att få känna att man faktiskt inte är ensam.
Är helt själv hemma idag, så jag ska passa på att bara ta det lugnt...en tupplur står högt på min att göra lista:-)

På utbildningen,så till hösten är det dags att sätta sig vid skolbänken igen....är så grymt peppad inför detta.
Att få möjlighet att hjälpa andra som har det jobbigt har varit en dröm för mig i många år,men jag var tvungen att ta tag i mitt eget liv först.
Just nu känns det som att jag är på en bra plats i livet,valde att sluta med godis för ett tag sedan,mest för att mitt beteende runt socker är precis likadant som med alkohol,jag vill inte byta ett beroende mot ett annat.
Mötet på AA var otroligt givande igår, mår så väldigt bra av att både få dela med mig av egna erfarenheter och att ta till mig av andras...
Hoppas alla får en underbar helg!

Åh, vad roligt ??????

Ser fram emot att läsa inlägg om aha-upplevelser som utbildningen ger dig.

”En bra plats i livet” låter som en oerhört livsbejakande tanke ??

Kram ?

Vad roligt och spännande att göra något nytt och klokt av dig att ta tag i ditt eget liv först. Lättare att hjälpa andra om man har det ok själv tror jag.
Funderar på det du skrev om socker, undrar om det är vanligt att man har lättare kan bli beroende av andra saker om man har lätt för att bli beroende av alkohol? Om du förstår vad jag menar?
Lycka till?

Jag tror att vissa av oss har en såkallad missbrukspersonlighet.
Har pratat mycket om det på AA, att man byter saker man blir beroende av.
För mig är det så, när jag slutade att dricka så började jag att äta godis i kopiösa mängder, och jag hade samma beteende som runt alkoholen....började godiset ta slut så fick jag panikkänslor.
Vet ju en del som blir arbetsnarkomaner, sexmissbrukare....det handlar väl kanske mest om att belöningssystemet i hjärnan behöver sina kickar....blev ett svamligt inlägg An1...men jag hoppas det blev begripligt iaf.

Hej Kristina78. Läste ditt svar på min kommentar nu.. Förstår precis vad du menar, känner igen mig i det.
Hoppas det går bra för dig
?

Jag har haft en fantastisk midsommarafton....varit ute hela familjen och fiskat hela dagen...fruktansvärt med mygg, men då roligt.
Har äntligen skaffat en roddbåt, har tjatat om det i flera år så nu är jag nöjd...åt surströmming till middag och avslutade med ett kvällsdopp i sjön.
Slog mig att livet är så mycket bättre när man är nykter, hade jag gjort som förr så hade jag bara suttit och druckit, inte brytt mig om något annat.
Istället så har nog både jag och barnen fått ett minne för livet...just ikväll är jag så totalt fylld av lycka☺

Ni bygger tillsammans..Det fina livet är dagar man minns med glädje..Många gånger har det med naturen att göra tycker jag..Att vara nykter med familjen igen, är oslagbart..?

Eller hur, det är helt otroligt vad man upplever när man inte dricker, förstår precis hur du menar. Härligt med fisketur, denna midsommar blir ett minne för livet för er!
Kram